Tidligere landslagssjef i fotball, Per-Mathias Høgmo (t.v.) er trener for Fredrikstad FK, og styrer mot opprykk. En mulig utfordring er Fram Larvik som spiller med ryggen mot veggen søndag. 
Tidligere landslagssjef i fotball, Per-Mathias Høgmo (t.v.) er trener for Fredrikstad FK, og styrer mot opprykk. En mulig utfordring er Fram Larvik som spiller med ryggen mot veggen søndag.  Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Fredrikstad får kamp om poengene

Et lag kjemper om opprykk, det andre har ryggen mot veggen på nedrykk. Vi lukter smell.

Kommersielt

Det er veldig jevnt i toppen av PostNord-ligaen avdeling 1. Kun ett poeng skiller førsteplassen til Fredrikstad FK og Raufoss på andreplass. Ned til tredjeplassen er det fem nye poeng for Asker og Alta ligger på en fjerdeplass på målforskjell. Bak der igjen halser Elverum og Grorud med kun ett poeng mindre.

For lagene som drømmer om opprykk er det ikke mulighet for særlig feilskjær mot slutten. 

Serieleder Fredrikstad FK kjempet seg til en seier mot Odd 2 sist helg (3-2 borte) og skal nå ut mot Fram Larvik som på sin side kjemper mot nedrykksspøkelset. Laget er i poengnød, men ligger kun tre poeng bak en plass hvor de kan overleve i divisjonen.

Bortelaget mistet treneren i sommeren (Petter Belsvik), og den nye treneren Ørjan Berg Hansen i tospann med Jostein Jensen har brukt tid på å snu skuta. Etter mange relativt gode kamper kom den første seieren på tre måneder sist helg mot Moss. Det ble til og med overbevisende 3-0. 

Sist Fredrikstad tapte var i juli, men det har vært på hengende håret borte et par ganger. Hjemme har laget vært sikkert som banken siden det ble uavgjort mot Grorud 1.juli. 

Norsk Tipping er veldig sikre på at det blir nok en hjemmeseier for Fredrikstad søndag  klokken 18.00. Vi tror likevel at for oddsspillere er det verdt å se på uavgjortoddsen 4.95. Fram Larvik er nemlig det eneste laget som ikke har spilt uavgjort i årets Postnord-serie. Det er farlig å undervurdere et lag som spiller med ryggen mot veggen, og som har alt å vinne med ett poeng på en av de vanskeligste bortebanene i Norge.

Den motsatte kampen endte for øvrig 2-1 til Fredrikstad i mai. 

Her kan du spille på kampen

Du kan se kampen på Norgessporten

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør