WC storslalåm Schladming - Østerrike

Onsdag 25. januar

Start første omgang kl 17.45

Start andre omgang kl 20.45

Live odds etter rennstart

Konkurransen vises på TV2, TV2 Play, Eurosport og Eurosport Player

Etter en spennende helg i Kitzbühel er det som vanlig rett til kveldsrenn i Schladming. Vanligvis er det kun slalåm tirsdag kveld, men i år skal det også kjøres storslalåm på onsdag.

Schladming har cirka fem tusen innbyggere og er et typisk vintersportssted. VM i alpint gikk i Schladming i 1982 og 2013, og verdenscupen har sitt stoppested her hvert år.

Kveldsrennet i Schladming - The night race - er det mest spektakulære rennet i alpinsirkuset. Det er full fest med 45000 tilskuere langs hele traseen, og det var i dette rennet publikum kastet snøball etter Henrik Kristoffersen i 2018.

For første gang siden 2012 er det storslalåm på programmet, og den gangen var det selvsagt legenden Marcel Hirscher som gikk til topps.

Storslalåmløypen ligger i fjellet Planai, og starten er på 1148 meter over havet. Med målgang på 758 meter over havet gir det et vertikalt drop på 390 meter.

Det norske laget:

Henrik Kristoffersen, Rælingen Skiklubb
Lucas Braathen, Bærums Skiklub
Atle Lie McGrath, Bærums Skiklub
Rasmus Windingstad, Bærums Skiklub
Leif Kristian Nestvold Haugen, Lommedalens IL
Aleksander Aamodt Kilde, Lommedalens IL
Fabian Wilkens Solheim, IL Heming
Alexander Steen Olsen, Kjelsås IL

All oddsen på rennet i Schladming finner du her

Henrik Kristoffersen slår tilbake i storslalåm

Gårsdagens slalåmrenn ble en nedtur for Henrik Kristoffersen. Nordmannen ledet etter første omgang, og hadde 77 hundredeler å gå på til Clement Noel som ledet rennet før Kristoffersen startet sist i andre omgang.

Noen kostbare feil i den øvre delen av løypen ble dessverre avgjørende, og de bare forplantet seg nedover i løypen. Han kom inn på 11.plass til slutt, og det var skuffende for den normalt stabile nordmannen.

I dagens storslalåmrenn er det en ny situasjon for alle på start. Øvelsens supermann, Marco Odermatt, må stå over etter smellen han fikk i fredagens utforrenn i Kitzbühel. Kneet til sveitseren er bedre, men han tar ingen sjanser så kort tid før VM.

Da betyr det at Henrik Kristoffersen er ganske stor favoritt. Han står med tre andreplasser(to av de bak Odermatt), en tredjeplass og en femteplass på de fem rennene i årets sesong.

Sist det var storslalåm var i Adelboden for tre uker siden, og da var Odermatt helt vill. Kristoffersen var den eneste som fulgte han sånn noenlunde(73 hundredeler bak), mens nordmannen selv hadde nesten sekundet ned til Loic Meillard på tredjeplass.

Tøffest konkurranse i kveld får nok Kristoffersen fra nevnte Meillard(5.50 for seier), Lucas Braathen(6.50 for seier) og Zan Kranjec(8.00 for seier). Braathen vant det ene rennet i Alta Badia, men har ellers ikke vært på pallen.

Meillard har vist god form i flere disipliner i det siste, og ble nummer tre i forrige storslalåmrenn i Adelboden. Zan Kranjec har vært på pallen i tre renn i år, og topp fem i alle.

Vi tror uansett mest på Henrik Kristoffersen. Han har vært både god og stabil i storslalåm denne sesongen, og ligger på en soleklar andreplass i sammenlagtcupen.

Med Kristoffersen på revansjejakt og Odermatt på sidelinjen, ligger alt til rette for sesongens første seier.

Vårt tips er at Henrik Kristoffersen vinner. Det spiller du på her til 2.35 i odds