Nettavisen tippet Ronny Deila og Strømsgodset mot et nytt gull. Da må de slå lag som Start.
Nettavisen tippet Ronny Deila og Strømsgodset mot et nytt gull. Da må de slå lag som Start. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Fortsetter der de slapp

Strømsgodset har variert prestasjonene sine i førsesongen, men får tillit i årets første kamp. Vi gir deg søndagens tippekupong.

Kommersielt

Sportspills øvrige søndagstips:
V5A Odense: Carsten i støtet
V64 Halmstad: Seiersmaskinen innfrir
V4 Hagmyren: 35 seire i Mars
Oddsen: Fornyet mistillit til Lazio og Fiorentina
Oddsen: Festen blir Merseyside
Oddsen:
Spennende kamp i Sarpsborg og hjemmetillit til Stabæk

Alle kampene blir fulgt i Nettavisens nye livesystem.

Dagens tippekupong er endelig norsk igjen, samtidig som kamper fra hele Europa krydrer opp kupongen.

1, Sarpsborg 08 – Brann
Sarpsborg 08 måtte ut i kvalifisering mot Adeccoliga-laget Ranheim sist sesong for å berge plassen i Tippeligaen. I vinter virker det som om trener Brian Dean har fått sving på laget, og sarpingene har imponert i oppkjøringen. Tapte likevel generalprøven 2-0 hjemme mot Bodø/Glimt.

Det betyr imidlertid lite nå som alvoret begynner, og de fleste spår en ny tøff kamp mot nedrykk denne sesongen. Spesielt i forsvar virker laget for dårlig rustet til å klatre noe særlig på tabellen. I tillegg mistet de stortalentet Mohamed Elyounoussi til Molde rett før seriestart. 7-2-6 hjemme i fjor var brukbart, og laget spiller med stor entusiasme på Sarpsborg Stadion.

Brann med åttendeplass i fjor. Noe som slettes ikke var akseptabelt i Bergen. Må endre den begredelige borteformen fra forrige sesong skal det kjempes om edelt metall denne sesongen. Stod med oppsiktsvekkende 1-3-11 som fasit ved sesongslutt.

Suksesstreneren Rikard Norling har ankommet Bergen fra de svenske seriemesterne Malmö FF. Vanskelig å vite hvor godt svensken kan gjøre det i sin første sesong, men forventingene er som normalt svært høye. Det skal likevel sies at vinterens treningskamper ikke har vært spesielt oppløftende for bergenserne.

Sarpingene vant fjorårets oppgjør 3-2 og kan fort ta en ny seier i kveld. HU.

2, Sandnes Ulf – Odd
Sandnes Ulf berget plassen akkurat forrige sesong, og endte på en 13. plass. Lå hele sesongen i bunnen, men hadde noen sommermåneder hvor en fin rekke med trepoengere ble høstet inn. Asle Andersen har gjort en fantastisk jobb for den lille, sjarmerende klubben, og i år tror man at klubben kan ta ytterligere steg. Har også gjort gode resultater i vinterens treningskamper.

Den spennende Diego Rubio er lånt inn fra Sporting Lisboa, mens franskmannen Malaury Martin er en spiller som kan overraske positivt.

5-4-6 hjemme i fjor var ikke all verden.

Odd Grenland har sett bunnsolide ut i oppkjøringen til årets sesong, og er kanskje det laget i Tippeligaen som har imponert mest før seriestart. Med slikt spill som laget har vist i vinter, stiger også forventningene.

Kontinuitet er et nøkkelord for å beskrive Odd de siste årene, og trener Dag-Eilev Fagermo har i stillhet fått bygd opp et ungt og talentfullt mannskap. Tar du med at 40-åringen Frode Johnsen fortsatt har mer å gi på øverste nivå, kan det fort bli spennende måneder for Skiensklubben.

Odd Grenland vant begge oppgjørene i fjor, og bør ha gode muligheter for poeng i sesongåpningen. UB

3, Stabæk – Sogndal
Stabæk forventes en tøff sesong, og de fleste har tippet bærumslaget straka vegen ned i 1 divisjon igjen. Imponerte alle med 3-2 seieren borte mot Rosenborg i generalprøven, og har fått inn den svært anerkjente treneren Bob Bradley før årets sesong.

Tomasz Sokolowski ble nylig hentet inn på lån fra Brann, og kan vise seg å bli en viktig signering skal Bærumslaget å holde seg over nedrykksstreken. I tillegg må den meget spennende Anders Trondsen ta ytterligere steg. Enock Kofi Adu er en annen spennende nykommer fra belgisk fotball. I tillegg har Bradley tatt med seg Michael Stephens fra amerikansk fotball. 24-åringen har over hundre kamper i MLS.

Sogndal er et av lagene det forventes skal måtte kjempe om å unngå nedrykk denne sesongen. Er et lag med minimalt med ressurser, men gjør det som ofte bra når de kan spille med senkede skuldre. Treningskampene i år har imidlertid vært svært variable, og med Malick Mane solgt til Gøteborg, kan det bli en tung sesong for Jonas Olsson og hans disipler.

Stabæk bør få med seg noe fra disse oppgjørene skal ny kontrakt sikres denne sesongen, og bør få kunne få med seg ett eller tre poeng i denne. HU.

4, Strømsgodset – Start
De regjerende seriemesterne har ikke hatt en optimalt oppladning til årets sesong, og spesielt i forsvar har det sett svært rufsete ut for Godset, selv om man ikke skal legge for mye vekt i vinterens treningskamper. Har mistet tunge navn i løpet av vinteren, og det store spørsmålstegnet er om disse har blitt erstattet med gode nok spillere. Fjorårets beste spiller i Tippeligaen, Stefan Johansen er blitt solt til Celtic, mens målgarantistene Kamara og Diomande, også har forlatt klubben.

Strømsgodset med fantastiske 13-2-0 hjemme i fjor, og Ronny Deila har virkelig gjort Marienlyst til et fort de siste sesongene.

Start endte på niende plass forrige sesong, og gjorde faktisk en meget solid avslutning på sesongen. Ble ligaens sjette beste bortelaget med habile 5-3-7. Har ikke forsterket seg all verden denne vinteren, men stallen ser likevel ganske spennende ut.

Strømsgodset skal være soleklare favoritter her, men med tanke på pengene som ligger i en uavgjort frister det med en gardering mot sentrum. H, med U på større spill for skrellpotensialets skyld.

5, Liverpool - Tottenham
Liverpool for alvor med i tittelkampen etter en vårsesong det lukter svidd av. Står med syv strake seiere, og med seier i denne vil de passere Chelsea, og innta førsteplassen. Siste Premier-league tap kom så langt tilbake som i desember. Hjemme har laget flotte 13-1-1 denne sesongen.

Ingen nye skader og karantener for de røde, så Rodgers kan velge samme mannskap som i de siste kampene.

Tottenham har imponert svært lite den siste tiden, men snuoperasjonen mot Southampton sist var imponerende fra Sherwoods menn. Med den seieren har laget fortsatt en liten mulighet til å ta den viktige fjerdeplassen, men da bør det bli seieren i denne.

Laget har slitt mot antatt bedre lag denne sesongen, noe tapene mot Chelsea og Arsenal nylig var synlige bevis på. Borte har laget imponert i år, og er faktisk det nest beste bortelaget denne sesongen. 9-2-4. Med tapet mot Benfica i Europa League kan de nå kun fokusere på Premier League ut sesongen.

Adebayor var ute sist, men er tilgjengelig igjen nå. Kyle Walker er usikker før kampstart.

Et Liverpool i kalasform og med tittelen innen rekkevidde, skal bli vanskelig å stoppe for Tottenham uten altfor mye å spille for. H.

6, Osasuna – Real Sociedad
Osasuna med en begredelig formutvikling, og tapet i siste spilleminutt sist mot Vallecano var hardt å svelge for laget fra Pamplona. Er nå kun ett poeng fra nedrykksplass, og laget må begynne å ta poeng skal plassen reddes. Den siste seieren kom hjemme mot gulljagende Atletico, så potensiale er der. Fasit hjemme denne sesongen er 5-2-7.

Real Sociedad holder en solid sjetteplass så langt denne sesongen, og har fortsatt en ørliten mulighet for å ta den attraktive fjerdeplassen. Plukker jevnt og trutt med poeng, men borteformen er noe frynsete. Har kun en seier borte på de siste seks.

Kan stille et nærmest toppet lag, men Xabi Prieto må stå over med karantene.

Sitter med følelsen av at det kan snu for Osasuna i dag, men her kan det meste skje. HB

7, Real Betis - Malaga
Kampen blir dessverre trukket. Det betyr at vi tar utgangspunkt i folkerekken, som i skrivende stund sier 43-27-30. Fingrene blir krysset for enten H eller B her.

8, Valencia - Getafe
En stor favoritt i Valencia her i dag, og de møter et Getafe som virkelig ikke finner tonen om dagen.

Hjemmelaget har 8-3-4 og er gode på storstuen Mestalla. Likevel har de ikke overbevist den sist perioden, og står med 2-3-2 på de siste syv. Må klare seg uten Diego Alves og Victor Ruiz.

Getafe er i en bunnløs spiral for tiden, og ingenting går veien. Ligger på nedrykksplass og står med 0-4-6 på de ti siste. På bortebane har de tatt ett poeng siden oktober. Gjestene må klare seg uten Miguel Angel Moya og Diego Castro som er skadet. I tillegg er Michel suspendert. Klar H.

9, Hannover - Werder Bremen
Jevn kamp i Bundesliga mellom to lag på 29 poeng. Hjemmelaget er gode på eget gress, og står med 6-4-3 på hjemmebane. Men de siste tre kampene står de uten seier.

Har en betydelig skadeliste. Felipe, Pander, Sobiech, Mame Biram Diouf og Cherundolo er utilgjengelige. Står med 1-2-5 på de siste åtte kampene, en statistikk som ikke skremmer noen.

Werder Bremen har funnet en viss flyt, og står med 2-3-2 på de siste syv kampene. På bortebane er de helt greie, med 3-3-7 så langt i sesongen. Må klare seg uten Santiago Garcia, Felix Kroos og Ignjovski.

Veldig vanskelig kamp, som må garderes.

10, Lille - Guincamp
Hjemmelaget er på tredjeplass og er for alvor med i kampen om Champions League-spill neste sesong. Er god på eget gress og har 10-3-2 på hjemmebane denne sesongen. Ingen fravær som forstyrrer.

Guincamp er klart lenger ned på tabellen, men er i grei form. 3-0-4 på de syv siste kampene. Alle disse seirene kom med ett mål mot noenlunde likeverdig motstand. Må klare seg uten Dorian Leveque og Reynald Lemaitre.

Det er ikke noe tvil om at Lille fortjener favorittstempelet, og det er ingen tvil om hvor dette krysset står. H.

11, Lyon - St Etienne
Høyinteressant affære i toppen av Ligue 1. Lyon og St Etienne er naboer på tabellen og skal bli vanskelige å skille.

Hjemmelaget er faktisk dårligere hjemme enn det de er borte. 7-6-2 på hjemmebane er statistikken så langt. Må i dag klare seg uten Yassin, Benzia, Malbranque og Lopes. Er i grei form for tiden, med 4-2-1 på de syv siste kampene.

St Etienne varierer mellom fantastisk og ikke fullt så bra, men ligger kun tre poeng bak tredjeplasserte Lille. Tre poeng foran Lyon før dagens kamp. Greie på bortebane med 5-3-7. Må klare seg uten Baysse, Florentin Pogba, Diomande og Gradel.

Vanskelig kamp mellom to gode lag, og minst to kryss må nok til på denne kampen.

12, Napoli - Juventus
Hjemmelaget er veldig uforutsigbare for tiden, og står med 3-2-1 på de siste seks kampene. Ledet 4-0 mot Livorno sist, men slapp inn to mål. De har de ikke råd til i dag. Må klare seg uten Maggio, Zuniga og Rafael.

Ikke helt overlegne på hjemmebane, med 9-4-2 på San Paolo. Men Rafa Benitez' mannskap har mer å spille for enn gjestene som nesten har avgjort serien.

Et lag som ikke er uforutsigbart er Juventus. Brøyt Parmas utrolig rekke med kamper uten tap forrige runde, og er stabilt gode. Fremstår som uslåelige også i år. Ogbonna, Peluso, Pepe og Barzagli er utilgjengelige, og spesielt sistnevnte blir savnet. Men så lenge de har Tevez, pleier alt å ordne seg for den gamle damen.

Ny, vanskelig kamp i toppen, men Juventus er solide på alle plan. Napoli burde imidlertid ikke avskrives helt, og fortjener et kryss.

96-rekker

1, Sarpsborg 08 — Brann H

2, Sandnes Ulf — Odd UB

3, Stabæk — Sogndal HU

4, Strømsgodset — Start H

5, Liverpool — Tottenham H

6, Osasuna — Real Sociedad HB

7, Real Betis — Malaga Trekkes. H.

8, Valencia — Getafe H

9, Hannover 96 — Werder Bremen HUB

10, Lille — EA Guingamp H

11, Olympique Lyon — Saint-Etienne HU

12, Napoli — Juventus HB

Klikk her for å levere denne rekken

432-rekker

1, Sarpsborg 08 — Brann HB

2, Sandnes Ulf — Odd UB

3, Stabæk — Sogndal H

4, Strømsgodset — Start HU

5, Liverpool — Tottenham H

6, Osasuna — Real Sociedad HUB

7, Real Betis — Malaga Trekkes. H.

8, Valencia — Getafe H

9, Hannover 96 — Werder Bremen HUB

10, Lille — EA Guingamp H

11, Olympique Lyon — Saint-Etienne HU

12, Napoli — Juventus HUB

Klikk her for å levere denne rekken

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus