Gå til sidens hovedinnhold

Flere skrellobjekter på tippekupongen

På søndagens tippekupong ser vi potensielle skrellobjekter som kan gi svært høye premier.

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Ingen mer bonus for Nordlie
Oddstips 2: Hønefoss som natt og dag
Dagens langskudd: Kan Bradley utrette mirakler?
V64 Jägersro galopp: Ny norsk storeslem
V65 Sørlandet: Høitomt brenner ikke i kveld
V4/V5 Hagmyren: Persson dominerer

1. Haugesund - Viking
Haugesund har de siste ukene begynt å ligne mer og mer på seg selv, og kan vise seg å være et av de virkelige formlagene denne høsten. 5-1 seieren over Start for to uker siden var massiv, og sist helg ble Sarpsborg 08 slått på bortebane. Med 4-1-1 har Jostein Grindhaugs mannskap fått litt avstand ned til bunnen, og kan begynne å se oppover på tabellen.

Åpnet sesongen med 0-3-3 på de seks første hjemmekampene, men har nå tre strake på Haugesund Stadion. Må klare seg uten suspenderte Tor Arne Andreassen og Dusan Cvetinovic, mens Eirik Mæland, Michael Haukås, Emmanuel Ekpo og Pontus Engblom fortsatt er skadefraværende.

Viking var med på en av tidenes villeste tippeligakamper i moderne tid, når Vålerenga kom besøk til Stavanger forrige helg. Oppgjøret endte 5-5, et ganske overraskende resultat, spesielt med tanke på måltørken Viking har hatt den siste tiden. Ett mål på de fire siste før den dramatiske kampen.

Kjell Jonevrets mannskap ligger på en syvendeplass, og er fortsatt med i medaljestriden, selv om det haster med trepoengere, skal det bli en realitet. Slo Brann i forrige bortekamp og har solide 4-4-1 på utebane denne sesongen.

Viktige André Danielsen må sone med tre gule kort, men ingen skadebekymringer for den svenske treneren.

Det omvendte oppgjøret endte 2-0 til Viking, men basert på form skal Haugesund være knepne favoritter. H

2. Rosenborg - Start
Rosenborg har hatt noen dårlige dager etter at laget røk hodestups ut av Europa League. Trønderne klarte ikke å presse frem den avgjørende scoringen, og tyrkerne gikk videre på bortemål. Har opplevd noen tunge uker i Tippeligaen også, med to strake tap. Sist hele 4-1 mot Stabæk. Kåre Ingebrigtsen kan dermed sies å ikke ha fått noe optimal start på sitt trenervirke i Rosenborg.

Har slitt med noen skader på en del spillere, men alle ser ut til å være klar til dagens kamp. Litt usikkert rundt Tore Reginiussen, som sliter med både rygg og lyske.

Start vært gode etter sommerpausen, og bortsett fra tapet i Haugesund, har laget tre seire og en uavgjort på de fem siste. Det holder til en godkjent niendeplass på tabellen. Mons Ivar Mjelde har dermed opparbeidet seg et lite pusterom ned til bunnlagene, selv om det kun er fire poeng ned til kvalikplassen. Har alle mann tilgjengelig til dagens kamp, med unntak av Jesper Mathisen som har vært ute lenge.

Rosenborg er favoritter, men Start er vriene å slå for tiden, og vi finner mest verdi i å gardere. HU

3. Sandnes Ulf - Lillestrøm
Sandnes Ulf har ikke klart å snu den negative trenden fra før sommeren, og Tom Nordlie-effekten har vi sett lite til. Står med seks strake tap, og tippeligatilværelsen begynner å se svært mørk ut for rogalendingene. Har brukt uken godt, og hentet inn to gamle Nordlie-kjenninger for å få flere alternativer på topp. Veteranen Hannes Sigurdsson og Randall Brenes, spilte i VM for Costa Rica, jobbes det med og få klare til dagens kamp.

Rogalendingene står med bare ti poeng denne sesongen, og nå er det hele åtte poeng opp til kvalikplass. Har på mange måter kniven på strupen foran dagens kamp. Malaury Martin og Emil Johansson ute, mens Ole Kristian Langås er usikker.

Lillestrøm med en fantastisk snuoperasjon forrige helg mot Brann, da 2-3 ble til 4-3 på et par minutter på overtid. Det må ha gitt laget en solid dose med selvtillit etter noen trøblete uker, og svært ustabil form. Ligger likevel på en anstendig sjetteplass, mye høyere enn forventet før sesongen. Har 2-4-3 på bortebane i år, og det begynner å bli lenge siden forrige borteseier.

Kaptein Frode Kippe og Simen Nordermoen er skadefraværende for bortelaget.

Vi gir mannen som er ekspert på å holde lag oppe i Tippeligaen, Tom Nordlie, tillit her. HU

4. Sogndal - Bodø/Glimt
Sogndal blir tippet som nedrykkskandidat hvert år, men hver eneste gang motbeviser de kritikerne. Det har de også gjort foreløpig i år, men i det siste har pilen rast nedover. Står med fem kamper uten seier, og nå er det bare to poeng ned til dagens motstander på kvalikplassen. I så måte er dagens kamp ekstremt viktig for begge lag.

Tapte forrige hjemmekamp mot Odd, og den ellers så gode hjemmeformen har vært mindre synlig i år. Hadde en fin periode med fire hjemmeseire på rad, men bortsett fra det har det vært alt annt enn imponerende. 4-2-3. Viktige Hannu Patronen må stå over kampen med karantene.

Om pilen har pekt nedover for Sogndal, begynner det å nærme seg krise i Glimt. Åpnet sesongen forrykende, men nå er det blitt fem strake tap på nordlendingene, og åtte kamper siden sist seier. Det har ført laget helt ned til kvalifiseringsstreken. Sist kamp tok bunnrivalen Aalesund en fullt fortjent seier.

Må klare seg uten Zarek Valentin resten av sesongen, mens kaptein Ruben Imingen igjen er usikker for gjestene.

Ligger an til et tett oppgjør også i Sogndal, men hjemmelaget skal kunne mane fram en seier mot frynsete gjester. H

5, Alta - Ranheim
Alta under streken på mindre scorede mål enn sin erkerival Tromsdalen. Men på nedre halvdel er det tett, og med en seier er man plutselig midt på tabellen. Er ikke inne i noen god periode, med tre strake tap, og med syv kamper uten seier. Sist seier kom mot et HamKam i oppløsning, 29. mai.

Har i tidligere sesonger reddet plassen ved å være ekstremt gode på hjemmebane, og årets sesong har ikke vært et unntak, men tapet for bunnkollega Tromsdalen sist var et dårlig tegn.

Ranheim med i toppen, men fikk seg en solid kalddusj med 0-3 tapet for Tromsø sist. Dermed ser det plutselig vanskelig ut å få tak i en av de to øverste plassene som gir direkte opprykk. Opp til serieleder Sandefjord er det syv poeng, så dagens kamp blir i så måte viktig. Har ikke bedre enn 4-1-3 på bortebane i år, men fire av de fem siste er vunnet.

Ranheim bør vinne denne. B

6, HamKam - Nest Sotra
Det er lenge siden HamKam rykket ned til andredivisjon, men sesongen skal spilles ferdig, og forrige helg så laget bedre ut enn på veldig lenge. Viste der at spillerne som har blitt hentet inn kan bite fra seg også på dette nivået. Dessverre holdt det ikke helt inn, og Mjøndalen stakk til slutt av med alle poengene med to scoringer på overtid. Det må ha vært tungt for gjestene fra Hamar, men prestasjonen var positiv.

Nest-Sotra fortsatte den dårlige trenden hjemme mot Bærum sist, og tapte der sin tredje strake kamp. Dermed har nedrykkstreken kommet farlig nærme det nyopprykkede laget, og nå må laget fra Sotra sette på et siste gir, skal nedrykk unngås. Har en bortestatistikk på 3-1-5 i år.

Her er det lov å spekulere, og undertegnede ser oppgjøret som helt åpent. HUB

7, Hødd - Bærum
Hødd kanskje vanskeligst å bli klok på av samtlige lag i 1. divisjon denne sesongen. Skulle på papiret hatt et lag som minimum skulle kjempet om en playoff-plass, men den veien ser lang ut nå. Tapet av Simen Heltne Nilsen før sesongen kan ha vært større enn man hadde håpet. Spilte uavgjort borte mot Ullensaker/Kisa sist, etter å ha sluppet inn mål helt på tampen. Ligger dermed på åttende, syv poeng fra playoff.

Bærum med en fin kamp sist mot Nest-Sotra, og fortsatte dermed den fine trenden laget er inne i. Har tapt mot svært solid motstand i Kristiansund og Mjøndalen, men har 4-0-2 på de seks siste. Ligger dermed på en fin sjetteplass, fire poeng over dagens motstander.

Hødd er altfor store favoritter på folkerekka, og vi finner klart mest verdi i å gardere denne. HB

8, Hønefoss BK - Kristiansund BK
Hønefoss under nedrykksstreken, men gjort solide fremskritt den siste tiden, og nå har laget tro på at de kan holde seg oppe. Gikk på et surt tap mot Bryne forrige helg, og det var lagets første tap på fire kamper. 4-0-2 på de siste seks er også høyst godkjent. Hjemme på AKA Arena har det blitt tre strake seire, hvor blant annet Ranheim har dratt tomhendt hjem.

Kristiansund ligger godt plassert innenfor playoffen, og presterer godt nok til at den plassen ikke skal bli noe problem å holde. Dermed kan den lille klubben ende opp i Tippeligaen neste sesong. En stor prestasjon i så fall. Svarte 2-1 tapet for Fredrikstad for to uker siden, med en imponerende forestilling mot Alta sist. Stoppet ikke før det stod 6-0 til vertene. Er et fryktet hjemmelag, men borteformen i år, 2-3-4 er godt under middels.

To formlag som kjemper på hver sin front. Åpent. HUB

9, Ullensaker/Kisa - Strømmen
Ullensaker/Kisa påpekte på sine hjemmesider før kampen mot Hødd sist at det var en skjebnekamp for klubben. Alt annet enn poeng ville være en stor skuffelse i kampen om å holde seg. Sikret seg ett poeng på overtid, og laget har vel ikke gitt opp helt enda. Opp til Tromsdalen over streken er det syv poeng. Har to seire på de siste ti, og poengsnittet må betraktelig opp skal plassen reddes. Strømmen på hjemmebane bør i så måte være en må-vinne-kamp for laget fra Jessheim. 2-2-5 på hjemmebane så langt denne sesongen.

I kampen om å holde seg har laget fått inn en solid forsterkning i Thomas Lehne Olsen fra Strømsgodset. På lån ut året.

Strømmen har overrasket de fleste så langt, og laget har tatt steg fra fjoråret. Ligger på en niendeplass, men ned til nedrykksstriden er det altfor kort til at laget kan slippe ned skuldrene. Gjør som regel jobben på hjemmebane, og tar de fleste poengene der. Har 2-2-5 på bortebane, hvor Bryne og Alta er blitt beseiret. Formen viser ellers 2-2-1.

Jevnt på Ullensaker, og dagens klareste helgardering. HUB

10, Follo - KFUM Oslo
Andredivisjon, avdeling 4.
Toppkamp i avdeling 4 mellom første - og andreplassen. Follo topper avdelingen, seks poeng foran dagens gjester. Hjemmelaget har etter tre strake uavgjort virkelig eksplodert i offensiv fotball de siste ukene, og vunnet 6-0 og 6-1 på de to siste kampene. På hjemmbane har det dog bare blitt to uavgjorte etter ferien. 4-2-0 totalt.

KFUM Oslo tapte utrolig nok hele 8-2 i det omvendte oppgjøret mellom disse to. Etter den slakten har laget kanskje vært det mest solide laget i avdelingen. Kommer fra en knallsterk 3-0 seier over Skeid, og på hjemmebane har de vært avdelingens sterkeste. På utebane derimot blir det for mange uavgjort.

Spennende oppgjør mellom to giganter i denne avdelingen, men Follo får et knepent tips. HU

11, Hammarby IF - GIF Sundsvall
Superettan, svensk førstedivisjon.
Hammarby på andreplass foran dagens kamp, og er dermed per nå et toppserielag i Sverige fra neste sesong. Ligger derimot bare to poeng foran dagens motstander, som etter alle solemerker er eneste utfordrer til den viktige opprykksplassen. Ljunskile på første, er ett poeng foran Hammarby.

Vertene med 4-1-0 på de fem siste i serien, men klarte bare uavgjort i forrige hjemmekamp mot bunnlaget Assyriska. Har ellers brukbare 5-2-2 hjemme, men bør ha et høyere poengsnitt hjemme skal det bli opprykk. På bortebane er det dog langt mer solid.

GIF Sundsvall hadde en utsøkt posisjon for noen uker siden, men fire tap på de siste syv kampene, 3-0-4, har sendt laget ned på en tredjeplass. Borteformen viser to stygge bortetap, og gjestene har ikke bedre enn 4-0-5 på fremmed gress.

Hammarby viser best form, og skal kunne ta tre poeng her. H

12, Brøndby - OB
Høytsatsende Brøndy har ikke fått noen ønskelig start på sesongen, og tapet mot Hobro i forrige seriekamp var overraskende, dog ikke helt uventet. (Sportspill-redaksjonen hadde Hobro som et av langskuddene på sist helg tippekupong.) Brøndby tapte også hjemme i Europa League-kvaliken mot Club Brugge i midtuken. 4-0 sammenlagt til belgierne. Slo Silkeborg i deres eneste hjemmekamp denne sesongen. Foreløpig på en niendeplass med en seier og to tap.

OB også åpnet sesongen svakt, og har de seneste årene vært en gjenganger på nedre halvdel av tabellen. Det ser ikke ut som det vil endre seg i år. Tapte åpningskampen mot Hobro, og har etter det ett tap og en uavgjort. Ligger dermed under nedryksstreken.

Brøndby skal ha et mye sterkere lag enn dagens motstander, og bør virkelig ha tre poeng i ettermiddag. Det ser vi ingen grunn til at de ikke skal få heller. H

96 - rekker

1. Haugesund - Viking H

2. Rosenborg - Start HU

3. Sandnes Ulf - Lillestrøm HU

4. Sogndal - Bodø/Glimt H

5. Alta - Ranheim B

6. HamKam - Nest-Sotra HB

7. Hødd - Bærum HB

8. Hønefoss - Kristiansund BK HB

9. Ullensaker/Kisa - Strømmen HUB

10. Follo - KFUM Oslo H

11. Hammarby IF - GIF Sundsvall H

12. Brøndby - OB H

Klikk her for å levere denne rekken.

432 - rekker

1. Haugesund - Viking H

2. Rosenborg - Start HU

3. Sandnes Ulf - Lillestrøm HU

4. Sogndal - Bodø/Glimt H

5. Alta - Ranheim B

6. HamKam - Nest-Sotra HUB

7. Hødd - Bærum HB

8. Hønefoss - Kristiansund BK HUB

9. Ullensaker/Kisa - Strømmen HUB

10. Follo - KFUM Oslo HU

11. Hammarby IF - GIF Sundsvall H

12. Brøndby - OB H

Klikk her for å levere denne rekken.

Kommentarer til denne saken