Dette Portugals første kamp på Estadio La Cartuja, men de har spilt to ganger i Sevilla tidligere. De tapte mot Spania på Campo de la Reina Victoria i 1923 (0-3) og på Estadio de la Exposición i 1929 (0-5).

Portugal har kun vunnet én gang i Spania. De vant 7-1 i en VM-kvalifiseringskamp mot miniputtnasjonen Andorra i Lleida i september 2001. Det er også den eneste gangen de har møtt et annet lag enn Spania på spansk jord. Portugals bortestatistikk i Spania viser 0-5-10.

250 millioner i førstepremiepotten. Vikinglotto har spillefrist onsdag kl. 18.00

De fem uavgjorte kampene har kommet i de fem siste kampene mot Spania. De spilte 0-0 mot Spania i Madrid så sent som 4. juni. Men det er en stund siden de har tapt i nabolandet. Det siste tapet kom på Santiago Bernabéu i april 1958.

Vi tror det blir en lang kveld i Sevilla. Vi tror det står uavgjort etter 90 minutter.

Belgia - Portugal 2.40 - 3.05 - 3.40 U (spillestopp søndag kl. 20.59. Kampen vises på TV2)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

De regjerende europamesterne Portugal klarte å ta seg videre fra «dødens gruppe», og de møter nå et belgisk lag som er rangert som nummer én på FIFA-rankingen. Belgia trengte liksom aldri å skifte gir i åpningskampen mot Russland, men de viste i kampen mot danskene at de ikke er uslåelige. Danmark gikk opp i ledelsen tidlig i kampen, og de ledet til pause, men rotet vekk seieren i andre omgang.

Her kan du skrape Flax på nett

Belgia imponerte heller mot EM-debutant Finland, og de klarte ikke å score de to avgjørede målene før i løpet av det siste kvarteret. Portugal har hatt en betydelig vanskeligere vei til åttendedelsfinalen. De tok fire poeng i gruppespillet og gikk videre som det best rankede laget som endte på tredjeplass.

Fernando Santos' menn slo Ungarn 3-0 i åpningskampen, et resultat som fremstår som mer imponerende etter at ungarerne klarte uavgjort mot Frankrike og Tyskland - og de tapte deretter 2-4 mot Tyskland.

Belgia har mer hvile

Portugiserne viste enorm besluttsomhet da de lå under 1-2 og klarte 2-2 mot Frankrike i den siste gruppespill-kampen, og de må spille opp mot sitt beste om de skal slå Belgia.

En ting som kan bli avgjørende i denne matchen, er at Belgia har fått to flere hviledager enn Cristiano Ronaldo & co. Belgia er i drivet. De har vunnet tre strake kamper, og det kan hende den tøffe kampen til Portugal mot Frankrike fortsatt sitter i beina til noen av de portugisiske spillerne.

Her finner du hele søndagens oddsprogram

Belgia har en fantastisk førsteellever med spillere som Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne og Eden Hazard. Den er antakeligvis bedre enn førsteelleveren til Portugal, selv om de har Cristiano Ronaldo.

Siden belgierne også har 48 timer mer hvile enn mannskapet til Fernando Santo,s har de en liten fordel. Den avgjørende duellen i denne matchen blir Romelu Lukaku mot Ruben Dias og Pepe. Vi tror Inter-spissen kan lage problemer for midtstopperparet, men vi er usikker på om det er nok til å vinne innenfor 90 minutter.

Vi tror det blir en lang fotballkveld i Sevilla med ekstraomganger. Uavgjort etter 90 minutter virker sannsynlig. U til 3,05 i odds er ok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset