Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Fordel Rosenborg i Drammen

Trønderne har mer rutine og det kan bli avgjørende.

Kommersielt

Sportspills meny søndag
V5 Momarken: Borg ordner cashen
Tippetips: Fordel Rosenborg
Oddstips 1: Taper uten Klose
Oddstips 2: Hjemmeseire i vest

Tippeligaen: Skaderapport
Premier League: Skaderapport
Premier League: Helgens runde

Søndagskupongen består av oppgjør fra Tippeligaen, dansk Superliga, Primera og Segunda Division, samt Ligue 1 og Serie A.

En svært dyktig tipper stakk av med bonuspotten på gårsdagens vriene kupong, der 12 rette ga 4.058.575 kroner. Sportspill gratulerer og konstaterer at bonuspotten nå er på 300.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

1. Strømsgodset - Rosenborg
Tippeligaen. Etter at Molde spilte 1-1 i Tromsø i går er det fortsatt godt håp om gull for Godset. Men da må de vinne denne viktige kampen. Godset er helt i toppklasse som hjemmelag, de har 10-3-0 i Drammen. Middels form med 2-2-1 siste fem, men de viste stor styrke da de vant 3-2 i Haugesund forrige runde. De var noe mer heldige som fikk utlignet til 1-1 i toppkampen mot Molde for to uker siden.

Alexsander Aas, Gustav Wikheim og Muhamed Keita er skadet.

Rosenborg er gode på bortebane med sine 6-5-2 på reise. De tapte toppkampen i Molde, selv om de hang godt med. Tap i Bergen også, der trøndersk 1-0-ledelse ble snudd helt på tampen. Formen er god og nå står det om gull. Uavgjort er ikke godt nok, da jubler Molde og Solskjær, trønderne skal ha tre poeng i Drammen.

Troppen skal være skadefri, men både Dorsin (f) og Strandberg (f) er suspenderte for gule kort. Viktige Dockal (m) er tilbake fra suspensjon.

Strømsgodset er favoritter på folkerekka og langoddsen, og med den hjemmestatistikken de har, er det ikke rart. Men vi mener å se at formen er litt mindre god enn tidligere, og tror Rosenborg har muligheter i denne svært viktige kampen. Det frister å gå mot folkerekka med UB i kamp 1.

2. Hønefoss BK - Sandnes Ulf
Tippeligaen. Hønefoss er fem poeng over kvalikplass for nedrykk og sikrer ny kontrakt med seier i dag. Uavgjort vil også langt på vei sikre plassen. Formen er svak og det er ti runder siden forrige seier. 4-7-2 på hjemmebane.

Rune Bolseth er eneste usikkerhetsmoment.

Sandnes Ulf fikk utsatt hjemmekampen mot Tromsø onsdag og har dermed fire kamper igjen å berge plassen på. De ligger på nedrykk, to poeng bak Fredrikstad som har spilt to kamper mer. Sandnes Ulf har fortsatt sjansen og må jage poeng i dag. Svak form og svake 2-2-9 borte.

Andreas Ulland Andersen, Andreas Westlye og Bo Andersen er fortsatt ute. Bjørnar Holmvik rekker heller ikke kampen.

Vi tror Hønefoss kan leve med ett poeng og de har spilt mye uavgjort hjemme, men tar høyde for full pott og ny kontrakt til hjemmelaget. HU i kamp 2.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

3. Lillestrøm - Stabæk
Tippeligaen. Lillestrøm har trolig berget plassen med 3-2 i Bergen og 1-1 mot Odd i de to siste. Med seier i dag er det opp og avgjort. Stort potensiale i mannskapet og tidvis god form, men LSK har svake 2-7-4 på Åråsen. I dag skal de pynte på den statistikken.

Arild Sundgot og Stefan Logi Magnusson er langtidsskadet. Frode Kippe (sykdom i familien) står trolig over. Ruben Gabrielsen er ble skadet sist og mister resten av sesongen. Erling Knudtzon er suspendert.

Stabæk er i ferd med å avslutte en skuffende sesong. Nedrykket har vært klart en stund. Svak form og 2-1-10 borte.

Torstein Andersen Aase, David Hanssen og Sean Cunningham må trolig stå over igjen. Veigar Pall Gunnarsson var ikke med sist, og det er usikkert om han blir klar.

Her har Lillestrøm trolig satt tre poeng på konto allerede, og vi tror de innfrir favorittstemplet. H i kamp 3.

4. Viking - Brann
Tippeligaen. Viking viser god form og innfridde som favoritter borte mot Stabæk. Passerte Brann på tabellen forrige runde, og nå handler det om hvem som tar 4. plassen. 3-2-0 siste fem og 8-1-4 i Stavanger.

Det ligger an til skadefritt lag, får Sportspill opplyst fra Viking.

Brann kan bli høyst nummer 4. Etter en sjelden borteseier med 4-3 i Fredrikstad fikk vi et sjeldent tap i Bergen med 2-3 for Lillestrøm forrige runde. Brann har 3-2-8 på bortebane.

Amin Askar og Christain Kalvenes er fortsatt ute. Markus Jonsson og Kristoffer Larsen betegnes som usikre. Kim Ojo er suspendert.

Brann stiller redusert og da holder det normalt ikke i vestlandsderbyet. H i kamp 4.

5. Aalesund - Haugesund
Tippeligaen. Begge disse er trygge og ender rundt midten. Aalesund har lagt en svak periode bak seg og slo Vålerenga 3-1 i forrige hjemmekamp. 7-4-2 på eget gress.

Hugues Wembangomo, Christian Myklebust, Jason Morrison, Daniel Arnefjord og Demar Phillips er uaktuelle.

Haugesund har lite å spille for. Det ble aldri helt det samme etter salget av Djurdjic. Tap i Tromsø og hjemme for Godset i de to siste. Har tapt de seks siste bortekampene.

Haugesund hadde fulltallig tropp fredag.

Vi tror ikke Haugesund vinner flere bortekamper denne sesongen. Dette vinner AaFK selv med et par sentrale fravær. H i kamp 5.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

6. AGF - FC København
Dansk Superliga. AGF viser god form med 6-2-0 på de åtte siste og de er oppe på 4. plass. I cupen tapte de for Lyngby onsdag, men det var med B-laget. Fotballfeberen herjer i Århus og det ventes utsolgt stadion, men AGF har bare 2-4-1 totalt her.

Lite nye skader hos hjemmelaget, men storscorer Aron Johansson (a) sliter med en skade og har mistet de siste kampene, og han er ute igjen sammen med Skhirtladze (m), Nørregaard, Kure og Håland (f). Legenden Graulund (a) har nylig lagt opp. Troppen kan sees her.

FCK gikk på sesongens første nederlag sist lørdag, de røk 0-1 i Horsens. De startet kampen svakt og uinspirert. Topper stadig tabellen med 8-5-1 totalt, men risikerer å bli tatt igjen skulle de tape igjen. Ikke bedre enn 2-4-1 på bortebane, men tok en sikker borteseier mot Sønderjyske i cupen torsdag, med gode unggutter på banen.

Wiland (k), Jørgensen (a) og Vetokele er ute til denne kampen. Troppen kan sees her.

Hjemmelaget viser god form, men når det kommer til stykket er FCK bedre på de fleste plasser på banen, og etter den slappe forestillingen sist forventer vi at FCK hever seg. UB i kamp 6.

7. Granada - Athletic Bilbao
Primera Division. Granada ligger dårlig plassert, bare poenget over streken etter 2-2-5 innledningsvis. Bare én av fire hjemme er vunnet og formen er ikke god, det har blitt tap for Zaragoza og Levante i de to siste i ligaen og tap igjen for Zaragoza i cupen i midtuken.

Fran Rico (m) og viktige Romero (m) ser ut til å være ute, mens Yebda (m) og Brahimi (m) er på vei tilbake.

AC Bilbao er ikke til å kjenne igjen denne sesongen. Uroen i spillerstallen og rundt Llorente spesielt og tapet av Javi Martinez til Bayern ser ut til å sitte i. Oppløftende takter borte mot Valencia og to Aduriz-scoringer der, men sannelig røk de ikke mot slutten og tapte 2-3 på bittert vis. Forrige runde ble det tap 1-2 hjemme for Getafe, et lag som har vært helt blottet for oppfinnsomhet de gangene vi har sett dem, og det er er et ur-svakt resultat. 2-2-5 totalt for bortelaget også, og taper de her kan de ligge på nedrykk etter denne runden. Den ellers så gode trener Bielsa er i hardt vær.

Herrera (m) er suspendert. De Galarreta (m) og Ekiza (f) er ute, mens Perez (m) og Gurpegi (m) kan være tilbake.

Det er noe grunnleggende feil ved AC Bilbao denne høsten, og de finner ikke ut av det. Vi tror det kan gå galt igjen, selv mot svake Granada. HU i kamp 7.

8. Sevilla - Levante
Primera Division. Sevilla er inne i en tøff periode, som begynte med at 2-1-ledelsen hjemme mot Barcelona ble til 2-3 på kampens fire siste minutter. Deretter har de tap borte for Celta Vigo og Real Zaragoza, mens de klarte å vinne hjemmekampen mot Mallorca 3-2. Fin 3-1-hjemmeseer mot Espanyol i cupen i midtuken.

Midtbanemotor Gary Medel er var tilbake fra sin to kampers suspensjon mot Zaragoza forrige runde og det ser ganske bra ut med troppen. Dog er Perotti (m) og Trochowski (m) ikke med her.

Levante holder koken og en 6. plass. Tre strake seire mot Valencia, Getafe og Granada vitner om god form. I Copa del Rey på torsdag stilte de svakt og røk 0-1 borte mot Melilla, men det retter de nok opp i returen.

Dudka (m) står på skadelisten.

Levante klarte 1-1 her i fjor, som om lag like store outsidere som i dag, men denne gangen tror vi Sevilla avgjør på hjemmestyrken. H i kamp 8.

9. Sporting Gijon - Sabadell
Segunda Division. Sporting Gijon startet svakt, men nå er det blitt sving på sakene. Seire mot Almeria og Real Madrid B i de to siste, og tre hjemmeseire på rad gir håp om retur til Primera.

Sadabell ligger på 9. plass med 4-3-4 totalt men formen har dalt. Tap i de to siste bortekampene mot Ponferradina og Las Palmas.

Med den formen Sporting viser nå, vinner de denne hjemmekampen. H i kamp 9.

10. Recreativo Huelva - Almería
Segunda Division. Recreativo Huelva er blant ligaens sterkeste hjemmelag med 5-0-0. Sist fredag tok de en borteseier også, mot Barcelona B. Formen er god.

Almeria er helt oppe på 2. plass og er i god form, men de er også klart sterkest på eget gress. 2-1-2 på fem bortekamper og tap i Gijon på forrige reise.

Åpent. HUB i kamp 10.

11. Bordeaux - Toulouse
Ligue 1. Bordeaux fikk en nedtur forrige helg med sesongens første tap 1-3 i Bastia. Nå står Bordeaux med 3-6-1 totalt, 1-3-0 hjemme. Tabelltoppen er ikke veldig langt unna, men det kreves trepoengere snart og man må slutte å slippe inn skjebnesvangre mål på overtid. Tap i ligacupen borte mot Montpellier torsdag.

Sané, Biyogo-Poko, Diabaté og Traoré manglet forrige helg, men Fahid Ben Khalfallah og Carrasso (k) var tilbake.

Toulouse viser strålende form med 4-0 mot Evian TG og 3-1 mot Brest i sine to siste. 5-4-1 totalt tar dem helt opp på 2. plass. De er ligaens nest sterkeste bortelag. I ligacupen ble det tap i ekstraomganger mot Lille på tirsdag.

Den viktige kaptein og midtstopper Jonathan Zebina er ute, det er også Aguemon, ifølge klubbens nettside, og Vidal og Yago er suspenderte. Troppen:

Ahamada, Blondel - Abdennour, Ninkov, Aurier, M'Bengue - Capoue, Akpa Akpro, Didot, Tabanou, Sirieix, Regattin, Firmin, Yannick, Sissoko - Braaten, Ben Yedder, Rivière.

Bordeaux må ta seg sammen og vil gjøre alt for å unngå tap nummer to på rad. De har fått dårlig betalt ved flere anledninger, og nå skal de heve seg og ta poeng mot formlaget Toulouse. HU i kamp 11.

12. Roma - Palermo
Serie A. Roma er ujevne i prestasjonene. De må ofte score 3-4 mål for å vinne, for de slipper stort sett inn et par mål. Etter 4-2 borte mot Genoa har det blitt tap 2-3 for Udinese og 2-3 for Parma. Nivået er for ustabilt, for mye overlates til tilfeldighetene. Svake 1-2-2 hjemme i hovedstaden.

Lobont (k), Castan (f) og Tachtsidis (m) er ute, men flere spillere ventes tilbake fra skader.

Palermo og goalgetteren Miccoli hadde seieren i lomma hjemme mot Milan, men 2-0 ble til 2-2 etter hvert som selvtilliten forsvant i takt med at Milan hevet seg. Det var Palermos fjerde uavgjorte på rad. Palermo er sjelden gode på reise og har bare 0-2-3 på fem bortekamper, og kun én scoring.

Donati (m), Abel Hernandez (a) og Milanovic (f) savnes.

Vi kan ikke stole på Roma for tiden, men akkurat bortesvake Palermo skal de slå. Vi har fått sett flere av Palermos kamper og gir dem små sjanser her uten Donati. De har dessuten en trener som har vist tendenser til å gjøre noen merkelige bytter, som i våre øyne har kostet poeng. H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 04.11.2012 17:55
1. Strømsgodset - Rosenborg U B
2. Hønefoss BK - Sandnes Ulf H U
3. Lillestrøm - Stabæk H
4. Viking - Brann H
5. Aalesund - Haugesund H
6. AGF - FC København U B
7. Granada - Athletic Bilbao H U
8. Sevilla - Levante H
9. Sporting Gijon - Sabadell H
10. Recreativo Huel - Almería H U B
11. Bordeaux - Toulouse H U
12. Roma - Palermo H

-

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 04.11.2012 17:55
1. Strømsgodset - Rosenborg H U B
2. Hønefoss BK - Sandnes Ulf H U
3. Lillestrøm - Stabæk H
4. Viking - Brann H
5. Aalesund - Haugesund H
6. AGF - FC København U B
7. Granada - Athletic Bilbao H U B
8. Sevilla - Levante H U
9. Sporting Gijon - Sabadell H
10. Recreativo Huel - Almería H U B
11. Bordeaux - Toulouse H U
12. Roma - Palermo H

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus