Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Follo knuser Godset

Uansett hvordan cupfinalen ender så har Follo allerede slått Godset i antall tilhengere.

Kommersielt

Dagens oddstips fra Sportspill.no: Fredrikstad vinner strafferunden

David har møtt Goliat mange ganger før, og når Follo møter Strømsgodset i cupfinalen er det ingen tvil om hvilket av lagene som i utgangspunktet har best utgangspunkt. Ett lag rykker ned til 2.divisjon etter at de ikke søkte om lisens for videre spill i den nest øverste divisjonen, mens Godset endte på en 8.plass i Tippeligaen.

Skal du likevel telle opp hvilket lag som har flest tilhengere blant spillere er det ingen tvil om at Follo-området har best utgangspunkt. Over 12 000 spillere er tilknyttet Grasrotandelen i Follo-området, mens det kun er 7 626 spillere i Drammen.

I praksis betyr det at 2,9 millioner kroner er gitt av Norsk Tipping til små og store prosjekter i grasrota i norsk idrett i Drammen, mens Follo har fått over 4,2 millioner kroner.

Nå kan du tippe på iPhone

Hva er grasrotandelen?

Grasrotandelen er en andel av dine spill som gis til en klubb eller forening som du velger. Spiller du for eksempel for 100 kroner på Lotto kan du velge et lag eller en forening som får 5 kroner av det du spiller for. For å kunne motta grasrotandel må laget eller foreningen være registrert i Frivillighetsregistreret og godkjent som grasrotmottaker.

For å kunne velge mottaker må du ha et spillekort fra Norsk Tipping. Du kan bestille det her.

Selv for små foreninger og klubber kan det bety en god del penger. Klarer man å rekruttere 100 spillere til sin forening, som hver spiller for 16 kroner i snitt i uken vil man faktisk få 4 171 kroner hvert eneste år. Klikk har for å regne ut hvor mye din klubb kan få.

At det kan bli en god del penger av det kan den følgende statistikken for Vålerenga Fotball vise:

Her kan du kikke på hvor mye din klubb har fått

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus