Brann sliter både på sportslig og økonomisk, og vi helgarderer lagets kamp mot Fyllingsdalen på tippekupongen.
Brann sliter både på sportslig og økonomisk, og vi helgarderer lagets kamp mot Fyllingsdalen på tippekupongen. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Flere tippeligalag i fare

Det lukter cupbombekrutt av kveldens tippekupong.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Oddstips 1:
Godset sliter på bortebane
French Open:
Varsler Nadal-bombe i kvartfinalen
Galopp V4/V5:
Ny kjempegevinst?
V5 Danmark:
Lunden byr på Easy

Vi står overfor en meget fin tippekupong med tolv kamper fra tredje runde i cupen. Det er flere spennende lokaloppgjør på programmet, og bonuspotten har vokst til 1,9 millioner kroner.

Flere av tippeligalagene møter sterk motstand på bortebane, og vi tror flere av dem kommer til å slite.

1. Vålerenga – Lyn
Denne Oslo-klassikeren ble sist spilt på Bislett i 2012. Den gangen ble det satt tilskuerrekord for en første runde-kamp med hele 11.273 på tribunene. Lyn spilte jevnt med naborivalen, men måtte gi tapt med 1-2 etter å ha fått et mål feilaktig annullert i sluttminuttene.

Denne sesongen har det ikke gått på skinner for Oslo Vest-klubben i serien, og det er bare blitt sju poeng på de første sju kampene Oddsen-ligaen avdeling 3. Cupen har imidlertid vært en opptur, med storseier over Skeid og avansement etter ekstraomganger borte mot Bærum.

Vålerenga har vært involvert i mange jevne kamper i det siste og stod med tre uavgjorte i serien før det ble 3-2-seier borte mot Brann sist. Slet lenge med Elverum i forrige cuprunde, men vant til slutt 3-2 etter en sen scoring av spissfunnet Vidar Örn Kjartansson.

VIFs tropp: Gudmund Kongshavn, Michael Langer, Niklas Gunnarsson, Ruben Kristiansen, Rasmus Lindkvist, Simon Larsen, Daniel Fredheim Holm, Sivert Heltne Nilsen, Vidar Örn Kjartansson, Morten Berre, Ghayas Zahid, Christian Grindheim, Kristofer Hæstad, Nicolai Høgh, Marcus Dalen Brændsrød, Simen Olafsen, Ali Iqbal, Mathias Blårud.

Kampen går på lagenes tidligere felles hjemmebane, Ullevaal, og det er ventet bra med tilskuere.

Lyn-spillerne kommer til å gi alt for å få et godt resultat mot sin gamle fiende, men vi tror ikke laget er godt nok til å overraske denne sesongen. H.

2 . Fyllingsdalen – Brann
Fyllingsdalen har fremstått som en klar opprykkskandidat i Oddsen-ligaen avdeling 3, og ledet tabellen med 4-2-0 og 13-4 i målforskjell før laget kom ned på jorden med 1-3-borte mot svakt plasserte Ålgård i helgen.

Slo ut 1. divisjonsklubben Nest-Sotra på bortebane etter ekstraomganger forrige cuprunde.

Daniel Mosjov, Vadim Demidov og Markus Jonsson står over med skader, mens Stephane Badji er tilgjengelig igjen etter å ha vært på landslagsoppdrag.

Fyllingsdalen har vært bunnsolide bakover i seks av sju seriekamper så langt, og Branns angrep komme ikke til å få en lett oppgave selv om divisjonsforskjellen er stor.

Brann har møtt overkommelig motstand i det siste (Glimt, Sogndal og Vålerenga), men står bokført med tre strake ettmålstap. Ligger dermed tredje sist, med åtte poeng på elleve kamper.

Kommer under 0-1 for Stod forrige cuprunde, men snudde og vant kampen 2-1.

Taktisk gode Fyllingsdalen er ingen lett oppgave for et ungt Brann-lag som sliter med å avgjøre kamper. Vi heldekker. HUB.

3. Egersund – Viking
Egersund har meldt seg på i opprykkskampen i Oddsen-ligaen avdeling 3 takket være sju av ni mulige poeng på de siste tre kampene. Ligger på femteplass med tolv poeng – tre bak serieleder Vidar. Hadde Arendal som motstander på hjemmebane forrige cuprunde, en kamp so ble vunnet etter ekstraomganger.

Viking åpnet sesongen bra, men har bare tatt to poeng på de siste fire kampene og har falt ned til åttendeplass. Banket Sola 7-1 forrige cuprunde.

Bortelaget har reist sørover med en komplett tropp.

Vi skulle gjerne ha gardert oppgjøret, men trenger kryssene mer senere på kupongen. B.

4. Florø – Molde
Et ungt Florø-mannskap har gjort sine saker meget bra i Oddsen-ligaen avdeling 3, der man ligger ett poeng bak serieleder Vidar etter sju runder.

Viste at toppnivået er skyhøyt med 5-1-seieren borte mot 1. divisjonsklubben Hødd forrige cuprunde. Har siden tatt ti av tolv mulige poeng i serien, så formen er det ikke noe å si på.

Et sent Haugesund-mål sørget for at det ble poengdeling i den siste seriekampenfor Molde. Leder likevel Tippeligaen hele fem poeng foran Strømsgodset. Vant ikke med mer enn 1-0 borte mot Strindheim forrige cuprunde.

Fredrik Gulbrandsen er tilbake i full trening, men det er mulig den raske spissen hviles eller starter på benken grunnet det tette kampprogrammet fremover. Even Hovland og Per Egil Flo er også usikre. Espen Bugge Pettersen, Magne Hoset, Magne Simonsen og Eirik Hestad er ute med skader.

Florø har en voldsom entusiasme, og vi kan ikke utelukke en liten overraskelse mot et skadeskutt Molde-lag som trolig stiller litt alternativt i dag. UB.

5. Kristiansund – Aalesund
Kristiansund slo Nest-Sotra 2-1 hjemme forrige runde og har tatt 15 av totalt 20 poeng i 1. divisjon på hjemmebane. Slo Byåsen 3-1 på bortebane forrige cuprunde.

Aalesund har slitt i serien etter 3-0-seieren over Træff på bortebane i andre cuprunde. Har bare tatt to poeng på de siste fire kampene og ligger på 13. plass med 8 poeng.

Christian Myklebust er eneste skadefravær for bortelaget. Michael Barrantes er opptatt med VM.

Hjemmesterke Kristiansund kan fort gå videre til neste runde på bekostning av et AaFK som har skuffet stort denne sesongen. HUB.

6. Lillestrøm – Kongsvinger
LSK banket Moss hele 5-0 på bortebane forrige cuprunde og har vist en fin formstigning i mai. Fikk en lett oppgave mot Stabæk forrige runde ettersom keeper Thomas Borger ble utvist allerede etter tre minutters spill. Vant 5-1 og klatret opp på femteplass.

Palmi Rafn Palmason og Bjørn Helge Riise står over for hjemmelaget.

Kongsvinger har variert en del i prestasjonene i Oddsen-ligaen avdeling 1 og ligger på femteplass med 13 poeng på 7 kamper etter 3-1-seieren over Pors i helgen. Slo ut 1. divisjonsklubben Alta etter ekstraomganger forrige cuprunde.

Espen Nystuen (skadet) og Adrian Ovlien (på landslagsoppdrag) er uaktuelle, mens det er noe usikkerhet rundt Martin Ellingsen og Emil Berger.

Dette bør et meget solid LSK fikse greit. H.

7. Notodden – Odd
Notodden har skuffet stort i Oddsen-ligaen avdeling 1 og ligger på niendeplass med ni poeng på sju kamper. Har gjort det spesielt svakt på bortebane, med 1-0-3 og 2-8 i målforskjell. Kommer fra 0-3 borte mot Asker.

Årets største opptur så langt var 3-2-seieren etter ekstraomganger hjemme mot Sandefjord forrige cuprunde.

Odd har en fin evne til å vinne jevne kamper denne sesongen og står med tre ettmålseiere på rad. Har klatret til tredjeplass i Tippeligaen til tross for at man har scoret færre mål enn samtlige la fra plass 11 og opp.

Etter en tilnærmet perfekt skadesituasjon så langt i sesongen, har Odd to sentrale spiller ute med skade: Elba Rashani og Fredrik Semb.

Odd måtte ha ekstraomganger for å slå ut Fram Larvik på bortebane forrige cuprunde.

Dette er et skikkelig telemarksderby der mange av de involverte spillerne har spilt for begge klubbene. Vi utelukker ikke at hjemmelaget kan krige seg til uavgjort ved ordinær tid. UB.

8. Rosenborg – Ranheim
Rosenborg spilte en sterk kamp borte mot Strømsgodset forrige serierunde, men måtte reise hjem med kun ett poeng i bagasjen. Har dermed bare tatt to poeng på de siste tre kampene og har falt ned til en skuffende sjuendeplass.

Forrige cuprunde ble Kolstad smadret 10-2.

Alexander Lund Hansen og Alexander Sørloth er ute med skader, men Per Verner Rønning og Alexander Søderlund er friskmeldt. Mix og Christian Gamboa er opptatt med landslagsspill.

Ranheim er fantastisk form om dagen og står med seks strake trepoengere. Veksler mellom storgevinster (banket Bærum 5-0 i helgen) og knepne seiere. Har klatret tredjeplass etter en trøstesløs start på sesongen.

I forrige cuprunde ble Levanger slått med 6-2 på hjemmebane.

Ranheim er i så god form om dagen at vi tar med en gardering. HU.

9. Sarpsborg – Follo
Sarspborg åpnet sesongen friskt, men har slitt med å avgjøre kamper i det siste og har bare tatt to poeng på de siste fire i serien. Har falt ned til 11. plass. Vant 1-0 borte mot Lørenskog forrige cuprunde.

Follo fortsetter seiersmarsjen i Oddsen-ligaen avdeling 4 og står med full pott og 31-5 i målforskjell etter sju kamper. De to siste kampene har endt med 5-1 borte mot Mo og 7-1 hjemme mot VIF 2, så der er ingenting å utsette på scoringsformen. Slo ut Fredrikstad forrige cuprunde.

Follo er muligens det beste laget i Oddsen-ligaen, og klubben har gjort det sterkt i cupen ved flere anledning de siste sesongene. Et formsvakt Sarpsborg kan fort få problemer. HUB.

10. Sogndal – Strømmen
Sogndal-spillerne har fått fin uttelling i det siste og har ti poeng på de siste tolv kampene i serien. Motstanderne har imidlertid vært fra nederste del av tabellen i denne perioden, så vi skal ikke rangere prestasjonene for høyt. Forrige cuprunde ble det 2-0-seier borte mot Åsane.

Strømmen slo tilbake etter tre strake tap og null scoringer med en flott 4-1-seier borte mot Bryne i helgen. Ligger fortsatt på ellevte plass, men fikk en luke ned til nedrykkslagene. Slo Asker 3-0 på hjemmebane forrige cuprunde.

Strømmen har slitt veldig mot de beste lagene i 1. divisjon denne sesongen, og vi tviler på at form- og hjemmesterke Sogndal taper denne. H.

11. Start - Vard Haugesund
Start klarer ikke å ta poeng i jevne matcher og ligger nederst på formtabellen i Tippeligaen med 0-2-4 på de siste seks kampene. Slet med Jerv forrige cuprunde, men tok seg videre med 2-1.

Start starter med følgende lag: Terje Reinertsen - Amin Nouri, Markus Berger, Glenn Andersen, Rolf Daniel Vikstøl - Zlatko Tripic, Bismark Acosta, Solomon Owello, Espen Børufsen - Matthias Vilhjalmsson og Alejandro Castro.

Legg merke til at Espen Hoff og Jesper Mathisen er ute av troppen.

Vard har skuffet en del etter nedrykket fra 1. divisjon og ligger på sjuendeplass i Oddsen-ligaen avdeling 3 etter 2-3-tap for Vidar og 1-1 hjemme mot Vidar i de to siste seriekampene. Var sterkest i ekstraomgangene mot Bryne forrige cuprunde og vant 1-0.

Vi utelukker ikke Vard helt her, men må spare den siste garderingen til siste kamp. H.

12. Tromsdalen – Strømsgodset
Vi varslet om at Tromsdalen er et meget godt hjemmelag i vårt oddstips søndag, og laget sviktet oss ikke. 3-1-seieren over topplaget Mjøndalen førte til at nordlendingene fikk en luke ned til Bryne på den øverste nedrykksplassen. Måtte har straffekonk for å slå ut Harstad forrige cuprunde.

Godset har ikke spilt opp mot sitt beste i det siste, og det er bare blitt ett poeng på de to siste kampene. Ligger likevel på andreplass i Tippeligaen. I forrige cuprund måtte man ha ekstraomganger mot Ørn-Horten for å ta seg videre.

Jørgen Horn er tilbake i troppen etter skadeavbrekket. Thomas Sørum er ute, mens Adam Larsen Kwarasey er opptatt med VM.

Tromsdalen har flotte 4-2-0 på hjemmebane denne sesongen, og vi garderer dette oppgjøret selv om et av Tippeligaen beste lag kommer på besøk. UB.

432-rekker:
1. Vålerenga – Lyn H

2. Fyllingsdalen – Brann HUB

3. Egersund – Viking B

4. Florø – Molde UB

5. Kristiansund – Aalesund HUB

6. Lillestrøm – Kongsvinger H

7. Notodden – Odd UB

8. Rosenborg – Ranheim HU

9. Sarpsborg – Follo HUB

10. Sogndal – Strømmen H

11. Start - Vard Haugesund H

12. Tromsdalen – Strømsgodset UB
Klikk her for å levere 432-rekken

96-rekker:
1. Vålerenga – Lyn H

2. Fyllingsdalen – Brann UB

3. Egersund – Viking B

4. Florø – Molde UB

5. Kristiansund – Aalesund HUB

6. Lillestrøm – Kongsvinger H

7. Notodden – Odd UB

8 Rosenborg – Ranheim H

9. Sarpsborg – Follo HB

10. Sogndal – Strømmen H

11. Start - Vard Haugesund H

12. Tromsdalen – Strømsgodset UB
Klikk her for å levere 96-rekken


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus