*Nettavisen* Sportspill.

Fremgangen fortsetter for Wolves

Foto: Alex Morton/Action Images

Og Ulvene blir en av våre sikre på tippekupongen. Les våre tippetips for 2. juledag.

26.12.10 15:30

Det er tradisjonen tro full runde i Premier League og The Championship i dag, og en flott lørdagskupong - selv om det strengt tatt er søndag i dag - ligger foran oss. Boxing Day er starten på et hardt program for de engelske klubbene, de fleste skal spille 4 kamper på 10 dager. La oss håpe alle kampene går som planlagt, til tross for kulden som herjer England.

Sportspills meny 2. juledag:
Oddstips: United leverer varene

Travtips Leangen: Blekkan i hundre

Premier League: Full oversikt over skader og karantener

Lesertips: Lesernes oddstips søndag

V75 Solvalla: Kjøp andel her

I dag er det gratis Premier League på TV 2 fra klokken 12.00, alle kampene gjøres tilgjengelige enten på TV 2 eller TV 2 Sumo, de som har Canal Digital kabel-TV finner Premier League på kanalene 68 - 70. På Sumo må du opprette en bruker men kan deretter se kampene gratis.

Bonuspotten ble utbetalt forrige uke men det er likevel 450.000 kroner i potten denne runden, til en eventuell alenevinner.

Les også Sportspills oversikt over skader og karantener i Premier League.

Aston Villa - Tottenham
Etter fire strake tap vant Aston Villa igjen, 2-1 hjemme mot naboen West Bromwich. Villa sliter på nedre halvdel, men kun Arsenal har vunnet på Villa Park denne sesongen. 4-4-1 totalt på hjemmebane står det nå. Offensive Ashley Young er ikke med denne gangen, og det blir trolig Agbonlahor eller kanskje også Heskey som skal skape noe offensivt.

Tottenham kriger på flere fronter, men nå er avansementet i Champions League for lengst sikret og det er tid til å konsentrere seg om Premier League. Tottenham har flotte 4-4-0 på de åtte siste når vi tar med cup og CL. I Premier League har 3-2-3 på bortebane totalt og er langtfra noe uslåelig bortelag. Denne sesongen har de gjerne fulgt opp et godt resultat i Champions League med et mindre godt i Premier League. Dette problemet skal man ikke ha i dag. På skadefronten ser det nå bedre ut. Van der Vaart, Jenas og Kaboul er blant spillerne som er tilbake. William Gallas er fortsatt skadet.

Det står 3-4-2 fordel Villa på dagens bane på 2000-tallet. Dagens kamp virker helt åpen. Vi heller mot uavgjort og garderer for hjemmeseieren siden Villa tross alt er gode på Villa Park. HU i kamp 1.

Manchester United - Sunderland
Manchester United gjorde jobben hjemme mot Arsenal for to uker siden, vant 1-0 og tok over tabelltoppen. De viste solid defensiv jobbing og i kjent stil fikk de den ene scoringen de trengte uten å anstrenge seg alt for mye. Manchester United har 8-1-0 på hjemmebane hittil, de har få skader i laget og kan stille bortimot toppet på hjemmebane i dag. Vi kan bare se to navn på skadelisten: Paul Scholes og John O'Shea.

Sunderland er ikke enkle å slå denne sesongen. Etter United er de det laget som har tapt færrest ganger (3). Bortestatistikken deres er likevel ikke skremmende god: 1-5-3 totalt. I sin forrige bortekamp spilte de 0-0 mot Fulham, før det tapte de 2-3 for Wolverhampton. De har også tapt i Newcastle og West Bromwich. I dag er Sunderland nødt til å stille et noe svekket lag. Mensah er ny på skadelisten, der forsvarerne Bramble og Turner står fra før. Cattermole er suspendert, Meyler og Campbell har vært ute en stund og er det fortsatt. Welbeck er utlånt fra dagens motstander og får ikke delta.

Sunderland har målfarlige folk på topp i Gyan og Bent, men å stille på Old Trafford uten Mensah, Wellbeck og Cattermole vil trolig gjøre oppgaven svært vanskelig for bortelaget, og dette skal være en H. Dagens sikreste, mener vi. H i kamp 2.

Nå kan du tippe på iPhone

Blackpool - Liverpool
Blackpool fortsetter å ta poeng jevnt og trutt, og er blitt en slags konstant overraskelseslag i Premier League. De kan selvsagt falle av etterhvert og det forventede nedrykket kan komme, men per i dag ligger Blackpool på 10. plass og lite tyder på at formen skal svikte med det første. 2-2-2 på hjemmebane er ikke spesielt bra, det er på bortebane de overrasker hyppigst.

Blackpool har få fravær blant de faste spillerne i dag, men de to de har, skal vi merke oss. Spissen Harewood er ute, det kan man til nød leve med, men på midtbanen er playmaker Adam suspendert. Han har vært involvert i veldig mye av det positive spillet Blackpool har vist hititil, og hans fravær vil merkes, det kan bli avgjørende for utfallet av kampen.

Liverpool er dessverre meget svake på bortebane denne sesongen, og 1-2-6 totalt holder dem nede på en 9. plass enn så lenge. Bare 6 bortemål er scoret hittil. I dag ser det bra ut med laget. Viktige Gerrard er tilbake og vil trolig spille fra start, sammen Torres og Kuyt, og Reina i mål. Agger er tilbake fra skade, men blir trolig ikke å se i startoppstillingen. Carragher er eneste faste spiller ute med skade.

Folkerekka viser som vanlig at Blackpool er underdogs. 30-26-44 er tegnfordelingen i øyeblikket, og vår lyst til å vinne mest mulig trekker oss i retning av hjemmeseieren, Men, selv om Blackpool har overrasket før, og selv om Liverpool nesten ikke tar poeng på bortebane, mener vi fraværssitusjonen taler for en sjelden borteseier for Liverpool. Det er ille for hjemmelaget at Adam er ute, mens bortelaget stiller med Gerrard fra start. Av alle Premier League-kampene er denne nærmest å bli avlyst på grunn av kulden, la oss håpe det ikke skjer. Dersom kampen må trekkes er det viktig å ha med en B her, siden norske tippere flest har blind tiltro til Liverpool uansett hvordan de spiller, og folkerekka påvirker trekningen. Vi prøver UB i kamp 3.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Newcastle - Manchester City
Newcastle med ny manager på plass vant 3-1 hjemme mot Liverpool i den siste seriekampen før jul. Før det spilte de 1-1 mot Chelsea og 0-0 mot Fulham hjemme på St. James Park, og selv så variable de har vært denne sesongen kan de ikke avskrives på hjemmebane, selv ikke mot et sterkt bortelag som Manchester City. Newcastle har 3-3-3 totalt på hjemmebane, og i våre øyne har tapene kommet som lyn fra klar himmel, mot Blackburn, Blackpool og Stoke. Nolan og Barton var tilbake mot Liverpool sist, og da ser det ut til at Ameobi er eneste nye skadefravær i nord. Fra før er Dan Gosling, Ryan Taylor og Hatem Ben Arfa ute.

City tapte sin forrige kamp, hjemme mot Everton. De hadde 5-4-0 før det, alle turneringer medregnet. City er blant de beste bortelagene med sine 5-2-2 borte totalt, men tapene har kommet for West Brom og Wolves, ikke topplag. Toure er suspendert. Tevez ymtet ganske kraftig frempå om at han ville vekk fra klubben, men inntil videre ser det ut til at han spiller for City.

Uavgjort vil ikke overraske oss, men det vil faktisk ikke noe utfall gjøre. Vi mener dette er det beste stedet å bruke helgarderingen. HUB i kamp 4.

Bolton - West Bromwich
Bolton har tapt to bortekamper på rad og formen er ikke lenger like god. På hjemmebane har de 3-1-0 på de fire siste og 4-4-1 totalt, så Bolton på Reebok Stadium er fortsatt en av de vanskeligste oppgavene i Premier League. Sist ble Blackburn slått 2-1. Owen Coyle uttaler at han vil stille noenlunde samme lag som slo Blackburn sist. Tamir Cohen spiller ikke dagens kamp, han er dratt til hjemlandet der faren nylig ble hardt skadet i en motorsykkelulykke. Mark Davies er tilbake fra suspensjon.

WBA sjokkerte alle med sin 4-1 borteseier over Everton for en måneds tid siden, men i etterpåklokskapens lys må man spørre seg hvor sjokkerende resultatet egentlig var, siden Everton fortsetter å feile, spesielt på hjemmebane. Ser vi bort fra kampen i Liverpool har WBA 0-1-4 på de fem siste bortekampene, de har tapt mot lag som Blackpool, Wigan og Ipswich (cup). Dette er svakt, rett og slett. WBA har 2-2-5 på bortebane totalt i Premier League. I dag er den viktige spissen Odemwingie tilbake. Forsvarsspiller Olsson er forstatt ute.

Spesielle 1-7-1 på innbyrdes oppgjør uansett bane siden 2002 gjør det litt vanskelig å utelukke uavgjort i dag. Bolton har potensielle målscorere i Elmander og Kevin Davies, og dette er en fin anledning for begge til å tegne seg på scoringslisten. Vi lander på en litt dristig H i kamp 5. Denne kan fint garderes med en U på større systemer.

Everton - Birmingham
Nå som Everton ikke møter et av topplagene må vi forvente at de roer med tempoet og leverer en medioker forestilling igjen, slik de gjorde mot Wigan sist (1-1) og West Bromwich før det (1-4). Everton vant overraskende 2-1 borte mot Manchester City i sin forrige bortekamp, etter to tidlige scoringer. Innsats og motivasjon virket å være tilstede igjen, men følger Everton opp slik de pleier, blir det ikke tre poeng i dag. Arteta er tilbake i laget, mens Anichebe er suspendert. Det er noe usikkerhet rundt Johnny Heitinga og Phil Jagielka.

Birmingham tapte hjemmekampen mot Everton tidligere i høst 0-2, og dette er deres eneste hjemmetap hittil. På bortebane har ikke Birmingham vunnet ennå, de står med 0-5-4 totalt. Det ser greit ut med laget, Hleb er eneste usikre kort.

Folkerekka viser at Everton er store favoritter i dag, faktisk er de folkerekkas nest største favoritt i øyeblikket med 61 prosent. Dette skurrer i våre ører. Everton har ikke vunnet en hjemmekamp siden oktober, de står med 2-4-3 på hjemmebane totalt og er det tredje svakeste hjemmelaget i Premier League. Nå møter de et annet lag som ofte er fornøyd med å spille uavgjort. De syv siste innbyrdes oppgjør på Goodison Park viser 2-4-1 fordel Everton, og vi finner ikke noen gode grunner til å stole på hjemmelaget her, ei heller bortelaget, og markeringen får bli en dristig men ikke usannsynlig U i kamp 6.

Blackburn - Stoke
Blackburn ser ut til å gå mot nok en sesong som middelhavsfarer. De taper det meste borte, vinner det meste hjemme. Å si opp en såpass suksessfull og godt likt manager som Sam Allardyce er gambling av klubbens nye eierne, men de har antagelig en plan. Det ble 1-1 hjemme mot West Ham i den første kampen med ny manager, dette var ikke Blackburns beste kamp denne sesongen, for å si det mildt, og resultatet gjorde at den fine rekken med strake hjemmeseire stoppet på tre. Jones og Roberts ble skadet i den kampen og er ute i dag. Viktige Samba (kaptein, forsvarsspiller) er ute, det er også Vince Grella, Steven Nzonzi og Keith Andrews.

Stoke tapte 0-1 hjemme for Blackpool sist, og etter en periode med tre strake seire har det blitt 0-2-1 på de tre siste. Igjen kan det se ut som Stoke er tilbake i et spor der de spiller godt, men får litt dårlig betalt for sjansene de skaper, eller er litt ineffektive, alt ettersom. Stoke har 2-1-5 på bortebane totalt. Det er nesten ikke skader i laget.

Det blir sjelden bortseier når disse møtes:

02.10.2010 Stoke - Blackburn Rovers 1 - 0
06.02.2010 Stoke - Blackburn Rovers 3 - 0
28.11.2009 Blackburn Rovers - Stoke 0 - 0
18.04.2009 Stoke - Blackburn Rovers 1 - 0
20.12.2008 Blackburn Rovers - Stoke 3 - 0

Vi sitter med en litt uggen magefølelse på vegne av Blackburn denne gangen, basert på to usikkerhetsmomenter: Sambas sannsynlige fravær i defensiven, og en ny manager vi ikke vet om spillerne egentlig liker. Kanskje er dette overdreven engstelse, for Blackburn er gode nok til å slå Stoke på Ewood Park på en vanlig dag på jobben. Vi lander til slutt på HU i kamp 7 og holder oss unna denne på langoddsen.

Wolverhampton - Wigan
Wolves vinner ikke mange fotballkamper, men når de først gjør det, så skjer det på hjemmebane. Dette er en kamp de bør vinne for å overleve i Premier League. De ligger dårlig an nå, nest sisteplassen er ikke noe å samle på i utgangspunktet og laget bak, West Ham, begynner å ta poeng igjen. Laget over er Wigan. Wolves er klart minst dårlige på hjemmebane der de har 4-2-3 totalt. I de to siste hjemmekampene har de vunnet knepent, mot Sunderland og Birmingham. Skademessig er det usikkerhet rundt Jarvis og Doyle i skrivende stund, ellers er de faste spillerne på plass.

Wigan er under streken og må kjempe for hvert eneste poeng om nedrykk skal unngås. Noe stort bortelag er de vel ikke denne sesongen heller, men med 1-3-4 borte totalt er tross alt bare annenhver bortekamp tapt. 5-11 er målforskjellen, og det sier seg selv at man ikke kan vinne spesielt ofte når man scorer 0,6 mål per bortekamp. Sist ble det 0-0 borte mot Everton, men før det hadde man tapt 5 bortekamper på rad (inludert cup). Thomas og Figueroa er suspendert, Cleverley er tilbake. Ellers er skadesituasjonen den samme som sist.

Wigan vant på Molineux forrige sesong. Denne gangen virker de for svake, og vi tror på en H i kamp 8, trolig kommer den i form av 1-0 eller 2-1.

Cardiff - Coventry
Cardiff har mistet litt av kreativiteten og effektiviteten. Formen er ikke god, bare én seier på de siste syv, 0-1-3 på de siste fire. De har falt ned i play-off sjiktet etter å ha ligget på direkte opprykssplass en stund. De var meget nær å tape sin forrige hjemmekamp mot Preston, men utlignet til 1-1 i sluttminuttene. Før det tapte de hjemme mot det heller svake bortelaget Nottingham Forest.

Det ser ut som Cardiff kan stille et sterkt lag i dag. Riggott er tilbake i forsvaret. Bellamy, Chopra og toppscorer Bothroyd vil trolig utgjøre offensiven. Med disse tre på plass pleier Cardiff å vinne.

Coventry varierer, men ikke mer enn at de holder 6. plassen i øyeblikket. Kanskje er dette sesongen der den gamle toppklubben kan være med å slåss om opprykk igjen. 4-3-4 på bortebane totalt er ikke så galt. Vi setter et lite spørsmålstegn ved formen etter at de to siste spilte har gitt 0-0 mot Reading og 1-2 hjemmetap for Norwich. I dag er Carsley tilbake i laget, men Gunnarsson er suspendert.

Innbyrdes oppgjør:

19.10.2010 Coventry - Cardiff 1 - 2
16.03.2010 Coventry - Cardiff 1 - 2
20.10.2009 Cardiff - Coventry 2 - 0
28.01.2009 Coventry - Cardiff 0 - 2
30.09.2008 Cardiff - Coventry 2 - 1

Vi leser at Coventry legger opp til en meget tøff, fysisk batalje, der hensikten er å kjempe Cardiffs beste spillere ut av stilen. Dette er vel Coventrys eneste våpen mot en angrepsrekke med Bothroyd, Bellamy og Chopra. Cardiff er det beste laget, og selv ikke deres dårlige form får oss bort fra hjemmeseieren, nå som troppen ser inntakt ut igjen. H i kamp 9.

Leicester - Leeds
Leicester har kommet inn i et mønster der de vinner hjemme og taper borte. De tre siste hjemmekampene er vunnet, mens de tre siste bortekampene er tapt. Manager Sven-Göran Eriksson har tatt laget opp på en 16. plass etter en tung start på sesongen, og Leicester står nå med 6-3-2 på hjemmebane totalt. Vi finner ingen oversikt over skader i troppen i skrivende stund.

Leeds kom seg endelig opp fra League One før denne sesongen, og nå kjemper de helt i toppen på dette nivået også. 6-3-0 på de ni siste har tatt laget opp på direkte opprykksplass. Etter å ha slått ligaens sterkeste hjemmelag Burnley 3-2 i Burnley, slo man serieleder QPR 2-0 rett før jul. Leeds har 5-4-3 på bortebane totalt og det er sterkt. Den defensive duoen Alex Bruce og Andy O'Brien sliter med skader og det spørs om de spiller i dag. Avgjørelsen tas nærmere kampstart for begge to, og starter de ikke er det en svekkelse.

Innbyrdes oppgjør viser at Leeds har slitt voldsomt mot Leicester de seneste årene. Leeds vant 2-1 hjemme i 2005, men siden da står det 3-3-0 fordel Leicester.

Det blir gjerne fulle tribuner på Boxing Day, og Walkers Stadium er intet unntak. Over 30.000 tilskuere er ventet, sikkert mange trofaste Leeds-fans men flest fra Leicester. Kampen virker åpen, men vi heller mot at hjemmelaget vinner etter det de har vist på hjemmebane den siste tiden. Leeds er favoritter på folkerekka med 38 prosent i skrivende stund, det gjør det lettere å markere HU i kamp 10. Målrikt kan det nok også bli.

Ipswich - Watford
Ipswich varierer veldig for tiden, de har i grunnen gjort det hele sesongen. De har 5-1-5 på hjemmebane totalt, og det er overvekt av klare seire og klare tap. Enten-eller, må man kunne si. Sist var det enten, da man slo Leicester 3-0. Seieren brøt en rekke på 6 strake tap. Shane O'Connor og Brian Murphy er ute med skader.

Watford har overrasket mange denne sesongen. De var dømt nord og ned av de fleste forståsegpåere, men har radet opp triumfer både borte og hjemme. 6-1 mot Millwall og nå sist 3-1 mot QPR, er sterke borteresultater. Watford har gode 5-2-4 totalt på bortebane. Kritikken mot Watford gikk mye på at de ikke hadde noe rutine, bare en gjeng ungdommer i laget. Nå går rosen på at de har en fin blanding av ungt og gammelt i stallen. Sikkert er det at manager Malky Mackay har fått mye ut av lite, og ingenting tyder på at formen er på hell. Formen viser 2-2-0 på de fire siste. Watfords treningsfasiliteter er nedsnødd, så de har drevet styrketrening i Arsenals treningssenter den siste tiden. "Ikke optimalt" uttaler Mackay. Stephen McGinn og Michael Bryan er ute med skader. Midtbanespiller Josh Walker er hentet tilbake fra utlån i Stevenage.

Ipswich later til i mistrives veldig med Watford. De har ikke slått dem på 12 strake forsøk siden 2004. Dagens kamp er meget vanskelig å spå noe om synes vi, annet enn en magefølelse som sier klar H eller klar B. Ipswich er ofte langt unna poeng når de taper, og når de vinner blir det gjerne 3-0, slik som sist. Med et slikt utsagn blir fallhøyden stor, selvsagt, men vi prøver en HB-gardering i kamp 11.

Barnsley - Burnley
Barnsley er virkelig i siget om dagen, de har 4-1-0 på sine fem siste. De begynner å ligne et sterkt hjemmelag med sine 6-3-2 totalt og målforskjell 16-9 på hjemmebane. Hill er tilbake i det som ser ut som en rimelig skadefri tropp. Garry O'Connor må trolig vike for Andy Gray på spissplassen.

Burnley tar mål av seg til å rykke direkte opp i Premier League igjen, men etter halvspilt sesong må vi spørre oss om de er sterke nok. De har ennå ikke vunnet en bortekamp (0-6-3 totalt) og formen er bare sånn passe god. De tapte sin forrige bortekamp 0-1 for Coventry, og sist ledet de 2-0 hjemme mot Leeds men slapp inn tre mål på rappen og led et sjeldent hjemmetap. Det siste baklengsmålet kostet oss over 30.000 i potensiell tippegevinst den lørdagen, men sånn er livet. Vi stoler ikke på Burnley lenger. Eagles og Paterson er tilbake i laget, det kan hjelpe på stabiliteten.

Det står 4-2-0 fordel Barnsley på seks møter på dagens bane på 2000-tallet. Med den fine formen hjemmelaget viser for tiden, kan vi ikke se at bortelaget vinner denne gangen heller. H i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Klikk her for å levere 432-rekkeren med TippStation . TippStation reduserer innleveringsprisen uten å redusere vinnersjansene like mye. Det er gratis å bruke og fungerer meget bra.

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 26.12.2010 15:55
1. Aston Villa - Tottenham H U
2. Manchester Unit - Sunderland H
3. Blackpool - Liverpool U B
4. Newcastle - Manchester City H U B
5. Bolton - West Bromwich H
6. Everton - Birmingham U
7. Blackburn - Stoke H U
8. Wolverhampton - Wigan H
9. Cardiff - Coventry H
10. Leicester - Leeds H U
11. Ipswich - Watford H B
12. Barnsley - Burnley H

-

432-rekker.

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 26.12.2010 15:55
1. Aston Villa - Tottenham H U B
2. Manchester Unit - Sunderland H
3. Blackpool - Liverpool B
4. Newcastle - Manchester City H U B
5. Bolton - West Bromwich H U
6. Everton - Birmingham H U
7. Blackburn - Stoke H U B
8. Wolverhampton - Wigan H
9. Cardiff - Coventry H
10. Leicester - Leeds H U
11. Ipswich - Watford H B
12. Barnsley - Burnley H

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag