Foto: Scanpix/Reuters

Fra asken til ilden

Kun topplassering er godt nok for Olivier Occean og Kaiserslautern, men die roten Teufel har så langt ikke levd opp til forventningene. Les dagens oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny fredag:
V4 Åby:Nettavisen revansjerer seg direkte
V65 Biri:Nina fikser Miracle

langoddsen i dag finner vi blant annet kamper fra Tippeligaen, Primera Division, Bundesliga, 2. Bundesliga, Ligue 1, Ligue 2, Serie B, dansk Superliga, irsk Premier Division, Allsvenskan og Superettan.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
St. Patricks – Dundalk

Toppoppgjør i irske Premier Division. Lagene ligger side om side i toppen med 58 poeng hver når seks runder gjenstår. St. Patricks fikk bare med seg ett poeng fra Limerick sist, men innehar fremdeles førsteplassen med bedre målforskjell. Skuffet i forrige hjemmekamp som endte 1-1 mot svakt plasserte Bohemians (10.). Gikk også på en smell i kvartfinalen i cupen forrige fredag hvor de tapte på samme bane mot Shamrock Rovers. Har kun tapt én kamp i serien på Richmond Park i år med 8-5-1, men det var nettopp dagens motstander som kom seg unna med alle tre. Til dagens oppgjør soner Greg Bolger karantene, mens Stephen Maher er ute resten av sesongen. Killian Brennan og Shane McFaul er usikre og testes før kampstart.

Dundalk viser fryktinngytende form med åtte seiere på rad i serie og cup. Vant hele 5-1 borte over Shelbourne forrige fredag og er dermed klare for semifinalen i FAI Cup. Rotet unødvendig bort poeng i vårsesongen, men har tatt igjen forspranget til St. Patricks med seier i åtte av de ni siste i serien. Kan også skilte med sterke tall på bortebane, med 9-1-2 er de seriens beste poengplukkere på fremmed gress. Har denne sesongen hatt et godt tak på St. Patricks, begge av årets oppgjør har endt med 2-1-seier til Dundalk. Eneste skadefravær er Keith Ward. Darren Meenan og Chris Shields soner karantene, mens Stephen O’Donnell og Dane Massey har sonet ferdig og er kampklare igjen.

Begge oppgjørene mellom disse to har vært jevnspilte, men gjestene har altså kommet best ut av det både hjemme og borte. Vi tror lagene kommer til å følge hverandre tett denne gangen også, men gjestene er formlaget i serien, og når oddsen på borteseier er satt til 3.15 prøver vi oss med et langskudd på at Dundalk vinner nok en gang.

Dagens avslag
Öster - Halmstad H 1.75
Allsvenskan. Öster tapte hele 0-4 borte mot Åtvidaberg sist, men har fremdeles fire poeng klaring til Halmstad på plassen under. Skaffet seg et lite pustrerom til nedrykkstreken med tre seire på rad i august. Har ikke bedre enn 3-4-4 på Myresjöhus Arena, hvor de kun har slått Syrianska på de fem siste. Delte poeng med Malmö i forrige hjemmekamp, men har også spilt uavgjort mot Brommapojkarna. Halmstad ligger fortsatt på kvalikplassen etter ettmåls-tap mot både IFK Göteborg og Kalmar. Har samlet opp svake 2-4-5 på fremmed gress, men har vist forbedring med 2-2-1 på de fem siste. Dagens oppgjør er svært viktig for å opprettholde kontakt med lagene foran, og vi tror Halmstad kan kjempe til seg poeng. Öster har vist varierende takter på Myresjöhus Arena og vi synes 1.75 blir for lavt på vertene.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Dagens spill
FC Köln - FC Kaiserslautern

2. Bundesliga. To år er gått siden dagens motstandere rykket ned sammen fra Bundesliga i Tyskland. Med stolte tradisjoner og betydelige ressurser forventer fansen at oppholdet i den nest øverste divisjonen gjøres så kort som mulig, men begge er fremdeles å finne i 2. Bundesliga. Kaiserslautern var nærmest å gjøre en retur i fjor med sin tredjeplass og playoff-spill, mens Köln avsluttet som nummer fem, fire poeng bak gjestene. Det er derimot Köln som har fått den beste starten i år med 3-4-0 og tredjeplass. Har spilt for mye uavgjort til å innta tabelltoppen, men ligger kun ett poeng bak serieleder Union Berlin. Viser god form med to seiere på rad; først ble Erzgebirge Aue knust 4-1 hjemme, mens forrige runde bød en flott 4-0-seier over Energie Cottbus borte. Fikk også med seg et sterkt poeng på bortebane mot opprykksrivalen Greuther Fürth før det. Peter Stöger, som ble ansatt som hovedtrener i sommer, har dermed fått arbeidsro i den kravstore klubben. Stöger har lagt opp til en mer offensiv linje enn sin forgjenger, og med tretten mål så langt virker taktikken vellykket. Ser også ut til at de har funnet en god balanse i forhold til den defensive biten; tre baklengs er færrest i ligaen.

En av forrige sesongs største bidragsytere Anthony Ujah, som var på lån fra Mainz, er hentet inn på permanent basis, og den tidligere Lillestrøm-spissen har startet godt med fire mål på syv kamper. Mangler i dag McKenna, Bigalke, Bröker og Chihi, men samtlige har vært ut en god stund og blir ikke betegnet som viktige. Forventet lagoppstilling: Horn - Brecko, Maroh, Bruno Nascimento, Hector - Risse, M. Lehmann, Gerhardt, D. Halfar - Helmes, Ujah

Det er stilt skyhøye forventninger til Kaiserslautern denne sesongen, noe eks-trener Franco Foda er smertelig klar over. Tross en åpning på 3-0-1 ble det påfølgende 0-4-tapet borte mot Aalen for mye å svelge for ledelsen, som sendte Franco på dør. Kosta Runjaic er hentet inn og dagens oppgjør blir hans første test. Laget var uten hovedtrener i forrige rundes 0-1-tap borte mot Sandhausen, hvor de måtte tåle mye kritikk for sin manglende fightervilje. Keeper Tobias Sippel innrømmet etter kampen at det var en svak opptreden og gremmet seg spesielt over andreomgangen. Status etter syv runder er 3-1-3 og åttendeplass.

Må i dag greie seg uten spissen Mohamadou Idrissou, som har scoret fire mål på fem kamper, og kapteinen Albert Bunjaku, men får tilbake forsvarspilleren Florian Dick fra suspensjon. Forventet lagoppstilling: Sippel - Dick, Orban, Heintz, Löwe - Karl, Ring - Matmour, Gaus - Occean, Zoller

Det er dårlig stemning i Kaiserslautern om dagen og die roten Teufel står nå med tre bortetap på rad og har kun vunnet én av sine fem siste. Köln har fått en god start med sin nye trener og vi tror de blir vanskelig å slå på RheinEnergieStadion denne sesongen. Fjorårets oppgjør endte 3-3, men vi tror vertene beholder alle tre i dagens oppgjør. 1.80 for hjemmeseier er ok betalt når man ser på formen til lagene og kan spilles som singel.

FC Köln - FC Kaiserslautern 1.80 3.15 3.30

Klikk her for å levere dette spillet på nett
Klikk her for å levere dette spillet på mobilen

Lørdag er det SuperLotto, der premien er 40 millioner kroner til én spiller eller 1 million til 40 spillere. Bli med i vår SuperLotto-konkurrans under og kjemp om et reisegavekort på 5000 kroner.

HTML EMBED

Tipp om Super Lotto-premien blir fordelt på:

40 spillere

bare én

Henter resultat ...

Bli med i konkurransen om reisegavekort til en verdi av 5000 kroner og en mengde med ekstrapremier ved å registrere deg her:

Navn:

Adresse:

Telefon:

E-post:

Takk for at du deltok!

var quizPN = 1; var visSkjema = true; var quizResImgPre = "http://nettavisen.no/nettavisen/gif/quiz/html5/"; function quizNxt() { var antA = 2; var go = false; for (var i = 1; i <= antA; i++) { if ($("#quizQs" + quizPN + " .quizCh" + i + "_b").is(':visible')){ go = true; } } if (go) { $("#quizQs" + quizPN).hide(); $("#qCounter").html(""); $("#quizRight #quizNxtBtn").hide(); $("#quizResTxt").css("display", "block"); $("#quizResTxt").html("

Takk, du kan nå delta i konkurransen

"); $("#quiz_skjema").animate({ opacity: "show" }, "slow"); } } function quizChFnc(s, t, aN, qN) { quizPN = t; var s1 = s.substring(0, 1); document.getElementById("quiz_form").elements["answer2"].value = s1; var s2 = s.substring(1); var s3; var antA = $('#quizQs' + t + ' img').length / 2; for (var i = 1; i <= antA; i++) { $('#quizQs' + t + ' .quizCh' + i + "_b").css('display', 'none'); $('#quizQs' + t + ' .quizCh' + i + "_a").css('display', 'block'); } $('#quizQs' + t + ' .quizCh' + s1 + "_" + s2).css('display', 'none'); if (s2 == "a") { s3 = s1 + "_b"; } else { s3 = s1 + "_a"; } $('#quizQs' + t + ' .quizCh' + s3).css('display', 'block'); } // *********** SKJEMA ************************************* function sendFnc(){ if(validateForm()){ $("#quiz_form").submit(); $("#quiz_skjema").hide(); $("#quizResTxt").hide(); $("#quiz_fin").show(300); } } function validateForm(){ var tm = $("#quiz_tmDiv"); var n = $("input:text[name='name']"); var a = $("input:text[name='address']"); var t = $("input:text[name='phone']"); var e = $("input:text[name='email']"); var x1 = n.val(); var x2 = a.val(); var x3 = t.val(); var x4 = e.val(); var em = valEmail(x4); tm.hide(); tm.html(""); if(x1 == "" || x1 == "Skriv inn ditt fulle navn"){ tm.html("

Du må skrive inn navnet ditt.

"); tm.show(500); return false; }else if(x2 == "" || x2 == "Skriv inn din adresse her"){ tm.html("

Du må fylle ut adresse.

"); tm.show(500); return false; }else if(x3=="" || x3 == "Skriv inn ditt telefonnummer her"){ tm.html("

Du må skrive telefonnummer.

"); tm.show(500); return false; }else if(x4 == "" || x4 == "Skriv inn din e-postadresse her"){ tm.html("

Du må fylle ut e-postadresse.

"); tm.show(500); return false; }else if(em == null){ tm.html("

E-postadressen er ikke gyldig.

"); tm.show(500); return false; }else{ return true; } } function valEmail(email){ var x = email; var atpos = x.indexOf("@"); var dotpos = x.lastIndexOf("."); if (atpos < 1 || dotpos < atpos + 2 || dotpos + 2 >= x.length){ return null; }else{ return true; } } function quizHookFnc(n){ if(n==1){ $("#quizHookBox").hide(); $("#quizHookBox2").show(); $('#quizHidHook').val("Ja"); }else{ $("#quizHookBox2").hide(); $("#quizHookBox").show(); $('#quizHidHook').val("Nei"); } }
$("#quiz_nInput").focusout(function() { if($(this).val()=="") { $(this).val("Skriv inn ditt fulle navn"); $(this).addClass("quiz_defTxt"); } }); $("#quiz_aInput").focusout(function() { if($(this).val()=="") { $(this).val("Skriv inn din adresse her"); $(this).addClass("quiz_defTxt"); } }); $("#quiz_tInput").focusout(function() { if($(this).val()=="") { $(this).val("Skriv inn ditt telefonnummer her"); $(this).addClass("quiz_defTxt"); } }); $("#quiz_eInput").focusout(function() { if($(this).val()=="") { $(this).val("Skriv inn din e-postadresse her"); $(this).addClass("quiz_defTxt"); } }); $('.quiz_defTxt').click(function(){ if($(this).removeClass('quiz_defTxt').val()=="Skriv inn ditt fulle navn" || $(this).removeClass('quiz_defTxt').val()=="Skriv inn din adresse her" || $(this).removeClass('quiz_defTxt').val()=="Skriv inn ditt telefonnummer her" || $(this).removeClass('quiz_defTxt').val()=="Skriv inn din e-postadresse her")$(this).removeClass('quiz_defTxt').val(''); $(this).addClass("quiz_defTxt"); }); document.getElementById("quiz_form").elements["comp_type"].value = "tipp_vinner2";

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus