Det er VM-kamper og oppgjør fra Oddsen-ligaen i skjønn forening på lørdagens Tippekupong.
Det er VM-kamper og oppgjør fra Oddsen-ligaen i skjønn forening på lørdagens Tippekupong. Foto: Ivan Sekretarev (Ap / NTB scanpix)

Fra Brasil til Vindbjart

Stort sprik i kamputvalget på Tippekupongen. Sjekk hvordan vi skal få 12 rette.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill lørdag:
Oddstips 1: Sliter uten Suarez
Oddstips 2: Neymar gjør det igjen
V75 Forus:
Finaler og 26 mill. i potten

Etter en minipause på én dag – der vi prikket inn begge tipsforslagene fra fjerde runde i den norske cupen – er VM-sirkuset tilbake for fullt med to meget spennende åttedelsfinaler. Resten av Tippekupongen består av oppgjør fra Oddsen-ligaen.

Bonuspotten har steget til 1,9 millioner kroner, og vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres direkte nederst i artikkelen. Husk spillstopp kl. 15.55.

1. Colombia – Uruguay
Colombia er et av landene som har imponert mest så langt i VM. Laget fosset gjennom gruppespillet og gikk til topps i gruppe C med full pott og 9-2 i målforskjell. Den siste kampen mot Japan var betydningsløst for Colombia, men et sterkt reservepreget mannskap klinte likevel til med 4-1 mot en motstander som kunne ha gått videre med seier. Det sier litt om innstillingen og kvaliteten i dette laget.

Mario Yepes har slitt med en strekkskade, men ser ut til å rekke kampen. Det er noe usikkert om Teófilo Gutiérrez, som ikke har imponert så langt i mesterskapet, spiller fra start i Colombias angrep.

Uruguay var ille ute etter 1-3-tapet for Costa Rica i åpningskampene, men slo tilbake med to knappe seiere over England og Italia og karet seg så vidt videre. Fikk hjelp av dommeren mot Italia, mens Luis Suarez-magi senket England. Liverpool-spilleren er som kjent sendt hjem i skam etter å ha bitt Italias Giorgio Chiellini i skulderen, noe som er en klar svekkelse av angrepet.

For det blir ikke det samme med Diego Forlan, som trolig erstatter Suarez, på topp sammen med Edison Cavani. På det beste var 35-åringen en spiss i verdensklasse, men det begynner å bli noen år siden Cerezo Osaka-spilleren holdt det nivået. Verken farten, bevegeligheten eller arbeidskapasiteten er i nærheten av Suarez-klassse.

Antatt lagoppstilling Colombia (4-2-3-1): Ospina; Zuniga, Zapata, Yepes, Armero; Sánchez, Aguilar; Cuadrado, Rodríguez , Martinez; Gutiérrez.

Antatt lagoppstilling Uruguay (4-3-1-2): Muslera; Cácares, Godín, Giménez, Pereira; González, Rios, Rodríguez; Lodeiro; Forlán, Cavani.

Selv om Uruguay endte på andreplass i en vanskelig gruppe, har ikke laget svart helt til forventningene mange eksperter hadde til laget før mesterskapet. Og uten Suarez blir det tungt å slå et meget sterkt Colombia. H.

2. Brasil – Chile
Brasil var ikke helt seg selv de to første kampene i gruppespillet, og uten Neymar (og også Oscar i den første matchen) hadde laget fremstått som grått og ordinært.

Derfor var den sprudlende 4-1-seieren over Kamerun viktig. Ikke bare for spillernes selvtillit, mens også for å stilne kritikk og gire opp hjemmefansen, som er lagets tolvte spiller.

Men selv mot Kamerun var det mye som kunne kritiseres i Brasils spill. Det ble igjen avdekket klare defensive svakheter, og l andslagssjef Felipe Scolari innrømmet på pressekonferansen før kveldens kamp at laget bare har prestert på 80 prosent av kapasitet så langt.

Chile spilte strålende i de to første kampene, og spesielt 2-0-seieren over Spania var det klasse over. Slakket litt av på tempoet og aggressiviteten mot Nederland, og med 0-2-tap måtte chilenerne ta til takke med andreplass og en tøff oppgave i åttedelsfinalen.

Det er ikke helt feil å sammenlikne Chile med det Mexico-laget som klarte å kjempe seg til 0-0 mot Brasil i andre runde. Laget er meget godt organisert, og spillerne har en vanvittig arbeidskapasitet. Det skal også bli interessant å se hvordan Brasil-forsvaret, som ikke har vært patent så langt, kommer til å takle Chiles kvikke og bevegelige angrepsspillere.

Sannsynlig lagoppstilling Brasil (4-2-2-2) : César – Alves – Luiz – Silva – Marcelo – Gustavo – Paulinho – Ramires – Neymar – Oscar – Fred

Sannsynlig lagoppstilling Chile (3-4-3) Bravo – Jara – Medel – Isla – Vidal – Díaz – Mena – Aránguiz – Silva – Sánchez – Vargas

Dette kan fort bli en VM-klassiker med mange mål, og vi kan ikke utelukke at Chile står igjen som den seirende parten. HUB.

3. Arendal - Ørn Horten
Da gjør vi et stort sprang fra Belo Horizonte og åttedelsfinale i VM til Arendal og 11. runde i Oddsen-ligaen avdeling 1.

Hjemmelaget fikk en tung start på sesongen, men den nye treneren Knut Tørum ser ut til å ha fått skikk på mannskapet. Det er blitt seier og uavgjort i de to siste kampene,og laget har laget klatret opp på åtte poeng og 12. plass. Kun målforskjellen skiller opp til Birkebeineren på sikker grunn.

Ylldren Ibrahimaj soner karantene, mens keeper Anders Hegaard Larsen er ute med hjernerystelse. Sondre Kollen er også ute med skade. På benken sitter hele fem juniorspillere.

Ørn har vært inne i en meget tung periode, men fikk en opptur med 2-1 over Godset 2 forrige runde. Klatret til åttendeplass og har tatt fem poeng mer enn dagens motstander.

Kristoffer Silberg og førstekeeper Mathias Raade Olsen er ute med skade, men Kjell Andre Thu er tilgjengelig igjen.

Arendal har tatt sju av åtte poeng på hjemmebane, mens Ørn kun har tatt tre poeng på fem bortekamper. Åpent oppgjør. HB.

4. Fløy - Pors Grenland
Fløy så lenge ut som en klar opprykkskandidat i Oddsen-ligaen avdeling 1, men med 0-3-1 på de siste fire kampene har laget fra Flekkerøy rast ned til femteplass. Opp til serieleder Jerv skiller det fire poeng.

Lars Kristian Pedersen står over på grunn av gule kort, mens Jonas Werner er skadet.

Pors har også falt på tabellen etter to strake tap og ligger nå på niendeplass. Har sluppet inn hele 14 mål på de siste 5 kampene, med 3-5 for bunnlaget Arendal for to runder siden som sesongens lavmål. Trener Brede Halvorsen varsler i lokalpressen at han ønsker en mer kynisk og defensiv spillestil for å stanse lekkasjene bak.

Har et par usikre spillere på backplass, ellers ser det greit ut.

To lag i dårlig form. Vi tror mest på hjemmelaget, men Pors kan ta poeng dersom forsvarsspillet bedres. HU.

5. Holmen – Birkebeineren
Viktig kamp på den nedre halvdelen av Oddsen-ligaen avdeling 1. Holmen ligger på 10. plass med 11 poeng, mens Birkebeineren på 11. plass og 8 poeng ligger farlig nær nedrykksstreken.

Begge lagene er i dårlig form. Holmen har tatt to poeng på de siste fire kampene, mens Birkebeineren har tatt like mange poeng på fem matcher.

Hjemmelaget er svekket av toppscorer Atli Heimisson (seks mål) soner karantene. Har også noen skader i troppen.

Birkebeineren har tatt samtlige åtte poeng på bortebane, og vi kan ikke utelukke laget mot et noe svekket Holmen. HUB.

6. Jerv - Fram Larvik
Jerv har virkelig fått opp dampen etter en nølende start på sesongen og innehar teten i Oddsen-ligaen avdeling 1 med sine 22 poeng. Har full pott og 23-3 i målforskjell hjemme på Levermyr.

Skademessig ser det bra ut.

Larvik er en av Jervs største tittelutfordrere og ligger bare to poeng bak. Tapte den siste bortekampen mot sterke Vindbjart og har beskjedne 2-1-2 og 6-7 i målforskjell på fremmed gress.

Jerv er et av de beste hjemmelagene i Oddsen-ligaen, og vi setter en ugardert H selv om dagens motstander er et av topplagene. H.

7. Vindbjart – Notodden
Vi befinner oss fortsatt i Oddsen-ligaen avdeling 1, der Vindbjart på andreplass tar imot et Notodden-lag som har begynt å vinne poeng etter en tung start på sesongen. Har tatt sju av ni mulige poeng på de siste tre kampene, men uavgjort hjemme mot Arendal forrige runde var ikke imponerende.

Vindbjart slo til med en flott 3-0-seier over Pors på bortebane forrige runde og står med full pott og 12-3 i målforskjell på de siste fire kampene.

Vindbjart er i flott form og er favoritter i dagens kamp, men vi kan ikke utelukke Notodden helt. HU.

8. Førde – Egersund
Selv om det bare ble 0-1-tap for et revitalisert Lyn forrige runde, var Førde aldri i nærheten av å ta poeng. Ble dermed stående på 10. plass med sine 13 poeng i den jevne Oddsen-ligaen avdeling 3. Har beskjedne 2-1-2 og 5-6 i målforskjell på hjemmebane.

Alexander Ødegaard og Johan Peter Vennberg må sone karantene etter å ha pådratt seg sesongens tredje gule kort mot Lyn. Det er dårlig nytt for et lag som har slitt med mange fravær denne sesongen og som fortsatt hat en nokså lang skadeliste.

Egersund har i likhet med Førde tatt ett poeng på de siste to kampene og ligger på sjetteplass med 16 poeng. Har bare tatt fem av poengene på bortebane.

Egersund bør ha brukbare sjanser mot et svekket Førde, men laget er såpass ustabilt at vi ikke kan gi det full tillit. UB.

9. Drøbak/Frogn – Follo
Bunn mot topp i Oddsen-ligaen avdeling 4. Et meget ungt Frogn-lag har bare tatt ett poeng på ti kamper, og har tapt med skrekksifrene 1-6 og 1-8 i to av de tre siste kampene.

Follo gikk på sesongens første poengtap i 1-1-kampen mot Eidsvoll forrige runde til tross for stor dominans i banespillet. Har altså tatt 28 poeng på 10 kamper, men kan få kamp om opprykket av Kjelsås (24 poeng) dersom laget skulle begynne å tape poeng oftere.

Det er stor klasseforskjell på disse to, og vi nøler ikke med å sette B.

10. Kjelsås – Lørenskog
Kjelsås er i strålende form og står med fem strake trepoengere og 21-4 i målforskjell. Follos poengtap forrige runde gjør at Oslo-klubben nå bare har fire poeng opp til serielederen i Oddsen-ligaen avdeling 4.

Har noen fravær på midtbanen, men skadesituasjonen er litt noe bedre den siste tiden.

Unge Lørenskog er i langt dårligere forfatning enn hjemmelaget. Spilte 0-0 borte mot svake Mo forrige runde, men kom fra 2-6, 0-8 og 1-4 i de tre foregående kampene. Ligger utsatt til på 11. plass med 11 poeng.

Kjelsås bør ha få problemer med å slå dette formsvake Lørenskog-laget. H.

11. Medkila - KFUM Oslo
Nyopprykkede Medkila har bare tatt fire poeng på ti kamper i Oddsen-ligaen avdeling 4, og tre av dem kom mot katastrofelaget Drøbak/Frogn. Ligger dermed nest sist, og det skiller sju poeng opp til sikker plass.

Medkila sliter økonomisk, og klubben sa opp trener Arnt Børge Trane tidligere i uken fordi man ikke har midler til å lønne ham. Ingen god oppladning før dagens kamp.

KFUM startet sesongen nølende, men har virkelig funnet formen og står med 4-2-0 på de siste seks kampene. Har vunnet 6-1 og 8-1 i sine to siste hjemmekamper, men de to siste bortekampene har endt uavgjort. Ligger på tredjeplass med 20 poeng.

Formsterke KFUM har gode vinnersjanser mot et kriserammet Medkila. B.

12. Moss – Skeid
Moss var inne i en periode med fin poengfangst, men har bare tatt ett poeng på de to siste kampene. Ligger på fjerdeplass med 19 poeng, og det skiller hele 9 poeng opp til serieleder Follo.

Skeid åpnet sesongen svakt, men har tatt ti av tolv mulige poeng på de siste fire kampene. Har møtt nokså laber motstand i disse kampene, så vi skal ikke se blinde på de gode resultatene. Ligger på åttendeplass med 13 poeng.

Vi tror mest på hjemmelaget, men Skeid kan ikke avskrives. HUB.

432-rekker:
1. Colombia – Uruguay H

2. Brasil – Chile HUB

3. Arendal - Ørn Horten HB

4. Fløy - Pors Grenland HU

5. Holmen – Birkebeineren HUB

6. Jerv - Fram Larvik H

7. Vindbjart – Notodden HU

8. Førde – Egersund UB

9. Drøbak/Frogn – Follo B

10. Kjelsås – Lørenskog H

11. Medkila - KFUM Oslo B

12. Moss – Skeid HUB

Klikk her for å levere 432-rekken

96-rekker:
1. Colombia – Uruguay H

2. Brasil – Chile HU

3. Arendal - Ørn Horten HB

4. Fløy - Pors Grenland HU

5. Holmen – Birkebeineren HUB

6. Jerv - Fram Larvik H

7. Vindbjart – Notodden H

8. Førde – Egersund UB

9. Drøbak/Frogn – Follo B

10. Kjelsås – Lørenskog H

11. Medkila - KFUM Oslo B

12. Moss – Skeid HU

Klikk her for å levere 96-rekken

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus