Gå til sidens hovedinnhold

Fire nye Lotto-millionærer

Gullrekka eller Lotto-rekka, moro er det uansett.

Det skorter ikke på underholdningsperler når helgen kommer. Lotto svikter ikke denne helgen heller, og leverer stadig. Med ekstra mye på tapeten ble Lotto-sendingen lagt over på NRK2 for anledningen.

Jevnt over pleier det å være fire nye Lotto-vinnere hver lørdag, sier Norsk Tipping. Det ble det denne gangen også. Hver av de fire nye millionærene vant 3.865.260 kroner. For å ende opp der traff de med sin sjutallsrekke. Dette er tallene som gjorde de fire vinnerne til Lotto-millionærer:

Lotto-tallene: 7 - 15 - 17 - 22 - 23 - 31 - 32

Tilleggstallet: 21

Spill Vikinglotto her

Storvinnerne

De fire er strødd rundt om i landet, og har fått en telefon som har vært fast og tro i sin tjeneste lenge. Telefonen fra Hamar vil ankomme følgende steder:

  • Mann fra Trøndelag
  • Kvinne fra Vestland
  • Mann fra Rogaland
  • Mann fra Vestfold og Telemark

En ting som er sikkert, er at å følge med på hvem som vinner i Lotto fort gjør deg drevet i de nye fylkesnavnene.

Lagret vinnernummeret som «Æ har vunne i Lotto»

Første vinner ut er en mann på 52 år fra Steinkjer i Trøndelag. Han hadde innstilt seg på å vinne, for å si det mildt. Slik gikk det da Norsk Tipping ringte.

- Jeg tror jeg vet hvorfor du ringer. Nummeret har jeg lagret som «Æ har vunne i Lotto», flirer vinneren.

Mannen så på Lotto-sendingen sammen med familien, og krysset av tall for tall etter hvert som de ble trukket ut. Dramaturgien og oppbygningen til begivenheten var satt.

- I 20 år har jeg spilt på samme tall og system, så da tallene ble trukket ut en etter en kjente jeg dem igjen. Det er vanskelig å tro at det faktisk har skjedd.

- I kveld blir det feiring. Nå ble det skikkelig helg, ler mannen, som kan fortelle at pengene vil dryppe på de nærmeste og gå med til å nedbetale lån.

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.

Noen ting er viktigere enn penger

Enda en mann hadde utpekt seg vinnerrekka på sin Lotto-kupong. Vedkommende er 50 år og fra Kragerø i Vestfold og Telemark.

- Jeg har nettopp sett Liverpool tape mot Everton, så det er ikke så god stemning akkurat nå, svarte Kragerø-mannen da Norsk Tipping spurte om hvordan han hadde det før millionbeskjeden ble avslørt.

Mannens humør snudde derimot ganske raskt etter å ha blitt informert om premiegevinsten på over 3,8 millioner kroner i Lotto.

- Nå ble jeg målløs her, og kvelden ble uten tvil bedre. Det er ganske sjukt. Nå blir det feiring, nedbetaling av gjeld og nye hagemøbler, forteller vinneren.

Vi får håpe at Kragerø-vinneren klarer å komme seg over dagens tap med kveldens nyheter innabords.

Vinnerkupongen ble kjøpt på mobil.

Kvinne (47) fra Ullensvang i Vestland

- Å herregud, fy søren, er kvinnens første reaksjon.

Den kvinnelige vinneren satt med barna sine, som var gode å ha da en ellers rolig lørdagskveld brått endret seg.

- Jeg er skjelven og veldig glad. Jeg har spilt på de samme tallene i mange år. Så jeg har rett og slett vunnet på lykkekupongen min, forteller hun.

Rett før Norsk Tipping tok kontakt hadde kvinnen oppdaget en vannlekkasje, så noen av midlene er nok bundet.

- Jeg må nok få fikset vannlekkasjen, men også unne både meg og ungene litt, sier hun.

Lykkekupongen ble kjøpt på mobil.

- Har jeg faktisk vunnet i Lotto?

Sistemann er en 60 år gammel mann fra Stavanger i Rogaland. Han hadde nettopp malt ferdig et vindu på badet da Norsk Tipping ringte.

- Har jeg faktisk vunnet i Lotto? Det er helt utrolig. De fleste drømmer jo om dette, meg selv inkludert, men at det faktisk skulle skje hadde jeg aldri trodd.

- Nå blir det feiring med sukkerfri brus og fruen. Jeg er kjempeglad, sier han avslutningsvis.

Vinnerkupongen ble kjøpt på Coop Prix Våland.

Gratulerer til alle vinnerne!

Lotto-potten neste gang er på cirka 14 millioner kroner.

Spill Lotto her

Vinnersjanse Lotto

For å vinne førstepremie i Lotto må spilleren ha 7 rette vinnertall av 34 mulige. Det betyr at dersom du spiller én rekke, er den teoretiske sannsynligheten for å få 7 rette 1:5,37 millioner per rekke (rundet opp til 1:5,4 millioner per rekke). Sagt med andre ord: Det er 5,4 millioner mulige kombinasjoner av 7 tall når du trekker ut 7 fra de 34 tallene. Statistisk sett vinner man en premie med 4 rette eller bedre i snitt på hver femte kupong på fem rekker. Les mer om vinnersjanse for Lotto her.

  • Antall premieutbetalinger totalt i 2019: 11 509 409
  • Antall førstepremieutbetalinger i 2019: 190
  • Antall millionærer i 2019: 179 (inkludert andelsbankvinnere og andelslagvinnere)
  • Høyeste premieutbetaling i 2019: 29 455 620 kr