JØYE MEG: Er det hele fem millioner kroner i tippepotten, sa du?
JØYE MEG: Er det hele fem millioner kroner i tippepotten, sa du? Foto: Sergei Chuzavkov (Ap)

Fem millioner i tippekupong-potten!

Bonuspotten skal ut og dette er én av de dagene du absolutt må levere tippekupong. Sjekk tipsene her!

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Oddstips 1
: Blackburn vinner derbyet
Oddstips 2: Blir ikke kvitt marerittstatistikken
Oddstips 3: Stoke er endelig i flytsonen
Langskudd: West Ham slår Chelsea

TV-kampene: Slik ser helgen din ut
Skaderapport Tippeligaen: Disse mister helgens runde
Skaderapport Premier League: Disse mister helgens runde

V75 Sørlandet: Herlig omgang med dobbel syverpott!

Det er duket for en absolutt strålende lørdag på langoddsprogrammet. Premier League er på sitt beste, sammen med drøssevis av kamper fra hele Europa.

Bonuspotten skal ut denne lørdagen. Det betyr at alle som får tolv rette, deler en ekstrabonus på 3,4 millioner kroner i tillegg til den ordniære potten.

Her kan du fylle ut og levere din egen kupong på mobil og datamaskin

Er det en dag du bør levere kupong i løpet av høsten, er det denne!

Komplette innleveringsforslag og analyser følger under denne spillboksen.

1. Haugesund — Vålerenga
Det ser mørkt ut med tanke på medalje for Vålerenga, mens Haugesund har sett ferdigspilte ut siden tidlig august. Interessen for denne kampen er trolig svært laber og publikumsoppslutningen dårlig.

Hjemmelaget har levert en heller svak sesong på hjemmebane denne sesongen med 3-5-5. Luften har gått litt ut av dem, noe den seneste formen også har vist.

Vålerenga holder en grei stim og 6-4-3 på bortebane er ikke en spesielt svak bortestatistikk. De har fire kamper på rad uten tap - dog mot svake lag. De kommer neppe til denne kampen med særlig mye glød. HU i denne.

2. Arsenal — Everton
Nå har det begynt å svinge for Arsenal! Seieren over Bayern München var rett og slett mesterlig, og spesielt defensivt har det sett bunnsolid ut for the Gunners. Kampen i midtuken sitter nok godt i beina og Wenger vil nok benytte enhver mulighet til å hvile et par stjernespillere utover i kampen.

Uansett: Fem seire de siste seks i alle turneringer gjør seg svært godt, noe som betyr at at de har los på Manchester City i Premier League. Å ikke vinne denne hjemmekampen ville vært rett og slett tåpelig.

Everton fikk seg en skikkelig på tygga mot Manchester United forrige helg. 0-3 er et uhyre stygt resultat, og de klarte ikke utnytte sine store sjanser. Det er blitt kjennetegnet for Martinez' Everton etter hvert - ustabile, med et vanvittig lavt bunnpunkt.

Om alt klaffer, kan de fort ta poeng her. Men Arsenal virker rett og slett for solide for tiden. H.

3. West Ham United — Chelsea
Hvem hadde trodd at West Ham ville ha fjerdeplassen etter nesten kvartspilt sesong? Etter å ha rotet mot Norwich og Sunderland, slo de tilbake med en sterk borteseier over Crystal Palace forrige helg. Dimitri Payet fortjener all spalteplass han kan få, men defensivt er det ikke like solid som West Ham har vært før. Det hjelper dog en del at bare Manchester City har scoret mer mål så langt.

I tillegg har de utviklet en evne til å håndtere bedre kamper mot de beste lagene. Manchester City, Arsenal og Liverpool har alle blitt slått så langt, og de virker langt mer fokusert og kyniske mot de beste. Noe som har gitt dem kallenavnet Robin Hood, fordi de taper poeng mot de minste klubbene.

Hjemmelaget har en liten mental barriere å bryte, for de har nemlig ikke scoret mot Chelsea på de siste fem forsøkene.

Fortsatt er Alexandre Song og Winston Reid skadet. Victor Moses kan ikke møte moderklubben Chelsea.

Et Chelsea som ikke har imponert noen denne sesongen. De ble regelrett forært seieren over Aston Villa sist, med en enorm personlig feil og et selvmål som utslagsgivende. Mourinhos menn viser tidvise tegn til bedring, men klarer ikke stable en flyt på beina. De siste fem kampene har de 1-2-2.

I tillegg har de nylig vært i Ukraina for å spille en blytung bortekamp i Champions League, som garantert sitter i beina.

Nei, dette Chelsea-laget ligner virkelig ikke seg selv. Branislav Ivanovic er skadet med Thibaut Cortouis, mens Loic Remy og Pedro er skadet.

West Ham går til kampen vel vitende om at dette er et perfekt tidspunkt å møte Chelsea på. Samtidig vet de at de kan slå de beste lagene om de spiller opp mot evne. Derfor er H valget på langoddsen, mens vi slenger med UB i kupongen.

4. Aston Villa — Swansea City
Uff, så blytungt det ser ut for Aston Villa. Forrige helg var de fullt på høyde med Chelsea i store deler av kampen, men nok en gang ble de senket av grove personlige feil. Som lag henger de virkelig ikke sammen, og en drastisk forandring må nok til - i år også.

De siste fem ligakampene har endt med nederlag, mens de har et lyspunkt mot Birmingham i ligacupen. Laget vet de kan bedre, og øyner sjansen mot et Swansea som også sliter med formen.

For etter de slo Manchester United i slutten av august, har de 0-2-4. Helt ribbet for selvtillit tapte de også for Stoke forrige kamp, men motstanden har vært solid i det siste. Men de blir svært sjelden rundspilt og har et bra toppnivå inne. Likevel savner vi den stabiliteten de viste forrige sesong.

HB i denne.

5. Leicester City — Crystal Palace
Her lukter det mål! Hjemmelaget snitter 4,00 mål i hver kamp, og traff på snittet mot Southampton sist. Moralen i dette Leicester-laget er rett og slett beundringsverdig: Også forrige helg slo de tilbake fra 0-2 og sikret et poeng borte mot Saints. Imponerende!

Likevel må man spørre seg hvordan man havner i disse posisjonene i det hele tatt, og den defensive strukturen er ikke alltid like solid for dagens vertskap.

Det kan Crystal Palace utnytte. Alan Pardew har en bra bortestatstikk med sitt Palace, og trives åpenbart godt når han kan legge en god kontringsplan. I denne kampen vil de nok også føle at de kan ta initiativet. De har ikke spilt i like målrike kamper som Leicester denne sesongen, men det lukter mye mål tidvis av Palace også.

Denne kampen er vanskelig å spå, men begge lagene vil nok gå for seier ved uavgjort. HB.

6. Stoke City — Watford
Etter en noe tung start på sesongen, har det endelig løsnet og de har fire ettmålsseire på rad i alle turneringer. Forrige mandags 1-0-seier over Swansea var svært imponerende og de er en helt annen soliditet over dette Stoke-laget nå. I tillegg er det offensive åpenbart styrket av Bojans formretur.

Tradisjonelt er de et svært solid hjemmelag og Britannia bruker å være en fryktet stadion for de fleste lag. De har også spilt svært godt den siste drøye måneden - altså lengre enn bare de siste seirene.

Likevel har de havnet et stykke bak målsettingen på tabellen og har fortsatt et stykke å gå til der de ønsker å være. Seier er på mange måter påkrevd i denne kampen.

Jonathan Walters, Mame Biram Diouf, Shay Given og Ryan Shawcross er alle tvilsomme, men bør rekke kampen.

Watford har sluknet fullstendig etter en svært bra sesongstart. Det har blitt med ett poeng de siste tre kampene - mot Bournemouth. De har dog hatt svært hard motstand de siste ukene.

For Mark Hughes er det ingen tvil om hvilken spiller han må se opp for før kampen: Odion Ighalo. Han har scoret fem av lagets totalt seks mål, og man venter stadig på at det skal løsne for Troy Deeney.

Watford har sine styrker defensivt, men har slitt også der de siste kampene. På en god dag er de svært vanskelige å bryte ned.

Jurado og Joel Ekstrand er stadig ute for gjestene.

Hjemmelaget har form og flyt, med nesten hele troppen tilgjengelig. Her vinner Stoke. H.

7. Norwich City — West Bromwich Albion
Hjemmelaget åpnet sesongen svært sterkt, men har ikke klart å følge opp: Forrige helg ble det et ydmykende 2-6-tap for Newcastle. Selv om de scorer en del mål, er de altfor gjestfrie i forsvar og det har de tapt mye poeng på.

Tony Pulis elsker nok bortekamper som dette, der hjemmelaget forventes å presse samtidig som at de ikke er kvalitetsmessig overlegne. Med West Bromwich har Pulis en bra statistikk på reisefot og de slo tilbake etter tre kamper uten seier med en 1-0-seier over Sunderland sist helg.

Her er det veldig stor U-fare. Men vi backer faktisk West Brom om noen skulle vinne. UB.

8. Brighton & Hove Albion — Preston North End
Det satt langt inne for Brighton forrige runde mot Bristol, men de snudde til slutt kampen og vant 2-1. Dermed beholder de sin suveren sesongstart og har fortsatt til gode å tape en kamp. Ligaledelsen er fullt fortjent så langt.

Preston North Enda snudd en vond trend med seier over Charlton sist. De hadde seks kamper uten seier i alle turneringer før de gruset Charlton 3-0. Det gir stor selvtillit foran en i utgangspunktet blytung kamp.

Vi tror likevel ligalederen tar denne. H.

9. Wolverhampton Wanderers — Middlesbrough
Wolves har blitt et uhyre upålitelig lag denne sesongen, og vinner og taper om hverandre uten noen form for mønster. Nå har de to nederlag på rad, dog - mot Derby og Brentford.

Middlesborough er heller ikke inne i sin beste periode og har bare tatt ett poeng de siste tre kampene, dog mot tøff motstand. De er nok stressa for å få poeng i denne, for nå er de snart ute av topp seks. UB.

10. Hull City — Birmingham City
Hull er nok kvalitetsmessig blant de aller beste lagene i Championship og de har også vist gode takter i det siste. De siste syv kampene har de ikke tapt og i midtuken var det ingen tvil da de feide Ipswich til side.

Form har imidlertid Birmingham også i hauger, for de ligger på andre plass med fire strake trepoengere - dog mot overkommelig motstand. En liten nedtur ligger nok i kortene, for Hull er såpass solide - spesielt hjemme. HU.

11. Nottingham Forest — Ipswich Town
To poeng de siste fem for hjemmelaget, som ikke virker som den opprykkskandidaten spådde de skulle være. Tapene har riktignok kommet mot gode lag.

Ipswich er like iskalde som dagens motstander, med tre poeng de siste fem ligakampene samt tapt for Manchester United i ligacupen. I midtuken var de sjanseløse mot Hull og tapte fortjent. En viss U-fare, men hjemmelaget har nok overtaket. H - vi har litt lite kryss igjen.

12. Bolton Wanderers — Leeds United
Tre tap på rad for Bolton, som ikke leverer godfotball på noen som helst måte for tiden. Lagene de har møtt er også av helt grei kvalitet, ingen virkelige storlag. To poeng de siste seks er ikke spesielt solid.

Får Leeds et oppsving uten Uwe Rösler? For eier Massimo Cellino er det kanskje på tide å innse at forventningene han har til klubben ikke står i stil med laget han gir til sine managere.

Uansett, Leeds har ett poeng de siste fire kampene og det kan umulig gå verre. Her lukter det U lang vei, og vi backer hjemmelaget også i denne. HU.

384-rekker:

1. Haugesund — Vålerenga HU

2. Arsenal — Everton H

3. West Ham United — Chelsea HUB

4. Aston Villa — Swansea City HB

5. Leicester City — Crystal Palace HB

6. Stoke City — Watford H

7. Norwich City — West Bromwich Albion UB

8. Brighton & Hove Albion — Preston North End H

9. Wolverhampton Wanderers — Middlesbrough UB

10. Hull City — Birmingham City HU

11. Nottingham Forest — Ipswich Town H

12. Bolton Wanderers — Leeds United HU

Klikk her for å levere denne kupongen!
Klikk her for å levere denne på mobil!

192-rekker:

1. Haugesund — Vålerenga HU

2. Arsenal — Everton H

3. West Ham United — Chelsea HUB

4. Aston Villa — Swansea City B

5. Leicester City — Crystal Palace HB

6. Stoke City — Watford H

7. Norwich City — West Bromwich Albion UB

8. Brighton & Hove Albion — Preston North End H

9. Wolverhampton Wanderers — Middlesbrough UB

10. Hull City — Birmingham City HU

11. Nottingham Forest — Ipswich Town H

12. Bolton Wanderers — Leeds United HU

Klikk her for å levere denne kupongen!
Klikk her for å levere denne på mobil!

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Oddstips 1
: Blackburn vinner derbyet
Oddstips 2: Blir ikke kvitt marerittstatistikken
Oddstips 3: Stoke er endelig i flytsonen
Langskudd: West Ham slår Chelsea

TV-kampene: Slik ser helgen din ut
Skaderapport Tippeligaen: Disse mister helgens runde
Skaderapport Premier League: Disse mister helgens runde

V75 Sørlandet: Herlig omgang med dobbel syverpott!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus