Italia spiller på hjemmebane. De spiller EMs åpningskamp på ærverdige Olympiastadion i Roma mot Tyrkia klokken 21.00 fredag.

Fredag er det ca. 233 millioner i Eurojackpot-potten.

Etter at Italia ikke klarte å kvalifisere seg for VM i Russland i 2018, måtte det drastiske endringer til. Det italienske fotballforbundet sparket Gian Piero Ventura.

Roberto Mancini ble hentet inn for å gjenopprette nasjonen ære, og han har gjort en fantastisk jobb. Sakte, men sikkert har han bygget opp selvtilliten til laget.

Italia vinner og det scores under 2,5 mål - 2,90 i odds (spillestopp fredag kl. 20.59)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Italia vant ti av ti kamper i EM-kvalifiseringen, og resultatene viser at det italienske laget kan bli en darkhorse i sommerens mesterskap. Italia har tross alt vunnet 23 av 32 kamper under Mancini. Syv kamper har endt uavgjort, og de har kun to tap i denne perioden. Han har vunnet over 70 prosent av kampene. Det er mer enn noen annen trener som har ledet det italienske landslaget i minst 20 kamper.

På vei mot ny rekord

Den tidligere Manchester City-manageren er ubeseiret i 27 kamper før EM, og han nærmer seg rekorden til den legendariske italienske landslagssjefen Vittorio Pozzo. Han ledet Italia til 30 kamper uten tap mellom 1935 og 1939.

Skaff deg oversikten over hele oddsprogrammet

Årsaken til Mancinis sterke resultater er den defensive organiseringen. De har kun sluppet inn 14 mål totalt etter at han overtok, og det er ingenting som tyder på at de plutselig skal begynne å slippe inn mål i EM.

I tidligere mesterskap har et solid forsvarsspill kombinert med gode individuelle ferdigheter offensivt ofte gitt suksess. Mancini håper det er oppskriften som tar Azzurri hele veien til finalen denne sommeren.

Kort oppsummert, her er fem grunner til at Italia vinner mot Tyrkia:

  • Det italienske landslaget er ubeseiret i 27 kamper.
  • De har ikke tapt én kamp siden september 2018. Det er snart tre år siden nå.
  • Italia er kjent for å være kyniske defensivt. Det er en egenskap Roberto Mancini har dyrket, noe statistikken også viser tydelig. De har nemlig kun sluppet inn syv mål på 27 kamper.
  • Selv om italienerne har stengt igjen bakover, betyr ikke det at de ikke leverer fremover på banen. Italia har scoret imponerende 75 mål på de 27 siste landskampene. Det er nesten tre mål i snitt per kamp.
  • Tyrkia og Italia har møttes elleve ganger siden 1962, og Italia har aldri tapt. Fasiten viser åtte seire og tre uavgjorte kamper.

Her kan du skrape Flax på nett

Spennende superduo

Den italienske troppen har en spennende blanding av rutinerte veteraner og unge talenter. Det er en kombinasjon som gjør oss sikker på at italienerne bli en utfordrer i gullkampen i dette mesterskapet.

Federico Chiesa er en av Europas mest spennende unge spillere. Med åtte mål og åtte målgivende pasninger i Serie A denne sesongen, på lån til Juventus fra Fiorentina, kan vingen bli en hit i dette mesterskapet.

Her kan du skrape Flax på nett

Chiesa var blant spillerne som skapte flest sjanser i den italienske toppserien (18). Det blir interessant å se hvordan han fungerer sammen med Ciro Immobile. De kan bli en superduo i dette mesterskapet.

Italia stiller trolig med dette laget: Donnarmma; Florenzi, Chiellini, Bonucci, Spinnazola; Locatelli, Jorginho, Barella; Insigne, Immobile, Chiesa.

En EM-tittel tidligere

Ikke undervurder det italienske laget. De kan overraske i sommerens mesterskap. Italia har kun vunnet EM én gang tidligere. Det var deres første mesterskap tilbake i 1968. Siden den gang har de tatt seg til finalen to ganger - i 2000 og i 2012. Begge gangene tapte de. I 2000 tapte italienerne 1-2 mot Frankrike etter ekstraomganger, mens de fikk bank av Spania i 2012. Da tapte Italia hele 0-4 i finalen i Ukraina.

Fredag er det ca. 233 millioner i Eurojackpot-potten.

Tyrkia blir ingen walkover. Veteranmanager Senol Gunes har en tropp full av spennende talenter, og på topp har de formspissen Burak Yilmaz.

Sannsynlig-Tyrkia-lag: Cakir; Celik, Demiral, Soyuncu, Meras; Yokuslu; Calhanoglu, Tufan, Under; Yazici; Yilmaz.

Skaff deg oversikten over oddsen på helgens EM-kamper

Tyrkerne, som nylig slo Norge 3-0 i VM-kvaliken, har kun tapt én av de siste 13 kampene. I denne perioden har de blant annet banket Nederland 4-2. I den kampen scoret Yilmaz hat-trick, men Italia blir en tøffere oppgave. Vi tror Tyrkia får problemer med å score mot italienerne.

Oddsen på at Italia vinner første EM-kampen og at det scores under 2,5 mål gir finfine 2,90 i odds. Spillestopp er klokken 20.59.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset