USAs Grand Prix 2022

Austin - Circuit of the Americas

The Circuit of The Americas ble åpnet i 2012, og er designet av Herman Tilke som også står bak andre F1-baner. Banen er 5.5 km lang, og det skal kjøres 56 runder på søndag.

Banen er utfordrende da den er svært variert. Blant annet så er det krappe svinger med lav hastighet, og slakere svinger hvor førerne virkelig kan tråkke på gassen. Det krever at teamene har en bil som presterer godt på flere områder.

Charles Leclerc har banerekorden fra 2019: 1:36.196

Her ser du all oddsen på Formel 1

Fjorårets race

Fjorårets løp var som vanlig en duell mellom Lewis Hamilton (Mercedes) og Max Verstappen (Red Bull). Det var Verstappen som stakk av med seieren foran Hamilton og teamkamerat Sergio Pérez.

Det var så vidt Verstappen vant. Red Bull-føreren fikk en dårlig start, mens Hamilton var rask og tok teten. Red Bull valgte en aggressiv dekkstrategi, og med en svært rask bil klarte Verstappen å overta ledelsen. Men det ble en kamp helt til slutt.

Vinnere av USA Grand Prix

2021: Max Verstappen (Red Bull)

2019: Valtteri Bottas (Mercedes)

2018: Kimi Räikkönen (Ferrari)

2017: Lewis Hamilton (Mercedes)

2016: Lewis Hamilton (Mercedes)

Carlos Sainz tok pole position i Austin

Det ble en utrolig spennende og jevn kvalifisering denne lørdagen. Carlos Sainz tok Ferraris første pole i Austin/COTA da han var raskest av dem alle. Sainz kom akkurat foran teamkamertat, Charles Leclerc. Tross enda en sterk kvalifisering av Leclerc vil han starte lengre bak på griden på søndag grunnet gridstraff. Max Verstappen (P3) vil derfor starte fra P2.

Verstappen jakter sin 13 seier denne sesongen, og er i skrivende stund oddsfavoritt før helgens USA Grand Prix. Bak han på oddsen følger Sainz og Mercedes-førerne. Verstappen er dog ikke den eneste som ønsker seg en seier i Austin. Sainz sikret seg nå sin tredje pole position, men med kun én seier i karrieren kjører han denne helgen for sin andre. Ferrari har slitt med dekkslitasje i de siste løpene, og Sainz vet at det vil bli essensielt med en god start for å holde Verstappen bak. Kan Sainz klare det for andre gang i Austin? 5.50 i odds på seier.

Både Verstappen og Sainz må uansett passe opp for Mercedes-førerne som følger tett bak. Mercedes har slitt med å matche Red Bull og Ferrari helt på topp, men har vært nære på. Før Austin har både Lewis Hamilton og George Russell (Mercedes) fått oppgraderinger på bilen, - og de er begge ute etter å ta sesongens første seier på Circuit of the Americas. Hvem tror du tar seieren i søndagens race? Her er oddsen.

Den store poeng-duellen denne helgen blir mellom Leclerc og Pérez, som begge jakter andreplassen i førermesterskapet. Pérez kjørte inn til P4 under lørdagens kvalifisering, men har også pådratt seg en gridstraff.

Foreløpige gridstraffer før søndagens race:
Straffer er blitt utdelt grunnet bytte av motorelementer.

  • Leclerc - 10 plasser
  • Perez - 5 plasser
  • Zhou - 5 plasser
  • Alonso - 5 plasser

Årets verdensmester

Max Verstappen sikret seg VM-tittelen i Japan. Det ble dog ikke hva verken Verstappen eller teamet forventet. Det oppstod nemlig full forvirring rundt poengutdelingen etter løpet, og ikke minst var det uenighet rundt reglementet. Det ble fastslått etter løpet at Verstappen var blitt verdensmester for andre gang. Denne helgen blir det nok en skikkelig feiring for teamet i Austin.

Red Bull kan sikre seg konstruktørmesterskapet i Austin

Red Bull leder konstruktørmesterskapet med 619 poeng foran Ferrari med 454 poeng. Denne helgen har Red Bull muligheten til å sikre seg også denne tittelen. For å klare det med må teamet ta 19 flere poeng enn Ferrari.

Kampen om andreplassen

Årets verdensmester-tittel er kapret, men det er fortsatt kamp om andreplassen. Før helgens race i Austin leder Sergio Pérez (Red Bull) med ett poeng foran Charles Leclerc (Ferrari). Leclerc har vunnet 3 løp denne sesongen, foran Perez med 2 seiere. Pérez har vært akkurat litt mer stabil i toppen.

Saken vil bli oppdatert gjennom helgen. Oddsen kan endre seg.

Kilder: Viaplay Motor Pod, Formel-1.no, Formula1.com