SENKET CHELSEA: Marcus Rashford senket Chelsea i helgens ligakamp.
SENKET CHELSEA: Marcus Rashford senket Chelsea i helgens ligakamp. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Full tillit til Manchester United på tippekupongen

De røde djevlene har en svært overkommelig oppgave foran seg denne torsdagen.

Kommersielt

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddstips 1:
Drømmescenario for Manchester United
Oddstips 2: Besiktas har ikke noe valg

V5 Jarlsberg: Åpen omgang på Jarlsberg
V4 Örebro: Nye godbiter blir servert i lunsjen

Midtukens tippekupong går over to dager, med fire Europa League-kamper torsdag og åtte øvrige oppgjør på fredag. Innleveringsfrist er klokken 21.00 torsdag.

Bonuspotten, som utbetales til en spiller alene om tolv rette, er nå oppe i 890 000 kroner.

Komplette analyser finner du under spillboksen!

1. Manchester United — RSC Anderlecht
Andre kamp i kvartfinalen til Europa League, første kamp endte 1-1 og Manchester United er naturligvis enorme favoritter til å ro dette i land. De spilte sesongbeste i helgen da de slo Chelsea 2-0 og kommer til å prioritere kveldens kamp som en vei inn til Champions League.

Over halvparten av deres hjemmekamper i ligaen har endt uavgjort, men det er når gjestende lag ikke har vært nødt til å score mål - som Anderlecht må i dag. I Europa League har de vunnet fem av fem hjemmekamper denne sesongen, de fleste med god margin.

Juan Mata, Phil Jones, Chris Smalling og muligens Wayne Rooney må stå over med skader.

Gjestene tok en grei seier i den belgiske ligaen i helgen og har et brukbart forsprang i ligaen. Bortestatistikken i ligaen er sterke 10-3-4, 3-2-1 i Europa League. Den faste forsvareren Spajic er tvilsom, mens midtbanespiller Trebel er cup-tied. Trener Weiler er ventet å gjøre noen endringer fra sist.

Men et Manchester United-lag som prioriterer denne turneringer kommer nok til å ha få problemer mot Anderlecht, som atpåtil må blottlegge seg i jakten på mål. H.

2. Schalke 04 — Ajax
Andre kamp i kvartfinalen til Europa League, Ajax vant 2-0 i Nederland og Schalke er nødt til å jage fra start. Schalke er nødt til å vinne Europa League for å kvalifisere til Champions League, for de er langt bak i Bundesligaen. Faktisk er de bare fem poeng over den røde streken og et B-preget Schalke-lag tapte 2-1 borte for jumboen Darmstadt i helgen som gikk.

Men hjemmestatistikken kan gi selvtillit, 8-3-4 er sterke hjemmetall og hjemme i Gelsenkirchen er de alltid å regne med. Thilo Kehrer er suspendert, mens forsvarerne Höwedes og Kolasinac, begge faste, er tvilsomme.

Ajax er i kalasform og fulgte opp torsdagens seier med å smadre Heerenveen 5-1 i helgen som gikk. De er nå kun poenget bak serieleder Feyenoord og står med 7-1-0 på de siste åtte tellende kampene sine.

Offensivt har trener Bosz et aldri så lite luksusproblem, med opptil seks aktuelle spillere for tre posisjoner på topp. På resten av banen vil laget trolig være det samme som startet mot Heerenveen. Ingen nye fravær siden sist.

Men i kveld er det kun én ting som gjelder, å ikke tape med mer enn ett mål. Uavgjort er heller ikke utenkelig. HU.

3. Besiktas — Lyon
Andre kamp i kvartfinalen til Europa League, Lyon vant 2-1 i Frankrike og denne kampen lever i aller høyeste grad. Onsdag fikk begge lag beskjed om at det er to år til neste gang de får spille europacup, grunnet tribunebråket forrige torsdag.

Vertene hadde spillefri i helgen som gikk og har en komfortabel ledelse i hjemlig liga, dagens kamp har de dermed alle muligheter til å prioritere.

Og det er hjemme i heksegryta i Istanbul de leverer som beste, med 10-3-0 i ligaen og 2-3-0 i europeisk sammenheng - vi husker at de røk ut av Champions League etter tre poengdelinger på hjemmebane.

Toppscorer Vincent Aboubakar er suspendert også i dag og blir sårt savnet. Også forsvarer Marcelo er suspendert, mens Correia, Erkin og Quaresma er tvilsomme.

Lyon fikk også litt spillefri i helgen, i alle fall en omgang mindre, grunnet tribunebråk på Bastia, der blant annet et par spillere ble angrepet. Ingen optimal oppladning til noen kamp. De er klart best hjemme og 6-3-7 er bortestatistikken deres i ligaen. I europeisk sammenheng er de samme tallene 2-1-2.

Memphis Depay er låst til Manchester United i Europa League denne sesongen. Backen Rafael er suspendert og stopper Mammana er skadet, alle tre er faste.

Her blir det en kamp om å holde seg i skinnet for Lyon, men dette blir nok målrikt. HU.

4. KRC Genk — Celta Vigo
Andre kamp i kvartfinalen til Europa League, Celta Vigo vant 3-2 i Spania. Dermed avanserer Genk med enten 1-0 eller 2-1, deres to bortemål er svært viktige. I hjemlig liga havnet de utenfor mesterskapsrunden og vant greit 3-0 i helgen som gikk.

Deres godkjente resultat på bortebane er en liten overraskelse, for de er klart best hjemme. 11-3-2 er hjemmetallene i ligasammenheng. I europeisk sammenheng er 7-1-0 knallsterke hjemmetall, selv om vi inkluderer kvalifiseringen mot svakere lag. Gode motstandere i Athletic Bilbao og Sassuolo har begge blitt slått på eget gress denne sesongen.

Førstekeeper Bizot og toppscorer Karelis er blant de fraværende for Genk.

Celta Vigo sparte alle spillere av betydning i helgens ligakamp, men håndterte likevel Granada greit 3-0. Det er Europa League som er deres eneste prioritering denne våren, alle andre kamper er i praksis betydningsløse.

Gjestene har vunnet sine tre siste bortekamper i denne turneringen og har 3-1-1 på reisefot i Europa. Gode lag som Shakhtar og Krasnodar er slått borte her, i tillegg vant de borte mot Real Madrid i den spanske cupen, så de har gode prestasjoner på reisefot i cupspill denne sesongen. I ligaen er bortetallene mer beskjedne 4-4-8. Giuseppe Rossi er skadet igjen, ellers ser det bra ut for gjestene.

Genk er nødt til å jage seieren her, mens Celta Vigo har en massiv kontringsstyrke og også det beste laget. Det tegner til å bli en åpen, fin og målrik kamp. H(U)B.

5. Norwich City — Brighton & Hove Albion
En tabellmessig ubetydelig kamp mellom to av opprykksfavorittene før sesongen. Norwich er ti poeng bak sjetteplassen i dét tre kamper gjenstår, mens Brighton sikret opprykket forrige serierunde.

Hjemmelaget har likevel vært svært gode på hjemmebane og 13-4-4 er flotte hjemmetall denne sesongen. Det er bortetallene som stopper dem fra en playoff-plass. De tok imidlertid en solid borteseier over Preston på mandag.

I kamper mellom ferdigspilte lag er det ofte fordel hjemmelaget, som tross alt får motivasjon fra hjemmesupporterne med seg. Og Norwich er nok ekstra motiverte til å slå det som ser ut til å bli seriemester Brighton.

Brighton er nok fortsatt i bakrus etter de sikret det etterlengtede opprykket med 2-1-seier hjemme mot Wigan på mandag. Jobben er gjort, ferie og Premier League er i siktet. Her forventer vi ikke annet enn et totalt avskrudd Brighton-lag i denne uviktige bortekampen.

11-5-5 er likevel knallsterke bortetall, som må respekteres.

Vanskelig å vurdere slike ubetydelige kamper, men vi mener Norwich har den overlegne motivasjonen her. H(U).

6. 1. FC Köln — TSG 1899 Hoffenheim
Vertene har falt noe fra hverandre den siste tiden, med tap i tre av de siste fire i ligaen, alle for lag under dem på tabellen. Likevel er det bare poenget opp til Europa League-plass, så Anthony Modeste og co. har fortsatt alt å spille for.

Forrige hjemmekamp ble det tap for Borussia Mönchengladbach, men 7-5-2 er like fullt en respektabel hjemmestatistikk og det er her de plukker klart flest av sine poeng. Angriperne Simon Zoller og Sehrou Guirassy er samme nmed Marcel Risse på midtbanen ute med skader.

Gjestene tok en viktig og sterk 5-3-seier over Mönchengladbach forrige i helg, men oppviste samtidig svært tvilsomt forsvarsspill. De ligger på tredjeplass og har langt på vei sikret Champions League-spill kommende sesong, men poenget bak er Dortmund. Tredjeplassen er viktig for å få direkteplass inn til gruppespillet kommende sesong.

Hoffenheim har tatt en del feilsteg på bortebane den siste tiden og 4-7-3 er bare en grei bortestatistikk nå. Forsvarer Benjamin Hübner er suspendert og med det eneste fravær.

Utelukker ikke at Köln kan få med seg noe herfra. (H)UB.

7. Sevilla — Granada
Vertene spilte uavgjort borte mot et forbedret Valencia i helgen som gikk, og med åtte poeng ned til femteplass, skal Champions League være sikret kommende sesong. Det er tre poeng opp til Atlético Madrid og direkte kvalifiseringsplass, en fin gulrot å jakte.

Sampaolis menn har kommet seg etter formduppen og vant forrige hjemmekamp 4-2 over Deportivo. 11-3-1 er deres knallsterke hjemmetall i ligaen. Barcelona er det eneste laget som har vunnet. Vitolo gikk av sist og er skadet, Michael Krohn-Dehli og backen Tremoulinas er fra før ute.

Granada så akkurat like elendige ut som man forventet under Tony Adams og de tapte fullt fortjent 0-3 hjemme for B-laget til Celta Vigo i engelskmannens første kamp på trenerbenken. En katastrofal innsats på alle mulige måter. 0-4-12 er elendige bortetall og Granada kommer til å rykke ned.

Stopper Sverrir Ingi Ingason er sammen med Mubarak Wakaso suspenderte. Spissene Kravets og Ramos er sammen med backen Foulqier tvilsomme.

H alle dager i uken. Sevilla kan fort vinne med fem-seks mål her.

8. Nancy — Marseille
Hjemmelaget kjemper en desperat kamp mot den røde streken og ligger over den bare på målforskjell, avstanden ned til jumboen Bastia er tre fattige poeng. Det ble tap i Nice i helgen, men forrige hjemmekamp slo de Rennes 3-1. Den dårlige nyheten er at det var den eneste av deres siste seks kamper de har tatt poeng i.

Det er utvilsomt på hjemmegress de har gjort jobben denne sesongen, med 6-2-8, uten at det er massivt imponerende tall. Forsvarerne Vincent Muratori og Tobias Badila er ute, førstnevnte er relativt fersk på skadelista.

Marseille er for fullt med i Europa League-kampen og har bare et par poeng opp til den nest gjeveste turneringen. Veien blir enda kortere nå som Lyon ikke får delta i Europa de to kommende sesonger. De kommer til Nancy med god form og har kapret tolv poeng på de siste seks, og fem på de siste tre borte.

I helgen fikk de virkelig selvtillit med en overbevisende 4-0-seier hjemme over Saint-Etienne. Borte har det sett langt verre ut, med 3-5-8 så langt denne sesongen. Seks spillere savnes, men Rémy Cabella er egentlig den eneste viktige av dem.

Hvem vil dette mest? Nancy, som virkelig har kniven på strupen, eller Marseille, som har bare et par poeng opp til Europa League? Vårt tips er hjemmelaget, men her må det heldekk til. HUB.

9. Heerenveen — Willem II
Vertene har virkelig kollapset på vårsesongen og står med 3-2-10 på de siste 15 kampene i ligaene. I helgen tok de ledelsen mot Ajax borte, men endte opp med å bli smadret 5-1. Forrige hjemmekamp var det imidlertid bedring å spore og de slo bunnlaget Sparta Rotterdam 3-0.

For kollapsen har vært i hovedsak på reisefot for Martin Ødegaard og kompani, selv om 2-2-2 ikke er overbevisende hjemmetall på de siste seks. 7-5-3 er tallene totalt.

Den elendige formkurven har sendt dem utenfor Europa League-playoffen, det skiller fem poeng opp med tre kamper igjen å spille.

Willem II er på sin side ute av stand til å kjempe om noe som helst og bare med en syltynn matematisk mulighet på Europa League - ni poeng skiller opp med tre kamper igjen. Formen er grei, med syv poeng på de siste seks - bare ett av dem tatt borte. I helgen slo de jumboen Go Ahead Eagles etter tre rake tap.

Bortestatistikken er 4-4-7 totalt, som ikke er så verst. Men her er nok gjestene i feriemodus. H.

10. KAA Gent — KV Oostende
Hjemmelaget er nærmest å holde følge med Anderlecht i mestergruppen i Belgia, seks poeng skiller opp. De har fått en god start etter de delte tabellen og har syv poeng på tre kamper i mestergruppen. Deres totale hjemmestatistikk er knallsterke 13-1-2. Tilsvarende kamp i ligaen endte 1-1.

Gjestene har på sin side slitt etter de delte tabellen i Belgia, med to poengdelinger og ett tap på tre kamper. De er godkjent sterke på reisefot, med 6-5-5 så langt denne sesongen.

Hjemmelaget er knallsterke på eget gress og har også best form. H.

11. Sønderjyske — Lyngby
Vertene avsluttet grunnspillet knallsterkt og deres tre seirer på rappen sikret en plass i mestergruppen. Men så har det gått skeis, med tre rake tap og 3-9 i målforskjell på disse tre. Forrige hjemmekamp tapte de hele 1-4 for Nordsjælland.

Likevel skiller bare tre poeng opp til Midtjylland på tredjeplass og det er dette som blir den store gulroten. 5-5-5 er ikke spesielt sterke hjemmetall denne sesongen, tilsvarende kamp endte 0-1. Nicolaj Madsen soner karantene.

Gjestene startet også elendig med to tap på rappen i starten av mesterspillet, men hentet seg inn med uavgjort hjemme mot Midtjylland senest. To poeng skiller opp til nettopp Midtjylland på tredjeplass.

David Nielsens menn har vært kompakte, kontringsdyktige og knallsterke på reisefot denne sesongen, med 6-2-6. De har plukket like mange poeng borte som hjemme.

Jeppe Brandrup returnerer fra karantene, men Martin Ørnskov går ut av samme grunn. Toppscorer Jeppe Kjær har vært ute de siste kampene, og betegnes som tvilsom også i dag.

Dette lukter målfattig og uavgjortfaren vurderes som stor. HU.

12. Silkeborg — Viborg
I Danmark deler de tabellen i tre etter to tredeler av sesongen. Seks lag i mestergruppe og åtte lag fordelt på to nedrykks/Europa League playoff-grupper. Denne kampen spilles i sistnevnte kategori, hvor topp to gir EL-playoff og bunn to spiller nedrykksplayoff. Tre kamper gjenstår.

Silkeborg har svært gode kort på hånden for å sirke topp to, ettersom de med poengdeling mot dagens motstander på mandag sørget for at det er seks poeng ned til nettopp Viborg. Dermed er Silkeborg så å si klare for EL-playoff med poeng her, definitivt klare med seier.

Deres eneste hjemmekamp i denne gruppen har gitt poengdeling mot topplaget Aalborg, mens de totalt har plukket fem poeng på tre kamper. 6-4-4 er nå deres totale hjemmestatistikk, tilsvarende kamp endte hele 1-5 i grunnspillet.

Det meldes ikke om noen nye skader siden mandag og karantener har de ikke.

Viborg er nok nødt til å vinne dagens kamp, men deres beste sjanse var mandag - og den maktet de ikke utnytte. De avsluttet nest sist i grunnspillet, men hadde godkjente 4-2-7 på reisefot da.

Oliver Thychosen og Peter Friis Jensen går skadet.

Hjemmelaget feier all tvil til side med seier her og vi tror det blir så. H.

Det gir oss følgende 96-rekker:

1. Manchester United — RSC Anderlecht H

2. Schalke 04 — Ajax HU

3. Besiktas — Lyon HU

4. KRC Genk — Celta Vigo HB

5. Norwich City — Brighton & Hove Albion H

6. 1. FC Köln — TSG 1899 Hoffenheim UB

7. Sevilla — Granada H

8. Nancy — Marseille HUB

9. Heerenveen — Willem II H

10. KAA Gent — KV Oostende H

11. Sønderjyske — Lyngby HU

12. Silkeborg — Viborg H

Og 432-rekker, for dere som måtte ønske det:

1. Manchester United — RSC Anderlecht H

2. Schalke 04 — Ajax HU

3. Besiktas — Lyon HU

4. KRC Genk — Celta Vigo HUB

5. Norwich City — Brighton & Hove Albion HU

6. 1. FC Köln — TSG 1899 Hoffenheim HUB

7. Sevilla — Granada H

8. Nancy — Marseille HUB

9. Heerenveen — Willem II H

10. KAA Gent — KV Oostende H

11. Sønderjyske — Lyngby HU

12. Silkeborg — Viborg H

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør