Fredrikstad er en gammel storhet i norsk fotball. De ble etablert i 1903, og er en av Norges eldste fotballklubber. De har tatt totalt ni seriemesterskap siden den gang. Samtlige ni titler ble tatt før seriesystemet i Norge ble lagt opp i 1963.

Onsdag er det ca 314 millioner kroner i Vikinglotto-potten

Det er likevel bare Rosenborg (26) som har flere ligatitler enn klubben som går under kallenavnet «Aristokratene». Fredrikstad rykket ned fra Eliteserien etter 2012-sesongen, men nedturen stoppet ikke der.

I 2017 fortsatte ferden ned på nivå tre i norsk fotball etter at de tapte kvaliken mot Notodden.

At Fredrikstad vinner mot Jerv gir 1,70 i odds

Etter tre sesonger i skyggenes dal, er tittelgrossistene tilbake i OBOS-ligaen. For et comeback av 118-åringen. Fredrikstad topper tabellen med full pott etter tre serierunder. Vi tror de tar sin fjerde strake seier når Jerv kommer til plankebyen søndag.

Fredrikstad - FK Jerv (Pause/fulltid dobbel) - H/H 2,70 (spillestopp søndag kl. 14.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Nyopprykkede Fredrikstad har fått en perfekt start etter returen til OBOS-ligaen. Nykommeren er det eneste laget som står med full pott etter de tre første kampene. Tabelltopp, ni poeng og bare gode opplevelser er over all forventning. Fotballgale Fredrikstad ville gått mann av huse for å se laget spille, men det er bare tillatt med 600 tilskuere på Fredrikstad Stadion søndag. Onsdag er det ca 314 millioner kroner i Vikinglotto-potten Fredrikstad har tatt to imponerende borteseire over Åsane (3-2) og Sogndal (2-1), i tillegg har de slått en av opprykksjokerne Sandnes Ulf med 2-1 hjemme i plankebyen. Nå er det klart for ny hjemmekamp, og ser man på alle kampene Fredrikstad har spilt i år så viser statistikken hele 8-0-0.

Tøft kampprogram

Søndagens kamp mot Jerv blir FFKs tredje kamp på ti dager – inkludert en lang bussreise til og fra Sogndal. – Det har handlet om å få energien tilbake. Spise mye, drikke mye og sove – altså hvile. Bygge opp energilagrene slik at vi ligner oss selv mot Jerv, så skal det forhåpentligvis bli gøy mot dem også, sa FFK-trener Bjørn Johansen til lokalavisen Fredrikstad Blad etter lørdagens økt. Maikel Nieves er fortsatt ute med skade, men er ventet tilbake i trening neste uke. Jakob Lindström har slitt med en vond lyske og måtte gå av mot Sogndal etter 20 minutter. Det er usikkert om han blir klar til kampen mot Jerv.

Jerv får det ikke enkelt mot et FFK-lag som virkelig er i dytten. Samtidig har Grimstad-laget vist at de ikke blir noen pushover. De har levert gode resultater De ligger nemlig på en femteplass med syv poeng etter sterke 2-1-0 på sine tre første kamper. Her kan du skrape Flax på nett Sist var det Stjørdals-Blink som måtte reise hjem tomhendt når Jerv til slutt vant 2-1. Sesongens første bortekamp ga også full uttelling der Jerv moste Start hele 4-2. Men: Arne Sandstøs menn var svake på bortebane sist sesong. De vant kun to av 15 bortekamper. Også i 2019-sesongen klarte de kun å ta tre poeng i to av de 15 bortekampene.

Ubeseiret på hjemmebane

På bortebane har Fredrikstad tapt alle de tre tidligere møtene med Jerv i OBOS-ligaen, men på hjemmebane har de to seire og én uavgjort. Vi tror FFK-oppturen fortsetter. Her kan du skrape Flax på nett Jerv lå under til pause i åtte av 15 bortekamper sist sesong. FFK på sin side ledet i åtte av ti hjemmekamper i 2. divisjon sist sesong, og de har gått til pause med ledelse i to av de tre første seriekampene i OBOS-ligaen. Det er to lag som viser bra form som møtes søndag, men Fredrikstad har imponert. Vi tror de kan gå til pause med ledelse og vinne etter 90 minutter. Oddsen på H/H-spillet er 2,70. Klikk på denne lenken for å levere dette tipset