*Nettavisen* Sportspill.

Ferguson nedprioriterer, igjen

Foto: Pa Photos / Scanpix

Manchester-derbyet er rett rundt hjørnet og United stiller redusert mot Cluj.

05.12.12 13:01

Sportspills meny onsdag
V65 Bjerke: Dragonen flyr igjen
Håndball-EM: Treff til 32 i odds
Tippetips: Messi jager verdensrekord
Oddstips: United stiller reservelag

Champions League: Lagnyheter

Langoddsen domineres av objekter fra Champions League, men det er først etter at vi har vært gjennom en del russisk, finsk og svensk ishockey, og litt cupfotball fra Danmark og Italia.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Champions League gruppe F
133. Lille - Valencia H 2,75

Lille er ute, men det var de i praksis også da de stilte med et ungt og alternativ lag og vant 2-0 borte mot BATE. Valencia blir ganske sikkert nummer 2 i gruppen uansett, for det er bare mikroskopiske sjanser for at Bayern taper hjemme mot BATE. Når toppscorer Soldado atpåtil er ute for Valencia, blir dette ganske så åpent, og vi tror minst like mye på unggutta til Lille som Valencia her. 2,75 på hjemmeseieren er et meget aktuelt langskudd.

Denne oddsen ligger an til å bli satt ned, så ikke vent med å spille til 2,75 dere som tror på denne.

Champions League gruppe E
126. Chelsea - FC Nordsjælland (0-2) B 3,00

Chelsea og ikke minst deres nye manager Benitez trenger virkelig denne seieren, og selv seier er muligens ikke nok til å sikre dem avansement, langt i fra. Når det gjelder størrelsen på en eventuell hjemmeseier, er 1-0 like godt som 4-0, slik det ble sist, men vi tror ikke på at noen overkjøring fra Chelseas side. De har slitt under Benitez med svakt offensivt spill og lav krige-faktor. Nordsjælland ønsker å vise seg fra sin beste side selv om de ender sist, dette er deres siste opptreden på den største av alle scener, og de vet jo fra det omvendte oppgjøret at det går an å spille jevnt med Chelsea. Oddsen på 3,00 for at danskene enten vinner, spiller uavgjort eller begrenser tapet til ett måls margin, er for god til å stå uprøvd.

Dagens avslag
Champions League gruppe E
127. Shakthar Donetsk - Juventus U 1,75

Uavgjort er et godt resultat for begge lag, siden det tar begge videre til sluttspillet. Dette er det tatt stor høyde for i oddssettingen, for stor, synes vi. Selv om uavgjort ser ut som et opplagt resultat, kan det skje ting underveis som bikker kampen den ene eller andre veien. Det kan også hende at ett av lagene, Shakthar sannsynligvis, ikke er med på at det skal spilles uavgjort. Vi har gamblet på en ren U i denne på midtukekupongen, men helgardert på det store systemet, og lysten til å spille U til lave 1,75 er ikke tilstede.

Dagens spill
Det er vrient å finne gode spill blant de rene HUB-objektene i Champions League denne gangen, utover det ene langskuddet vi har lansert. Derfor graver vi litt ned i utvalget, til de gode spesialspillene, og lanserer en dobbel til nesten fem i odds.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Champions League gruppe H
148. Manchester United - CFR Cluj

Champions League, gruppe H. Manchester United sikret gruppeseieren allerede etter fire av seks runder, med seire i sine fire første. Dermed kunne manager Ferguson tillate seg å hvile spillere sist, da United tapte borte mot Galatasaray. Situasjonen er den samme her, United trenger ikke poengene, men til forskjell fra forrige runde så spiller de hjemme på Old Trafford og bør styre kampen. Men allerede søndag venter Manchester-derbyet mot City i Premier League, det vil spille inn på laguttaket.

Ferguson er kynisk når det gjelder å spare spillere, og vi forventer et alternativt United i kveld, akkurat som mot Galatasaray. Trolig vil ingen av dem som starter mot City i helgen, der Ferguson topper laget, være involvert i dag. Valencia og Nani er ute, Kagawa og Rafael er usikre. Det var snakk om at Vidic (f) muligens skulle få et comeback etter lang tid på skadelisten, men Sir Alex avkreftet dette. Siste nytt er at Rooney (a) starter kampen, for å bygge opp match-form, ifølge Ferguson.

Cluj ligger spennende til med 7 poeng, det samme som Galatasaray. Tyrkerne møter utslåtte Braga i kveld, og Cluj kan ikke regne med mye hjelp fra portugiserne. Cluj må fremover og gå for full pott på Old Trafford. De har slått bra fra seg på bortebane hittil, med seier mot Braga og 1-1 mot Galatasaray. I rumensk liga er formen god, dog er Cluj et stykke unna toppen denne sesongen.

Saré (m) og Ronny (a) er fortsatt ute, men det skal ikke være snakk om nye skader.

Manchester United stiller reservepreget og de trenger ikke poengene. Likevel er de store favoritter på langoddsen og blir sikkert spilt av mange. Vi tror dette blir jevnt, og vi tror United stiller så svakt at den matchvinner-egenskapen de ofte henter frem på tampen i viktige kamper, ikke finnes der i kveld. Norsk Tipping tilbyr 2,22 på UB-garderingen, det kjøper vi.

Champions League gruppe G
142. Celtic - Spartak Moskva

Med seier i denne siste hjemmekampen er Celtic sannsynligvis videre sammen med Barcelona. Det betinger at Benfica ikke vinner i Barcelona. Celtic har spilt 0-0 mot Benfica og 2-1 mot Barcelona på Celtic Park, og de satser maksimalt i dag, avansement på bekostning av Benfica og Spartak Moskva vil være veldig gjevt. Kampen betegnes som sesongens viktigste.

Manager Lennon gjorde hele ni endringer i laget da Celtic møtte Abroath i FA-cupen lørdag. Det endte med 1-1 og omkamp neste onsdag, men det er greit, bare man nå slår Spartak og går videre i Champions League. McCourt, McGeouch, Brown (m) og Forrest (m) er ute, og dessverre også publikumsfavoritten Wanyama (f/m), som scoret 1-0-målet mot Barcelona sist. Rogne (f) og Izaguirre er tilbake.

Spartak Moskva har ikke lykkes denne gangen, de står med tre poeng etter 2-1 hjemme mot Benfica i oktober, og de ender sist uansett hva som skjer i kveld. De to siste i russisk Premier League er tapt 1-5 hjemme for Dynamo Moskva og 2-4 hjemme for Zenit St. Petersburg, oppsiktsvekkende svake resultater. Mellom disse kampene fikk manager Emery sparken og Valery Karpin kom tilbake som trener igjen, frem til nyttår, minst. Han kjenner laget godt fra før og han hatet å tape 2-4 for Zenit i comebacket sitt.

Karpin har sagt at det skal gjøres noen endringer ettersom han ikke var fornøyd med laget som tapte for Zenit sist. McGeady og Parshivlyuk er tilbake etter skader, mens Gatagov, Romulo, Bilyaletdinov, Welliton og Pesyakov er ute med skader.

Hjemmelaget skal videre i Champions League, bortelaget skal bevise for sin nye, sinte trener at de duger. Her blir det nerver og vi kan se for oss at begge lag legger vekt på det defensive, spesielt i begynnelsen tror vi Celtic har Samaras rimelig alene på topp og ellers satser maksimalt på å utnytte dødballer. 0-0 til pause kan vi godt få se, og når Norsk Tipping tilbyr 2,15 på uavgjort til pause, slår vi til og får en dobbel til gode 4,77. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 20.40.

142. Celtic - Spartak Moskva (pause) 2,00 2,15 4,75
148. Manchester United - CFR Cluj (0-1) 2,30 3,45 2,22

Total odds 4,77

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.