Canada Grand Prix

Det har blitt arrangert Formel 1 løp i Canada siden 1978. Banen, Circuit Gilles Villenueve, er oppkalt etter den kanadiske føreren, Gilles Villenueve, som vant det første løpet i 78. Det skal kjøres 70 runder rundt den 4.361 km lange banen.

Hele oddsprogrammet finner du her

Banen er kjent som en av førernes favoritter og byr på spenning og dramatikk. Det er en rask bane med lengre strekker, 3 DRS-soner og store muligheter for forbikjøringer. De krappe sjikanene fører til tunge nedbremsinger.

Vinnere i Canada:

  • 2019 – Lewis Hamilton (Mercedes)
  • 2018 – Sebastian Vettel (Ferrari)
  • 2017 – Lewis Hamilton (Mercedes)
  • 2016 – Lewis Hamilton (Mercedes)
  • 2015 – Lewis Hamilton (Mercedes)

Sesongens andre Pole Position til Max Verstappen

Max Verstappen (Red Bull) kjørte inn til raskest tid under gårsdagens kvalifisering og starter dermed fremst i kveld. Det er sesongens andre Pole for Verstappen som heller ikke tidligere har tatt Pole på en gate-bane. Teamkameraten, Sergio Pérez, starter som nummer 13 etter at han måtte bryte kvalifiseringen etter et sammenstøt.

Etter en knallsterk kvalifisering kjørte Fernando Alonso (Alpine) inn til en 2. plass og starter med det på fremste rekke. 3. plassen tok Carlos Sainz (Ferrari) etterfulgt av Lewis Hamilton (Mercedes) på 4 .plass

Haas ble det eneste laget med to førere topp 6 etter at Kevin Magnusson og Mick Schumacher kjørte inn til en 5. og 6 plass.

Hele oddsprogrammet finner du her

Charles Leclerc starter bakerst på griden

Charles Leclerc (Ferrari) har vært mannen å slå under kvalifisering da han har tatt Pole Position i 6 av 8 løp. Dog så tok han en skuffende 15. plass i Canada og skal dermed starte bakerst på griden sammen med Tsunoda.

Løpet i Baku endte også på skuffende vis for begge Ferrari førerne med dobbel DNF. Det er motoren som byr på problemer for teamet. Ferrari ble nødt til å bytte ut flere av motorelementene før helgens race i Canada i tillegg til den elektroniske kontrollenheten. Det resulterer i en gridtraff (10 plasser) for Leclerc. Straffen kommer av at Ferrari krysset grensen for et gitt antall tillate komponentbytter.

Hele oddsprogrammet finner du her