Gå til sidens hovedinnhold

Fredrikstad skal tilbake på topp

Fredrikstad må vinne kveldens hjemmekamp mot Egersund for å ta tilbake serieledelsen. Den kampen er en av ti norske kamper på søndagens tippekupong.

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Tippetips: Fredrikstad skal tilbake på topp
Oddssingel fotball-VM: USA skal ta VM-gull
Oddssingel Copa America: Stjernespekkede Brasil tar finalen
V75 Jarlsberg: Supersøndag på Jarlsberg med internasjonal V75
V64 Gøteborg: Gnistrende V64-galopp i Gøteborg
Overgangsvinduet: Nettavisen følger sommervinduet 2019
Premier League: Alle overgangene sommeren 2019

Søndagens tippekupongg byr på VM-finalen mellom USA og Nederland, det er tre kamper fra PostNord-ligaen, sju kamper fra Norsk Tipping-ligaen og kupongen avsluttes med en kamp fra Allsvenskan. Bonuspotten er på ca 550 000 kr på søndagskupongen. Innleveringsfristen er kl 16.55. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv 96-rekker og 432-rekker.

NB! Onsdag er det ca 28 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

1. USA - Nederland
VM-finale for kvinner. USA har stort sett imponert i hver eneste kamp i dette VM og tok en fullt fortjent 2-1 seier mot England i semfinalen. Den regjerende verdensmesteren har det meste og er stor favoritt til å ta hjem nok et VM-gull.

Nederland har fortsatt tilgode å overbevise, men de vant fortjent sin semifinale mot Sverige etter ekstraomganger. Den regjerende europamesteren har ikke imponert på samme måten som de gjorde under EM på hjemmebane for to år siden. Men samtidig har de vunnet alle sine kamper i dette VM.

Vi gir USA full tillit. H.

2. Fredrikstad - Egersund
Med 16 poeng på sine seks siste seriekamper har Fredrikstad for alvor fått opp dampen i 2. divisjon avdeling 1. I og med at Stjørdals-Blink vant toppkampen hjemme mot Kvik Halden lørdag, overtok Blink serieledelsen. Seier for Fredrikstad i kveld, vil dog sende Østfold-laget tilbake på topp, ett poeng foran Blink. Solide 4-2-0 hjemme på Fredrikstad stadion og er altså fortsatt ubeseiret der.

Egersund med sterke 2-2 mot Stjørdals-Blink i forrige bortekamp og komfortable 5-0 hjemme mot Byåsen sist helg. Har scoret 20 mål i sju hjemmekamper og flotte 4-2-1 totalt på disse. Men sliter betydelig mer på bortebane og kun en seier er tatt på de fem første (1-2-2). Ligger på 5. plass med 19 poeng og har sju poeng opp til Fredrikstad.

Fredrikstad er uten hjemmetap, mens kapable Egersund sliter på bortebane. Vi utelukker dog ikke at bortelaget får med seg poeng. HU.

Klikk her for å levere din tippekupong

3. Moss - Bryne
2. divisjon avdeling 1. Variable takter av Moss hittil med 5-1-6 totalt og 16 poeng. Det gir en foreløpig 7. plass før denne runden. Har ikke prestert på Melløs denne sesongen og faktisk tapt fire av seks hjemmekamper.

Bryne har åpnet litt svakere og står med 13 poeng på sine 12 første seriekamper. 12 av disse poengene er tatt hjemme på Jæren, borte sliter som vanlig Bryne og laget har kun tatt eett poeng på sine seks første bortekamper. Har kun poenget ned til Vidar på nedykksplass før helgens serierunde.

Moss blir klare favoritter og bortevake Bryne skal være overkommelig. HU.

4. Vidar - Sola
2. divisjon avdeling 1. Bunnoppgjør i Stavanger. Etter at Brattvåg vant 1-0 hjemme mot Nardo lørdag, er Vidar under nedrykkstreken og har ett poeng opp til sikker plass. Står med 12 poeng etter rekken 3-3-6 på sine tolv første seriekamper. Tok en meget overraskende 2-1 seier borte mot Kvik Halden fjerde sist, men har ikke fulgt opp og kun tatt ett poeng på sine tre siste. Svake 1-1-3 hjemme i Stavanger.

Nyopprykkede Sola har fått det tøft. 0-2 hjemme mot Arendal sist helg. Står med kun åtte poeng, samtlige poeng er tatt hjemme. Borte er det blitt seks strake tap og sørgelige 3-18 i målforskjell. Det er fem poeng opp til Levanger på sikker plass.

H på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

5. Eidsvold Turn - Træff
De sju neste kampene er alle hentet fra 3. divisjon. Vi starter i avdeling 1. Voldsom start av Eidsvold Turn som står med 11-1-0 på sine tolv første seriekamper og har seks poengs luke ned til Lørenskog på 2. plass. 6-0-0 på sine hjemmekamper og formidable 27-2 i målforskjell på disse.

Molde-laget Træff har levert bra hittil og ligger på 4. plass med 20 poeng, men har hele 14 poeng opp til serielederen. 17-15 i målforskjell indikerer at laget er sterke defensivt og ikke veldig målkåte. 2-2-2 på seks spilte bortekamper. 2-1 seieren hjemme mot Kråkerøy sist søndag var lagets tredje seier på rad.

Hjemmelaget blir nok søndagskupongens største favoritt. Det skal de også være. H.

6. Drøbak-Frogn - Frigg
3. divisjon avdeling 2. Ni strake tap for tabelljumbo Drøbak-Frogn som kun står med seks poeng. Det er likevel ikke mer enn fem poeng opp til sikker plass. Tok faktisk sine seks poeng i løpet av de tre første serierundene. Innledet sesongen med 1-0 seier hjemme mot Ready, men har altså tapt sine fem neste hjemmekamper.

Etter en sterk 1-0 seier hjemme mot FK Tønsberg og påfølgende overbevisende 3-0 seier borte mot Lyn nest sist, ble det 0-4 tap borte mot serieleder Vålerenga 2 for Frigg mandag kveld. Ligger på 6. plass med 19 poeng, men har tapt fire av sine seks spilte bortekamper.

Frigg imponerer ikke på bortebane, og det er ikke utenkelig at hjemmelaget kan vinne denne. HB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

7. Follo - Ullern
3. divisjon avdeling 2. Fire strake seire for Follo som ligger på en flott 3. plass med 20 poeng, men likevel har hele 11 poeng opp til serieleder Vålerenga 2. Pene 4-0-2 på seks spilte hjemmekamper.

Ullern er poenget bak Follo på en femteplass. De har tatt 14 av sine 19 poeng hjemme i Oslo. Borte er det kun blitt en seier på seks forsøk (1-2-3). Den seieren kom mot FK Tønsberg.

2-0 til Follo i tilsvarende oppgjør forrige sesong. Vi tror på hjemmeseier igjen. H.

8. Lokomotiv Oslo - Halsen
3. divisjon avdeling 2. Oppgjør mellom to lag på nedre halvdel. Lokomotiv Oslo ligger på 8. plass med 17 poeng, men det er faktisk kun tre poeng opp til Follo på 3. plass. 2-2 hjemme mot Lyn forrige søndag, det var lagets fjerde poengdeling på hjemmebane av seks mulige (1-4-1).

Halsen ligger på 9. plass, altså plassen bak Lokomotiv Oslo med 16 poeng og har på sin side kun fire poeng opp til Follo på 3. plass. Har vært klart best hjemme hittil (4-0-2), borte er det kun blitt en seier på seks forsøk (1-1-4).

På tide at Lokomotiv Oslo vinner på hjemmebane igjen nå. H.

Klikk her for å levere din tippekupong

9. Ørn-Horten - Ready
3. divisjon avdeling 2. Ørn-Horten ligger på 4. plass i den rekordjevne avdeling 2. Det skiller kun fem poeng mellom Follo på 3. plass og Grei på 10. plass. Normalt hjemmesterke Ørn-Horten har faktisk kun vunnet en hjemmekamp hittil (1-2-2) og klart seg mye bedre på bortebane (4-2-1). Sterkt bortepoeng mot FK Tønsberg sist lørdag.

Ready med en meget viktig trepoenger hjemme mot Norild sist lørdag. Likevel er Oslo-laget fortsatt under streken med sine 11 poeng. Kun målforskjellen skiller opp til sikker plass. Ni av elleve poeng er tatt hjemme i Oslo, borte er fire av seks tapt (0-2-4).

Ørn-Horten blir for store favoritter med tanke på at kun har vunnet en hjemmekamp. HU.

10. Madla - Vardeneset
3. divisjon avdeling 3. 3-5 tapet borte mot Donn sist helg, var Madlas femte strake tap. De er fortsatt over streken, men det skiller kun ett poeng ned til Bryne 2. Moderate 2-1-3 på seks spilte hjemmekamper.

Vardeneset gjorde en sterk figur borte mot topplaget Fløy sist lørdag, men måtte reise hjem med 2-3 tap. Skuffende 0-1 tap hjemme mot bortesvake Donn i serierunden før. Ligger på 9. plass med 14 poeng og har ikke mer enn tre poeng ned til Bryne 2 under streken. Svake 1-1-4 på seks spilte bortekamper.

Denne er vrien. Vi setter HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

11. Pors Grenland - Vindbjart
3. divisjon avdeling 3. Pors ligger på 7. plass med 16 poeng. Det betyr at det er 16 poeng opp til serieleder Fløy, men kun fem poeng ned til Bryne 2 under streken. 5-1-6 totalt og svake 2-0-4 hjemme i Porsgrunn. Men har gjort jobben i sine to siste og vunnet over både Start 2 og Bryne 2 som begge ligger under streken.

Etter en sterk periode med tre strake seire, måtte Vindbjart nøye seg med 1-1 hjemme mot bortesvake Staal sist lørdag. Ligger på 5. plass med totalt 20 poeng, men har 12 poeng opp til serieleder Fløy. Sterke 3-2-1 på seks spilte bortekamper.

5-2 til Pors i tilsvarende seriekamp i fjorårssesongen. Åpent nå. HB.

12. Hammarby - Falkenberg
Etter en flott innledning på sesongen, har det ikke klaffet for Hammarby i det siste. Kun to poeng er tatt på de fire siste seriekampene og mandag ble det 0-2 tap borte mot Häcken. Det betyr at borteproblemene til Hammarby fortsetter denne sesongen. Kun en seier på de sju første (1-2-4). Hjemme i Stockholm går det veldig mye bedre og her er laget fortsatt ubeseiret (4-2-0). Ligger på 7. plass før helgens serierunde med totalt 19 poeng, men avstanden øker oppover og det er nå seks poeng opp til AIK på 3. plass. Mads Fenger (f) og Imad Khalili (mb) soner begge karantene søndag.

Falkenberg tok sesongens andre seier når Allsvenskan ble sparket igang igjen sist helg etter fire ukers pause. 2-1 mot Elfsborg gjorde at laget kun er ett poeng bak GIF Sundsvall på kvalikplassen og kun tre poeng opp til sikker plass. Svake 0-2-4 på seks spilte bortekamper.

Hammarby er klart best hjemme og kommer seg tilbake på vinnersporet søndag. H.

96-rekker:
1. USA — Nederland H

2. Fredrikstad — Egersund HU

3. Moss — Bryne FK HU

4. Vidar — Sola H

5. Eidsvold Turn — Træff H

6. Drøbak-Frogn — Frigg HB

7. Follo — Ullern H

8. Lokomotiv Oslo — Halsen IF H

9. Ørn Horten — Ready HU

10. Madla — Vardeneset HUB

11. Pors Grenland — Vindbjart HB

12. Hammarby IF — Falkenberg H

432-rekker:
1. USA — Nederland H

2. Fredrikstad — Egersund HU

3. Moss — Bryne FK HU

4. Vidar — Sola HUB

5. Eidsvold Turn — Træff H

6. Drøbak-Frogn — Frigg HUB

7. Follo — Ullern H

8. Lokomotiv Oslo — Halsen IF H

9. Ørn Horten — Ready HU

10. Madla — Vardeneset HUB

11. Pors Grenland — Vindbjart HB

12. Hammarby IF — Falkenberg H

Kommentarer til denne saken