Gå til sidens hovedinnhold

Full tillit til Tottenham på søndagskupongen

Tottenham er tilbake i seiersform og får full tillit hjemme mot Crystal Palace på søndagens tippekupong.

Søndagens tippekupong består av tre kamper i Premier League, fire kamper fra italiensk Serie A, to kamper fra tysk Bundesliga og avsluttes med tre kamper fra La Liga i Spania. Bonuspotten er på ca 2,1 mill kr. Innleveringsfristen er søndag kl 14.55.

Onsdag er det ca 73 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

1. Liverpool - Fulham
Det er nesten som man må gni seg i øynene. Liverpool står nå med fem strake tap hjemme på Anfield og kun ett scoret mål på disse fem kampene. På de sju siste hjemmekampene står Liverpool med to fattige poeng og kun to scorede mål, de har ikke vunnet en seriekamp på Anfield siden 16. desember (2-1 mot Tottenham). Fjoårssesongens suverene ligamester, har falt ned til 7. plass og må virkelig ta seg sammen for å berge topp fire. Ligger på 7. plass med 43 poeng og har fire poeng opp til Chelsea på den meget viktige 4. plassen. Jürgen Klopp har hatt veldig mye å stri med av skader denne sesongen. I det ferske Ozan Kabak endelig har kommet i gang som midtstopper, men pådro seg en smell og er usikker til søndagens kamp. Nathaniel Phillips er friskmeldt og også Ben Davies er tilgjengelig til søndagens kamp, i følge Klopp.

Jordan Henderson, Joel Matip, Joe Gomez og Virgil van Dijk er som kjent ute med langtidsskader. Diogo Jota var et friskt pust som innbytter mot Chelsea og kan starte en seriekamp for Liverpool for første gang på tre måneder.

Fulham kjempet på godt hjemme mot Tottenham torsdag kveld, men det svært lite å si på at Tottenham vant den kampen 1-0. Nedrykkstruede Fulham var ubeseiret på de fem foregående seriekampene (2-3-0), men motstanden var ikke den tøffeste i disse, bortsett fra en sterk 2-0 seier borte mot Everton i midten av februar. Har et steintøft program den nærmeste tiden og ligger tredje sist med 23 poeng, det er kun tre poeng opp til Newcastle på sikker plass. Kun fire tap på bortebane, men samtidig kun to seire (2-7-4). Alexander Mitrovic er endelig fullt restituert etter å ha vært coronasmittet og kan være aktuell for startelleveren. Kaptein Tom Cairney og Terence Kongolo er fortsatt uaktuelle.

Liverpool med tre strake seire i Premier League og søndag skal Liverpool endelig vinne en kamp igjen hjemme på Anfield. Blir blant søndagskupongens aller største favoritter. H.

2. Manchester City - Manchester United
Ufattelige 21 strake seire, alle turneringer medregnet, for Manchester City etter tirsdagens 4-1 seier hjemme mot Wolverhampton. Sist gang City tapte en seriekamp var 21. november i fjor, da det ble 0-2 tap borte for Tottenham. Tok sin femtende strake ligaseier tirsdag. Avstanden ned til Manchester United er oppe på 14 poeng nå ettersom Manchester United kun klarte 0-0 borte mot Crystal Palace onsdag kveld. Pep Guardiola kan glede seg over tilnærmet skadefritt mannskap.

Manchester United smalt til med 9-0 seier hjemme mot Southampton tidlig i februar, men "peaket" åpenbart med den prestasjonen. Det er blitt kun en seier på de fem spilte seriekampene etter det og det var 3-1 hjemme mot skadeskutt Newcastle. Det fire øvrige kampene er alle endt med poengdeling. Kommer senest fra to strake 0-0 kamper borte og skapte skuffende lite mot Crystal Palace onsdag kveld. Ole Gunnar Solskjær må fortsatt klare seg uten Paul Pogba, men det er det eneste fraværet av betydning. I og med at Leicester vant 2-1 borte mot Brighton lørdag kveld, overtok Leicester 2. plassen med sine 53 poeng. Manchester United på 3. plass med 51 poeng og har 14 poeng opp til serieleder Manchester United før kveldens kamp.

Men United står med kun ett tap på sine 21 siste seriekampene og det kom av alle ting hjemme mot Sheffield United 27. januar, da de ble 1-2 tap. 12-8-1 er fasiten på disse 21 seriekampene og på bortebane har ikke Manchester United tapt en seriekamp siden 19. januar i fjorårssesongen, da de røk 0-2 mot Liverpool. De avsluttet fjorårssesongen med 5-2-0 på de sju siste bortekampene og står med 8-6-0 på sine 14 spilte bortekamper denne sesongen. Det betyr 21 strake bortekamper uten tap.

Manchester United vant 2-1 på Etihad i fjorårssesongen og de vant også 3-2 i 2017/18-sesongen, mens Manchester City vant 3-1 i 2018/19-sesongen på Etihad. Slik Manchester City har sett ut de siste månedene, er det vanskelig å argumentere for annet enn hjemmeseier i søndagens storkamp i Premier League.

Vi har klart mest tro på Manchester City, men det er mange store favoritter på søndagskupongen, så tar oss råd til en halvgardering. HU.

3. Tottenham - Crystal Palace
Etter en svak periode med fem tap på seks kamper, har Tottenham slått tilbake med to strake seire den siste uken. Overbevisende 4-0 seier hjemme mot Burnley forrige søndag og fortjent 1-0 seier i en vanskelig bortekamp mot Fulham torsdag kveld. Ligger på 8. plass med 42 poeng, og har fem poeng opp til Chelsea på den viktige 4. plassen, men også en kamp mindre spilt enn de fleste lagene over seg på tabellen. Jose Mourinho må unnvære Giovanni de Celso, men ellers er det skadefri tropp.

Crystal Palace kan ikke klage på de at har fått med seg fem poeng på de tre siste seriekampene. Det var i og for seg greit nok at de fikk med seg ett poeng hjemme mot et underpresterende Manchester United onsdag, men de var nest best i det meste både hjemme mot Fulham sist lørdag og borte mot Brighton i kampen før. Er oppe på 34 poeng og har hele 11 poeng ned til Fulham under streken. Wilfried Zaha er tilbake etter flere kampers fravær. Manager Hodgson må fortsatt unnvære James McCarthy, Nathan Ferguson , Nathaniel Clyne, James Tomkins, Mamadou Sakho, Tyrick Mitchell og James McArthur.

Fire strake hjemmeseire i de fire siste tilsvarende og Tottenham blir en av våre sikre på søndagens tippekupong. H.

4. Verona - Milan
De fire neste kampene på søndagskupongen er alle hentet fra italiensk Serie A.

Verona kom på en sterk 9. plass i fjorårssesongen og de har levert minst like bra denne sesongen. Er ubeseiret på sine fire siste seriekamper og sterk 3-0 seier borte over Benevento i midtukerunden. 1-1 hjemme mot Juventus sist lørdag. Oppe på 8. plass med 38 poeng, det er ikke mer enn seks poeng opp til Napoli på 4. plass. Klart godkjente 6-3-3 på hjemmebane.

Milan med skuffende 0-2 tap borte mot Spezia fjerde sist og 0-3 tap i byderbyet mot Inter tredje sist. Gjorde så en sterk bortekamp mot Roma sist søndag og vant fortjent 2-1. Ny slett innsats hjemme mot Udinese onsdag, der Franck Kessie utlignet for Milan sju minutter på overtid. Er plutselig seks poeng bak serieleder Inter, men holder fortsatt andreplassen. Zlatan Ibrahimvic, Hakan Calhanoglu og Mario Mandzukic er alle uaktuelle til søndagens kamp.

0-1 og 3-0 i de to siste tilsvarende i Verona, og formsvake Milan kan få trøbbel mot igjen. UB.

5. Fiorentina - Parma
Fiorentina er blant Serie A's svakeste bortelag og kun seks av lagets 25 poeng er tatt på bortebane. Trives klart bedre hjemme i Firenze med 5-4-4 på sine 13 spilte hjemmekamper. Hadde fortjent poeng i midtukekampen hjemme mot Roma, men Diawara scoret seiersmålet for Roma i sluttminuttene i kampen som endte 1-2. Ligger på 14. plass med 25 poeng, det er ikke mer enn fem poeng ned til Torino under streken.

Parma er i trøbbel og ligger nest sist med kun 15 poeng, det er seks poeng opp til Cagliari på sikker plass. Er uten seier på sine 16 siste seriekamper og kun en borteseier hittil (1-4-7). Særdeles viktige Gervinho er fortsatt ute med skade.

Vi merker oss at det har endt 1-1 og 0-1 i de to foregående sesongene i tilsvarende kamp i Firenze. HU.

6. Sampdoria - Cagliari
Sampdoria med en helt grei sesong hittil. 1-1 i byderbyet mot Genoa onsdag. Ligger på 10. plass med 31 poeng og har 11 poeng ned til Torino under streken. Variable 5-1-6 på tolv spilte hjemmekamper. Med mannskapet ser det fortsatt bra ut og evigunge Fabio Quagliarella holder fortsatt koken.

Cagliari fulgte opp forrige søndags 2-0 seier borte mot Crotone, med 1-0 seier hjemme mot Bologna i midtukerunden. For første gang på evigheter, er dermed Cagliari på rett side av nedrykksstreken. Totalt står laget med 21 poeng og har ett poeng ned til Torino under streken. Moderate 2-3-7 på tolv spilte bortekamper.

Tre strake hjemmeseire i de tre siste tilsvarende på Luigi Ferraris. Bortelaget har fått opp farten. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

7. Napoli - Bologna
Napoli med 3-3 borte mot Sassuolo i midtukerunden og ligger på en skuffende 6. plass med 44 poeng. Det er bortebane som har vært utfordringen for Napoli denne sesongen. Hele fem av tolv bortekamper er tapt. Hjemme på Diego Maradona stadium i Napoli står laget med fire strake seire. Det er fem poeng opp til Atalanta på den viktige 4.plassen, men Napoli har en kamp mindre spilt. Mannskapsmessig ser det veldig bra ut.

Bologna klarte ikke å følge opp sin sterke 2-0 seier hjemme mot Lazio sist lørdag og tapte 0-1 borte mot nedrykkstruede Cagliari onsdag kveld. Sliter på bortebane der kun to kamper er vunnet denne sesongen (2-4-7). Det går noe bedre på hjemmebane (5-3-4). Ligger på 12. plass med 28 poeng og forholdsvis trygt til midt på tabellen.

Bologna vant faktisk 2-1 i tilsvarende kamp forrige sesong. Tre strake Napoli-seire i de tre sesongene før det. H.

8. FC Köln - Werder Bremen
De to neste kampene på søndagens tippekupong er begge hentet fra tysk Bundesliga.

Hjemmelaget tok to strake seire i månedsskiftet januar/februar, men står nå med tre strake tap og ligger utsatt til på tabellen med sine 21 poeng. Det er kun tre poentg ned til både kvalifiseringsplassen og direkte nedrykk. Har vært spesielt svake på hjemmebane der kun en kamp er vunnet (1-3-7). Rafael Czichos soner karantene for fem gule kort.

Werder Bremen med sterk seier hjemme mot svært formsterke Eintracht Frankfurt forrige fredag der laget snudde 0-1 til 2-1. Det sendte laget opp på 26 poeng og dermed åtte poeng ned til Mainz på kvalifiseringsplassen. 3-4-4 både hjemme og borte.

Det står 2-1-0 på de tre siste tilsvarende i Köln. Vi nøyer oss med HU.

9. Arminia Bielefeld - Union Berlin
Steintøff motstand for Arminia Bielefeld i det siste. Har møtt fire av topp fem-lagene i sine fem siste seriekamper og kun ett poeng i denne perioden. Ettersom Mainz tok ett poeng borte mot Schalke 04 fredag kveld, er laget nest sist og på direkte nedrykk. Men det er kun målforskjellen som skiller opp til Mainz. Fire av elleve hjemmekamper er vunnet, de sju øvrige er tapt. Fabian Kunze soner karantene, ellers ser det bra ut på skadefronten.

Union Berlin på en strålende 7. plass med 34 poeng, men har vist nedadgående form i det siste og kun vunnet en av sine sju siste seriekamper (1-3-3). Vant riktignok siste bortekamp mot Freiburg, men tapte bortekampene mot Mainz og Augsburg før det.

Arminia Bielefeld trenger poeng i bunnstriden og ikke umulig at de også kan ta alle tre mot formsvake Union Berlin. Vi spiller HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

10. Atletico Madrid - Real Madrid
De tre siste kampene på søndagens tippekupong er alle hentet fra La Liga og vi starter med en riktig godbit fra Madrid.

Meget viktig "El Derbi Madrileno" som det heter i Spania når serieleder Atletico Madrid tar imot storebror Real madrid søndag kveld. Atletico Madrid har fem poengs ledelse ned til Barcelona og Real Madrid på 2 og 3. plass før helgens serierunde og Atletico har i tillegg en kamp mindre spilt. Diego Simeones hardtarbeidende mannskap skuffet med 1-1 borte mot Levante nest sist og gikk på sjokktap hjemme mot samme Levante fire dager senere. Reiste seg mesterlig med 2-0 seier borte over Villarreal sist søndag. Simeone kan glede seg over å ha Kieran Trippier tilbake etter endt karantene for brudd på retningslinjer i forhold til gambling og kun Jose Gimenez er usikker for hjemmelaget.

Real Madrid lå lenge under 0-1 hjemme mot Real Sociedad mandag kveld, men Vinicius sikret en viktig utligning i sluttminuttene og sikret ett poeng. For Zinedine Zidane må det uansett føles som to tapte poeng og veien til mulig seriegull, om mulig enda vanskeligere. Real Madrid har vært hemmet av sentrale skadefravær store deler av sesongen. Sergio Ramos, Eden Hazard og Dani Carvajal er helt sikkert ute til søndagens storkamp, men Federico Valverde er tilbake og Karim Benzema er med i troppen.

To av de tre siste tilsvarende har endt 0-0 og for Diego Simeone og hans Atletico er nok det aller viktigste i denne kampen å unngå tap. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

11. Real Sociedad - Levante
3-3-0 på de seks siste seriekampene for Real Sociedad som ligger på 5. plass med 42 poeng. Det er kun seks poeng opp til Sevilla på den attraktive 4. plassen. Ledet 1-0 i det lengste borte mot Real Madrid mandag kveld, men Junior Vinicius utlignet for Real Madrid i sluttminuttene, slik at det endte 1-1. 4-1 seier mot Cadiz og 4-0 seier mot Alaves i de to siste hjemmekampene.

Levante med ekstraomganger hjemme mot Athletic Bilbao i torsdagens andre semifinale i Copa del Rey, men endte opp med 1-2 tap etter ekstraomgangene og dermed røk finalebilletten. Ligger på en fin 9. plass i La Liga, men har ikke bedre enn 3-4-5 på bortebane.

Formsterke Real Sociedad skal ha gode vinnersjanser mot et desillusjonert Levante, selv om Levante vant 2-1 her i fjorårssesongen. H.

12. Athletic Bilbao - Granada
Athletic Bilbao tok seg altså til finale i Copa del Rey torsdag kveld etter å ha slått Levante 2-1 etter ekstraomganger på bortebane. Ligger på 10. plass i La Liga med 30 poeng og har som vanlig tatt brorparten av poengene hjemme (6-2-4). Uten tap på sine fire siste seriekamper, tre av dem har endt med poengdeling. Inigo Martinez soner karantene.

Granada skal førstkommende torsdag ut i første åttedelsfinale i Europa League hjemme mot Molde og den kampen forstyrrer garantert foran søndagens bortekamp mot Athletic Bilbao. Har igjen levert en solid sesong i La Liga og ligger på 8. plass med 33 poeng. Men har levert klart best hjemme (slik de også gjorde forrige sesong) og står med flotte 7-3-3 på 13 spilte hjemmekamper. Det kladder mer på bortebane, der kun to kamper er vunnet hittil (2-3-7). Sliter med en ganske lang skadeliste.

2-0 i tilsvarende kamp i fjorårssesongen. Det skal være en god vinnersjanse for Athletic Bilbao dette. H.

96-rekker:
1. Liverpool - Fulham H

2. Manchester City - Manchester United HU

3. Tottenham - Crystal Palace H

4. Hellas Verona - Milan UB

5. Fiorentina - Parma HU

6. Sampdoria - Cagliari HUB

7. Napoli - Bologna H

8. FC Köln - Werder Bremen HU

9. Arminia Bielefeld - Union Berlin HU

10. Atletico Madrid - Real Madrid U

11. Real Sociedad - Levante H

12. Athletic Bilbao - Granada H

432-rekker:
1. Liverpool - Fulham H

2. Manchester City - Manchester United HU

3. Tottenham - Crystal Palace H

4. Hellas Verona - Milan UB

5. Fiorentina - Parma HU

6. Sampdoria - Cagliari HUB

7. Napoli - Bologna H

8. FC Köln - Werder Bremen HU

9. Arminia Bielefeld - Union Berlin HUB

10. Atletico Madrid - Real Madrid HUB

11. Real Sociedad - Levante H

12. Athletic Bilbao - Granada H