Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Fredrikstad vinner igjen

Etter derbyseieren sist ligger en ny triumf i luften mot Sogndal. Her er dagens første oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny søndag
Oddstips 1: Fredrikstad sikrer plassen
Oddstips 2: Tottenham vinner London-derbyet
Tippetips: Vi jakter 12 rette
Premier League: Skader og karantener
Tippeligaen: Skader og karantener
Sjekk også: Lesernes oddstips

Langoddsen byr på Tippeliga, Adeccoliga, Premier League, Serie A og Primera Division. Vi finner også mye annen fotball, håndball og ishockey.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
41. Fulham - Queens Park Rangers U 3,15

Londonderby mellom to lag som har åpnet middels. Fulhams hang til uavgjort ser ikke ut til å stanse, og det ligger en ny uavgjort i luften her. Begge lag sliter med å score mål, og 0-0 eller 1-1 ser sannsynlig ut. 3,15 på uavgjort prøves som et langskudd.

Dagens avslag
29. Notodden - Vidar H 1,15

Opprykkssjampisen er for lengst tømt i Bluesbyen, og ferdigspilte lag frister generelt lite å sette penger på. Notodden røk 0-2 borte for Pors forrige runde. Nå har ikke Vidar heller noe akutt behov for poeng, men 1,15 for hjemmeseieren er helt uaktuelt, uansett hvor gode Notodden var frem til opprykket var i boks.

Dagens spill
Det er stort utvalg i dag, men for flere av favorittene savner vi muligheter for handicapspill. Det er likevel ikke vanskelig å finne fristende objekter, og vi spiller en dobbel og en singel denne søndagen.

Følg Tippeligaen LIVE

18. Palermo - Siena
Palermo har gjort det godt hjemme på Sicilia hittil, med 4-3 over Inter og 3-2 over Cagliari i de to spilte. 0-0 borte mot Lazio forrige runde.

Det er ingen skader av betydning, ser det ut til. Alvarez (m) ser dog ut til å miste denne kampen, han har spilt to kamper denne sesongen. Vi kan få se måltyven Miccoli på topp. Mulig startoppstilling:

Tzorvas, Pisano, Silvestre, Migliaccio, Balzaretti, Bertolo, Barreto, Della Rocca, Zahavi, Miccoli, Hernandez.

Siena tok en fin 3-0-hjemmeseier mot Lecce forrige runde. Opprykkeren har også klart å få med seg 1-1 fra Roma og 0-0 fra Catania. 1-2-1 på de fire første er godkjent, men laget er ventet å ende i bunnen.

To faste forsvarere er fortsatt ute, Del Grosso og Angelo. Mulig startoppstilling:

Brkic, Vitiello, Rossettini, Terzi, Rosi, Mannini, D´Agostino, Gazzi, Brienza, Calaio, Destro.

4-1-0 fordel Palermo på de fem siste innbyrdes uansett bane. Sist ble det 3-1 på dagens bane, i en privatkamp i sommer. Palermo vant begge innbyrdes i 2009/10-sesongen.

1,80 på Palermo hjemme på Renzo Barbera er grei odds, med mindre det er et topplag som kommer på besøk. Det er det definitivt ikke, selv om Siena har knepet med seg poeng hvertfall ikke vi trodde de skulle klare. Vi mener Palermo er det beste laget, og med hjemmebanefordel i tillegg, skal de vinne dette. Hjemmeseier til 1,80 brukes i en dobbel.

68. Fredrikstad - Sogndal
Fredrikstad tok en klar seier over Østfold-rivalene fra Sarpsborg på mandag, og fikk 3 kjærkomne poeng og en luke på 7 poeng ned til streken. Dette kom etter en dårlig periode. Vinner de denne nøkkelkampen mot Sogndal, som de er a poeng med, er plassen så godt som sikret. Med 4-3-5 i Plankebyen er Fredrikstad det nest svakeste hjemmelaget i Tippeligaen.

Alex Valencia er fortsatt uaktuell. Etzaz Hussain er suspendert.

Sogndal ser ut til å nå målet om fornyet kontrakt. Takket være god taktikk, en stram defensiv og et par spillere som virkelig har blomstret denne sesongen, ser det nå lyst ut. Dog er det alt for tidlig å senke skuldrene, det er bare 7 poeng ned til streken. 2-2-8 på bortebane er blant de svakeste. Tap mot RBK og Viking i de to siste bortekampene.

Ørjan Hopen, Ole Jørgen Halvorsen og Ahyee Aye Elvis er alle ute med karantener, ifølge Sogndals hjemmeside. Dette er mye av motoren i laget.

Fredrikstad vant det omvendte oppgjøret 1-0, litt mot spillets gang. Sogndal er ikke noe stort bortelag, og her mangler de et par viktige spillere. Fredrikstad bør helt klart vinne slike hjemmekamper, og denne gangen tror vi de klarer det. Vi spiller H til 1,55 i en dobbel med Palermo, som gir 2,79 i total odds. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 14.55.

18. Palermo - Siena 1,80 3,05 3,40
68. Fredrikstad - Sogndal 1,55 3,45 4,65

Total odds 2,79

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus