Ukraina har aldri tidligere tatt seg videre fra gruppespillet. Nå møter det et engelsk lag, som av ekspertene ansees som favoritter til å vinne Henri Delaunay-trofeet for første gang i historien.

The Three Lions er ubeseiret i EM så langt. De spilte uavgjort mot Skottland og har vunnet mot Kroatia og Tsjekkia i gruppespillet, før de slo Tyskland ut i åttendedelsfinalen.

Ca. 14 millioner i Lotto-potten. Spillefrist lørdag kl. 18.00!

Nå møter engelskmennene et Ukraina som bare så vidt kom seg videre fra gruppespillet. Her er fem grunner til hvorfor vi tror England vinner lørdagens kvartfinale.

Beste forsvaret i EM

Gareth Southgate's menn er det eneste av lagene i kvartfinalene som ennå ikke har sluppet inn et eneste mål. Everton-keeper Jordan Pickford har holdt nullen i alle fire kampene så langt.

Den engelske landslagssjefen har forsøkt å spille med både tre mann bak og med en firebacklinje, og begge deler har fungert mot sterke lag som Kroatia og Tyskland.

Vinner midtbanekrigen

Midtbanen til the Three Lions har vært det store samtaleemne i England før og under EM. Southgate har foretrukket å ha to defensive midtbanespillere, og i øyeblikket bruker han Declan Rice og Kalvin Phillips. Begge er råsterke duellspillere.

Her kan du skrape Flax-lodd

Det har betydd mindre spilletid for de kreative spillerne Jack Grealish, Phil Foden og Mason Mount. Det har vært flere som har ropt på Grealish fra start, og det blir interessant å se om han starter lørdagens kamp. Vi har tidligere uttrykt skepsis til den engelske midtbanen, men det ser ut til at South vet hva han gjør.

Bedre benken enn Ukraina

At Jadon Sancho, som dominerte i Bundesliga sist sesong, kun har spilt seks minutter for England i EM, viser hvilke fantastisk tropp Gareth Southgate har til rådighet. England har rett og slett bedre spillere å bytte inn om det trengs. Mot Tyskland startet spillere som Marcus Rashford, Jack Grealish, Phil Foden og Mason Mount på benken. Det er spillere som ville vært i startelleveren på de fleste andre EM-lagene. Ukraina har ikke like stor bredde i mannskapet, og de er mye mer avhengig av enkelt spillere som Ruslan Malinovskyj (Atalanta), Oleksandr Zintsjenko (Manchester City) og Andrij Yarmolenko (West Ham). Benken kan avgjøre denne kampen.

Ca. 14 millioner i Lotto-potten. Spillefrist lørdag kl. 18.00!

Harry Kane er i gang

Han ble toppscorer i Premier League med 23 mål sist sesong, og han har scoret 45 mål på 63 kamper på Wembley i karrieren. Likevel har Gareth Southgate fått kritikk for å starte med Harry Kane. Hvorfor?

Han scoret ikke mål i gruppespillet. Kane scoret sitt første mål i EM mot Tyskland i åttendedelsfinalen. Nå virker det som han har funnet scoringsformen til rett tid. Landslagskapteinen har scoret 35 mål på 58 kamper for the Three Lions. Vi tror Kane kan bli avgjørende i kampen mot Ukraina. Det ukrainske laget har ikke overbevist, og de har sluppet inn mål i hver eneste kamp i mesterskapet. Vi tror Kane scorer mot dem.

Spiller på Wembley i semien og finalen

England vet at klarer de å vinne lørdagens kamp på Stadio Olympico, så spiller de resten av mesterskapet på hjemmebane. Det er antakeligvis en kjempemotivasjon. The Three Lions vil spille en eventuell semifinale og finale på Wembley foran et stort hjemmepublikum.

Sterling er EMs store formspiller

Inntil Harry Kane satte inn 2-0-målet mot Tyskland, var Raheem Sterling den eneste spilleren som hadde scoret for Gareth Southgates menn i EM.

Her kan du skrape Flax-lodd

Manchester City-angriperen er i kjempeform, og han har skapt problemer for alle forsvarene han har møtt så langt i turneringen. Hurtigheten og dribleferdighetene hans gjør ham vanskelig å stoppe. Fortsetter han å levere, vil Ukraina få trøbbel i Roma lørdag kveld.

Ukraina - England (Kampvinner og begge lag scorer) - England og Nei 2,10 (spillestopp lørdag kl. 20.59. Kampen vises på NRK1)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

England reiser til Olympiastadion i Roma full av selvtillit etter å ha holdt nullen i de fire første kampene i EM, men nullen var nær ved å sprekke mot Tyskland. Bare en kjempemiss av Thomas Müller gjorde at engelskmennene fortsatt står uten baklengs. Jordan Pickford hadde riktignok også et par vanvittige redninger på forsøk fra Timo Werner og Kai Havertz i kampen.

Potte tett bakover

Den engelske suksessen i EM er bygget på et godt organisert forsvarsspill. The Three Lions er det eneste laget i EM som ennå ikke har sluppet inn mål. England har holdt nullen i syv av de siste åtte kampene, og omleggingen til å spille med tre mann i forsvaret virker å ha gjort dem enda sterkere defensivt. Harry Maguire, John Stones og Kyle Walker hadde stort sett kontroll bakover mot Tyskland.

Ca. 14 millioner i Lotto-potten. Spillefrist lørdag kl. 18.00!

England har vunnet tre av de fire første kampene i mesterskapet, og det er vanskelig å tro at de ikke skal slå et ukrainsk lag som var svært heldige som kom seg videre til åttendedelsfinalen. De har også hatt et mer kronglete reiserute i Europa. Roma blir fjerde byen de spiller i. Tidligere har de vært i Amsterdam, Bucuresti og Glasgow. Lørdagens kamp vil være Englands eneste kamp utenfor London, uansett hvordan resultatet blir.

England slo Ukraina i EM i 2012, takket være en scoring av Wayne Rooney, og vi fortventer at England tar en ny seier lørdag kveld.

England har vunnet fem av de siste seks kampene uten å slippe inn mål. Vi tror de vinner mot Ukraina og ikke slipper inn mål. Det gir 2,10 i odds.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset