Foto: Linn Cathrin Olsen (Scanpix)

Fredrikstad vinner strafferunden

Østfoldingene takler presset og vinner hjemme mot variable Løv-Ham. Her er dagens oddstips.

Kommersielt

Les også: Lesernes oddstips fredag

Langoddsen byr på ishockey, og fotball fra flere europeiske ligaer. Det sparkes også fotball her til lands i kveld, når Fredrikstad og Løv-Ham skal spille om en mulig plass i Tippeligaen neste sesong. Vi ser nærmere på dette oppgjøret og storkampen i Bundesliga.

Nå kan du tippe på iPhone

Fredrikstad - Løv-Ham
Kvalifisering til Tippeligaen 2011. Årets play-off starter med Fredrikstad - Løv-Ham i dag, så følger Hønefoss - Ranheim på søndag. Det spilles ikke returoppgjør i disse to, det gjør det derimot når vinnerne av disse møtes i neste og siste runde. Dette er forøvrig siste sesong med kvalifiseringsspill, neste sesong bytter de to svakeste i Tippeligaen plass med de to beste i Adeccoligaen og det er det.

Fredrikstad lå en stund an til å rykke direkte opp sammen med Sogndal, slik mange hadde forventet av klubben. De ble til slutt forbikjørt av østfoldrivalen Sarpsborg, og FFK måtte bare se seg selv i speilet og erkjenne at de bare var det tredje beste laget i årets Adeccoliga. En skuffelse, siden mange på forhånd hevdet at laget holdt tippeliganivå og skulle være gode nok til å rykke direkte opp igjen. FFK hadde en litt for svak periode på sensommer/høst som kostet fem poeng for mye. De avsluttet sesongen med 2-2-1 på de fem siste. De kan stille sitt beste lag i dag.

Løv-Ham var i våre øyne et enten-eller lag hele sesongen, noe 13-4-11 totalt bekrefter. En sterk borteseier ble flere ganger fulgt opp av en hjemmekamp der man spilte like godt, men hadde marginer i mot og tapte. De hadde også rekker på fem kamper uten tap, og de tok en sterk 3-2 borteseier i Strømmen i sesongens siste kamp, som sikret dem play-off. Kampen før tapte de 1-2 hjemme mot Bryne. Løv-Ham har alle sine beste spillere på plass i Fredrikstad, ser det ut til.

- Vi har spilt jevne kamper mot de før i år og det blir sikkert jevnt igjen, sier Løv-Hams Arve Walde på klubbens nettside. Vi får satse på at det er vår tur denne gangen. Det er ikke til å legge skjul på at de fleste ser på Fredrikstad som favoritten i dette oppgjøret. Ingen ulempe, tror Walde. Vi skal bare kose oss, avslutter han.

Her beskriver Walde forutsetningene for dagens kamp, den ekstra faktoren som ikke var tilstede i sesongens to første møter. Fredrikstad er storlaget som har alt å tape, alle forventer opprykk og det er en fiasko hvis man mislykkes. Løv-Ham ser på dette som en bonuskamp som gir kjærkomne ekstrakroner i klubbkassa. På banen har de alt å vinne og kan spille med senkede skuldre.

Innbyrdes oppgjør:

26/09-10 Løv-Ham - Fredrikstad 0-1
16/05-10 Fredrikstad - Løv-Ham 1-0

Dette kan bli jevnt, men med full tropp skal Fredrikstad være hakket bedre, og på hjemmebane skal de vinne denne viktige kampen. Takler Fredrikstad presset? Ja, så proffe mener vi de er. Vi tror ikke Løv-Ham vil legge seg bakpå og satse på kontringer, selv om det kanskje kunne vært en god idé. Denne kampen kan sette punktum for en flott sesong for løvene, de har allerede lykkes, så hvorfor ikke spille underholdende, offensiv fotball i årets trolig siste oppvisning? Vi tror på en målrik kamp som Fredrikstad vinner. 1,55 på H er, tja, godkjent i mangel av bedre alternativer, og faktisk ikke langt unna det andre bookmakere tilbyr. Objektet kan spilles som single, vi bruker det i en dobbel.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Borussia Dortmund - Hamburger SV
Bundesliga. Dortmund spilte en kjedelig 0-0 kamp borte mot Paris Saint-Germain i Europa League sist torsdag, men var tilbake i kjent stil med 4-0 borteseier over Hannover 96 i Bundesliga tre dager senere. De topper tabellen i Tyskland med svært imponerende 9-1-1. Tapet kom i sesongpremieren hjemme mot Leverkusen. Barrios og Grosskreutz er små skadet og må muligens stå over i dag, men de kan også bli klarert for spill når de testes rett før kampstart. Kuba eller Götze, og Lewandowski, er eventuelle erstattere.

Hamburger SV holder syvendeplassen. De har 5-3-3 totalt, 2-1-2 på bortebane. De to siste bortekampene, alle turneringer medregnet, er tapt 2-3 for Köln og 2-5 for Eintracht Frankfurt. Skadesituasjonen er ille, men ikke verre enn forrige uke: Van Nistelrooy, Benjamin, Jansen, Rost, Elia, Diekmeier, Stepanek, Torun og Castelen er ute. Det så ut som Pitroipa også måtte stå over dagens kamp, men han er med i troppen og Hamburger SV kan stille samme lag i to kamper på rad for første gang denne sesongen.

Innbyrdes oppgjør:

23.01.2010 Borussia Dortmund - Hamburger SV 1 - 0
25.04.2009 Borussia Dortmund - Hamburger SV 2 - 0
25.09.2007 Borussia Dortmund - Hamburger SV 0 - 3
16.09.2006 Borussia Dortmund - Hamburger SV 1 - 0
23.10.2005 Borussia Dortmund - Hamburger SV 1 - 1

Hjemmelaget slipper nesten ikke inn mål, og formen er god. Vi tror de kan vinne denne gangen også, selv mot tradisjonelt sterke Hamburger SV, som er noe svekket av skader. 1,65 på H er ikke noe å juble for, men vi tar med denne i en dobbel som da gir 2,56 i total odds. Dette får duge på en fredag og vi setter 100 kroner på moroa.

2. Fredrikstad - Løv-Ham 1,55 3,60 4,40
23. Borussia Dortmund - Hamburger SV 1,65 3,35 4,10

Total odds 2,56

Klikk her for å levere dette spillet.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Sportspill.no on Facebook

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus