Ukens midtukekupong består av ti privatlandskamper, en kamp fra OBOS-ligaen og en kamp fra den sør-amerikanske VM-kvaliken. Kampene spilles over to dager, der de ni første er på onsdag, mens de resterende tre spilles torsdag. Bonuspotten er steget til ca 550.000 kroner, og innleveringsfristen er onsdag kl.16.55

Onsdag er det ca 314 millioner kroner i Vikinglotto-potten

1. Ranheim - Start
Denne kampen skulle egentlig ha blitt spilt tidligere i mai, men etter at en spiller hos Start testet positivt på corona ble den utsatt. Nå gikk det heldigvis bra med resten av troppen, og kampen blir nå endelig spilt. Ranheim har fått en ujevn start på sesongen med 1-1-1 og fire poeng på tre kamper. Det gir en 12.plass, og det er nok litt under pari for laget som av mange eksperter er forventet å havne ganske langt oppe på tabellen. Etter en sen seier over Grorud i åpningen (1-0) har de dog skuffet ganske kraftig i sine to bortekamper med et kjempetap 2-5 mot Bryne og en ganske så kjedelig 0-0 mot Strømmen. Alt i alt er Ranheim et ganske stort spørsmålstegn så langt denne sesongen.

Start har fått en litt bedre åpning, der to seire og et tap har gitt laget seks poeng etter tre kamper. En fin borteseier mot Sandnes Ulf (2-1) og en like fin hjemmeseier over Aalesund (2-0) har det blitt, mens den lokale rivalen Jerv slo til å vant hele 4-2 når de gjestet Sør Arena. Likevel holder det til en 7.plass på tabellen, og med en kamp mindre spilt er ikke det så verst. Nå er det atter igjen en bortekamp som kommer og Start har slitt her, for de har nemlig ikke vunnet her på de tre oppgjørene som er spilt på Extra Arena. (2-0. 1-0, 1-1)

Litt vrien kamp dette, for man vet ikke helt hvor Ranheim står enda. Start er forventet høyt oppe, og tok en sterk seier mot Aalesund sist. HUB.

2. Norge - Luxembourg
Ti privatlandskamper kommer så på kupongen, der Norge reiser til Spania for å møte Luxembourg på nøytral bane. Denne spilles i Malaga, så vi får ikke noe hjemmefordel her. Norge klarte ikke å komme seg til noe EM, men har for så vidt startet VM-kvaliken ganske ok med to seire og seks poeng etter tre kamper. Gibraltar var en forventet walkover (3-0), men vi hadde en meget skuffende kamp dernest mot Tyrkia som endte med et meget skuffende 0-3-tap. Sist ble det likevel en viktig borteseier med 0-1 mot Montenegro, og vi har alle muligheter åpne. Nå er det ny samling, og det viktigste blir nok å finne kjemien og samholdet i gruppa.

Luxembourg er fortsatt en meget liten nasjon når det kommer til fotball, og selv om de har bedret seg ganske så kraftig de siste årene bør dette være overkommelig. I år har de spilt tre kamper, og etter at de først tapte mot Qatar så fikk de en kanonstart på VM-kvaliken når de meget overraskende slo Irland med 1-0 i Dublin. Sist ble det et ganske tap med 1-3 mot Portugal, men totalt sett er nok denne versjonen av Luxembourg bedre enn på en stund.

Norge har vunnet alle de seks møtene lagene i mellom siden 1964, selv om det snart er 20 år siden sist gang lagene møttes. H.

3. Bosnia - Montenegro
Bosnia klarte heller ikke noe EM i år, men de har likevel hatt en formidabel stigning de siste årene. Den har de dog ikke tatt med seg inn i 2021, for der har formen vært ganske så begredelig. 2-2 borte mot Finland og 0-1 hjemme for Frankrike er fasiten etter de to første kampene i VM-kvaliken for Edin Dzeko & co. I mellom der klarte de også kun 0-0 mot Costa Rica, slik at her er det nok mye å rette opp i for trener Musa.

Montenegro fikk en fin start på sin VM-kvalik etter at de slo Latvia 2-1 i Riga, før de lett tok seg av Gibraltar med 4-1 på hjemmebane. De ga seks poeng på de to første kampene før de skulle møte Norge på hjemmebane. Den kampen tok Norge seg av når de vant med 1-0, og nå ligger altså montenegrinerne nede på 3.plass i puljen.

Bosnia har ikke den beste formen, for de har faktisk ikke vunnet en landskamp på de elleve siste kampene. Likevel bør det kunne finnes muligheter for det her, og vi prøver HU.

4. Hviterussland - Aserbajdsjan
Hviterussland har vært litt blandet drops den siste tiden, der de står med 2-1-3 på sine seks siste. De startet året med 1-1 mot Honduras, før VM-kvaliken tok i gang med en seier 4-2 på hjemmebane mot Estland. I den siste kampen var det dog frem med kulerammen, for den endte ikke får det sto hele 8-0 til Belgia. Hviterussland har dog spilt ganske bra på hjemmebane og ser man på kampene deres mot de gamle sovjet-statene så har de slått både Usbekistan, Kazakhstan, Litauen og Estland på eget gress det siste drøye året.

Aserbajdsjan har en fryktelig rekke med kamper nå. 2021 har startet med fire strake tap, der det har blitt to strake tap i VM-kvaliken mot Portugal (0-1) og Serbia (1-2) i tillegg til to tap i privatlandskampene mot Qatar og Tyrkia. De har meget skuffende 1-4-9 på sine fjorten siste landskamper, og på bortebane er det heller ikke ofte de vinner med labre 0-2-4 siste seks.

Hviterussland har bra tak på sine naboland, og med Aserbajdsjan sin dårlige form går vi for HU i denne.

5. Nederland - Skottland
PS: Denne kampen spilles på nøytral bane i Algarve, Portugal.
Frank de Boer og hans landslag er klare for sommerens EM, og gjør seg nå klare for en første test mot skottene. VM-kvaliken har gått så som så, der de ganske klart har slått Gibraltar med hele 7-0 og Latvia med 4-1 etter at de overraskende tapte den første kampen med 2-4 for Tyrkia. Det gjør at de akkurat nå ligger a poeng med både Norge og Montenegro etter tre kamper, og alt ligger vidåpent enn så lenge.

Skottland rir på nok fortsatt på bølgen etter at de dramatisk slo ut Serbia på straffer, og kvalifiserte seg til sitt første EM siden 1996. De har fått en noenlunde fin start på den påfølgende VM-kvaliken der de etter to poengdelinger mot Østerrike (2-2) og Israel (1-1) tok en grei hjemme mot Færøyene med hele 4-0. De står nå med en ganske så fin rekke med landskamper, der tallene viser 7-5-2 siste fjorten.

Begge lag kvesser opp til EM her, men Nederland skal ha den beste troppen. Likevel har Skottland imponert litt den siste tiden slik at det blir H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

6. Romania - Georgia
Romania endte utenfor noe EM denne sommeren, og har heller øynene festet mot VM i 2022. De fikk en noe amputert avslutning på fjoråret der de slo Hviterussland 5-3 før kampen deres mot Norge i Nations League ble avlyst. De avsluttet derfor med å spille 1-1 mot Nord-Irland på bortebane. Derimot fikk de en fin innledning på VM-kvaliken når de slo Nord-Makedonia med 3-2 i den første kampen i gruppen, men siden den tid har det gått trått og de påfølgende kampene mot Tyskland (0-1) og Armenia (2-3) endte begge med tap.

Georgia sliter kraftig med å vinne kamper, og de står de med hele åtte strake kamper uten seier. VM-kvaliken startet heller ikke bra med to tap mot Sverige (0-1) og Spania (1-2), men det var vel ganske så forventet. Litt mer imponerende var det at de klarte å ta med seg et poeng hjem fra Hellas der det endte 1-1. 0-4-4 siste åtte er likevel ikke det enkleste utgangspunktet å ta med seg hit.

Romania har vunnet de tre siste hjemmekampene mot Georgia, og med den svake formen til Georgia blir det en naturlig H her.

7. England - Østerrike
England ruster opp foran EM med flott form, og England hadde også tre av fire klubber i europacup-finalene slik at de er skikkelig i vinden nå. Landslaget er også i fint driv, og kommer hit med god tro og fire strake seire med kun en baklengs i bagasjen. 3-0-0 og tabelltopp viser statistikken i VM-kvaliken, og det aller meste er top notch. 5-0 mot San Marino og 2-1 over Polen viser hjemmekampene denne sesongen og de står med fire strake seire på Wembley med flotte 14-1 i målforskjell.

Østerrike skal også til EM, og de kommer også med ganske så flott form. Tapet deres borte mot Danmark i VM-kvaliken sist var faktisk deres første på ni kamper etter at de hadde 6-2-0 før det møtet. Likevel har ikke VM-kvaliken gått på skinner da de kun klarte 2-2 borte mot Skottland, og selv om de slo Færøyene 3-1 noen dager senere så er nok ikke 1-1-1 og fire poeng helt hva de hadde ønsket. Borteformen deres derimot, den er verd å ta med seg, for den viser faktisk fem kamper uten tap med fine 4-1-0.

Østerrike med fin borteform, men mot et England i lysende form hjemme på Wembley blir det likevel en H her.

8. Tyskland - Danmark
NB: Denne kampen spilles på nøytral bane i Innsbruck, Østerrike. Tyskland er en av favorittene foran EM, og kommer hit med ganske så fin form og høye forventninger. De har fått seg ny landslagstrener i den senere tiden, der det nylig ble klart at Hans-Dieter Flick tar over rollen etter denne sommerens EM da Joachim Löw har annonsert at han trekker seg. Det går ganske så bra fotballmessig og med kun to tap på de seksten siste kampene. Et lite varsko er likevel at begge de tapene har kommet på de fire siste kampene der de først ble knust av Spania med hele 6-0 i fjor, mens Nord-Makedonia overraskende slo de 2-1 i deres siste kamp nå i Mars. 2-0-2 i VM-kvaliken er likevel ikke krise, og nå handler det om å omstille helt foran EM om to uker.

Danmark på sin side er i pangform der de bare rader opp seire. 8-0-1 viser statistikken nå, og ikke bare vinner de, men de scorer et lass av mål og. VM-kvaliken hittil viser kruttsterke 3-0-0 og 14-0, med seire over Østerrike (4-0) og Israel (2-0) på bortebane, mens Moldova nærmest ble sendt hjem i skam med hele 8-0. Slikt lukter krutt, og det skal bli spennende å følge den nye danske generasjonen av spillere videre.

Nøytral bane, et Tyskland som ikke har vært på sitt beste i det siste og et dansk lag i praktslag. Vi må doble opp med HU.

9. Frankrike - Wales
Frankrike er regjerende verdensmestere, og gjør seg nå klare til å ta sin tredje EM-tittel. Formen er kruttsterk med 14-3-1 på sine 18 siste landskamper, og etter at de skuffet stort i sin første kamp i VM-kvaliken mot Ukraina (1-1) har de kommet tilbake med to fine borteseire over Kazakhstan (2-0) og Bosnia (1-0). Det er særlig på hjemmebane de har vært ujevne i det siste, og både Ukraina, Finland og Portugal har fått med seg noe herifra på de fire siste kampene. Særlig tapet mot Finland var oppsiktsvekkende, men man skulle tro at guttene er litt mer på tå hev nå så tett innpå EM.

Wales klarte å kvalifisere seg for EM for andre gang på rad, og laget som før "bare" hadde Gareth Bale begynner nå å sette større og større spor. Likevel er det særlig på hjemmebane de viser krefter, for borte er formen litt er variabel med 3-2-5 siste ti. De har likevel fått en fin start på VM-kvaliken etter at de tapte klart borte mot Belgua med 1-3 men vant den viktige hjemmekampen mot Tsjekkia med 1-0. I mellom der slo de også Mexico med 1-0 i en treningskamp, også den på hjemmebane.

Frankrike er regjerende verdensmestere, og selv om hjemmeformen faktisk er litt usikker bør de ta denne mot et Wales som er klart best hjemme. H.

10. Ukraina - Nord-Irland
Ukraina er inne i en liten blindgate nå, der de har alvorlige problemer med å vinne kamper. Likevel er de klare for EM, og det må jo sies å være en stor seier i seg selv. Foruten det viser statistikken kun en seier på de elleve siste kampene, men det var til gjengjeld mot Spania. Nå har de den snodige statistikken som sier fire strake kamper der alle viser 1-1 og uavgjort. Det er de nok greit fornøyde med når man tenker på at de møtte Frankrike på bortebane i en av de. Tre poeng på tre kamper er altså fasit i VM-kvaliken, mens i den siste kampen før denne var det Bahrain som var motstander.

Nord-Irland skal ikke til EM, men det var ikke langt unna der de tilslutt røk ut mot Slovakia etter ekstraomganger. Etter det har det gått en del tråere, der de har 1-2-3 på de seks kampene etter den tid. VM-kvaliken har heller ikke begynt særlig bra, der de har et tap mot Italia (0-2) og en poengdeling hjemme mot Bulgaria (0-0). De vant riktignok den siste treningskampen mot Malta nå nylig med 3-0, men det er ikke noe særlig sammenligningsgrunnlag.

Ukraina har blitt mestere på jevne kamper, og man kan ikke gå på en strak hjemmeseier når de har fire strake 1-1 i bagasjen. HU på 96-rekkeren, mens 432-rekkeren får HUB.

11. Belgia - Hellas
Belgia er pr. i dag verdens beste landslag i følge FIFA som har belgierne på en 1.plass på sin nyeste liste. De er klare for EM, og har hatt meget god form over lang tid. Suverene 17-2-1 på sine tjue siste kamper, og i VM-kvaliken har de også begynt ganske så bra med seire over Wales (3-1) og Hviterussland (8-0), mens det ble en poengdeling borte mot Tsjekkia (1-1). Det meste ser altså ut til å gå på skinner for Lukaku og Co, og de er absolutt en av gullkandidatene foran EM.

Hellas har også fått en skikkelig oppsving det siste året der de har spilt hele åtte kamper uten tap. Faktisk har de bare et tap på de siste fjorten kampene. Det skal dog sies at de har hatt mange kamper mot ganske laber motstand. Man skal likevel huske på at de imponerte stort i årets første kamp der de klarte 1-1 borte mot Spania i VM-kvaliken. Etter det ble det seier 2-1 mot Honduras i en privatlandskamp før de litt skuffende kun klarte 1-1 og poengdeling i den siste kampen hjemme mot Georgia.

Hellas har ganske bra form, men her skal uansett et gulljagende Belgia være klare favoritter. H.

12. Bolivia - Venezuela
Siste kamp på kupongen blir en med litt større betydning, nemlig en fra VM-kvaliken i Sør-Amerika. Bolivia har fått en meget laber innledning på kvaliken med kun ett poeng og bunnplassering etter de fire første kampene. 5-12 i målforskjell lyser ikke av sikkerhet, og her trengs det en seier. Årets to kamper har begge blitt spilt på bortebane og det har gitt to knepne tap mot Ecuador (1-2) og Chile (1-2). Det var likevel kun treningskamper, og dette blir den første kampen av betydning siden sent i fjor. Rekken til Bolivia er nå fryktelig dårlig med 1-1-13 de femten siste kampene, men med tanke på høydefordelen de ofte har kan man ikke ta lett på de på hjemmebane.

Venezuela ligger ikke mye bedre an på en 8.plass i gruppa der de fire beste går til VM. Det startet med tre strake tap mot Colombia, Paraguay og Brasil før de tok en ganske sterk hjemmeseier mot Chile sist når de vant 2-1. Dette er likevel over et halvår siden, og uten kamper siden den tid er det vanskelig å vite helt hvor de står.

Vanskelig kamp å spå denne, men lagene virker ganske jevngode. Bolivia har verst form, men kommer til å ha en høydefordel her noe som kan gjøre Venezuela slitne etterhvert. Vi prøver en HU på 96-rekkeren, mens 432-rekkeren får trygge HUB.

Sportspills 96-rekker:
1. Ranheim - Start HUB

2. Norge - Luxembourg H

3. Bosnia - Montenegro HU

4. Hviterussland - Aserbajdsjan HU

5. Nederland - Skottland H

6. Romania - Georgia H

7. England - Østerrike H

8. Tyskland - Danmark HU

9. Frankrike - Wales H

10. Ukraina - Nord-Irland HU

11. Belgia - Hellas H

12. Bolivia - Venezuela HU

Sportspills 432-rekker:

1. Ranheim - Start HUB

2. Norge - Luxembourg H

3. Bosnia - Montenegro HU

4. Hviterussland - Aserbajdsjan HU

5. Nederland - Skottland HU

6. Romania - Georgia H

7. England - Østerrike H

8. Tyskland - Danmark HU

9. Frankrike - Wales H

10. Ukraina - Nord-Irland HUB

11. Belgia - Hellas H

12. Bolivia - Venezuela HUB