TØFFE TAK: Det ble en intens kamp mellom Mjøndalen og Strømsgodset på Marienlyst stadion.
TØFFE TAK: Det ble en intens kamp mellom Mjøndalen og Strømsgodset på Marienlyst stadion. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Fullstendig åpent i Buskerud-derbyet

Det intense hatoppgjøret er på søndagens tippekupong. Her er vårt tips!

Kommersielt

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Dagens single 1
: Brann er i støtet
Dagens single 2: Nå må Start vinne
Dagens dobbel: Stabæk fosser videre
Langskuddet: United har ikke imponert

V4 Göteborg Galopp: Norsk suksess i Göteborg

Det er bare å slå seg løs på dagens langoddsprogram. Tippeligaen, Serie A, Premier League og resten av Europa viser seg fra sin aller beste side - dagen før landskamppausen begynner.

Det ligger 950.000 kroner i bonuspotten til en eventuell alenevinner.

1. Tromsø — Rosenborg
Det er ikke mye koselig å være invovlert i Tromsø IL for tiden. Steinar Nilsen ble sparket og en stor del av styret trakk seg. I tillegg har de tapt en haug med kamper i det siste og har ett poeng de siste fem kampene.

De hadde en flott periode på Alfheim da hele laget prestert godt og tok tre seiere på rad, men hjemmestatistikken på 3-3-4 er ikke et Tippeliga-lag verdig.

Rosenborg fikk virkelig jobbe hardt mot Steaua i torsdagens Europa League, og kjenner nok fortsatt den kampen i beina. Likevel - Stabæk jager dem fortsatt og de bør ta tre poeng for å holde en komfortabel avstand til bæringene.

Borteformen på 8-0-2 er upåklagelig. Det er Bodø/Glimt og Mjøndalen som har beseiret trønderne på bortebane denne sesongen.

Selv om Tromsø begynner å bli desperate, er bredden i dette RBK-laget for bra. B.

2. Bodø/Glimt — Sarpsborg 08
Forrige runde trodde vi at Bodø/Glimt skulle gå på en smell, men så skjedde ikke. De tok igjen en imponerende seier, på naturgress, borte mot Haugesund med 2-4. Det virker som om de er genuint glade for å spille fotball for tiden.

Hjemmelaget kommer etter all sannsynlighet til å sikre ny kontrakt og således nå målet for sesongen, men så lenge de har det så moro som de har det nå, kan de fortsette å vinne inn i evigheten. 5-0-5 er statistikken hjemme.

Sarpsborg er på oppadgående kurve og fikk endelig en seier forrige runde, hjemme mot Aalesund. De er nå på trygg grunn med noen poeng bakover, men skal få slite med å holde seg der. 2-5-3 på bortebane vitner om et lag vanskelige å slå. Poeng i dag ses på som en nødvendighet. HU.

3. Start — Haugesund
Hvor mange kamper på rad kan Start tape? De spilte riktignok bedre enn på lenge borte mot Strømsgodset sist, og er åpenbart styret av returen til Mads Stokkelien. Likevel er det noe fryktelig sårbart over dette Start-laget, som ikke har spilt godt på veldig lenge og har seks tap på rad. 4-1-5 hjemme.

Haugesund har mistet den gode flyten og står med to tap på rad, mot Mjøndalen og Bodø/Glimt. Nok en sesong er de kronisk ustabile, og bør gjøre alt for å unngå tap i denne. 3-2-5 borte. HUB.

4. Mjøndalen — Strømsgodset
Det er duket for derby! Undertegnede dekker kampen på Isachsen Stadion og det kommer til å bli en flott kamp.

Mjøndalen tok en etterlengtet trepoenger mot Haugesund i forrige hjemmekamp og viste stor spillemessig forbedring. Det er naturlig at det tar tid å spille inn et helt nytt angrep, men de har kommet en lang vei. Forrige runde kjempet de heroisk - og tapte - borte mot Rosenborg. 4-3-4 er en godkjent hjemmestatistikk.

Godset kom endelig tilbake på vinnersporet mot Start sist, og snudde til seier foran egne fans. De har ikke vært i sin beste form for tiden, og kommer nok til dette oppgjøret uten veldig mye selvtillit. De har på ingen måte falt av i kampen om bronsen, dog. 4-1-6 vitner om et bortelag det er mulig å slå.

HUB i denne.

5. Fredrikstad — Sandnes Ulf
Fredrikstad virker ikke å klare å knekke koden denne sesongen. Nå har de fem poeng fra sine siste syv kamper og tapte hele 4-0 for Jerv forrige runde. De er over nedrykksplass - så vidt. 2-7-1 hjemme er elendig.

Sandnes Ulf er utenfor direkte opprykk med to tap på rad, for Kristiansund og Hødd med 5-1 totalt i målforskjell. Før det var formen god, og kvaliteten i laget er utvilsomt solid. 2-6-2 borte vitner om et lag vanskelig å slå. HB.

6. Hødd — Bryne
Hjemmelaget er kronisk ustabile og har 4-0-3 de syv siste kampene. Forrige runde tok de en imponerende seier borte mot Sandnes Ulf, en seier som etterfulgte 0-4-tap hjemme for Levanger. 5-2-3 hjemme. OBOS-ligaen, as.

Bryne er i fritt fall og har fem poeng de siste syv, med bare en seier i denne perioden. Det har ikke spilt mot spesielt gode lag heller, og klarte bare 0-0 hjemme mot Åsane sist. 3-3-4 borte er godkjent. H.

7. Hønefoss BK — Bærum
Denne kampen er Hønefoss nødt til å vinne om de skal håpe å berge plassen. De har vist små tegn til bedring med fem poeng fra de siste fem kampene, men var sjanseløse mot Brann sist og tapte 3-0. 2-4-4 hjemme er svakt.

Bærum har ett poeng fra de syv siste kampene og har gitt bort mål i stor stil den siste tiden. Sogndal dundret inn fem mål forrige runde og Bærum ser virkelig tafatte ut. De er nødt til å unngå tap her. 2-2-6 borte er ikke mye å skremme hjemmelaget med. HU.

8. Kristiansund BK — Levanger
Hjemmelaget er i sitt lvis form og har koblet grepet om andreplassen og direkte oppgjør. Forrige runde tok de en kruttsterk seier over Ranheim på bortebane, et annet stort formlag. De trenger tre poeng for å holde konkurrentene bak seg i denne kampen. 4-5-2 på hjemmebane er godkjent, men de bør vinne denne.

Levanger er selve eksempelet på hvor uforutsigbar OBOS-ligaen er. Forrige runde tapte de 3-0 hjemme for Nest-Sotra, helgen etter at de slo Hødd 4-0 borte. De klarer ofte å dra helt mirakuløse resultater opp av hatten, men neppe i dag. 2-2-6 er deres bortestatistikk. H.

9. Nest-Sotra — Ranheim
Nest-Sotra er på rett vei og har plutselig funnet formen. To seiere og 5-0 i målforskjell de to siste ser veldig godt ut. Og det kommer ikke et sekund for sent: Poengmessig trenger de alle poengene de kan få. 3-2-5 er en hjemmestatistikk som er et bunnlag verdig.

Ranheim har hatt en flott periode etter at Ola By Rise tok over roret i sommer, men tapte forrige runde hjemme for Kristiansund. Likevel har Ranheim gode muligheter på kvalifiseringsplass og vil følgelig gjøre alt for å kapre tre poeng her. 2-4-4 er deres bortestatistikk. HB.

10. Sogndal — Follo
Etter en svak periode, er Sogndal tilbake for fullt. Bærum fikk virkelig smake hvor gode sogningene er, og Eirik Bakkes mannskap ga seg ikke før det stod 5-0. Igjen var de tilbake på sitt beste, og det var på tide: Forspranget hadde krympet. 6-3-1 er en solid hjemmestatistikk.

Follo virker å havne midt på tabellen og har stadig langt ned til de røde plassene. De siste syv kampene har de kapret seks poeng og de har uavgjort de to siste kampene, hjemme mot Bærum og Strømmen. Follo er godkjente på reisefot med 3-3-4. H.

11. Åsane — Jerv
Selv om Åsane slo Hødd 2-0 for fire runder siden, ligger de nest sist med små utsikter for bedring. De spilte uavgjort mot Bryne forrige runde. Spillemessig er de svake. 3-2-5 er en svak hjemmestatistikk.

Jerv er klart best hjemme, men har til gjengjeld imponert stort i ligaen denne sesongen. Med få ressurser har de sneket seg inn på sjetteplass, som gir kvalifisering. På en god dag, kan Jerv slå hvem som helst, også borte, men bortestatistikken på 2-4-4 er svak. HUB.

12. HamKam — Brumunddal
Det har på ingen måte blitt en parademarsj tilbake til OBOS-ligaen for hjemmelaget, som må belage seg på enda en sesong på tredje øverste nivå - om klubben overlever økonomisk. Fire seiere på de syv siste kampene er godkjent, men det er grunn til å tvile på motivasjonen inn mot denne kampen. 6-2-1 er en solid hjemmestatistikk.

Brumunddal har tre seiere på rad mot svake lag, og er som HamKam ute av posisjon til å hverken klatre eller synke på tabellen. 1-3-4 er ikke en spesielt solid bortestatistikk.

Denne kampen blir tett, men vi støtter det solide hjemmelag. H.

432-rekker:

1. Tromsø — Rosenborg B

2. Bodø/Glimt — Sarpsborg 08 HU

3. Start — Haugesund HUB

4. Mjøndalen — Strømsgodset HUB

5. Fredrikstad — Sandnes Ulf HB

6. Hødd — Bryne H

7. Hønefoss BK — Bærum HU

8. Kristiansund BK — Levanger H

9. Nest-Sotra — Ranheim HB

10. Sogndal — Follo H

11. Åsane — Jerv HUB

12. HamKam — Brumunddal H

Klikk her for å levere denne kupongen.

96-rekker:

1. Tromsø — Rosenborg B

2. Bodø/Glimt — Sarpsborg 08 HU

3. Start — Haugesund HB

4. Mjøndalen — Strømsgodset HUB

5. Fredrikstad — Sandnes Ulf HB

6. Hødd — Bryne H

7. Hønefoss BK — Bærum H

8. Kristiansund BK — Levanger H

9. Nest-Sotra — Ranheim HB

10. Sogndal — Follo H

11. Åsane — Jerv UB

12. HamKam — Brumunddal H

Klikk her for å levere denne kupongen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus