Island-kaptein Aron Einar Gunnarsson jubler hemningsløst etter 2-1-seieren mot Tyrkia på hjemmebane. Tirsdag tror vi de islandske spillerne får mer å feire når de møter Albania på bortebane.
Island-kaptein Aron Einar Gunnarsson jubler hemningsløst etter 2-1-seieren mot Tyrkia på hjemmebane. Tirsdag tror vi de islandske spillerne får mer å feire når de møter Albania på bortebane. Foto: Brynjar Gunnarsson (AP)

Formsterke islendinger vinner på bortebane

Albania er ingen lett nasjon å slå på bortebane, men spiller for spiller er gjestene bedre. Vi tror på Island i kveld.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Oddssingel EM-kval: Ny storseier for England
Oddssingel EM-kval:
Formsterke islendinger vinner på bortebane
Oddsdobbel natt til onsdag:
Smellfeit dobbel til over 6 i odds
V65 Forus:
Toppomgang i V65-spillet på Forus
V64 Solvalla:
Vi jakter ny V64-suksess

Tirsdag er den siste dagen med EM-kvalifiseringskamper i denne omgang og sju kamper står på menyen i kveld store nasjoner som England, Frankrike og Portugal er alle tunge favoritter i sine respektive kamper. Ellers består tirsdagen av en rekke kvalifiseringskamper til U21-EM, men Norge U21 er i aksjon i en privatlandskamp mot Ungarn. Natt til onsdag spilles det en rekke privatlandskamper i Amerika, der Argentina - Mexico og USA - Uruguay kanskje er de mest interessante. I tillegg spilles det en rekke VM-kvalifiseringskamper i Afrika.

NB! Onsdag er det ca 70 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Albania - Island B 2,35 (spillestopp kl 20.40)
Etter at de tapt mot Frankrike lørdag kveld, er Albania seks poeng bak de tre topplagene i gruppe H. Derfor er det utrolig viktig for dem å ta alle tre poengene i tirsdagens kamp på Elbasan Arena, men det er enklere sagt enn gjort.

Island er ingen pushover. De banket Moldova 3-0 på hjemmebane i forrige runde, og den seieren kunne faktisk vært større etter spill og sjanser. Nå kan Erik Hamréns karer klatre til topps i gruppe H med seier i Albania. Det burde være motivasjon i massevis for islendingene.

Albania har vært brukbare i de siste kampene, men albanerne har ikke klart å vinne de gangene de virkelig har trengt det. De står kun med seire mot Moldova og Andorra etter fem kamper, og det holder ikke om man har tenkt å booke en EM-plass. Dersom de skal holde liv i drømmen om EM, så må de vinne tirsdagens kamp. Det tror jeg ikke de klarer.

Albania svekkes av at de har en rekke spillere som er ute eller usikre til tirsdagens kamp, blant andre keeper Berisha fra Serie A-klubben Spal, forsvarsspillerne Mihaj (PAOK) og Balliu (Almeria), midtbanespillerne Kace (Larissa) og Memushaj (Pescara) og spissen Sadiku (Malaga).

Island har fått en bra start på EM-kvalifiseringen. De har vunnet fire av fem kamper, det eneste tapet kom borte mot Frankrike (0-4).

De har vunnet ni poeng på tre hjemmekamper og 6-1 i målforskjell. De slo Albaina i det omvendte oppgjøreti juni. Det var en jevn kamp på Laugardalsvöllur, men det var ingen underholdende affære. Island hadde kun tre skudd på mål i kampen, men de scoret på ett av dem og vant kampen 1-0.

Gjestene fra Sagaøyen må klare seg uten forsvarsspilleren Ingason (PAOK), den tidligere Brann-spilleren Sævarsson (Valur), midtbanespillerne Gudmundsson (Burnley), Gislason (Sandhausen) og spissen Finnbogason (Augsburg).

Island er godt organisert, men de har også individuelle spillere som er i stand til å lage problemer for Albania på egenhånd. Jeg tror ikke at vertene klarer å ta tre poeng mot islendingene. Det er en viss U-fare i denne kampen, men jeg har størst tro på Island-seier. Spillemessig er det ikke alltid like imponerende å se på islendingene, men måten de spiller på er effektiv og den skaffer dem poeng.

Albainia vet at de må ha tre poeng i denne kampen, og det gjør at de må gå offensivt til verks. Det kan gi rom for kontringssterke islendinger. 2,35 i odds på borteseier til Island er ok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset!

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør