*Nettavisen* Sportspill.

Fem herlige tippemillioner

Harry Kane og Tottenham møter Southampton borte i kamp nummer fem på lørdagens tippekupong. Foto: Paul Harding (Pa Photos)

Bonuspotten på ca fem milioner skal fordeles på tolverpotten på lørdagens tippekupong, og da er det veldig gode grunner for å tippe denne lørdagen.

19.12.15 09:08

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Oddstips 1:
Leicesters superduo betyr målgaranti
Oddstips 2:
Spansk dobbel til tre ganger pengene
Oddstips 3:
Willian gjør det igjen
Oddstips 4:
Newcastle endelig på vinnersporet
Skiskyting:
Schempp i monsterform
TV-kampene:
Slik ser du helgens fotballkamper
V75 Bjerke lørdag: Dobbel sjuerpott med verdensstjernen
V5 Bjerke lørdag:
Gundersen har mer på lager
V65 Forus lørdag kveld: Buer har ikke gitt opp

En liten uke før julaften er det svært gode grunner for å levere tippekupong lørdag. Bonuspotten på ca fem millioner kroner skal ut i dag, og tolveren kommer dermed til å gi fem/seks ganger mer enn normalt. Som vanlig er det engelsk fotball som gjelder på lørdagskupongen og innleveringsfristen er som vanlig kl 15.55.

Klikk her for å sette opp din egen kupong på desktop og mobil!

Komplette kampanalyser og andre innleveringsforslag finner du under spillboksen.

1. Newcastle United — Aston Villa
Det har vært en skuffende sesong for Newcastle, men det virker som Steve McClaren har fått fart på mannskapet sitt. Newcastle ligger i skrivende stund på 15. plass i Premier League med 16 poeng på 16 kamper. Det så lenge bekmørkt ut for Newcastle, men etter tre seiere på de siste fem kampene ser det langt lysere. Enda mer imponerende er det at to av seierne kom mot Liverpool og Tottenham.

Georginio Wijnaldum er mannen å se opp for for Aston Villa. Nederlenderen er klubbens toppscorer med syv mål denne sesongen.

Mens det nå er lys i tunnelen for hjemmelaget, ser det helsvart ut for Aston Villa. Klubben fra Birmingham innehar sisteplassen i Premier League, med fattige seks poeng på 16 kamper. Nyansatte Remi Garde har en tøff jobb med å få Aston Villa-skuta på rett kjøl.

Aston Villa har bare vunnet én kamp denne sesongen, og har sluppet inn hele 30 mål. Med tanke på Newcastles stigende formkurve, og Aston Villas svake form, spiller vi HU her.

2. Chelsea — Sunderland
Det har vært mye fokus på Chelsea den siste uken, og torsdag kom meldingen om at Chelsea har skilt lag med Jose Mourinho. Nå ser det ut som Steve Holland skal få sin managerdebut som caretaker-manager. Chelsea har hatt en skuffende sesong, og befinner seg på 16. plass i Premier League med 15 poeng.

Sunderland ligger på 19. plass i Premier League, og Sam Allardyce har en vanskelig jobb foran seg. Dagens bortelag står med 12 poeng på 16 kamper, og har sluppet inn hele 30 mål denne sesongen. Med seier kan de klatre opp til en 17. plass, og dermed komme seg over streken.

Vi tror Sunderland kommer til å få det hardt mot ett Chelsea-lag som vil vise seg fram for en ny potensiell manager, men ser ikke vekk fra at Sunderland kan stjele ett poeng mot det som fortsatt er et sårbart Chelsea. HU.

Det er også verdt å nevne at vi spiller på Willian-scoring på langoddsen.

3. Everton — Leicester City
En av sesongens skuffelser, Everton, tar i mot ligalederen Leicester i dagens kamp på Goodison Park. Ambisiøse Everton befinner seg i skrivende stund på 10. plass, med 23 poeng. Merseyside-klubben har vært dødelige foran motstanderes mål denne sesongen, og har scoret hele 29 mål, mye takket være klubbens toppscorer Romelu Lukaku, som står med 12 mål på 16 kamper.

Roberto Martinez er nok mer bekymret over det defensive. Everton har sluppet inn 21 mål denne sesongen, og det er ubeleilig når de møter målkåte Leicester.

Ingen hadde trodd Leicester skulle være serieleder i desember, men Claudio Ranieri og hans gutter har overrasket og imponert hele fotballverdenen. Leicester troner øverst i Premier League med 35 poeng på 16 kamper. Mye takket være den dødelige angrepsduoen Jamie Vardy og Riyad Mahrez, som seg i mellom har soret 26 mål. Leicester har i tillegg bare plukket 12 baller ut av eget nett.

Hvor lenge kan Leicester holde det gående? Vanskelig å si, men akkurat nå ser de uslåelige ut. Derfor spiller vi UB her.

4. Manchester United — Norwich City
På tross av alle nedturene Manchester United har opplevd den siste tiden, befinner de seg fortsatt på 4. plass i Premier League med 29 poeng på 16 kamper. De røde djevlene har bare sluppet inn ni mål denne sesongen - minst i Premier League, men de har fortsatt til gode å imponere fremover på banen, og står med 21 scorede mål så langt.

Louis van Gaal er på tross av tabellposisjonen, og har den siste tiden hatt lite spillere til disposisjon grunnet skader, men kunne meddele på fredagens pressekonferanse at Chris Smalling, Ander Herrera og Wayne Rooney er alle tilbake i trening og blir sannsynligvis klar til dagens oppgjør.

Norwich har hatt det tøft i den engelske toppdivisjonen så langt, og ligger i skrivende stund på 17. plass med 14 poeng. Med seier på Old Trafford kan de gå forbi både Chelsea og Newcastle opp til en 14. plass - men er også avhengig av at lagene rundt dropper poeng.

De gul-grønne har sluppet inn hele 28 mål denne sesongen, og har bare scoret 18. Det gir dem ett vanskelig utgangspunkt mot ett defensivt solid Manchester United. Derfor spiller vi HU her.

5. Southampton — Tottenham
Southampton ligger på 12. plass i Premier League foran dagens kamp på St. Mary's Stadium. Ronald Koemans menn har sanket inn 21 poeng på 16 kamper, og står med 21 scorede mål, men bare en positiv målforskjell på 2. De har nemlig hentet hele 19 baller ut av eget nett.

Southampton står fortsatt uten sine to førstevalg på keeperplass, med både Fraser Forster og Marten Stekelenburg ute med skade. De gode nyhetene er at Graziano Pellè sannsynligvis blir klar til oppgjøret.

Og Koeman trenger at Pellè blir klar. De møter nemlig ett svært gjerrig Tottenham, som bare har sluppet inn 14 mål denne sesongen. Spurs befinner seg på 5. plass foran runden, med 26 poeng. Tottenham har bare tapt to kamper denne sesongen, og vi tror ikke de gjør det i dag mot Southampton. UB.

6. Stoke City — Crystal Palace
Stoke har vist svært gode takter i det siste, og ligger i skrivende stund på 11. plass i Premier League. Mark Hughes sine gutter har plukket med seg 23 poeng så langt, og dersom de skulle være svært heldige med andre resultater kan de faktisk klatre helt opp til 5. plass, også forbi dagens motstander, Crystal Palace.

Alan Pardew har hatt en imponerende karriere så langt i Crystal Palace. "The Eagles" har sanket med seg 26 poeng, noe som har ført dem til en overraskende 6. plass på tabellen. Sommersigneringen Yohan Cabaye er klubbens toppscorer med fem mål, med Yannick Bolasie like bak med fire nettkjenninger.

Vi kjører HB på denne kampen på bakgrunn av Stokes stigende formkurve.

7. West Bromwich Albion — Bournemouth
Nummer 13 møter nummer 14 på tabellen når West Bromwich tar i mot Bournemouth på The Hawthorns. West Brom har sanket 20 poeng på 16 kamper denne sesongen, men det er ikke takket være hjemmeformen deres. 2-2-4 er fasiten for hjemmestatistikken deres, og det blir vanskelig å bedre den når ett Bournemouth med blod på tann kommer på besøk.

Bournemouth har på tross av mye skader og marginer i mot klart å snu sesongen. Etter å ha tatt alle poengene mot både Chelsea og Manchester United, har de kommet seg over streken, og befinner seg i skrivende stund på 14. plass i Premier League med sine 16 poeng.

Vi tror Bournemouth sin gode form og selvtilliten deres kommer til å være utslagsgivende på The Hawthorns, og spiller derfor B her.

8. Ipswich Town — Derby County
Ipswich ligger på 6. plass i Championship, med 34 poeng etter 21 spilte kamper, og har brukbare 3-5-2 på hjemmebane. Når ett av ligaens beste bortelag, Derby som ligger på 3. plass kommer på besøk, velger vi å helgardere oss her. HUB.

9. Burnley — Charlton Athletic
Charlton ser så fortapte ut for øyeblikket, og når de reiser til Burnley som ligger på 5. plass tror vi ikke det er vits å argumentere noe særlig her. H.

10. Brentford — Huddersfield Town
Brentford har hatt en solid start på sesongen, og befinner seg på 10. plass i Championship med 29 poeng. Brentford har vært svært underholdende å se på denne sesongen, og står med 30-30 i antall scoringer for- og mot. Det blir derfor ett fyrverkeri når de møter Huddersfield som ligger på 19. plass med 21 poeng, som har scoret 22 og sluppet inn 30. Vi tror Brentford blir for sterke for bortesvake Huddersfield, men med tanke på deres tendens til å slippe inn mye mål velger vi å spille HU her.

11. Bristol City — Queens Park Rangers
Queens Park Rangers har blitt revitalisert etter ansettelsen av Jimmy Floyd-Hasselbaink, og med tanke på Bristol Citys dårlige form og tabellplassering på 21. plass, i tillegg til scoringsformen til Charlie Austin, holder vi det kort og konsist her, og spiller på borteseier. B.

12. Rotherham United — Hull City
Dagens hjemmelag, Rotherham ligger nest sist i Championship, på 23. plass med 15 poeng på 21 kamper. Rotherham er ligaens dårligste hjemmelag, med 2-2-6 på New York Stadium. Hull ser bunnsolide ut denne sesongen, og er ett av Championships beste bortelag, og vi velger derfor å tro at Steve Bruce får en ganske grei oppgave mot Rotherham. Vi spiller B her også.

384-rekker:

1. Newcastle United — Aston Villa HU

2. Chelsea — Sunderland HU

3. Everton — Leicester City UB

4. Manchester United — Norwich City HU

5. Southampton — Tottenham UB

6. Stoke City — Crystal Palace HU

7. West Bromwich Albion — Bournemouth B

8. Ipswich Town — Derby County HUB

9. Burnley — Charlton Athletic H

10. Brentford — Huddersfield Town HU

11. Bristol City — Queens Park Rangers B

12. Rotherham United — Hull City B

192-rekker:

1. Newcastle United — Aston Villa HU

2. Chelsea — Sunderland H

3. Everton — Leicester City UB

4. Manchester United — Norwich City HU

5. Southampton — Tottenham UB

6. Stoke City — Crystal Palace HU

7. West Bromwich Albion — Bournemouth B

8. Ipswich Town — Derby County HUB

9. Burnley — Charlton Athletic H

10. Brentford — Huddersfield Town HU

11. Bristol City — Queens Park Rangers B

12. Rotherham United — Hull City B

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag