Gå til sidens hovedinnhold

Fulham går på trynet

Manchester United har ti strake hjemmeseire mot Fulham og den ellevte kommer nok i kveld.

Sportspills meny lørdag
Oddstips 1: Følelsesladet for Demidov

Oddstips 2: En gammel kjenning rydder opp
V75 Forus: Jackpot og store penger i omløp
Overgangsvinduet: Alle bekreftede overganger

Lørdagens tippekupong er nesten i sin helhet via FA-cupen og elleve av lørdagens kamper på tippekupongen er hentet fra dagens 4. runde. Den siste kampen er hentet fra Championship. Bonuspotten er nå kommet opp i ca 1,2 millioner kroner og gjelder som kjent til en eventuell alenevinner på fulltidskupongen. Innleveringsfrist er som vanlig kl 15.55.

I dag starter Eurojackpot!

1. Manchester United - Fulham
Vi begynner i Manchester og Old Trafford der hjemmelaget står med 9-2-0 på de elleve siste seriekampene i serien, de eneste lagene som har tatt poeng mot United i denne perioden er Swansea (1-1) og Tottenham (1-1), men begge disse har vært på bortebane. Fem av seirene er kommet med ett mål, og det forteller mye om vinnerinstinktet til United. Måtte riktignok ha omkamp mot West Ham i 3- runde (bortekamp først og 2-2 da), men fikset avansement etter 1-0 seier i returmøtet hjemme. Verken Ashley Young eller Jonny Evans er med lørdag, ellers er det ikke nevneverdige problemer for United.

Fulham skifter og går og det er ikke spesielt overraskende at John Arne Riise ikke får ny kontrakt, karrieren hans har vært på hell de siste sesongene. Fulham er på 14. plass i Premier League med sine 25 poeng og kan fort havne i trøbbel. Måtte ha omkamp for å eliminere Blackpool i forrige runde, men stilte med et bra lag i hjemmekampen (første kamp). Kieran Richardson mister kampen mot sin tidligere klubb, det samme gjelder for Mahamadou Diarra og Kerim Frei.

Manchester United står med ti strake hjemmeseire mot Fulham og det er liten grunn til å tro på noe annet enn hjemmeseier her. H.

2. Bolton - Everton
Bolton sliter fortsatt med å innfri i Championship etter fjorårets nedrykk, men eliminerte Sunderland i 3. runde etter omkamp. Etter 2-2 hjemme tok Bolton en råsterk 2-0 seier borte i omkampen. Er helt nede på en svært skuffende 16. plass i Championship og har tolv poeng opp til Playoff når 16 serierunder gjenstår. Brukbare 6-5-3 hjemme på Reebook. Den irske landslagsspilleren Keith Andrews er svært usikker til denne kampen, men langtidssakdde Stuart Holden og Josh Vela er begge tilbake. Matt Davis (f), David Wheater F) og Mark Davies (m) er alle fortsatt skadet.

Uavgjortspesialist Everton fornektet seg ikke i bortemøtet mot Southampton i Premier League mandag kveld (0-0), det var lagets ellevte poengdeling i denne sesongen. Meget sterke 9-11-3 totalt i Premier League gir en foreløpig femteplass i serien. Tok seg enkelt til 3. runde etter å ha slått League Two-laget 5-1 borte i den forrige runden. Kevin Mirallas er tilbake. Seamus Coleman, Darron Gibson og Tony Hibbert er alle skadet.

Det er ingen tvil om at Bolton har større kapasitet enn det tabellplasseringen i Championship tilsier, og vi er slett ikke sikre på at Everton er i femte gir lørdag. Da skal alle tegn med. HUB.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

3. Brighton - Arsenal
Sju minutter på overtid fikset Brigthon ett poeng i bortemøtet med Blackburn tirsdag. Det gir Gus Poyets gutter en foreløpig 7. plass i Championship, og det er kun ett poeng opp til Watford på playoff. Helt identiske 5-6-3 både hjemme og borte. Tok seg enkelt av et svekket Newcastle i den forrige runden (2-0). Vicente spilte sin første kamp fra start i onsdagens seriekamp mot Blackburn og kan få fornyet tillit her. Ellers er det få problemer for Brighton.

Arsenal skifter og går og er ikke lett å bli kloke på denne sesongen. Med et noenlunde toppet mannskap presterte laget å ryke ut for League Two-laget Bradford i kvartfinalen i ligacupen. Men henger altså med i Champions League og tok en flott 5-1 seier hjemme mot West Ham i en hengekamp i Premier League onsdag. Måtte ha omkamp mot Swansea i forrige runde etter 2-2 borte i den første kampen, men en scoring av Jack Wilshere fem minutter før slutt i omkampen fikset avansement til 4. runde. Thomas Vermaelen er fortsatt skadet, det samme gjelder for Mikel Arteta og Francis Coquelin, mens Gervinho er opptatt med Afrikamesterskapet.

Har Brighton kapasitet til å slå ut Arsenal? Det tror vi og Arsenal skal ikke senke seg mye ned for å tape denne. Kunne Bradford ta Arsenal kan saktens Brighton gjøre det samme. HUB.

4. Derby - Blackburn
Kun en seier på siste seks i Championship for hjemmelaget, som er nummer 13 med 38 poeng, og det er kun åtte poeng opp til playoff. Veldig solide hjemme (7-5-2), borte går det mye tyngre (3-3-8). Lagene møttes i ligaen på samme bane 20. oktober i fjor, da endte det 1-1. Sterk 5-0 seier hjemme mot League One-leder Tranmere i tredje runde. Derby-manager Nigel Clough kan velge fra en uforandret tropp.

Blackburn måtte altså se at to poeng glapp da Brighton utlignet sju minutter på overtid tirsdag. Uansett har det vært klar bedring etter at Henning Berg forsvant, og Blackburn er på plassen bak Derby med sine 37 poeng og har følgelig ni poeng opp til playoff. Komfortabel 2-0 seier hjemme over divisjonskollega Bristol City i 3. runde. 3-8-3 er fasiten etter 14 bortekamper i Champiosnhip. Joshua King er tilbake i trening, men spiller neppe. Paul Robinson (k), Dickson Etuhu (m) og Leon Best (a) er alle skadet.

Meget hjemmesterke Derby opp mot Blackburn som sjelden taper på bortebane. Det luter mot omkamp dette, men vi tror ikke hjemmelaget taper. HU.

5. Hull - Barnsley
Godtgående Hull har ikke skaffet seg mer enn to poeng på sine tre siste seriekamper og motstanden har ikke vært av den skarpeste sorten. Holder dog fortsatt en sterk 3. plass i Championship og er a poeng med Leicester på 2. plass. Fine 8-2-4 på hjemmebane. Måtte tross hjemmekamp i første møte med Leyton Orient (1-1) ha omkamp for å avansere til denne runden. To målvakter får ikke spille denne cupkampen, da begge er cuptied. Det betyr sveitseren Eldin Jakupovic i mål. Ellers er det ingen nye problemer for Hull-manager Steve Bruce som fortsatt må klare seg uten toppscorer Sone Aluko. Steve Bruce rokerte betydelig på laget i forrige runde og kan gjøre det samme igjen.

Barnsley er tross fire poeng på sine to siste seriekamper nest nederst på tabellen med sine 25 poeng og har fire poeng opp til Sheffield Wednesday over streken. Kom sterkt tilbake i bortemøtet med Ipswich sist helg og utlignet ett minutt før full tid. Det er all grunn til å tro at barnsley prioriterer serien nå. Avanserte til denne runden ved å slå divisjonskollega Burnley 1-0 hjemme i forrige runde. Midtbanespilleren Stephen Dawson skadet seg sist helg og blir borte noen uker.

Farlig kamp dette, all den tid det er uvisst hvordan Steve Bruce prioriterer denne kampen. Vi værer en skrell. HUB.

6. Huddersfield - Leicester
Til tross for meget svake 0-6-6 på de tolv siste seriekampene er ikke Huddersfield dårligere plassert enn nummer 18 på tabellen i Championship og det er fortsatt sju poeng ned til Peterborough under streken.Torsdag var det ikke overraskende over og ut for manager Simon Grayson. Tok seg til denne runden ved noe overraskende å slå divisjonskollega Charlton 1-0 borte. Flere spillere er skadet.

Leicester har for alvor fått opp dampen og er inne på direkte opprykksplass og andreplass med sine 50 poeng. Men det er faktisk 10 poeng opp til serieleder Cardiff. Står med fire strake seire i Championship nå og har stø kurs mot opprykk. Komfortabel 2-0 seier hjemme mot Burton Albion i forrige runde. Leicester har ingen nye problemer med sitt lag.

Lagene har allerede møtt hverandre to ganger i serien denne runden og Leicester har vunnet begge. Tilsvarende oppgjør endte 0-2, mens Leicester vant sin hjemmekamp 6-1 og Leicester har altså vist seg klart best i to innbyrdes oppgjør denne sesongen. B.

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

7. Norwich - Luton
Fem divisjoner skiller disse lagene og da skal det vel være walk over, eller? Etter en meget sterk periode med 6-4-0 på ti seriekamper, har ikke Norwich bedre enn 0-1-5 på sine seks siste seriekamper og har falt til 13. plass på tabellen med sine 26 poeng og nå er det kun sju poeng ned til streken. Tok seg til denne runden ved å beseire Championship-laget Peterborough 3-0 borte.

Luton kjemper fortsatt for å komme seg tilbake i ligasystemet og holder til på femte nivå (Conference). Ligger der på 6. plass med 43 poeng, men har flere kamper til gode på lagene foran på tabellen. Men har ikke bedre enn 6-2-5 på bortebane. Tok seg til denne runden ved å slå Wolverhampton 1-0 og ga samtidig Ståle Solbakken sparken som manager i Wolves. Luton må unnvære Scott Neilson og Simon Ainge som begge er cuptied.

Et noenlunde skjerpet Norwich roter seg ikke bort her og vi tror ikke cupskrellen kommer i denne kampen. H.

8. Queens Park Rangers - MK Dons
Det vil seg fortsatt ikke helt for Harry Redknapp og QPR, men 1-2-0 på de tre siste seriekampene gir ihvertfall håp. Med sine femten poeng er laget fortsatt nederst på Premier League-tabellen, men det er kun fem poeng opp til sikker plass. Tok seg til 4. runde etter omkamp mot West Bromwich. Forsvarssjef Ryan Nelsen spares lørdag, mens både Esteban Granero og Armand Traore er friskmeldt. Diakite er på Afrikamesterskapet, mens Jose Bosingwa, Andy Johnson og Bobby Zamora alle er langtidsskadd. Nyervervelsen Loic Remy er usikker.

MK Dons holder til i League One og ligger på 7. plass, men det er kun to poeng opp til playoff. Har som vanlig sin store styrke på hjemmebane (8-3-3), men 4-4-4 på bortebane er ikke så aller verst. Tok seg til denne runden via omkamp mot Sheffield Wednesday (0-0 borte og 2-0 hjemme). Spissen Izale McLeod er cuptied, mens midtbanespillerne Stephen Gleeson og Luke Chadwick begge er skadet. Toppscorer Dean Bodwitch er usikker.

Ingen tvil om at overlevelse i Premier League er det viktigste for hjemmelaget, men samtidig er nok MK Dons like gira på opprykk. Vi utelukker ikke helt ekstraomganger og slenger på en godt betalt U. HU.

9. Macclesfield - Wigan
Conference-laget Macclesfield ligger på 9. plass der etter sitt nedrykk fra League Two i fjor. Med 39 poeng er det fem poeng opp til playoff. Fine 7-3-4 på hjemmebane. Tok seg overraskende til denne runden etter å ha slått Championship-leder Cardiff 2-1 i 3. runde. Pablo Mills soner sin første av tre kampers karantene lørdag, mens Stefan Payne er cuptied.

Wigan er som vanlig involvert i bunnstriden i Premier League og ligger nå nest sist med sine 19 poeng, men har kun ett poeng opp til Aston Villa på sikker plass. Moderate 3-1-7 på bortebane. Tok seg videre til 4. runde etter omkamp mot Bournemouth (1-1 hjemme og seier 1-0 borte i omkampen). Wigan-manager Roberto Martinez har ikke uventet varslet store rokeringer i sitt lag, i tillegg er seks spillere skadet.

Det skiller altså fem divisjoner mellom disse to lagene, men hjemmelaget tok skalpen til et så sterkt lag som Cardiff i forrige runde. Det kan rekke til ekstraomganger her. UB.

10. Reading - Sheffield United
Vi været formoppsving for Reading i hjemmemøtet med West Browmwich nest sist og etter en mirakuløs snuoperasjon (lå under 0-2 ti minutter før slutt) vant Reading 3-2 og gledet de som fulgte vårt oddstips den dagen. Gjorde en ny råsterk prestasjon sist helg ved å snu 0-1 til 2-1 seier borte mot Newcastle. Men er fortsatt under streken med sine 19 poeng, dog kun ett poeng bak Aston Villa over streken. 3-5-3 viser totaltallene på hjemmebane. 3-1 borte over Crawley i 3. runde. Spissen Jason Roberts er fortsatt ute med skade. Alex McCarthy (k) er skadet, mens Hope Akpan (m) er cuptied.

Sheffield United kjemper fortsatt en tøff kamp for å komme seg opp fra League One og inneholder i øyeblikket 5. plassen der. Det er åtte poeng opp til direkte opprykk, men 0-2-2 på de fire siste seriekampen forteller om en liten formsvikt. Sterke 6-6-2 på bortebane. Tok seg til denne runden ved å slå Oxford 3-0 i forrige runde. Ingen nye skader for Sheffield United, men fem spillere er langtidsskadd.

Hjemmelaget har fokus på ligaen og det har garantert også bortelaget. Reading bør uansett fikse dette. H.

11. Middlesbrough - Aldershot
Ny storfavoritt på farten her der hjemmelaget holder en sterk 5. plass i Championship og kun har tre poeng opp til direkte opprykk. Blant annet grunnet meget sterke 10-1-3 på hjemmebane. Men vi merker oss tre strake tap for hjemmelaget nå. En rekke spillere er usikre for hjemmelaget foran lørdagens kamp.

Aldershot holder en anonym tilværelse i League Two og ligger fjerde sist der og har kun to poeng ned til nedrykk og Conference. Meget variable 2-2-2 på sine seks siste i serien. Tok seg til 4. runde ved å slå Rotherham 3-1. Danny Hylton er tilbake etter karantene for bortelaget.

Det er nesten utenkelig at Middlesbrough roter dette til og vi garderer da følgelig heller ikke. H.

12. Nottingham Forest - Watford
Det siste oppgjøret er hentet fra Championship. Nottingham Forest er på 10. plass i øyeblikket og har fem poeng opp til nettopp Watford som innehar den siste playoffplassen. Fine 7-4-3 på hjemmebane. 2-2-2 på de seks siste i serien. Den notoriske goalgetteren Darius Henderson er klar etter å ha signert fra Millwall. Ellers er det ingen nye skader eller karantener for Forest.

Watford holder koken bra og har vunnet fire av sine fem siste seriekamper og innehar altså den viktige 6. plassen i øyeblikket. Omtrent like bra borte (7-2-4) som hjemme (7-2-5) og Watford har los på opprykk. Både Fitz Hall og Jonathan Hogg er aktuelle etter skadefravær.

Et sterkt hjemmelag mot et formsterkt bortelag, Henderson avgjør? HU.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 26.01.2013 15:55
1. Manchester United - Fulham H
2. Bolton Wanderers - Everton H U B
3. Brighton & Hove Albion - Arsenal U B
4. Derby County - Blackburn Rovers H U
5. Hull City - Barnsley H U
6. Huddersfield Town - Leicester City B
7. Norwich City - Luton Town H
8. Queens Park Rangers - Milton Keynes Dons H
9. Macclesfield Town - Wigan Athletic U B
10. Reading FC - Sheffield United H
11. Middlesbrough - Aldershot Town H
12. Nottingham Forest - Watford H U

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 26.01.2013 15:55
1. Manchester United - Fulham H
2. Bolton Wanderers - Everton H U B
3. Brighton & Hove Albion - Arsenal H U B
4. Derby County - Blackburn Rovers H U
5. Hull City - Barnsley H U B
6. Huddersfield Town - Leicester City B
7. Norwich City - Luton Town H
8. Queens Park Rangers - Milton Keynes Dons H U
9. Macclesfield Town - Wigan Athletic U B
10. Reading FC - Sheffield United H
11. Middlesbrough - Aldershot Town H
12. Nottingham Forest - Watford H UKommentarer til denne saken