*Nettavisen* Sportspill.

Fortsetter Ranheim seiersmarsjen?

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Stabæk mot Ranheim er høydepunktet på søndagskupongen. Sjekk dagens tippetips.

09.06.13 13:29

Søndagskupongen består av kamper fra Adeccoligaen, Oddsen-ligaen og én kamp fra 3. divisjon. Spillefristen er klokken 17.55, og alle kampene starter samtidig.

1. Bryne – Elverum
Kampen blir trukket. I skrivende stund er fordelingen 71-16-13, og vi satser på at det holder med H

2. HamKam – Strømmen
HamKam er uten tap på Briskeby etter fem kamper, står med 3-2-0: delt poeng med Stabæk (7.) og Bodø/Glimt (2.), vunnet over Ull/Kisa (14.), Elverum (16.) og Follo (13.) Har èn av hver på sine tre siste, så resultatene har vært variable, men er alltid å regne med på Hamar.

Strømmen ligger på tolvteplass, bare tre poeng foran Follo på nedrykk. Har i likhet med hjemmelaget én av hver på sine tre siste: tapt mot Ranheim (1.), uavgjort i Elverum (14.), seier over Fredrikstad (9.). Ikke vunnet på bortebane så langt i år, 0-2-3: uavgjort mot Ull/Kisa (14.) og Elverum (16.), tap for Bryne (6.), Bodø Glimt (2.) og Ranheim (1.). Nederlagene kommer altså mot gode hjemmelag, og i dag møter de et nytt et på Briskeby. Lagene tok hver sin seier på bortebane i fjor, og selv om HamKam har vist mest i år er ikke poengdeling usannsynlig. HU

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

3. Kristiansund BK – Kongsvinger
Nyopprykkede Krisiansund har levert en godkjent start på sesongen, innehar åttendeplassen med 4-2-4. Er inne i en dårlig periode med kun én seier på fem siste: vant over Ull/Kisa (14.) delte poeng mot Bryne (6.), men tapte for Bodø /Glimt (2.), Hødd (4.) og Mjøndalen (11.) Hjemme står de med 2-1-2, hvor de blant annet har slått Sandfjord (3.).

KIL på tiendeplassen har likhet med dagens motstander kun én seier på de fem siste: vant over Bryne (6.), delte poeng med Vard (15.) og Ull/Kisa (14.), mens det ble tap mot Ham Kam (5.) og Ranheim (1.). Er klart svekket bakover på banen; Espen Nystuen soner for det røde kortet han pådro seg mot Ull/Kisa, og Henry Shindika må stå over på grunn av tre gule. I tillegg er fortsatt Gøran Wigum uaktuell. KIL starter for øvrig med 15 år og 308 dager gamle Adrian Ovlien (f/m) som midstopper. Eidskog-gutten blir dermed den yngste i nyere tid som får starte en kamp i norsk toppfotball. En spennende spiller vi garantert kommer til å høre mer om i fremtiden.

Begge lag er inne i en dårlig periode, men KIL har sentrale fravær som vil bli merket. H

4. Hødd – Vard Haugesund
Hødd har vunnet tre på rad og ligger på tredjeplass. Hjemme på Ulsteinvik har de 4-0-1: slått Ham Kam (5.), Stabæk (7.), KIL (10.) og Mjøndalen (11.), mens tapet kom mot serieleder Ranheim. Står med 7-0-3 på de ti siste, og viser at de kan være med å kjempe om opprykk.

Vard Haugesund ligger nest sist, kun samlet fem poeng på ti kamper, og har 1-2 -7 på de ti siste. Er verdt å merke seg at poengene er tatt mot lag som Bodø /Glimt, KIL og Kristianund, altså ingen av dumpekandidatene, så det er godt mulig Vard kan overraske igjen. Men vi tror ikke det skjer i dagens kamp. H

5. Sandefjord – Ull/Kisa
Sandefjord har fem strake seire og er formlaget i Adeccoligaen, mens Ull/Kisa har én uavgjort og fire tap på de fem siste. Topp mot bunn. H

6. Stabæk – Ranheim
Stabæk ligger på syvendeplass, vunnet tre på rad og fem av de seks siste kampene i serie og cup. Hjemme på Nadderud har de fremdeles ikke tapt, står med 2-2-0: delt poeng med Bryne (6.) og Kristiansund (8.), seier over Mjøndalen (11.) og Ull/Kisa (14.).

Serieleder Ranheim har vunnet fem på rad, og har 8-1-1 på de ti siste. Er sterke bakover med en rutinert kaptein i Are Tronseth. Bare fire lag slapp inn færre med mål enn Ranheim i fjor, og i år har de fortsatt med å tette igjen bakover, kun 8 baklengs. Er samtidig det Adeccolaget som har scoret flest mål hittil i årets sesong. Hentet Sandefjords toppscorer Jo Sondre Aas, som har fortsatt å levere med åtte scoringer. Vunnet alle sine fem bortekamper.

Stabæk har til gode å tape hjemme, Ranheim har ikke avgitt poeng på bortebane. Helt åpent. HUB

7. Kvik Halden – Moss
Kvik Halden skal ut i nok et Østfold-derby; forrige helgs batalje endte med 1-1 mot Østsiden, og Kvik måtte for første gang i år dele poengene. Innehar fremdeles sjetteplassen med 4-1-3 og 13 poeng. Hjemme har det blitt 2-0-2: vant over Kjelsås (7.) og Skarbøvik (13.), tapt for Vålerenga 2 (2) og Førde (4.). Bare Asker har sluppet inn færre med mål enn Kvik Halden, men de scorer lite fremover, og til nå har det bare blitt ett mål per kamp i snitt.
Almir Taletovic, Dino Mulac og Agim Shabani er skadet. Jonas Heli Hansen soner sin andre kamp for rødt kort.

Moss gikk på et bittert tap hjemme mot Drøbak/Frogn forrige helg; ledet 2-0 etter 20 minutter, men slapp Drøbak/Frogn inn i kampen igjen, og tapte til slutt 2-3 etter DIF scoret på overtid med én mann mindre. Står med 2-0-6 totalt og 1-0-3 på bortebane: vant over Skarbøvik (13.), tapt for Bærum (3.), Træff (8.) og Kjelsås (7.) Laget sliter fremdeles med skader på blant annet Tor Erik Moen, Kenan Yldiz og Fabian Stensrud Ness.

Motgangen fortsetter i Moss, men Kvik har heller ikke imponet. HU

8. Lyn – Valdres
Lyn ble sendt hjem fra Nybergsund med 1-3 i kofferten, og laget ser mer ut som middelhavsfarere enn et topplag. Ligger på femteplass med 13 poeng, og har vært svært variable med 4-1-3. Er allerede ni poeng bak serielder Alta. Står med 3-0-1 på Frogner: tapte mot Alta (1.), vant over Frigg (10.), Strømsgodset 2 (12.) og Bossekop (13.).

Valdres hadde Pors Grenland på besøk forrige helg, og selv om de dominerte stort ble det null poeng når gjestene scoret helt på tampen. Et forsmedelig tap for hjemmelaget som absolutt hadde fortjent bedre. Ligger på syvendeplassen med to poeng mindre enn dagens motstander. Borte har det blitt 1-2-1: uavgjort mot Harstad (9.) og Nybergsund (11.), seier over Tønsberg (14.), tap mot Fram (4.)

Dagens kamp er mellom to lag som etter all sannsynlighet kommer til å havne midt på tabellen. I skrivende stund er fordelingen 63-21-16, og selv om Lyn er favoritter tror vi det kan bli en jevn kamp. Vi marker fullt ut i håp om en skrell. HUB

9. Ålgård – Fana
Ålgård (12.) greide endelig å bryte tapsrekken forrige helg i Egersund (7.). Hadde før det tapt fire strake, men Ålgård greide å holde Egersund til 0-0, og fikk dermed med seg ett poeng. Har vært helt ute av form, tapte alle sine kamper i mai, inkludert hjemme mot tabelljumbo Arendal. Kun vunnet to kamper, hjemme mot Arna-Bjørnar (5.), og Brann 2 (8.). Står med 2-0-2 på Ålgård stadion, tapene kom mot Arendal (14.) og Fyllingsdalen (4.). Kaptein Torger Motland (f) er tilbake fra karantene.

Fana har i likhet med dagens motstander bare syv poeng, ligger på plassen bak Ålgård med dårligere målforskjell. 2-1-5 totalt og 1-0-3 borte: vant over Brann 2 (10.), tapt for Arendal (14.), Vindbjart (1.) og Egersund (7.).

Det er to lag i poengnød som møtes. Ingen av dem har scoret i de to siste kampene, og vi markerer for alle utfall. HUB

10. Grorud – Byåsen
Byåsen vant forrige helgs byderby mot Strindheim, klatret dermed opp to plasser til nummer åtte. Har helt klart vært best på hjemmebane; med fire strake tap borte er samtlige poeng tatt hjemme på Byåsen Arena. Borte har det blitt tap mot Levanger (3.), Tromsø 2 (9.), KFUM Oslo (2.) og Mo (7.)

Grorud ligger på sjetteplass med 3-2-3 og 11 poeng. Vant tre på rad i mai, men har nå tapt tre strake: borte for Levanger (3.) og Tromsø 2 (9.), hjemme mot Nardo (4. ) Står med 1-2-1 i Oslo: uavgjort mot Tromsdalen (1.) og Rosenborg 2 (12.), seier over Senja (13.). Groruds Rocky Lekaj, som har spilt for Sheffield Wednesday, er lagets toppscorer med åtte mål.

Bare ett poeng skiller lagene på tabellen, men Byåsens elendige borteform gjør at vi holder Grorud som favoritter. HU

11. KFUM Oslo – Strindheim
KFUM har meldt seg på i toppen i avd. 4, ligger bare to poeng bak Tromsdalen på første. Har 5-2-1 totalt og 3-1-0 i Oslo: slått Levanger (3.), Tromsø 2 (9.) og Byåsen (8.), uavgjort mot Nardo (4.). Alle tre seierne har kommet med imponerende sifre, vant med fire mål mot Levanger og Tromsø 2, og slo Byåsen hele 6-1. Laget har i tillegg scoret flest og sluppet inn færrest bakover (26-8).

Nyopprykkede Strindheim har 2-2-4 totalt, sliter på bortebane med 0-0-4 og 2-9 i målforskjell. Tapt mot Rosenborg 2 (8.), Senja (11.), Nardo (4.) og Byåsen (8.).

KFUM er naturlige favoritter på hjemmbane. H

12. Os – Åkra
Siste kamp på kupongen er fra 3. divisjon.
Os ligger på syvendeplassen med 13 poeng, har totalt 4-1-4 og 3-0-1 hjemme: slått Austevoll (14.), Haugesund 2 (8.) og Lysekloster (2.), tapt for Stord (1.)

Åkra ligger to plasser under, men har samme poengsum som dagens motstander. Totalt 4-1-4 og 3-0-2 borte: slått Haugesund 2 (8.), Austevoll (14.) og Fyllingsdalen 2 (13.), tapt for Kopervik (5.) og Vardeneset (3.)

To lag med få poengdelinger. HB

96-rekker
1.H
2.HU
3.H
4.H
5.H
6.HUB
7.HU
8.HU
9.HU
10.H
11.H
12.HB

Klikk her for å levere vår 96-rekker

432-rekker
1.H
2.HU
3.H
4.H
5.H
6.HUB
7.HU
8.HUB
9.HUB
10.HU
11.H
12.HB

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.