Gå til sidens hovedinnhold

Fem grunner til at Tyskland vinner mot Frankrike

Frankrike er favoritter til å vinne EM, men vi tror de kan få problemer i tirsdagens kamp mot Tyskland.

Frankrike mot Tyskland. Det er vanligvis en kvartfinale, semifinale eller finale i et stort mesterskap.

Men ikke denne gangen.

Onsdag er det ca 251 millioner kroner i Vikinglotto-potten

Disse to nasjonene møtes tirsdag for aller første gang i et gruppespill i EM eller VM når de går på banen på Allianz Arena i München.

Den siste store kampen mellom Tyskland og Frankrike var i EM-semifinalen i 2016. Den gangen scoret Antoine Griezmann to ganger for Frankrike, og sørget for at franskmennene slo de den gang regjerende verdensmesterne 2-0 i Marseille.

Til denne kampen er rollene snudd. Nå er det Frankrike som er regjerende verdensmestere, mens kampen spilles i Tyskland. Vi tror tyskerne kan vinne mot Frankrike.

Frankrike - Tyskland 2.55 - 3.10 - 2.75 B (spillestopp tirsdag kl. 20.59. Kampen vises på NRK1)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Det er flere gode argumenter for å gå for Tyskland i denne kampen.

1) Interne konflikter

Frankrike er sin egen verste fiende. Nok en gang ulmer det i den franske troppen før et stort mesterskap. L'Equipe og RMC Sport rapporterer nemlig om en intern konflikt mellom Olivier Giroud og Kylian Mbappe.

Bakgrunnen er et intervju Giroud gjorde etter treningskampen mot Bulgaria, som Frankrike vant 3-0 etter blant annet to mål av Chelsea-spissen. - Iblant går man på løp, men baller kommer ikke. Vi burde kanskje ha funnet hverandre bedre, skal Giroud ha uttalt. Ifølge L'Equipe reagerte Mbappe på kommentaren og følte at det var myntet på ham. Avisen hevder PSG-stjernen ønsket å stille til pressekonferanse dagen etter for å snakke for seg. Det skal trener Didier Deschamps ha sagt blankt nei til.

Slikt bidrar neppe til god stemning i det franske laget.

Her kan du skrape Flax på nett

2) Tyskland spiller på hjemmebane

En annen faktor som taler til tyskernes fordel er at de spiller hjemme i München. Totalt 14.000 fans vil få anledning til å se kampen fra tribunene på Allianz Arena, og de vil garantert lage et ellevilt leven. Det er et element de fleste franske spillerne ikke har måtte takle på en stund.

Det var betydelig flere tilskuere på Allianz Arena da Frankrike spilte der i Nations League i september i 2018. Kampen endte 0-0, og franskmennene kan bare takke en keeper Alphonse Areola for at de holdt nullen.

Tyskland har spilt 25 landskamper i München. De har vunnet 13 av dem, fem har endt uavgjort og syv er tapt. De står med to seire og én uavgjort i de tre siste kampene på Allianz. De har vunnet her mot Italia (4-1) og Østterike (3-0). Det siste tapet kom mot Argentina (0-1) i 2010.

Onsdag er det ca 251 millioner kroner i Vikinglotto-potten

3) Verdens beste defensive midtbanespiller

Den påtroppende tyske landslagssjefen Hansi Flick har uttalt at Joshua Kimmich har potensial til å bli verdens beste fotballspiller. Det gjenstår å se, men han er iallfall i superform.

26-åringen er allerede verdens beste defensive midtbanespiller, ifølge Bayern-lagkamerat Javi Martinez. Det ligger an til at han vil ta plass på høyresiden på midtbanen mot Frankrike. Siden Kimmich tidligere har spilt høyreback i Bayern burde ikke det by på problemer. Det kan imidlertid bli et problem for Frankrikes venstreback Lucas Hernandez. Han er lagkompis med Kimmich i Bayern, og vil få kjørt seg i tirsdagens kamp.

At Joshua Kimmich scorer mot Frankrike gir 11,00 i odds

4) Vinnerkultur i laget

I den tyske troppen er det spillere som var sentrale i Chelseas Champions League-seier mot Manchester City i mai. Rüdiger var en klippe i forsvaret, mens Timo Werner smarte bevegelser ga rom for Kai Havertz til å score finalens eneste mål. Den selvtilliten spillerne tar med seg inn i laget etter en slik seier er viktig.

Men det er ikke bare Chelsea-spillerne som vet hvordan det er å vinne trofeer. Tyskland har også åtte Bayern-spillere i troppen. De vant Champions League i 2019-2020-sesongen og har vunnet Bundesliga. De har også formsterke Ilkay Gündogan som vant Premier League med Manchester City, hvor han scoret 13 mål denne sesongen. Vinnerkulturen blir viktig.

Her kan du skrape Flax på nett

5) Rutinen til Hummels og Müller

Dortmunds forsvarssjef Mats Hummels og Bayern-angriperen Thomas Müller er to veteraner som er hentet inn igjen i det tyske landslaget. De har erfaringen som flere av de unge talentene i troppen mangler. Både Hummels og Müller var med å vinne VM i 2014.

Hummels er i kjempeform. Han var en viktig brikke da Dortmund vant den tyske cupen og kvalifiserte seg for neste sesongs Champions League, hvor de vant de åtte siste kampene. Den siste oppkjøringskampen mot Latvia viste at han ikke bare blir viktig defensivt, men at han også har egenskaper som Tyskland kan utnytte offensivt. Han vil bli flyttet opp på hjørnespark og frispark, og da vil han være en konstant trussel.

Müller, spilte i likhet med Hummels i VM i Brasil i 2014, og han scoret også mot Frankrike i Paris året før. Bayern-spissen er ikke bare en målscorer, han er også en tilrettelegger. Müller har vært spiller med flest målgivende pasninger de to siste sesongene i Bundesliga (21 og 18).

At Thomas Müller bidrar med en målgivende pasning mot Frankrike gir 5,00 i odds

Tyskland har kun tapt to av de siste 19 kampene på tysk jord. De gikk på et flaut 1-2-tap i Duisburg mot Nord-Makedonia i VM-kvaliken i mars, men det har de lagt bak seg. I siste oppkjøringskampen før EM banket de Latvia 7-1. Nå holder Frankrike et helt annet nivå, men tyskerne har iallfall spilt på seg selvtillit foran mål. Det betyr noe når man går inn i et mesterskap.

2,75 i odds på at Tyskland vinner åpningskampen er ok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset