Det spiller syv nordmenn i den belgiske toppdivisjonen. Tre av dem møtes på Lille julaften.

Dette spillet på julenedtur for Ronny Deila gir 4,20 i odds

Da spiller Gent, som har Andreas Hanche-Olsen og Jens Petter Hauge på laget, mot Standard Liége som trenes av Ronny Deila. Standard Liége har også nordmannen Aron Dønnum i troppen, og den tidligere Eliteserie-profilen Philip Zinckernagel.

Vi tror Deila taper den norske duellen.

Gent - Standard Liége

Odds: Halvtid/Fulltid - Uavgjort - Gent - 4,20 i odds

Kampstart fredag 23. desember kl 20:30

Spillestopp kl 20.29

Ghelamco Arena

Vi tror at det står uavgjort til pause og Gent vinner etter fulltid. Det kan du spille på her til 4,20 i odds

Vinterpausen er over i belgisk fotball. Gent slo Cercle Brugge etter ekstraomganger i den belgiske cupen forrige helg.

Jens Petter Hauge satt på benken gjennom hele kampen. Hauge har ikke startet en eneste seriekamp for Gent denne sesongen, og det er lite som tyder på at han spiller fra start i fredagens match mot Ronny Deilas Standard Liége.

Heller ikke den norske landslagsstopperen Andreas Hanche-Olsen starter fredagens kamp. Han har ikke spilt i de syv siste seriekampene for Gent på grunn av en skulderskade.

Men den belgiske toppklubben har klart seg godt uten nordmennene. De er ubeseiret i de siste åtte kampene i alle turneringer. Fasiten viser fem seire og tre uavgjorte.

Gent har også hatt overtaket i kampene mot Standard Liége. De har ikke tapt noen av de fem siste kampene mot Ronny Deilas lag.

Det er flere ting som tyder på at alle poengene blir igjen på Ghelamco Arena på Lille julaften.

Formen til de to lagene peker nemlig i hver sin retning, og vi tror Gent tar sin femte seier på de seks siste kampene mot St Liége i fredagens kamp.

Gent har et solid forsvar. De har den tredje beste defensive statistikken i Jupiler Pro League denne sesongen, og det ville ikke være noen overraskelse om de klarte å holde nullen mot Liége. Gent har faktisk holdt tett bakover i de fem siste kampene sine, mens Liége har gått målløse av banen i to av de tre siste bortekampene.

Blytung periode for Deilas lag

Standard Liege har hatt det hektisk i VM-pausen. De spilte fire treningskamper i denne perioden, og det endte med tre tap og én uavgjort. Ikke akkurat så veldig oppmuntrende resultater.

De tapte også de to siste kampene før VM-pausen, og forrige helg røk de ut av den belgiske cupen etter å ta tapt 0-4 mot Royal Antwerpen. Da startet Aron Dønnom kampen. 24-åringen, som kom fra Vålerenga, har fått tillit etter at Ronny Deila tok over Standard Liége. Han har startet de fire siste kampene for den belgiske storklubben.

Mye tyder på at Dønnum også starter mot Gent, men vi tror ikke at han klarer å forhindre et nytt tap.

Standard Liége er rett og slett ute av form. De har nå tapt tre av de fire siste kampene i alle turneringer, og de har i denne perioden sluppet inn ni mål. Den eneste seieren kom mot Dender fra nivå to.

Prestasjonene de har vist den siste tiden tyder på at det kommer en ny nedtur dagen før julaften.

I fem av de siste syv kampene mellom Gent og St Liége har Gent ledet til pause, men det har stått uavgjort til pause i de tre siste bortekampene til Standard Liége.

Vi tror at det står uavgjort til pause og Gent vinner etter fulltid. Det kan du spille på her til 4,20 i odds