*Nettavisen* Sportspill.

Feit hjemmedobbel til herlige 5,42 i odds

Lille og Nicolas Pepe (midten) har vært solide på hjemmebane denne sesongen. Her jubler spissen fra Elfenbenskysten etter at han ble matchvinner mot St. Etienne sist helg.  Foto: Jeff Pachoud (AFP)

Vi satser pengene på to sterke hjemmelag i denne dobbelen.

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Oddsdobbel 2: Tysk dobbel til flott odds
V75 Drammen: To sterke bankere i Drammen
V65 Jarlsberg
: Yellow og Hamre ordner helgecash på Jarlsberg
V64 Gävle: Banker allerede i V64-1
V65 Solvalla: Herlig lunsjomgang på Solvalla
Eurojackpot fredag
: Hva skjer hvis du vinner 531 mill kr?
VM skiskyting: Her er programmet

Fredagens langoddsprogram er variert. Det spilles blant annet kamper i tysk 1. Bundesliga, i 2. Bundesliga, i Serie A, i Ligue 1, i La Liga, og det er flere norske treningskamper. I tillegg er det som vanlig på en fredag full serierunde i Ligue 2 og på nest øverste nivå i Nederland. Ellers spilles den femte runden i NM-sluttspillet i ishockey. Verdenscupavslutningen i alpint pågår i Andorra og fredag er det lagkonkurranse som står på menyen. Natt til lørdag spilles det seks kamper i NHL.

Lille – Monaco H 1,90 (spillestopp kl 20.40)
Lille har hatt en fantastisk sesong. De unngikk så vidt nedrykk sist sesong, da laget kun var ett poeng over Toulouse som havnet på nedrykkskvalik.

Denne sesongen ligger Lille på annenplass i Ligue 1, og de ligger godt an til å spille i Champions League neste sesong. Lille har syv poengs forsprang på Lyon på tredjeplass.

Christophe Galtier sine menn imponerte stort sist helg da de slo St. Etienne 1–0 på bortebane, takket være en sen scoring av Nicolas Pepe. Spissen fra Elfenbenskysten er toppscorer hos Lille med sine 17 mål, og prestasjonene hans i Ligue 1 denne sesongen har fått flere managere i europeiske storklubber til å merke seg navnet hans. En av dem er Niko Kovač i Bayern München.

Seieren mot St. Etienne var viktig både for Lille og Pepe. Lille-toppscoreren hadde gått fire kamper på rad uten scoring, og Lille har slittb offensivt de siste ukene.

Det er bare ti kamper igjen av sesongen, og Lille trenger å vinne hjemmekampene om de vil spille i Champions League neste sesong.

Monaco har tatt poeng jevnt og trutt etter Thierry Henry fikk fyken og Leonardo Jardim, som fikk sparken i oktober, ble hentet inn igjen som manager.

De har ikke tapt noen av de sist syv kampene etter 90 minutter med Jardim i sjefsstolen, men fire av kampene har endt uavgjort. De har heller ikke møtt den beste motstanden i disse kampene. Bordeaux (13. plass), Angers (12. plass) og Guingamp (20. plass). Laget ligger på plassen over nedrykksstreken med ti serierunder igjen. Gapet ned til Dijon er seks poeng, så de trenger flere poeng for å være sikker på å beholde plassen i Lgue 1 neste sesong.

De imponert med å slå Lyon for et par uker siden, men det var på hjemmebane. Monaco har kun vunnet to av tolv bortekamper denne sesongen, og ingen av trepoengerne har kommet med Jardim som trener.

De står uten seier i fem bortekamper på rad. Den siste borteseieren kom 4. desember. Det begynner å bli en stund siden, og nå møter de et Lille-lag som er sterke på hjemmebane.

Forsvarsspilleren Pied er ute med skade hos Lille. Monaco har større problemer på skadefronten.

Falcao og Mukinayi er begge suspendert til kampen mot Lille, mens spissene Pellegri, Toure og Mboula er alle ute med skader. Jovetic, Vainqueur og Nkoudou er usikre.

Lille har vunnet fire og spilt uavgjort én av de fem siste hjemmekampene. Stade Pierre-Mauroy har vært et fort for Lille denne sesongen. Jeg tror Nicolas Pepe og Lille vinner fredagens kamp. Skader og suspensjoner svekker også Monaco før fredagens kamp. Oddsen på hjemmeseier er 1,90. Det er i grenseland av hva som er spillbart som singel. Derfor bruker vi den i en dobbel.

Cagliari – Fiorentina H 2,85 (spillestopp kl 20.25)

Cagliari tapte 0–2 mot nedrykksrivalene Bologna, og nå er de kun fem poeng over nedrykksstreken. Laget fra Sardinia kan ta et langt steg mot å sikre plassen i Serie A for fjerde året på rad.

De slo til med en sjokkseier mot Inter for to uker siden, men kom ettertrykkelig ned igjen på jorden i forrige serierunde da de tapte 0–2 borte mot Bologna som er på vei mot Serie B.

Cagliari-trener Rolando Maran har jobber knallhardt med det defensive spillet til klubben, og de er nå det niende beste defensive laget i Serie A. På hjemmebane er de enda sterkere bakover. De har kun sluppet inn tolv mål på 13 hjemmekamper. Det gjør dem til det femte beste hjemmelaget i den italienske ligaen. Maran mangler Ragnar Klavan og Lucas Castro i fredagens kamp, men vi vet likevel hva vi kan forvente fra Cagliari. De kommer til å ligge dypt i banen, men kjøre på når de får kontringsmuligheter. Fremover stoler de på Leonardo Pavoletti (ti mål) og João Pedro (fire mål og tre målgivende).

Fiorentina har kun tapt to av de siste ti kampene, men de har spilt seks kamper uavgjort. Det har gjort at de nå ligger nede på tiendeplass på tabellen. De har syv poeng opp til Torino som innehar sjetteplassen som gir Europa League-spill neste sesong.

Dersom de ikke vinner de elleve siste kampene sine i Serie A vil de antakeligvis få problemer med å kvalifisere seg for Europa neste sesong, hvis ikke de vinner Coppa Italia da. Med kun fem poeng på de fem siste kampene i Serie A er ikke formen på topp.

Cagliari er et lag som har skapt trøbbel for Fiorentina.

Det store spørsmålet for trener Stefano Pioli er likevel om spissen Federico Chiesa kan spille. Det er foreløpig uklart. Han måtte gå av banen mot Lazio og er usikker til fredagens match.

Enda verre er det at Jordan Veretout er suspendert. Franskmannen har vært den kreative kraften på midtbanen hos Fiorentina, og det er vanskelig å se hvordan gjestene skal åpne opp Cagliari-forsvaret uten ham.

I det omvendte oppgjøret mellom disse lagene ble stillingen 1–1. Fiorentina har vunnet de tre siste bortekampene på Sardinia, men jeg tror ikke de vinner fredagens match. Usikkerheten rundt flere sentrale spillere vil svekke Fiorentina, tror jeg. Samtidig har Cagliari vært sterke på hjemmebane i de siste kampene. De har slått Parma og Inter i de to siste hjemmekampene. Jeg tror Cagliari tar sin tredje hjemmeseier på rad. Oddsen på H er finfine 2,85. Den brukes i en dobbel sammen med Lille.

Fredagens hjemmedobbel er Cagliari + Lille. Denne kombinasjonen gir flotte 5,42 i odds. Spillestopp er klokken 2025.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag