Frankrike - Australia

Odds: Frankrike vinner og det blir under 3,5 mål totalt

Kampstart tirsdag 22. november kl 20.00

Spillestopp kl 19.59 Live odds etter kampstart

Al Janoub Stadium

Kampen vises på NRK1 og NRK TV

Vi tror Frankrike vinner og det blir under 3,5 mål totalt. Det spillet leverer du her

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking i dagens kamp

Frankrike - 4

Australia - 38

Det er ca. 335 millioner kroner i eurojackpot-potten. Spillefrist tirsdag kl 19

Regjerende mester Frankrike har hatt en trøblete inngang til sitt tittelforsvar. Det siste halve året har vært preget av skader på sentrale spillere og dårlige resultater.

Karim Benzema, Presnel Kimpembe og Christopher Nkunku er ute av VM, og det er spesielt storscorer Benzema som kan bli et savn utover i turneringen. Heldigvis ser det ut som Rafael Varane er klar igjen, og stopperen blir viktig med all sin erfaring og rutine.

Siden triumfen i 2018, har Frankrike hatt blandet suksess i mesterskapene de har vært med i. De gikk ikke til finalespillet i Nations League i 2019, røk ut på straffespark mot Sveits i 1/8-delsfinalen av EM i 2021, før de gikk til topps i Nations League for et drøyt år siden.

Kvalifiseringen til VM gikk i 2021, og den cruiset de greit gjennom. 5-3-0, og 18-3 i målforskjell, gjorde at de vant gruppen seks poeng foran Ukraina på andreplass.

Det er i år det har buttet for franskmennene. De seks kampene i Nations League fra juni til september ga 1-2-3 og svake 5-7 i målforskjell. De sto faktisk i fare for å rykke ned i League B, men berget seg med seieren hjemme mot Østerrike.

Australia ble reddet av Andrew Redmayne

Australia kom seg til VM gjennom en monsterkvalifisering som startet allerede i 2019. Først to runder med gruppespill, før playoff-kamper mot De forente arabiske emirater og Peru.

Mot De forente arabiske emirater vant Australia 2-1, og i selve playoff-finalen mot Peru ble det dramatisk. Det sto 0-0 etter 120 minutter, og like før dommeren blåste av ble reservekeeper Andrew Redmayne satt innpå.

Han er god på straffer, og selv om dette kan være gambling betalte det seg denne gangen. Han reddet den avgjørende straffen, og Australia gikk til VM for femte gang på rad.

Det beste de har gjort tidligere er 1/8-delsfinale i 2006, da røk de ut etter at Totti satte straffesparket Italia fikk i det 95. minutt.

I 2018 var de utrolig nok også i gruppe med Frankrike og Danmark. Den gangen røk de 1-2 for Frankrike, og holdt Danmark til 1-1.

Australia er ingen kasteball, men vi tror de får en tøff kveld mot de franske stjernene denne gangen.

Frankrike får starten de ønsker

Selv om de har hatt en litt svak periode er Frankrike, sammen med Brasil og Argentina, det laget de fleste eksperter har tro på før VM.

Laget er spekket med stjerner i alle ledd, og har en fin miks av unge og etablerte spillere. Selv med Benzema ute har de et offensivt artilleri som svært få kan matche.

Det de ikke har med seg til mesterskapet er historien. Frankrike vant VM i 1998, og fire år senere røk de ut etter gruppespillet med tre strake tap. I tillegg er det kun Italia(1934 og 1938) og Brasil(1958 og 1962) som har maktet å forsvare et VM-gull.

Australia har ikke veldig mye å slå i bordet med i VM-historien. I de tre siste turneringene har de røket ut etter gruppespillet, og har kun vunnet en av de ni kampene. Det var mot Serbia i 2010.

Det de kan ta med seg til denne kampen er at de kommer inn i VM med fem seiere på rad. Det var riktignok mot Jordan, De forente arabiske emirater, Peru, og to treningskamper mot New Zealand.

Nå er det stjernegalleriet til Frankrike som står på motsatt banehalvdel, og vi tror en motivert regjerende mester blir for tøff å stå i mot.

I de seks siste kampene til Frankrike, og fem siste til Australia, har det vært under 3,5 mål totalt.

Vårt tips denne gangen blir derfor at Frankrike vinner og det blir under 3,5 mål totalt. Det spillet leverer du her