Gå til sidens hovedinnhold

Full tillit til Braut Haaland og Borussia Dortmund på midtukekupongen

Borussia Dortmund og Erling Braut Haaland kjemper for å nå topp fire i Bundesliga. I kveld venter hjemmekamp mot Union Berlin. Dortmund blir en av våre sikre på midtukekupongen.

Ukens midtukekupong byr på to kamper fra Premier League, sju kamper fra Championship og avsluttes med tre kamper fra tysk Bundesliga. Bonuspotten er på hele 2,8 mill kroner og samtlige 12 kamper spilles onsdag kveld. Innleveringsfristen er kl 18.55.

Onsdag er det ca 190 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

1. Tottenham - Southampton
Overraskende nok valgte Tottenham å sparke Jose Mourinho mandag og 29 år gamle Ryan Mason skal lede Spurs resten av sesongen. Tottenham er på 4. plass på formtabellen i Premier League sett til de åtte siste seriekampene, men det var ikke nok til at Mourinho fikk fortsette. Ligger på 7. plass med 50 poeng på 32 spilte kamper og fem poeng opp til Chelsea på den attraktive 4. plassen, med likt antall kamper spilt. Til helgen venter ligacupfinale mot Manchester City for Tottenham, så ikke godt å vite hvordan Mason vil disponere sitt lag onsdag kveld. Totalt står Tottenham med 7-3-5 hjemme på Tottenham Hotspur Stadium. Harry Kane pådro seg en smell i ankelen mot Everton og mister trolig kveldens kamp.

Southampton tok en bejublet 1-0 seier hjemme mot Liverpool 4. januar og laget lå flott til på tabellen. De neste 14 seriekampene har gitt sju poeng og elleve tap (2-1-11) og Southampton har rast på tabellen. Ligger på 14. plass med 36 poeng på 31 poeng har betryggende ni poeng ned til Fulham som kun har fem kamper igjen å spille. Takumi Minamino var cuptied i søndagens semifinale mot Leicester, men er tilbake i kveld. Oriol Romeu er fortsatt ute.

Fire strake Tottenham-seire i tilsvarende seriekamp de fire foregående sesongene. Vi bruker Tottenham som en av våre sikre på midtukekupongen. H.

2. Aston Villa - Manchester City
Ingen spesielt god form på Aston Villa med kun to seire på de ni siste seriekampene (2-3-4), men ligger trygt til på tabellen med sin 11. plass og 44 poeng. Variable 6-2-6 hjemme på Villa Park. Jack Grealish er fortsatt på skadelisten, mens formspiller Trezeguet er ute resten av sesongen etter å ha pådratt seg en kneskade mot Liverpool sist.

Manchester City gjorde jobben i Champions league og vant 2-1 både hjemme og borte mot Borussia Dortmund, men tapte 1-2 hjemme mot Leeds i siste seriekamp og tapte også 0-1 mot Chelsea i søndagens semifinale i FA-cupen på Wembley. Kevin de Bruyne er igjen ute med skade. Med seks kamper igjen å spille, har Manchester City fortsatt åtte poeng ned til Manchester United på 2. plass som også har seks kamper igjen å spille. Knallsterke 11-3-1 på bortebane i Premier League. Utover de Bruyne, har Pep Guardiola alle spillere tilgjengelig.

Tilsvarende kamp på Villa Park forrige sesong endte 1-6 og Manchester City må være en solid favoritt her. B.

3. Millwall - Bournemouth
De sju neste kampene på midtukekupongen er alle hentet fra Championship der de aller fleste lagene har fire kamper igjen å spille.

Millwall på 9. plass med 59 poeng, men har tolv poeng opp til Barnsley på den siste playoffplassen og det kommer naturligvis ikke til å gå, selv om de skulle vinne sine fire siste. Formen er ganske ålreit med 4-1-2 på de sju siste seriekampene og hjemme på the Den står Millwall med 6-10-5 totalt.

Bournemouth kunne dra nytte av at Norwich allerede var opprykksklare før kampstart på Carrow Road lørdag kveld, og vant 3-1. Det var lagets sjette strake seier og laget ligger på 5. plass med 74 poeng. Det er sju poeng ned til Reading på sjuendeplass, og med den formen Bournemouth viser om dagen, blir det nok playoff.

Millwall er ferdigspilt og Bournemouth må være en solid favoritt i denne. B.

4. Rotherham - Middlesbrough
Nedrykkstruede Rotherham med to meget skuffende 0-1 tap mot hhv Coventry og Birmingham i sine to siste, men likevel er det kun fire poeng opp til Derby på sikker plass og Rotherham har spilt tre kamper mindre spilt enn Derby. Fire av de seks siste gjenstående skal spilles borte, men de kommer til å møte lag som har lite å spille for.

Middlesbrough er blant dem. De har totalt 57 poeng og kan ikke nå igjen Barnsley på 6. plass. Det bærer også formen preg av, fire av de seks siste seriekampene er tapt og kun en er vunnet. Beskjedne 6-5-10 totalt på bortebane.

Rotherham har fortsatt gode muligheter til å overleve, vi nøyer oss med HU.

5. Stoke - Coventry
Stoke har stort sett lagt rundt midten av tabellen det meste av sesongen og ligger på 12. plass med 56 poeng og har lite å spille for nå i sesonginnspurten. Ustabile 2-2-2 på de seks siste seriekampene. Hjemme står Stoke med 9-5-7 totalt. Harry Souttar soner karantene.

Coventry med en meget viktig 1-0 seier borte mot Rotherham nest sist og fulgte opp en sterk 2-0 seier hjemme mot playoffjagende Barnsley søndag. Har dermed kommet opp i 48 poeng og har ni poeng ned til Rotherham under streken. Dog vært svake på bortebane og kun vunnet tre av 21 bortekamper.

Stoke er storfavoritt på midtukekupongen, men har lite å spille for. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

6. Wycombe - Bristol City
Alt tyder på at de kun ble en sesong for Wycombe i Championship etter opprykket fra League One. De ligger helt sist med 34 poeng og har ni poeng opp til Derby på sikker plass med kun fire kamper igjen å spille. Men står faktisk med 2-2-1 på sine fem siste seriekamper og ledet 2-0 borte mot Swansea lørdag, men endte opp med kun ett poeng.

Bristol City har ikke bedre enn 2-3-5 på sine ti siste seriekamper, men gjorde en solid første halvdel og ligger trygt plassert på 14. plass med 51 poeng. Fryktelig lang skadeliste og i tillegg soner viktige Henri Lansbury karantene.

Hardtarbeidende Wycombe kommer til å kjempe til siste slutt og bør ha gode vinnersjanser mot ferdigspilte Bristol City. HU.

7. Birmingham - Nottingham Forest
Med ti poeng på de fire siste seriekampene, har Birmingham tatt viktige steg bort fra nedrykkstriden. Ligger på 19. plass med 48 poeng og har ni poeng ned til Rotherham under streken. De tre siste hjemmekampene er alle vunnet.

Nottingham Forest ligger helt nede på en skuffende 16. plass med 49 poeng og har ti poeng ned til Rotherham under streken. Variable 2-2-2 på de seks siste seriekampene og beskjedne 6-6-9 totalt på bortebane.

Birmingham har vunnet tilsvarende oppgjør de tre foregående sesongene og viser også klart best form. H.

8. Huddersfield - Barnsley
Viktig 2-1 seier borte mot Nottingham Forest for Huddersfield lørdag, men ligger femte sist med 47 poeng og har ikke mer enn åtte poeng ned til Rotherham under streken, som i tillegg har to kamper mindre spilt. Har spilt mye uavgjort på slutten med fem poengdelinger på de ni siste (2-5-2).

Barnsley på en imponerende 6. plass og holder altså den siste playoffplassen. Med fire kamper igjen å spille, har Barnsley fire poeng ned til Reading på 7. plass og det gjenstående programmet ser overkommelig ut. Røk litt overraskende 0-2 borte mot Coventry i helgen, men har solide 6-2-2 på de ti siste seriekampene.

Vrien kamp dette. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

9. Luton - Reading
Fire seire på de seks siste seriekampene for Luton som imponerte med 1-0 seier hjemme mot opprykksjagende Watford lørdag. Ligger på 13. plass med 56 poeng og har lite å spille for, men fortsetter likevel å levere.

Reading med skuffende 1-1 hjemme mot Cardiff lørdag og tapte dermed dyrebare poeng i kampen om den viktige 6. plassen. Med fire seriekamper igjen å spille, er det fire poeng opp til Barnsley på 6. plass. Kun to poeng er tatt på de fire siste bortekampene.

Vi merker oss at Reading vant 5-0 i tilsvarende kamp forrige sesong, nå har vi mest tro på hjemmeseier. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

10. Borussia Dortmund - Union Berlin
De tre siste kampene på midtukekupongen er alle hentet fra tysk Bundesliga der det er full midtukerunde denne uken.

Fem serierunder før slutt ligger Borussia Dortmund på 5. plass med 49 poeng og har sju poeng opp til Eintracht Frankfurt (en kamp mer spilt) på 4. plass og fem poeng opp til Wolfsburg (likt antall kamper spilt) på 3. plass. Allerede lørdag venter en helt avgjørende bortekamp mot Wolfsburg. Etter kun fire poeng på fire kamper, har Dortmund nå vunnet de to siste. Axel Witsel og Thomas Delaney er begge fortsatt ute med skade.

Union Berlin har levert en knallsterk sesong og ligger helt oppe på 8. plass med 43 poeng. Har faktisk kun ett hjemmetap (6-8-1) og holdt Bayern München til 1-1 i forrige bortekamp. Men totalt er ikke bortetallene bedre enn 4-5-5. Ingen nye skader eller karantener for Union Berlin.

5-0 til Dortmund i tilsvarende kamp forrige sesong. Det vil overraske med lignende sifre denne gang, men Borussia Dortmund må tåle et tungt favorittstempel uansett. H.

11. Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach
To strake 0-0 kamper for Hoffenheim nå, der de har skapt svært lite. 0-0 hjemme mot Bayer Leverkusen nest sist og holdt sterke RB Leipzig til 0-0 borte fredag. Ligger på 12. plass med 32 poeng og har ikke mer enn seks poeng ned til Hertha Berlin på kvalikplassen. Ustabile 5-3-6 hjemme i Hoffenheim.

Skuffende sesong av Borussia Mönchengladbach til tross for at de ligger på 7. plass. Men har ingen mulighet på topp fire med sine 43 poeng. Men har levert nå på slutten og tatt ti poeng på sine fire siste seriekamper. Imponerende 4-0 seier hjemme mot Eintracht Frankfurt sist lørdag. Men ikke bedre enn 4-6-4 totalt på bortebane.

1-1-2 på de fire siste tilsvarende i Hoffenheim. UB.

12. Stuttgart - Wolfsburg
Stuttgart har klart seg bra etter opprykket og ligger på 10. plass med 39 poeng og kommer til å havne rundt midten. Det er for langt opp til Europacup-plassene. Litt nedadgående formkurve nå med tre tap og kun en seier på de fire siste seriekampene, men det skal tillegges at motstanden har vært tøff. Beskjedne 4-6-4 på hjemmebane. Konstantin Mavropanos (16 seriekamper fra start) soner karantene for gule kort.

Wolfsburg har gjort en strålende sesong og ligger på 4. plass med 54 poeng. Har fem poeng ned til Borussia Dortmund (som de møter hjemme lørdag) og bra sjanse til å ende topp fire. Kommer senest fra 3-4 tap borte mot Eintracht Frankfurt og 2-3 tap hjemme mot Bayern München. Godkjente 6-5-4 på bortebane. Melingo Mbabu (15 seriekamper fra start) og Paulo Otavia (15 seriekamper fra start) soner begge karantene.

Ingen walkover for Wolfsburg dette. UB.

96-rekker:
1. Tottenham - Southampton H

2. Aston Villa - Manchester City B

3. Millwall - Bournemouth B

4. Rotherham - Middlesbrough HU

5. Stoke - Coventry HUB

6. Wycombe - Bristol City HU

7. Birmingham - Nottingham Forest H

8. Huddersfield - Barnsley U

9. Luton - Reading HU

10. Borussia Dortmund - Union Berlin H

11. Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach UB

12. Stuttgart - Wolfsburg UB

432-rekker:
1. Tottenham - Southampton H

2. Aston Villa - Manchester City B

3. Millwall - Bournemouth B

4. Rotherham - Middlesbrough HU

5. Stoke - Coventry HUB

6. Wycombe - Bristol City HU

7. Birmingham - Nottingham Forest H

8. Huddersfield - Barnsley HUB

9. Luton - Reading HUB

10. Borussia Dortmund - Union Berlin H

11. Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach UB

12. Stuttgart - Wolfsburg UB