Abu Dhabi

Yas Marina Circuit / Yas Island

Nå er vi kommet til runde 22 av 22 denne sesongen. Banen som skal kjøres på, Yas Marina Circuit, er 5.2 km lang og består av 16 svinger. Det har blitt gjort endringer på banen etter løpet i fjor for at det skal bli enda enklere å kjøre forbi. I 2021 fikk vi se 20 forbikjøringer under Abu Dhabi Grand Prix. På søndag skal det kjøres 58 runder, og det er de mykeste dekkene til Pirelli som blir brukt denne helgen- C5, C4 og C3.

Saken bli oppdatert gjennom helgen. Oddsen kan endre seg.

Vinnere av Abu Dhabi Grand Prix

2021 – Max Verstappen (Red Bull)

2020 – Max Verstappen (Red Bull)

2019 – Lewis Hamilton (Mercedes)

2018 – Lewis Hamilton (Mercedes)

2017 – Valtteri Bottas (Mercedes)

Fjorårets sesong ble ikke avgjort før det siste løpet i Abu Dhabi. Det ble tidenes kanskje mest dramatiske avslutning på en like dramatisk Formel 1-sesong. Da var det utrolig jevnt mellom erkerivalene Max Verstappen (Red Bull) og Lewis Hamilton (Mercedes). I år er situasjonen en helt annen. Max Verstappen og Red Bull har velfortjent vunnet både førermesterskapet og konstruktørmesterskapet, mens Mercedes har hatt en vanskelig sesong. Mercedes tok sesongens første seier i São Paulo forrige helg, - med begge førere helt på topp.

Helgens oddsfavoritter

Kvalifiseringen er veldig viktig denne helgen. Ser vi på statistikken så har føreren i pole position vunnet de seks siste løpene. Den eneste som har tatt seieren her uten å ha startet fra fremste rad er Kimi Räikkönen i 2012. Räikkönen startet da fra P4.

Pole position: Det var Max Verstappen som var raskest under lørdagens kvalifisering i Abu Dhabi. Rett bak han følger teamkamerat, Sergio Pérez, foran begge Ferrari-førerne på 3. og 4.plass.

Max Verstappen er som vanlig oddsfavoritt til å vinne på søndag. Red Bull-bilen egner seg godt til Yas Marina-banen, med lange rettstrekker og krappe svinger. Verstappen har vært overlegen i år og har seieren i boks, men har gitt uttrykk for at han vil avslutte sesongen på topp.

Du får 1.50 i odds på seier til Max Verstappen Spillstopp: Søndag 14:00

Kampen om andreplassen

Årets verdensmester-tittel er kapret, men det er fortsatt kamp om andreplassen. Det er litt ekstra fokus på andreplassen i år da det er jevnt under Verstappen på sammenlagt-lista.

Før helgens race i Abu Dhabi har Charles Leclerc (Ferrari) og Sergio Pérez (Red Bull) begge 290 poeng. Helgens race blir derfor avgjørende, og hvert poeng teller. Leclerc har vunnet 3 løp denne sesongen, foran Pérez med 2 seiere. Begge førere har 10 pallplasser.

Spesielt spennende blir det da de starter søndagens race fra andre (Pérez) og tredje-posisjon (Leclerc). Det blir med andre ord gode muligheter for begge førere til å gjøre det bra i søndagens race, - og slå hverandre.

Her spiller du på duellen mellom Sergio Perez og Charles Leclerc

Lewis Hamilton starter fra P5 på søndag

Mercedes-føreren tok andreplassen forrige helg, og har hele 9 pallplasser denne sesongen. Det har vært en trøblete sesong for Mercedes, men nå er teamet tilbake i kampen om seieren. Hamilton tok 5. plassen i lørdagens kvalifisering, og har en liten jobb å gjøre om han skal slå Red Bull og Ferrari-førerne. Men alt kan skje i Formel 1, og det er gode muligheter for forbikjøringer.

Helgens langskudd: Du får 14 i odds på seier til Lewis Hamilton

Kilder: Viaplay Motor Pod, Formel-1.no, Formula1.com