Foto: Graham Stuart (AFP)

Ferguson-elev med kanonsuksess

Steve Bruce var en svært viktig brikke for Manchester United i mange år. Nå har han voldsom suksess som Hull-manager.

Kommersielt

Sportspills meny 2. juledag:
V65 Bjerke: Kai vinner med alt
Oddstips 2: Tottenham mener alvor

Tippetips: Ingen julefred i England
V75 Solvalla: Ørjan for alle penga

Engelskmennene kaller 2. juledag for Boxing Day og det spilles fulle runder i alle de fire øverste ligaen på balløya 2. juledag. Det starter med Championship-oppgjøret mellom Nottingham Forest og Leeds allerede kl 13.15 og siden går det slag i slag utover dagen og kvelden. Norsk Tipping byr på et flott langoddsprogram denne juledagen.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Middlesbrough - Blackburn
Selv med variable 3-0-4 på sine sju siste seriekamper er Middlesbrough oppe på en flott 4. plass med 41 poeng og det er kun seks poeng opp til serieleder Cardiff. Meget sterke 7-4-1 hjemme på Riverside stadium. Lørdag ble det 1-2 tap borte for Leeds. Nicky Bailey, Andre Bikey og Ishmael Miller mistet alle den kampen og er usikre også til denne. Julio Arca, Muzzy Carayol og Curtis Main er alle fortsatt langtidsskadd. Henning Berg har (ikke overraskende) fått noen pangstart som Blackburn-manager og kun en seier på ni forsøk er selvsagt for dårlig. Meget urovekkende 0-1-4 på de fem siste og Henning Berg blir ikke lenge i Blackburn hvis denne trenden fortsetter. Taper imidlertid svært sjelden på bortebane (2-7-2). Kaptein Danny Murphy og David Dunn er begge tilgjengelige igjen for Berg etter skadefravær. Her må oddssetterne ha tatt seg tidlig juleferie. 1,80 på hjemmeseieren og spreke 3,30 på borteseieren. Hjemmelaget er svekket og viser kun middels form. Henning Berg og Blackburn får viktige spillere tilbake og er klart bedre enn raden, 3,30 for Blackburn-seier må være et av onsdagens aller beste langskudd.

Tranmere - Crewe Alexandra
Man skal aldri kimse av formtabeller og etter at Tranmere ble ydmyket med 0-5 borte for Swindon sist fredag, mistet laget serieledelsen. Står med meget svake 0-4-2 på sine seks siste seriekamper og har mistet formen fullstendig. Det har derimot ikke Crewe som står med 4-1-1 på sine seks siste og har avansert til 12. plass på tabellen. Selv med slike forutsetninger er oddsen veldig skjevt satt her og 3,00 for borteseieren må prøves med tanke på formutviklingen.

Dagens avslag
Norwich - Chelsea

Etter 6-4-0 på de ti siste ligakampene, måtte Norwich tåle sitt første nederlag på elleve seriekamper da laget tapte 1-2 borte mot West Bromwich lørdag. Er på en flott 10.plass med sine 25 poeng, etter 5-2-1 hjemme på Carrow Road og 1-5-4 på bortebane. Meget viktige Grant Holt måtte unnvære lørdagens bortekamp mot WBA, men er trolig tilbake 2. juledag. Chelsea innledet svakt under Rafael Benitez, men etter årsbeste borte mot Sunderland (seier 3-1) for drøye to uker siden, fulgte Chelsea opp med en fantastisk hjemmekamp mot Aston Villa lille julaften og ga seg ikke før det stod 8-0. Sju forskjellige spillere noterte seg for scoringer i den kampen. Chelsea er på 3. plass og har nå 11 poeng opp til serieleder Manchester United (en kamp til gode for Chelsea). Norwich har slått både Arsenal og Manchester United hjemme den siste måneden og er i tillegg svært sterke hjemme. 1,50 på at Chelsea vinner denne kampen, er det selvfølgelig umulig å gå god for.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens spill
Hull - Leicester
Fantastisk flyt for Steve Bruce og hans Hull og etter fredagens sterke borteseier mot hjemmesterke Derby er laget helt oppe på andreplass med sine 44 poeng, kun tre poeng bak serieleder Cardiff. Står med fire strake seire nå og har fine 7-1-3 på eget gress. Manager Steve Bruce er ikke ventet å gjøre endringer i startelleveren for meget godtgående Hull.

Vi trodde Leicester skulle vinne toppkampen mot Cardiff sist lørdag, men dengang ei. Serieleder Cardiff imponerte igjen og vant 1-0. Leicester er på 5. plass med sine 37 poeng og vi merker oss at 26 av disse poengene er tatt hjemme på Filbert Street. Borte står laget med svake 3-2-6. Forsvarsspillerne Sean St Ledger og Michael Keane er begge fortsatt skadd, mens spissen Martyn Waghorn trolig er aktuell for startoppstillingen etter å ha gjort comeback etter skade i hjemmemøtet mot Cardiff lørdag. Det var for øvrig første gang Leicester gikk målløse av banen i en hjemmekamp denne sesongen.

Formsterke og hjemmesterke Hull må ses med bra sjanse her mot et Leicester-lag som ikke fungerer på bortebane. Norsk Tipping tilbyr pene 2,35 i odds for at Hull legger på til sin femte strake ligatriumf mot svært bortesvake Leicester. Vi må gripe denne, men dessverre er ikke singelspill mulig. Ergo må vi kombinere.

Cardiff - Crystal Palace
Toppoppgjør i Wales mellom serieleder Cardiff og serietreer Crystal Palace. Uforutsigbare Championship viste seg fram fra sin mest lunefulle side når Cardiff tapte forrige hjemmekamp mot tabelljumbo Peterborough. Cardiff slo imidlertid tilbake med en kruttsterk borteseier mot hjemmesterke Leicester lørdag. Hadde for øvrig ursterke 10-0-0 hjemme i Wales før hjemmetapet mot Peterborough. Forsvarsspilleren Matthew Connolly soner karantene onsdag, og ellers er det et par spillere skadet (men disse har vært ute en stund).

Etter en fantastisk periode er det litt mindre fart i Crystal Palace nå, som kommer til denne kampen fra tre strake poengdelinger. Det måtte nok ta litt imot etterhvert, men Palace er fortsatt oppe på en strålende tredjeplass, kun fire poeng bak serieleder Cardiff. Brukbare 5-3-3 på bortebane. Damien Delaney ble utvist allerede etter 11 minutter i hjemmemøtet med Huddersfield lørdag kveld og soner følgelig karantene her. Kaptein Paddy McCarthy er fortsatt skadet.

Kan hjemmesterke Cardiff tape to hjemmekamper på rad? Det kan de naturligvis, men vi har ingen tro på det. Palace viser litt nedadgående form nå og vi tror hjemmelaget tar denne. Stod altså med ti strake hjemmeseire før fadesen mot Peterborough (men slike kamper opplever alle lag). 1,70 for hjemmeseier i Wales er knapt, men et vinnerlag er som kjent et vinnerlag.

Vi får da en dobbel med seire til Hull og Crystal Palace og totaloddsen på denne dobbelen er 4,00 og vår innsats som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 2 onsdag (spillestopp kl 15.55):
Kamp 195 Hull - Leicester 2,35 2,90 2,45
Kamp 196 Cardiff - Crystal Palace 1,70 3,15 3,70
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus