Mexico City Grand Prix 2022

Autódromo Hermanos Rodríguez

Kun tre løp gjenstår denne sesongen, og neste stopp er Mexico Citys Grand Prix.

Den 4.3 km lange banen ligger 2000 meter over havet, noe som påvirker forholdene. Motorene vil i høyden få noe mindre effekt, men den tynne luften bidrar til at bilene går enda fortere rett frem.

Det går med andre ord fort i Mexico, og vi kan vente oss svært høye hastigheter.

Litt ekstra spenning er det for Mexicaneren Sergio Pérez (Red Bull) som kjører på hjemmebane denne helgen.

Saken vil bli oppdatert gjennom helgen. Oddsen kan endre seg.

Vinnere av Mexico City Grand Prix

2021: Max Verstappen (Red Bull)

2019: Lewis Hamilton (Mercedes)

2018: Max Verstappen (Red Bull)

2017: Max Verstappen (Red Bull)

2016: Lewis Hamilton (Mercedes)

Max Verstappen tok pole position i Mexico

Red Bulls Max Verstappen kjørte raskest under lørdagens kvalifisering. Det ble enda en jevn kvalifisering, men denne gangen var det Mercedes-førerne som jaktet på Verstappen og den raskeste rundetiden. George Russell (Mercedes) var hakket raskere enn teamkameraten, Lewis Hamilton, og starter fra P2 på søndag. Hjemmefavoritten, Sergio Pérez, nådde ikke helt opp denne lørdagen, og starter søndagens race fra P4.

Max Verstappen er oddsfavoritt før kveldens race - Her ser du all oddsen på Formel 1.

Det er normalt Ferrari som pleier å kjempe helt i toppen, men det ble ikke tilfellet i Mexico. Sainz kjørte inn til P5, mens Leclerc overraskende nok kom på 7. plass. Leclerc har dog vist gjennom sesongen at han raskt kan ta seg opp og frem i feltet, og vi skal ikke se bort i fra at han likevel vil kjempe om topp-plasseringene i søndagens hovedløp.

Helgens langskudd: Lewis Hamilton er rett bak Verstappen på oddsen. Kan Hamilton ta sesongens første seier i Mexico? Du får 4.50 i odds på at Hamilton klarer å slå Verstappen.

Vil Verstappen ta en ny rekord denne helgen?

Verstappen har til nå denne sesongen tatt 13 seire på 19 løp. Rekorden for antall seire på så kort tid har Schumacher med sine 13 seire på 18 løp (2004) og Vettel med 13 seire på 19 løp (2013). Kun tre løp gjenstår denne sesongen, men allerede denne helgen kan Verstappen ta rekorden.

Hva er oddsen for det? Max Verstappen er oddsfavoritt denne helgen, og det ikke uten grunn. Ingenting ser ut til å stoppe den regjerende verdensmesteren som har vært helt overlegen gjennom hele sesongen. Men hva med banen i Mexico City? Vi har allerede fått bevis på at denne passer Red Bull-bilen svært godt. På grunn av forholdene i høyden drar Red Bull nytte av deres superraske bil. Det er spesielt den lange rettstrekken mellom start og mål at årets Red Bull-bil får vist hva den er god for.

Du får 1.65 i odds på seier til Max Verstappen

Kampen om andreplassen

Årets verdensmester-tittel er kapret, men det er fortsatt kamp om andreplassen. Før helgens race i Mexico City leder Charles Leclerc (Ferrari) med to poeng foran Sergio Pérez (Red Bull). Leclerc har vunnet 3 løp denne sesongen, foran Pérez med 2 seiere.

Det er jevnt mellom de to førerne, og med kun tre løp igjen er alle poeng viktige.

Red Bull sikret seg sin første konstruktør-tittel siden 2013

Lewis Hamilton og Mercedes var ikke langt unna å ta sin første seier i Austin forrige helg, her måtte de seg slått av Max Verstappen (Red Bull), som var for rask. Ikke bare tok Verstappen sin 13 seier denne sesongen, men teamet kan også feire sitt første konstruktørmesterskap siden 2013.

Vi ble vitne til et spennende og dramatisk race helt til siste slutt. Allerede i første sving ble det et sammenstøt mellom Carlos Sainz (Ferrari) i pole og George Russell (Mercedes). Det endte opp med en snurring for Sainz, som da måtte avbryte løpet.

Litt senere måtte sikkerhetsbilen ut for å samle feltet da Valtteri Bottas (Alfa Romeo) snurret ut og havnet i grusfella. Ikke lenge etter fikk vi se en litt skummel kollisjon mellom Lance Stroll (Aston Martin) og Fernando Alonso (Alpine). Tross en tur i autovernet kunne Alonso kjøre videre, mens for Stroll var løpet over.

Mot slutten ble det en kamp mellom de tidligere erkerivalene, Lewis Hamilton og Max Verstappen.

Kilder: Viaplay Motor Pod, Formel-1.no, Formula1.com