Gå til sidens hovedinnhold

Flax-millionær: - Tror jeg vekket hele borettslaget

Ved midnatt kom det et jubelbrøl fra en leilighet i i Steinkjer da en mann i 40-årene vant 10 000 kroner i måneden i 10 år i Flax for livet.

- Jeg kjøpte skrapeloddet på mobilen to minutter før midnatt. Jeg skrapte og plutselig sto det jeg hadde vunnet 10 000 kroner i måneden i 10 år. Jeg ble litt paff med det samme. Men så jublet jeg og skrek så høyt at jeg tror jeg vekket hele borettslaget, sier mannen.

Her kan du skrape Flax-lodd på nett.

Like etterpå ringte han til moren sin og fortalte hva som hadde skjedd.

- Jeg trodde ikke på at jeg hadde vunnet og ringte muttern. Hun bare flirte, for jeg skalv i stemmen og klarte nesten ikke å snakke. Og jeg har ikke sovet ett sekund i natt. Jeg ble så oppspilt. Men det er absolutt verdt det. Det tar jeg igjen senere, sier Steinkjer-mannen som er i 40-årene.

- Nummer to i køa

Han sjekket når Norsk Tippings kundeservice åpnet - og ringte tidlig på morgenen dagen etter for å forsikre seg om at at ikke hadde sett feil på loddet.

- Jeg ringte med en gang det åpnet, men jeg var faktisk nummer to i køa, så spørs om det er flere enn meg som har vært heldige, sier den heldige Flax-vinneren, som skal bruke noe av gevinsten på bolig.

- Jeg har klart å roe meg ned, men det var vanskelig å tro på med en gang. Jeg gikk litt rundt meg selv. Men det er selvsagt moro å vinne så mye penger, sier trønderen.

Flax kan også skrapes digitalt

Vinnersjanse Flax

Flax tilbys både som fysiske og digitale skrapelodd. Det er en rekke forskjellige Flax-lodd - fysisk og digitalt - med forskjellige spillegenskaper, premiestiger og forskjellig vinnersjanse.

Fysisk Flax er trykt opp i opplag, og er et forhåndstrukket lotteri. Vinnersjansen for toppremie i hvert enkelt spill vil da være antall lodd som er trykket opp delt på antall toppremier som er fastsatt. Et eksempel: I MillionFlax er vinnersjansen for toppremien på 1 million kroner 1:600 000. Det betyr at det i gjennomsnitt vinnes en toppremie for hver gang det er solgt 600 000 lodd. Vinnersjansen for toppremier og øvrige premier er trykket bak på hvert lodd.

Digitale Flax-lodd tilbys i form av en umiddelbar trekning på nett/mobil/app. Det betyr at vinnersjansen er den samme hver gang det spilles, ikke gjennomsnittlig som hos fysiske Flax-lodd.

Antall premieutbetalinger totalt i 2020: (alle typer Flax-lodd): 9 394 265

Antall førstepremieutbetalinger 2020 (i lodd med toppremie på 1 million kroner eller mer: i 2020: 51 (26 millionutbetalinger fysisk Flax, 25 millionutbetalinger digital Flax)

Antall millionærer i 2020: 51

Høyeste premieutbetaling i 2020: 4 800 000 kr (Flax for livet)