Etter over to år uten en eneste million-premie til de 2860 innbyggerne i kommunen har ketchup-effekten virkelig slått til i Austrheim.

Forrige onsdag vant en kvinne fra Austrheim 5,1 millioner kroner i andrepremie i Vikinglotto.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

Det var første gang på over to år at en innbygger i kystkommunen nord for Bergen vant en million-premie hos Norsk Tipping. Sist gang det skjedde var i februar 2019. Da vant en mann fra kommunen i Nordhordland 10,1 millioner i Lotto.

Denne uken kunne enda en av innbyggere i den vesle kommunen kalle seg millionær. Også denne gangen var det en kvinne. Hun stakk av med over 1,5 millioner i Joker.

Hun var sikret en inngangspremie på 711.000 kroner, og lot Embla ta seg av spillingen på direktesendingen. På toppen lå det 3.556.000 kroner.

Dette var tallene de spilte opp-og-ned på:

4 - 2 - 5 - 3 -9

Kvinnen endte midt på treet på premiestigen og kunne dermed glede seg over en premie på 1.565.000 kroner.

– Jeg er helt lamslått

Kvinnen var hjemme og nøt en rolig ettermiddag da spillselskapet på Hamar tok kontakt med henne.

– Hjelpe meg. Det var litt av en sum, svarer den overraskede kvinnen da hun får den hyggelige Joker-beskjeden.

- Jeg vet ikke helt hvordan jeg føler meg nå. Jeg er helt lamslått, ler hun.

Austrheim-kvinnen, som ønsker å være anonym, fortalte at hun spiller Joker hver uke og at hun får med seg alle TV-trekningene. Hun kunne dermed spill-reglene godt og ønsket at Embla skulle ta de logiske opp/ned-valgene under trekningen.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

- Jeg er helt gråtkvalt

Kvinnen som vant i forrige uke hadde ikke sett TV-trekningen og ble lettere sjokkert da hun fikk servert det glade budskapet.

– Hva sa du nå, å herre min, utbrøt kvinnen da Norsk Tipping tok kontakt med henne og fortalte at millioner av kroner var på vei til hennes konto.

Kvinnen var hjemme alene da Norsk Tipping ringte.

– Jeg har ingen rundt meg akkurat nå, så jeg klarer nesten ikke å vente med å ringe rundt til familien, det skal bli så gøy. Jeg er helt gråtkvalt nå, sier hun.

– Hva skal pengene gå til?

– Det første jeg tenker på er ny bil, det hadde vært utrolig kjekt. Utover det skal jeg ta meg god tid og tenke meg godt om.

Vinnersjanse i Vikinglotto:

For å vinne 1. premien i Vikinglotto må du ha 6 riktige vinnertall av 48 mulige, pluss ett vikingtall av 8 mulige. Det gir totalt ca. 98 millioner mulige kombinasjoner per rekke, og vinnersjansen blir da ca. 1:98 millioner per rekke. For 2. premie (6 rette hovedtall) er vinnersjansen på ca. 1:14 millioner per rekke. Statistisk sett vinner man en premie, med 3 rette eller bedre, i snitt på hver femte kupong med 10 rekker.

Antall premieutbetalinger totalt i 2020 (Norge): 6 614 214

Antall førstepremieutbetalinger i 2020 (Norge): 4

Antall millionærer i 2020 (Norge): 34

Høyeste premieutbetaling i 2020 (Norge): 167 031 635