Gå til sidens hovedinnhold

Frankrike er klink på midtukekupongen

Regjerende verdensmester Frankrike tar imot Ukraina i sin første kvalifiseringskamp til VM i Qatar 2022 og blir en av våre sikre på midtukekupongen.

Ukens midtukekupong er i sin helhet viet VM-kvalifiseringen i fotball som innledes onsdag. Seks av kampene spilles onsdag, mens de resterende seks spilles torsdag kveld. Bonuspotten ble utløst på søndagens tippekupong og er således på "kun" 155 000 kr denne midtuken. Innleveringsfristen er onsdag kl 20.40.

Onsdag er det ca 111 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

1. Serbia - Irland
Det er totalt 55 nasjoner som er med i VM-kvalifiseringen i Europa og kun de ti gruppevinnerne går direkte til VM i Qatar i 2022. De ti gruppetoerne samt to nasjoner fra Nations League, spiller så playoff om de tre siste VM-billettene fra Europa.

Gruppe A består av kun fem lag og har Portugal som den store favoritten på forhånd. De to øvrige nasjonene er Luxembourg og Aserbadsjan. Serbia endte på 3. plass i sin gruppe i Russland-VM i 2018. De var i playoff til EM i november i fjor, men måtte se seg slått av Skottland etter straffesparkkonkurranse og misset således plass i sommerens EM-sluttspill.

Irland kom seg ikke til sommerens EM-sluttspill da de røk i playoff mot Slovakia. De endte på 2. plass i forrige gruppespill i VM, men tok seg ikke til Russland-VM etter playoff. Imponerte heller ikke i Nations League og sliter med en del skader i sitt mannskap.

Disse to lagene var også i samme gruppe i forrige VM-kvalik. Da endte 2-2 i Serbia, mens Serbia vant 1-0 i bortekampen. Serbia er klar favoritt, men ikke helt utenkelig at Irland kan få med seg ett poeng. HU.

2. Finland - Bosnia
Finland er klar for sitt første sluttspill noensinne etter en strålende EM-kvalifisering. Fire strake seirer før det ble 1-3 tapet borte mot Wales i Nations League i siste landskamp. Teemu Pukki har storspilt for Norwich den siste tiden, men Simon Skrabb, Fredrik Jensen og Jere Uronen er ute med skader til onsdagens kvalifiseringskamp.

Bosnia med tap etter straffer mot Nord-Irland i semifinale-playoffen til sommerens EM-sluttspill og står med svake 0-2-6 på åtte spilte landskamper i 2020. Edin Dzeko er høyst usikker til onsdagens kamp.

Finland er bra og bør unngå tap i sin åpningskamp. HU.

3. Frankrike - Ukraina
Frankrike stod med 10-2-0 på tolv landskamper, før de meget overraskende tapte 0-2 hjemme mot Finland i en betydningsløs privatlandskamp i november. Slo tilbake med seire mot Portugal og Sverige i Nations League like etter. Landslagssjef Didier Deschamps har stort sett skadefritt mannskap, men Paul Pogba starter neppe all den tid han nettopp er kommet tilbake fra skade.

Ukraina klarte ikke å kvalifisere seg til forrige VM i Russland og endte på 3. plass i sin gruppe i den kvalifiseringen. Men de er klare for sommerens EM-sluttspill etter å ha vunnet sin kvalifiseringsgruppe. Men viste svak form i fjor med tap i seks av de sju siste landskampene.

Stjernespekkede Frankrike blir en av våre sikre på midtukekupongen. H.

4. Belgia - Wales
De to største favorittene i gruppe E sammen med Tsjekkia. De to øvrige lagene i denne gruppa er Hviterussland og Estland.

Belgia avsluttet fjoråret med fire strake seirer og står totalt med 16-1-1 på de 18 siste landskampene. Tapte som kjent semifinalen i Russland i 2018-VM med 0-1. Landslagssjef Roberto Martinez må unnvære Eden Hazard, men har ellers alle sine stjernespillere tilgjengelig.

Wales er klare for sommerens EM-sluttspill, men var ikke med i forrige VM i Russland. Gareth Bale har kviknet til i Tottenham de siste månedene, men Aaron Ramsey er dessverre for Wales uaktuell med skade. Wales står forøvrig med kun ett tap på de 14 siste landskampene (9-4-1).

Belgia har et fantastisk sterkt landslag og skal vinne sin åpningskamp. H.

5. Kypros - Slovakia
Gruppe H består av seks lag og Kroatia og Russland må sies å være de to største favorittene på forhånd. Malta og Slovenia er de to siste nasjonene i denne gruppa.

Kypros med kun en seier på de 11 siste landskampene og ni av disse er tapt. Nikos Kostenoglou er ny landslagssjef og troppen består nesten utelukkende av spillere som holder til i den kypriotiske serien til daglig.

Slovakia må unnvære viktige Marek Hamsik og det er usikkert om Milan Skriniar blir frigitt av Inter. Slovakia sikret EM-billetten etter straffesparkkonkurranse mot Irland og ekstraomganger mot NordIrland. I høstens Nations League ble det imidlertid kun én seier på seks forsøk.

Slovakia bør unngå tap i denne. UB.

6. Slovenia - Kroatia
Gruppe H består av seks lag og Kroatia og Russland må sies å være de to største favorittene på forhånd.

Strålende form hos Slovenia som gikk ubeseiret gjennom hele 2020 med fem seirer og tre 0-0-kamper. Kun ett mål ble sluppet inn på de kampene og det er ingen overraskelse med tanke på at Atletico Madrid-keeper Jan Oblak vokter buret.

Kroatia tok seg helt til finalen i Russland-VM i 2018, der ble det 2-4 tap mot Frankrike. Slo England 2-1 etter ekstraomganger i en fantastisk spennende semifinale den gang. Men leverte svakt i hele 2020 og tapte fem av åtte landskamper da. Spissen Ante Rebic er skadet.

Slovenia blir kun markert på 14 prosent på midtukekupongen, men er i knallform. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

7. Bulgaria - Sveits
De seks siste kampene på midtukekupongen spilles alle torsdag kveld. Gruppe C består av fem lag og har Italia som den store favoritten. Nord-Irland og Litauen er de to siste nasjonene i denne gruppa.

Bulgaria har ikke imponerte de siste årene og står med kun to seire på sine 22 siste landskamper. Den ene av disse seierene kom mot lilleputten Gibraltar i en treningskamp i fjor.

Sveits stod uten seier på sju landskamper før de avsluttet 2020 med 3-0 seier hjemme mot Ukraina i Nations League. Tok seg videre til åttedelsfinale i forrige VM, men der ble det 0-1 tap for Sverige. Er også kvalifisert til sommerens EM-sluttspill etter å ha vunnet sin kvalifiseringsgruppe.

Svake Bulgaria skal være overkommelig for Sveits. B.

8. Israel - Danmark
Gruppe F består av seks lag, der Østerrike og Skottland også er kandidater til førsteplassen. De to øvrige nasjonene i denne gruppa er Færøyene og Moldava. Israel med tap etter straffespark i semifinalen i playoff i fjor høst mot Skottland. 2-2-2 på seks landskamper i Nations League i fjor høst.

Danmark tok seg videre fra gruppespillet i Russland-VM 2018, og tvang Kroatia til ekstraomganger og straffesparkkonkurranse da. Men røk ut. Er også klare for sommerens EM-sluttspill. Imponerte med fem strake seire i fjor høst, før det ble 2-4 tap borte mot Belgia i fjorårets siste landskamp. Christian Eriksen er frigitt av Inter og klar til torsdagens landskamp.

Danmark er ingen klink vinner i denne. UB.

9. Spania - Hellas
Gruppe B består av fem lag og de tre øvrige nasjonene er Sverige, Georgia og Kosovo og Spania er storfavoritt til å ta hjem denne gruppa.

Overraskende nok stod Spania med tre landskamper på rad uten seier i høst, før de smalt til med 6-0 seier hjemme mot Tyskland og viste sin kapasitet. Røk sensasjonelt ut i åttedelsfinalen etter tap etter straffespark mot vertsnasjonen Russland i 2018-VM. Pedri har imponert for Barcelona denne sesongen og får trolig sin landslagsdebut. Hærfører Sergio Ramos spiller neppe alle tre landskampene den kommende uken, gitt at han nettopp er tilbake fra skade.

Hellas står faktisk med kun ett tap på sine ti siste landskamper, men motstanden har heller ikke vært den tøffeste i noen av disse.

Spania blir blant midtukekupongens største favoritter og neppe noen grunn til å spekulere i denne. H.

10. Italia - Nord-Irland
Italia kom seg ikke til sluttspillet i forrige VM i Russland og vær du sikker på at det ikke kommer til å skje denne gang. Gruppe C består i tillegg av Sveits, Bulgaria og Litauen. Italia er ubeseiret siden 1-2 tapet for Portugal høsten 2018 og står med knallsterke 17-5-0 på sine 22 siste landskamper.

Nord-Irland tok seg helt til playoff-finale i fjor høst til sommerens EM-sluttspill, men der endte det med 1-2 tap mot Slovakia. Kun en seier på de ti siste landskampene.

Italia blir i likhet med Spania blant midtukekupongens største favoritter og vi ser ingen grunn til å spekulere. H.

11. Skottland - Østerrike
Gruppe F består av seks lag der Danmark er knepen favoritt på forhånd. Israel, Færøyene og Moldava er de tre siste nasjonene.

Skottland er endelig tilbake i et EM-sluttspill 1-1 borte mot Serbia og seier i den påfølgende straffesparkkonkurransen i playoff-finalen i fjor høst. Stod faktisk med 8-1-0 på ni landskamper etter den finalen. Røk 0-1 borte for både Slovakia og Israel i to Nations League-kamper like etter at EM-plassen var sikret. Southampton-spiss Che Adams har meldt overgang til Skottland og er aktuelle direkte.

Også Østerrike er klare for sommerens EM-sluttspill. Avsluttet fjoråret med 1-1 hjemme mot Norge i Nations League, stod med fem strake seire før det. Kaptein Julian Baumgartlinger er ute med skade.

Skottland har hevet seg voldsomt de siste årene. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

12. Ungarn - Polen
Gruppe I har England som den soleklare favoritten på forhånd. De tre øvrige nasjonene er Albania, Andorra og San Marino.

Således er denne kampen viktig i kampen om 2. plassen, selv om det kun er første runde. Ungarn sikret EM-billetten med 3-1-seier mot Bulgaria og 2-1-seier mot Island i høst og fulgte opp med å ta poeng i fem av seks kamper i en tøff gruppe i Nations League.

Polen innfridde ikke forventningen i Russland-VM 2018 og endte sist i sin gruppe med kun tre poeng. Tapte både Colombia og Senegal og da hjalp det lite at Japan ble slått 1-0 i den siste gruppespillkampen. Vant sin kvalifiseringsgruppe til EM overlegent med 8-1-1 på ti kamper.

Ungarn har hevet seg veldig de siste årene og dette oppgjøre på Puskas Arena i Budapest synes veldig åpent. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

96-rekker:
1. Serbia - Irland HU

2. Finland - Bosnia-Hercegovina HU

3. Frankrike - Ukraina H

4. Belgia - Wales H

5. Kypros - Slovakia UB

6. Slovenia - Kroatia HUB

7. Bulgaria - Sveits B

8. Israel - Danmark UB

9. Spania - Hellas H

10. Italia - Nord-Irland H

11. Skottland - Østerrike HU

12. Ungarn - Polen U

432-rekker:
1. Serbia - Irland HU

2. Finland - Bosnia-Hercegovina HU

3. Frankrike - Ukraina H

4. Belgia - Wales H

5. Kypros - Slovakia UB

6. Slovenia - Kroatia HUB

7. Bulgaria - Sveits B

8. Israel - Danmark UB

9. Spania - Hellas H

10. Italia - Nord-Irland H

11. Skottland - Østerrike HUB

12. Ungarn - Polen HUB