Torsdag kommer Jose Mourinho og hans Roma til Aspmyra, til det som blir høstens tøffeste hjemmekamp for Bodø/Glimt.

Ca. 100 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist er fredag kl. 19.00.

Nordlendingene har overrasket italienske lag tidligere. De tok en tidlig ledelse mot AC Milan på mektige San Siro, og de holdt godt følge med Serie A-laget i kampen, selv om de til slutt tapte 2-3.

Vi tror også at de kan holde følge med Roma.

Bodø/Glimt - Roma

Odds: Glimt spiller uavgjort mot Roma - 3,75

Kampstart torsdag 21. oktober kl 18.45

Spillestopp kl 18.44 Live odds etter kampstart

Aspmyra

Kampen kan sees på V4

Vi tror Glimt kan klare uavgjort mot Roma. Spill på det her til 3,75 i odds

Det er enkelt å finne grunner til at storklubben Roma skal vinne i Bodø torsdag, men vi mener det finnes iallfall fire grunner til at Kjetil Knutsens karer får med seg poeng mot Jose Mourinho.

Ca. 100 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist er fredag kl. 19.00.

1) - Gode fotballspillere og gode lag behersker alle typer underlag, sa Kjetil Knutsen på pressemøte onsdag. Da han fikk spørsmål om han trodde de hadde fordel av å spille på kunstgress. Det er antakeligvis riktig, men kunstgress er uansett et underlag Roma-spillerne ikke spiller på hver dag. Det betyr at de vil trenge litt tilvenning. At Jose Mourinho droppet å trene på Aspmyra dagen før kampen virket således litt rart. Serie A-stjernene valgte isteden å inspisere kunstgresset onsdag kveld. Å spille på kunstgress gir, uansett hvordan man enn snur og vender på det Glimt en liten fordel.

2) Bodø/Glimt og Aspmyra er ikke det samme som Old Trafford og Manchester United. Conference League er et antiklimaks for Roma-stjernene, og de kan gå i fellen å undervurdere motstanderen. Det gjorde AC Milan. Bodø/Glimt gikk respektløst til verks på San Siro og tok ledelsen tidlig i første omgang. Italienerne slo tilbake og vant 3-2, men det hadde ikke vært noe å si på om de hadde klart å få med seg ett poeng i den kampen. Roma er ikke like gode som Milan, og de spiller ikke på hjemmebane. Kan Glimt sjokkere fotball-Europa igjen?

3) I Roma er det fortsatt norske sommertemperaturer. Hele denne uken har det vært over 20 grader. Det blir helt andre værforhold i Bodø. Ifølge yr.no er det meldt skikkelig ruskevær med regn, et par plussgrader og kraftig vind på Aspmyra under kampen mot AS Roma. Det er værforhold Glimt behersker, men spørsmålet er hvordan Jose Mourinhos menn takler det.

4) Bodø/Glimts hjemmekamp mot Roma i Europa Conference League ble erklært utsolgt under en halvannen time etter at billettsalget startet mandag ettermiddag. Glimt la mandag ut 2284 billetter. Fra før har rundt 2300 sesongkortinnehavere kunnet sikre seg en plass til oppgjøret. Å møte nesten 5000 fotballgale nordlendinger skremmer neppe italienerne, men et fullsatt stadion vil gi Kjetil Knutsens menn ekstra krefter å bli heiet frem i 90 minutter.

Gode hjemme i Europa

Glimt er i kjempeform om dagen. De står med 7-1-0 på de åtte siste kampene i Eliteserien og topper tabellen i Eliteserien etter 22 serierunder, tre poeng foran Molde. I Conference League har de vunnet 3-1 mot Zorya på hjemmebane, og de var nær ved å vinne borte mot CSKA i Sofia.

De har kun tapt én av de siste ni hjemmekampene i Europacup-sammenheng. Syv av de ni kampene er vunnet.

Lotto har spillefrist lørdag kl. 18.00.

Roma har hatt litt ymse resultater på bortebane i Europa de siste ti sesongene. De har blant annet tapt mot Slovan Bratislava (0-1), spilt uavgjort mot Astra Giurgiu (0-0), Gent (1-1) og Wolfsberger AC (1-1).

Roma varmet opp til torsdagens kamp med å tape 0-1 mot Juventus. Jose Mourinhos menn står med 5-0-3 i sesonginnledningen i Serie A. Alle tre tapene har kommet på bortebane.

Roma trives bedre hjemme enn borte, og de vil antakeligvis gjøre noen endringer i startelleveren fra kampen mot Juve. Det har de iallfall gjort i de foregående kampene i Europa.

Her er hele torsdagens oddsprogram!

Kjetil Knutsen mangler skadde Ulrik Saltnes. Han vil bli savnet. Også Sondre Sørli, Victor Boniface og Vegard Moberg er ute.

Ifølge Avaisa Nordland stiller Glimt trolig med denne startelleveren: Haikin - Sampsted, Moe, Lode, Bjørkan - Fet, Berg, Konradsen - Solbakken, Botheim, Pellegrino.

Også Jose Mourinho har noen fravær. Chris Smalling, Nicolo Zaniolo og Leonardo Spinazzola er ute med skader.

Glimt er ubeseiret i 14 kamper på rad i alle turneringer. Vi tror de kan lage trøbbel for Roma.

Vi tror Glimt kan klare uavgjort mot Roma. Spill på det her til 3,75 i odds