Denne ukens søndagskupong består av sju kamper fra Nations League, tre fra PostNord-ligaen og to fra Norsk Tipping-ligaen. Bonuspotten har steget til ca. 700.000 kroner. Innleveringsfristen er kl. 15.55.

1. Norge - Sverige
Norges prestasjoner i de første kampene i Nations League fikk nesten hele landet til å ha fullstendig fotball-feber igjen, og etter borteseirene mot Serbia (1-0) og Sverige (2-1) trodde mange på en ny flott prestasjon når heltene skulle komme ut på Ullevaal-matta mot Slovenia. Det ble nok ikke helt den oppturen folket trodde på, for i første omgang var det rett og slett ganske svakt. I pausen kom noen høyst nødvendige bytter, og spillet i andre omgang var desto bedre. Likevel får de kun godkjent når kampen endte 0-0, hvor Norge i tillegg også spilte den siste halvtimen med en mann mer. Det kan virke som Norge trives bedre når de kan ta rommene som oppstår på kontra, mens når de må styre spillet selv er det fortsatt en del å hente. Men med matchvinnere som Haaland, Ødegaard etc på banen er de alltid farlige offensivt, og også bakover på banen har det vokst fram flere profiler enn man har hatt på flere år. Kampene mot Sverige blir alltid jevne, noe den siste kampen også ble. Med 2-1, 1-1, 3-3, 1-1 og 0-0 i de fem siste oppgjørene lagene mellom vet man iallfall hva man har i vente også denne gang.

Sverige har lenge vært det beste laget i Norden sammen med Danmark, men den versjonen av Sverige vi nå ser er svakere enn på en god stund. Ikke blir det noe VM etter at de tapte mot Polen i den avgjørende playoffkampen, og innledningen av Nations League har vært langt ifra bunnsolid. De slo Slovenia 2-0 borte i første kamp, men der hadde Slovenia mer enn nok muligheter i en jevnspilt kamp. Så var det nabooppgjør mot Norge, og der tok Norge det lengste strået med seier 2-1. Dermed skulle svenskene redde inntrykket litt mot Serbia sist, men de spilte en laber kamp og tapte på nytt, denne gang med sifrene 0-1. Den store snakkisen den siste tiden har vært alle skadene til Sverige på stopperplass, og mot Serbia sist ble nok en stopper skadet i form av Nilsson. Dermed er de nå nede på 4-5-6 valgene på den plassen, uten at det bør forklare de offensive problemene de også har vist i det siste.

Norge ønsker nok å rette opp inntrykket de ga publikum mot Slovenia sist, og de slo Sverige 2-1 kun for noen dager siden. Men her kan Sverige la Norge styre spillet litt mer, og det kan fort passe de bedre. Vi tør ikke stole fullt ut på Norge her, og spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren da da det tross alt er et nabooppgjør som alltid ender jevnt selv om Norge er rettmessige favoritter denne gang.

2. Slovenia - Serbia
Slovenia fikk med seg et noe heldig poeng borte mot Norge sist etter at de spilte med ryggen mot veggen i nesten hele andre omgang, men poeng er poeng og det var deres første på tre kamper i Nations League. Fremover på banen sliter de fremdeles en god del, og med kun en scoring hittil i Nations League er det der det skorter mest. De åpnet med tap 0-2 hjemme mot Sverige, mens Serbia smalt inn fire mål på de og vant 4-1 i Beograd før de altså holdt Norge til målløse 0-0 sist. De står med kun en seier på de åtte siste landskampene nå, men hjemme er de absolutt ikke så ille med 7-2-2 på de siste elleve.

Serbia kom inn til Nations League med stor selvtillit etter å ha tatt seg til VM med å danke ut selveste Italia i gruppespillet. Men opptakten til Nations League var noe skeptisk med et 0-3 tap for Danmark i den siste treningskampen, og det begynte som vi alle har fått med oss dårlig i Nations League med et smertefullt hjemmetap 0-1 for Norge. Det kan se ut som de ble noe skjerpet av de tapene, for i de to siste har de spilt mye bedre og de slo Slovenia 4-1 i det motsatte oppgjøret før de dro til Stockholm og vant 1-0 over Sverige noen dager etterpå.

Denne kampen er noe vrien å bene ut, for Slovenia vinner sjelden for tiden men har en ganske så fin rad på hjemmebane. Serbia virker også å være på rett vei igjen etter bra spill i de to siste kampene, og her er vel også Mitrovic tilbake igjen etter sin karantene. Vi spiller UB og håper det holder.

3. Spania - Tsjekkia
Endelig kom seieren for Spania sist med 1-0 borte over Sveits etter at de kun klarte uavgjort og poengdeling mot både Portugal (1-1) og Tsjekkia (2-2) i de to første kampene sine i Nations League. Med 5-2-0 på de sju siste kampene viser de likevel meget bra form, og de tok seg også av VM-kvaliken der de ble gruppevinnere foran Sverige med 19 poeng på åtte kamper. Totalt sett er det ingen problemer å spore for Spania som nå begynner å få frem en ny æra av spillere med blant andre ungguttene Torres og Gavi.

Tsjekkia klarte å holde Spania til 2-2 i det motsatte oppgjøret for bare en uke siden, men de har vist noe negativ trend i de siste kampene. For de startet Nations League med å slå Sveits 2-1 hjemme, før de spilte 2-2 mot Spania og avsluttet med tap 0-2 borte mot Portugal. Men de er i en tøff gruppe her, og fire poeng på de tre første kamper er kanskje noe de hadde sagt ja til på forhånd. Tsjekkia hadde også en ganske kurant VM-kvalik med en tredjeplass (14 poeng) som ga playoff, men der røk de 0-1 for svenskene etter ekstraomganger. Nå har de flere av de som var med der ute med skade, og blant annet Schick, Vydra og Celustka har ikke spilt hittil i Nations League.

Spania er normalt klassen bedre enn Tsjekkia og blir et ganske trygt holdepunkt her. H.

4. Sveits - Portugal
Sveits står med en smultring og null poeng etter de tre første kampene i Nations League. Og med 1-2 mot Tsjekkia, 0-4 mot Portugal og 0-1 mot Spania er heller ikke målforskjellen særlig lystig lesning. Tar man også med treningskampene forut har Sveits nå fem kamper på rad uten seier siden de vant til VM-kvalikgruppe foran Italia og tok seg til VM etter at de spilte meget god fotball i begge ender av banen.

Portugal kommer fra to fine hjemmeseire over Sveits (4-0) og Tsjekkia (2-0), og når de i tillegg klarte 1-1 borte mot naborivalen Spania har de fått et meget bra utgangspunkt i Nations League med sju poeng på tre kamper. Det forlenger bare den gode perioden de har vært inne i siden de kun ble toer i VM-kvaliken bak Serbia og måtte ut i to playoffrunder for å ta seg til VM. Men der slo de først Tyrkia 3-1, og når de deretter tok seg av Nord-Makedonia med 2-0 var det klart for feiring i Porto og VM i sikte.

Sveits har ikke vist like bra takter som i VM-kvaliken, særlig bakover. Når de heller ikke scorer mål bli det vrient, og vi setter Portugal som små favs her. Vi dekker likevel opp da kapasiteten er stor, og spiller UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

5. Nord-Irland - Kypros
Nord-Irland har vel ikke akkurat fått den starten de ønsket seg på Nations League med tap mot både Hellas hjemme (0-1) og Kosovo borte (2-3), men de klarte iallfall et poeng borte mot dagens motstander Kypros (0-0). Likevel er det et stykke ned fra det de presterte i VM-kvaliken hvor de tok ni poeng på åtte kamper og kun slapp inn sju mål. Her hjemme er de som regel meget tighte, og kampene blir ofte målfattige. De seks siste her i Nord-Irland viser 0-1, 0-1, 0-0, 1-0, 0-0 og 0-0, hvor de holdt både Italia og Sveits til 0-0 i VM-kvaliken sist.

Kypros har enda ikke scoret i Nations League, og står i likhet med Nord-Irland med ett poeng etter tre kamper. De begynte med 0-2 hjemme mot Kosovo, fortsatte med 0-0 hjemme mot Nord-Irland før det ble tap 0-3 borte mot Hellas sist. I VM-kvaliken ble det kun fem poeng på ti kamper, hvor de endte opp med svake 4-21 i målforskjell.

Noe bekymringsverdig er det at Nord-Irland kun har scoret et mål på de seks siste hjemmekampene sine. Men Kypros er mye svakere motstand enn på lenge, og dermed blir det uansett en H her på 96-rekkeren mens vi dekker opp med HU på 432-rekkeren.

6. Hellas - Kosovo
Det har vært en pangstart på Nations League for Hellas som står med ni poeng etter tre strake seire over Nord-Irland (1-0), Kosovo (1-0) og Kypros (3-0). De har som alltid vært gode bakover, og står uten baklengs enn så lenge. VM-kvaliken endte vel sånn midt på treet med ti poeng på åtte kamper, hvor de vel aldri var noen trussel for topplagene Spania og Sverige.

Kosovo er blant landene som har vist mest framgang de siste årene. EM-kvaliken nest sist var bra, men så skuffet de nok kanskje en del i VM-kvaliken nå sist når de kun klarte å ta fem poeng på sine åtte kamper og endte på en sisteplass. Men de har mye talent i landet, og nå har de innledet Nations League på en fin måte med to seire over Kypros (2-0) og Nord-Irland (3-2) samt et knepent hjemmetap 0-1 mot dagens motstander Hellas i en kamp de avsluttet med ni spillere.

Hellas vant bortekampen mot Kosovo og blir den naturlige favoritten også her. Men Kosovo har et noe spennende lag, og de gir seg nok ikke uten kamp. Vi bruker HU.

7. Georgia - Bulgaria
Georgia har kommet som en vind her i Nations League, og mange hevet nok øyenbrynene når Georgia plutselig slo Bulgaria 5-2 borte her nest sist. Men faktum er at Georgia har vært i meget bra form lenge, og står med sjokkerende 7-1-0 på sine åtte siste landskamper. Det begynte så smått når de overrasket med å slå Kosovo 2-1 borte og Sverige 2-0 hjemme i slutten av VM-kvaliken, og den gode formen er så absolutt bevart inn i Nations League hvor de altså har slått Gibraltar (4-0), Bulgaria (5-2) og Nord-Makedonia (3-0) i tur og orden.

De samme ordene kan man ikke si om Bulgaria, for der står det verre til enn på lenge. VM-kvaliken var svak med åtte poeng på åtte kamper, og formen er ganske så elendig nå med 0-2-4 på sine seks siste kamper som altså har krasjlandet fullstendig her i Nations League med 1-1 hjemme for Nord-Makedonia, 2-5 hjemme for Georgia og ikke minst 1-1 og poengdeling borte mot lille Gibraltar sist.

Fullstendig motsatt form her, hvor Georgia nok aldri har vært bedre, mens Bulgaria altså spilte 1-1 mot Gibraltar sist. H.

8. Moss - Arendal
Denne kampen kan du se live på www.direktesport.no
Moss holder fortsatt koken, og er overlegen serieleder med hele åtte strake seire. Spørsmålet er hvor lenge den utrolige raden holder, for det var vel egentlig ingen som hadde forventet at Moss skulle ligge helt der oppe. Men de vinner og vinner, og selv om alle seirene er med enten ett eller to måls margin holder det i massevis det. Sist var det Odd 2 som ble slått 3-1 borte, mens de tok seg av Strømmen i sin forrige kamp her på Melløs med 2-1. Nå har de fått seg en luke på seks poeng ned til Egersund, og dermed blir de uansett serieledere en stund fremover. Fire strake seire og 6-2 i målforskjell er fint også her på hjemmebane.

Arendal er blant lagene som jakter Moss, og Arendal ligger nå som nummer tre med 17 poeng. Men de har kun poenget opp til Egersund på playoff, og dermed blir denne kampen viktig på flere måter. Formen er flott med fire seire på de fem siste, og med 3-0-0 og 10-1 på de tre siste er scoringsraten høy for øyeblikket. 2-1-1 på bortebane er helt stabilt, men de var gode mot Ullern sist når de vant enkelt 3-0.

Moss kjører løpet ut, og leder overlegent. Men det må komme et tilbakeslag snart, og Arendal kan fort være laget som lager trøbbel. Vi velger å dekke helt opp med HUB og satser på en liten skrell.

9. Kjelsås - Træff
Denne kampen kan du se live på www.direktesport.no
Hjemmesterke Kjelsås ligger greit plassert på en 6.plass på tabellen etter ni kamper. 14 poeng er midt mellom toppen og bunnen, og det meste av grunnlaget legger Kjelsås her på eget gress hvor de har 3-0-1 og fine 11-1 i målforskjell. Men de kan også levere varene på bortebane, noe man så sist når Kjelsås slo Bærum 3-1. Det var deres andre strake seier etter en noe svakere periode, men de møtte topplagene Hødd og Ull/Kisa pluss hjemmesterke Brattvåg og Levanger i de fire foregående.

Træff rykket opp foran denne sesongen, men med 12 poeng på ni kamper har de fått en respektabel start. En 9.plass er fem poeng over streken, og det er nok Træff ganske så fornøyde med. Faktisk har de gjort det ganske så bra på bortebane med blant annet seier 5-2 over Brattvåg, 2-2 mot Asker og 1-1 mot både Hødd og Eidsvold, og selv om det ikke har gitt mer enn seks poeng på fem bortekamper har de en positiv målforskjell med 11-10. Sist ble det stortap 0-4 hjemme mot Ull/Kisa, så får man se om de klarer å slå kjapt tilbake.

Kjelsås er blant de bedre hjemmelagene i divisjonen, og blir favoritt her. Men med de noe overraskende gode borteresultatene til Træff dobler vi opp med HU.

10. Ull/Kisa - Brattvåg
Denne kampen kan du se live på www.direktesport.no
Ull/Kisa kom litt sent i gang og trøblet noe fra startblokkene som et lag som var forventet å være i toppen. Men når spillet først begynte å sitte har også poengene ramlet inn. Og nå har Ull/Kisa klatret helt til topps med 20 poeng etter at de har vunnet de fire siste kampene i flott stil med til sammen 18 scoringer over Vålerenga 2, Bærum, Asker og Træff. De kan likevel ikke hvile for lenge på laurbærene, for Hødd ligger a poeng og dermed har Ull/Kisa kun målforskjellen å gå på. Med 3-2-0 er Ull/Kisa fortsatt uten tap på eget gress denne sesongen.

Brattvåg er noe under pari i år, og ligger da også under streken med sju poeng på ni kamper. De har ikke vært så sterke som de pleier på hjemmebane (selv om de har bedret seg noe med to hjemmeseire nå på slutten), og når de nær sagt som vanlig er svake borte (0-0-4 og 3-12) blir det tøft. Den forrige turen til Oslo-området endte med tap 0-3 for Frigg, og Ull/Kisa blir garantert ikke noe enklere.

Ull/Kisa har funnet grooven nå, og blir klare favoritter mot et Brattvåg som står uten bortepoeng på fire kamper. H.

11. Junkeren - Steinkjer
Denne kampen kan du se live på www.direktesport.no
Junkeren har tatt kontrollen i avdelingen med sterke 8-1-0 og 25 poeng, og har nå skaffet seg en liten luke ned til Byåsen og Kolstad som begge har 21. Junkeren har hatt en evne til å avgjøre de jevne kampene så langt, noe de også gjorde i den meget viktige toppkampen mot Byåsen nest sist hvor Junkeren scoret seiersmålet like før slutt og vant 1-0. Sist mot Bodø/Glimt 2 hadde de grei kontroll, selv om Bodø/Glimt til slutt reduserte til 1-2 på overtid. Det er her hjemme de spiller "champagnefotballen" med 4-0-0 og 18-2, mens på bortebane tar de det sikre foran det usikre og tar knepne men viktige seire.

Steinkjer er nye på denne nivået denne sesongen, men selv om målforskjellen viser 13-21 er de helt oppe på en 7.plass med tolv poeng. De har vært noe ujevne, og både tap og seire har gjerne kommet i bolker. Nå har de fått seg et par smeller her på slutten med to 0-3 tap for både Rana og Byåsen og det er på hjemmebane de har levert best for 1-0-3 og 4-13 på bortebane lukter det ikke svidd av.

Denne skal tabelleder Junkeren ta seg greit av. Relativt sikker H.

12. Mjølner - Harstad
Denne kampen kan du se live på www.direktesport.no
Mjølner røk på sitt første tap på fire kamper sist når det ble 1-3 i bortemøtet mot Lørenskog. Og sesongen har ikke vært helt enkel for Mjølner som ligger nede på 9.plass med 13 poeng. I en utrolig hjemmedominert divisjon har de som mange andre strevd på bortebane med fire poeng og hele 14 baklengs på fem kamper. Men her hjemme har de levert varene, og de står med 3-0-1 og 11-1 etter fire kamper hvor de har vunnet mot alle lagene fra nord mens Strømsgodset 2 tok med seg en 1-0 hjem til Drammen.

Harstad er i samme båt, hvor også de er best hjemme. Men de har ikke levert på samme nivå som Mjølner har, for Harstad ligger under streken med sine seks poeng på ni kamper. Nå er formen meget svak med sju tap på de åtte siste, og sist ble det til slutt tap 3-4 hjemme for Mjøndalen 2 i en målrik forestilling. På bortebane har de bare vært sorgen denne sesongen, hvor 0-0-4 og 1-13 rett og slett er bekmørkt.

Dette er to lag som trives klart best hjemme, og leverer svakt borte. Dermed har Mjølner en stor fordel, og vi spiller H.

Sportspills 96-rekker:
1. Norge - Sverige HU

2. Slovenia - Serbia UB

3. Spania - Tsjekkia H

4. Sveits - Portugal UB

5. Nord-Irland - Kypros H

6. Hellas - Kosovo HU

7. Georgia - Bulgaria H

8. Moss - Arendal HUB

9. Kjelsås - Træff HU

10. Ull/Kisa - Brattvåg H

11. Junkeren - Steinkjer H

12. Mjølner - Harstad H

Sportspills 432-rekker:
1. Norge - Sverige HUB

2. Slovenia - Serbia UB

3. Spania - Tsjekkia H

4. Sveits - Portugal HUB

5. Nord-Irland - Kypros HU

6. Hellas - Kosovo HU

7. Georgia - Bulgaria H

8. Moss - Arendal HUB

9. Kjelsås - Træff HU

10. Ull/Kisa - Brattvåg H

11. Junkeren - Steinkjer H

12. Mjølner - Harstad H