Gå til sidens hovedinnhold

Fredagsdobbel til over fem ganger innsatsen

St. Etienne jakter en plass i Champions League. Vi bruker de i en knallfin dobbel sammen med Forest Green Rovers.

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Tippetips: Midtukekupong på fredag
Oddsdobbel fredag: Fredagsdobbel til over fem ganger innsatsen
Oddssingel fredag: Tidligere Eliteserie-profil jakter bronse i Danmark
V64 Jackpot: V64-jackpot med over 750 000 ekstra i sekserpotten
V65 Biri: Ivan fikser helgecash på Biri
V65-lunsj: Nytt lunsjsnadder blir servert i Sverige

Det er et magert oddsprogram denne fredagen. Det spilles én kamp i den danske Superligaen, i tillegg er det League Two-playoff i England, og det er innspurt i fransk Ligue 1. Det er også den nest siste serierunden i Ligue 2 i Frankrike, hvor det fortsatt er spenning om hvem som tar den siste direkte opprykksplassen og hvilke lag som rykker ned. I tillegg starter ishockey-VM i Kasakhstan, der spiller Norge mot Russland fredag.

NB! I kveld er det ca 880 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

Tranmere Rovers – Forest Green Rovers 1,95 – 3,15 – 3,15 B (spillestopp kl. 2040)

League Two-playoff, semifinale. Kamp 1 av 2. Tranmere Rovers endte på sjetteplass med 73 poeng, ett poeng bak Forest Green Rovers.

Tranmere avsluttet sesongen svakt. De tok kun én seier på de siste syv kampene. I denne perioden tapte de blant annet 0–1 hjemme mot Forest Green Rovers. Dermed ble Forest Green et av kun fire lag som fikk med seg tre poeng fra Prenton Park denne sesongen.

Forest Green har faktisk vunnet begge kampene mot Tranmere i League Two denne sesongen. De slo vertene 3–1 hjemme på The New Lawn i oktober.

Tranmere Rovers var solide forrige sesong da de rykket opp igjen til Football League. De havnet på annenplass i i National League med 82 poeng. At de i sin første sesong tilbake i League Two spiller seg inn i playoffen gjør at sesongen uansett har vært en suksess.

Den nyopprykkede klubben vil likevel være skuffet over at de ikke klarte å utnytte den posisjonen de hadde etter kampene i mars. En svak avslutning gjør at de nå må ut i playoff i stedet for å rykke direkte opp.

Dersom Tranmere Rovers skal gå seirende ut av denne playoffen må stjernespissen James Norwood levere. 28-åringen ble toppscorer i League Two med 29 mål.

Etter at Forest Green tok alle tre poengene på Prenton Park sist, var de et av kun to lag som vant begge kampene mot Tranmere denne sesongen. Forest Green har all grunn til å tro at de kan gå videre til playoff-finalen, slik jeg ser det.

En annen grunn til å tro på Forest Green er at de har vært sterke på bortebane denne sesongen, bare Lincoln har tatt flere poeng enn dem på fremmed gress i 2018-2019-sesongen.

Slike playoffkamper er ofte vanskelige tippeobjekter, men jeg tror Forest Green har en god mulighet til å ta sin tredje seier mot Tranmere denne sesongen. Gjestene har scoret i over 80 prosent av bortekampene, så jeg tror det kan bli en kjipt kveld for hjemmefansen på Prenton Park fredag. 3,15 i odds på bortelaget er spennende.


Saint-Étienne – Montpellier 1,60 – 3,65 – 4,30 H (spillestopp kl. 2040)
Saint-Étienne har virkelig funnet form. De står med seks seire på de syv siste kampene. Disse seirene gjør at St. Etienne nå har gått forbi Marseille på tabellen og ligger på fjerdeplassen som gir Europa League-spill neste sesong.

Før helgens kamper er gapet ned til Montpellier og Marseille syv poeng, og vinner St. Etienne fredagens kamp er de garantert spill i Europa neste sesong. Men de nøyer seg ikke med Europa League.

Jean-Louis Gasset sine menn har los på en Champions League-plass med tre serierunder igjen. De er kun ett poeng bak Lyon på tabellen.

Det burde være motivasjon i massevis for St. Etienne, men de er i kjempeform uansett. De har scoret 19 mål på de syv siste kampene, og de har holdt nullen i fire av de seks seirene i denne perioden.

De har også vunnet de tre siste hjemmekampene, og de har bare sluppet inn ett mål på de tre kampene.

Montpellier har fortsatt en mulighet til å ta fjerdeplassen, så det blir alt annet enn lett for St. Etienne fredag kveld.

Gjestene har vist fin form den siste tiden. De står med tre seire og én uavgjort på de fire siste kampene.

Helgens 1-1-kamp mot Amiens var skuffende, særlig siden den ble spilt på hjemmebane. Den kampen kom etter at de hadde vunnet en meget sterk 3-2-seier mot PSG.

Montpellier har scoret ni mål på de fire siste kampene, men forsvarsspillet har ikke imponert noen de siste ukene. De har bare klart å holde nullen i én av de siste ni kampene.

Disse lagene spilte 0–0 i det omvendte oppgjøret i Montpellier i august, men den sterke hjemmestatistikken til St. Etienne er vanskelig å se forbi. Samtidig har Montpellier vært ganske dårlige på bortebane. De har kun vunnet to av de siste elleve kampene utenfor byen.

Jeg tror på hjemmeseier til St. Etienne i denne matchen. Oddsen er 1,60. Det er litt lavt som singelspill, men jeg tar den inn i en fin dobbel.

Fredagens dobbelttips er Saint-Etienne + Forest Green Rovers. Denne kombinasjonen gir flotte 5,04 i odds. Spillestopp er klokken 2040.

Kommentarer til denne saken