Gå til sidens hovedinnhold

Første seier på femten år

Vi tror sterkt på Queens Park Rangers i sin åpningskamp. Sjekk vårt oddstips.

Sportspills meny lørdag:
Tippetips: Vi garderer Liverpool

Oddstips 2: Fulham innfrir i sesongåpningen
V75 Drammen: 38 millioner kroner er i spill

Premier League: Les våre analyser av samtlige lag

Lesertips: Sjekk lesernes oddstips

Lørdag er det endelig klart for sesongåpning i Premier League, og lørdagens langoddsprogram inneholder dessuten full runde i Championship, to høyinteressante kvartfinaler fra den norske cupen. I tillegg er det Bundesliga, fransk Ligue 1 og diverse annet fra fotball-Europa. Stabæk møter Strømsgodset i en hengekamp i Tippeligaen, og det finnes kamper fra Toppserien for kvinner og Fair Play-ligaen på et svært interessant program.

Under dagens spilleforslag vil vi også kommentere andre aktuelle spill denne lørdagen, da utvalget er så stort og det finnes flere fine objekter.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
58. Wigan - Norwich
Vi ser på dette som en rimelig jevn kamp i utgangspunktet, men likevel har Norsk Tipping satt oddsen på Wigan litt svært magre 1,85. Charles N'Zogbia er solgt til Aston Villa, og ingen nye kanoner er hentet inn. Wigan er som kjent ustabile som Bergensværet og nyopprykkede Norwich som har alt å vinne og ingenting å tape, er mer enn kapable til å ta alle tre poengene i denne kampen. Slik oddsen er satt i denne kampen, er 3,45 for Norwich-seier det eneste tenkbare alternativet.

81. Newcastle - Arsenal
Det endte 4-4 sist sesong mellom disse to lagene i det tilsvarende oppgjøret i en vanvittig fotballkamp. Den gang ledet Arsenal 4-0, men klarte på uforklarlig vis å rote vekk ledelsen og det endte 4-4. Sommeren har vært preget av endeløse spekulasjoner rundt Fabregas og Nasri, og førstnevnte forsvinner altså til Barcelona, mens Nasri er på vei til City. Legg så til at meget gode Jack Wilshere ikke rekker kampen på grunn av skade og at Abou Diaby også er skadet. Midtbanen til Arsenal ser klart svekket ut før kveldens kamp og et Newcastle-lag som er vanskelig å plassere, skal ha alle muigheter her. 3,75 på at Newcastle på at Newcastle vinner skal og bør testes under slike forutsetninger.

Dagens avslag
50. Liverpool - Sunderland
Sorry Liverpool-fans, men det er umulig å anbefale et Liverpool-lag med tildels skyhøye forventninger til 1,35 hjemme på Anfield i en sesongpremiere mot et klart forsterket Sunderland. Tilsvarende kamp i fjor endte 2-2 og denne kampen er det lett å styre unna, selv om undertegnede i likhet med mange andre tror på en bra sesong for Liverpool denne sesongen.

42. Schalke 04 - Köln
Hjemmelaget hadde ikke bedre enn 7-3-7 hjemme i Gelsenkirchen sist sesong og er altså priset til 1,50 i ettermiddag i den andre serierunden. Og startet altså årets sesong med et stygt 0-3 tap for Stuttgart borte. Inntil vi ser en viss bedring hos Raul og hans lagkamerater har vi ingen planer om å sette mye penger på dette Schalke-laget som til tross for suksess i Champions League hadde en elendig sesong i Bundesliga og endte helt nede på fjortende plass. Greit nok at det ble en marerittstart for Ståle Solbakken og hans Köln, men 1,50 på hjemmeseier her er det veldig lett å styre unna.

Dagens spill:
Queens Park Rangers - Bolton

Vi retter blikket mot Premier League og legger i ettermiddag vår "elsk" på nyopprykede Queens Park Rangers som spilte sin forrige kamp i Premier League så langt tilbake som 5. mai 1996. Den kampen tapte laget 0-3 borte for Nottingham Forest. De vant sin siste kamp i Premier League hjemme mot West Ham 27. april 1996 (3-0 ble sifrene) og det er altså mer enn 15 år siden sist QPR kunne juble over tre poeng i Premier League. De har etter det vi ser fått en ønskemotstander i ettermiddag og vi har svært god tro på Neil Warnocks utvalgte menn.

Nyopprykkede QPR har fått beholde stammen i laget sitt, nå som laget altså er tilbake i Premier League for første gang siden 1995/96-sesongen. I tillegg er svært spennende spillere hentet inn og både Jay Bothroyd (fra Cardiff) og D.J. Campbell (fra Blackpool) ser ut som to solide forsterkninger. Kieron Dyer er ankommet fra West Ham sammen med Danny Gabiddon og det blir ikke enklere for Petter Vaagan Moen å komme seg inn på dette laget, men han er i det minste i troppen til lørdagens kamp. Og lagets store profil og playmaker Adel Taarabt er fortsatt i klubben.

Bolton har mistet Daniel Sturridge (tilbake til Chelsea etter lån) og Johan Elmander og det var to av de spillerne som scoret mest for Bolton i fjor. Dermed er mye opp til Kevin Davies (igjen) og de nye som er kommet ser ikke veldig spreke ut. Lørdag må Bolton unnvære Tyrone Mears and Lee Chung-yong som begge er ute med beinbrudd.

Queens Park Rangers hadde sterke 14-7-2 hjemme på Loftus Road i opprykksesongen, mens Bolton hadde svake 2-5-12 på fremmed gress. Sesongen før hadde Bolton 4-3-12 og sesongen før der igjen også 4-3-12, ergo så taper Bolton 63% av bortekampene sine.

Vi synes 2,25 i odds for at QPR tar tre poeng i debuten er lørdagens klart mest interessante spill i Premier League. Kampen kan spilles som singel, men vi velger å kombinere med en kamp fra Championship.

Doncaster - West Ham
Vi gikk imot Doncaster i seriepremieren borte mot Brighton sist helg og vi gjør det igjen lørdag. Nå var Doncaster ekstremt uheldige mot Brighton, seiersmålet til Brighton kom åtte minutter på overtid. Men det som verre var, både Billy Sharp og James Hayter (kanskje de to viktigste spillerne til Doncaster) ble begge skadet i den kampen og med sju spillere på skadelisten fra før, blir det ikke lettere.

West Ham hadde ballen, men scoret ikke mål hjemme mot Cardiff søndag. Og som noen eksperter hevdet før sesongstart, West Ham mangler en goalgetter av format. Har uansett et veldig sterkt lag på papiret og kanskje det er slik at bortebane passer bedre, ihvertfall før laget får satt seg helt. John Carew er ikke klar denne lørdagen heller, ellers er det få problemer for West Ham.

Vi tror West Ham slår umiddelbart tilbake mot et meget svekket Doncaster og 1,80 på borteseier kjøpes. Vi får dermed en godt betalt dobbel og satser på to London-lag på dagens første oddstips. Totaloddsen er 4,05 og vår innsats er kr 100.

Spilleforslag 1 lørdag:
Kamp 56 Queens Park Rangers - Bolton 2,25 2,95 2,75
Kam 60 Doncaster - West Ham 3,40 3,05 1,80
Klikk her for å levere dette spillet (innsatsen styrer du selv)

Andre objekter lørdag:
- Det finnes to interessant hjemmelag i Frankrike til kvelds. Sochaux gjorde en sterk kamp borte mot Marseilles sist lørdag og fikk med seg ett poeng. Hjemme er de normalt veldig stødige og 12-4-3 var blant de beste hjemmestatistikkene i fjor. I kveld tar de imot Caen som vant 1-0 hjemme mot Valenciennes sist helg, dog uten å overbevise. Det står faktisk 8-3-0 i de elleve siste tilsvarende og 1,85 på Sochaux hører nok hjemme på kveldskupongen lørdag.

- Lorient tok en svært overraskende seier borte mot hardtsatsende Paris Saint Germain og så ikke ut til å savne goalgetter Kevin Gameiro stort (han er solgt). Hjemme på kunstgresset sitt er Lorient normalt svært solide (8-8-3 i fjor) og laget har også slått kveldens motstander Bordeaux i de to siste tilsvarende. Bordeuax har måttet selge flere av sine beste spillere og dette ser ut som en fin sjanse for Lorient til flotte 2,25 i odds

- Vi har egentlig veldig bra tro på Ipswich hjemme mot Hull. Ipswich som vi anbefalte spill på forrige lørdag borte mot Bristol City (vant 3-0), men manager Paul Jewell risikerer å være uten sine to faste midtstoppere (Ivar Ingimarsson skadet seg på trening mandag og er helt sikkert ute, mens midtstopperkollega Damien Delaney kjemper mot klokken for å bli frisk. Jewell endret laget på ni plasser foran ukens Carling Cup-kamp mot Northampton så det tapet legger vi liten vekt på. Hull har skuffet i innledningen og mon tro om ikke Michael Chopra og hans lagkamerater i Ipswich tar en ny trepoenger. Odds 1,90

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken