*Nettavisen* Sportspill.

Går City på en ny hjemmesmell?

Pep Guardiola har aldri tapt mot Schalke som manager. På syv kamper mot laget fra Gelsenkirschen viser statistikken fem seire og to uavgjorte. Vi tror ikke han taper itirsdag kveld heller. Foto: Phil Noble (Reuters)

City er ikke uslåelige på Etihad. De tapte begge hjemmekampene i utslagsrundene i Champions League sist sesong. Kan Schalke overraske tirsdag kveld?

12.03.19 13:13

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Oddsingel CL: Juventus må sette full fart direkte
Oddsdobbel Championship: Durabelig opprykkskamp i Championship
VM skiskyting: Norge jakter mer gull i Østersund
Verdenscup sprint langrenn: Høsflot Klæbo er uslåelig i sprint
Oddssingel Championship: Ny manager-effekten fortsetter
V65 Momarken: Harley i førersetet
V64 Axevalla: Tvedt fikser V64-cashen
VM skiskyting: Her er programmet

Det er et variert langoddsprogram denne tirsdagen. Høydepunktene er uten tvil de to avgjørende åttendedelsfinaler i Champions League. Manchester City tar imot Schalke på Etihad, mens Atlético Madrid skal forsøke å forsvare sin 2-0-ledelse mot Juventus i Torino. I tillegg er det fem kamper fra engelsk Championship, og det spilles også interessante kamper i League One og League Two. Det spilles også en rekke ishockeykamper, blant annet i Finland, Tyskand og Sverige. Ellers er det sprint i langrenn fra Drammen for både herrer og kvinner, og i VM i skiskyting i Østersund går kvinnene normaldistansen.

NB! Onsdag er det ca 222 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Manchester City – Schalke 04 - pause/fulltid dobbel - U/H – 3,75 i odds (spillestopp kl 20.55)

Etter 45 frustrerende minutter hjemme på Etihad lørdag, løsnet det tidlig i andre omgang for Manchester City. På under et kvarter i starten av andre omgang scoret Raheem Sterling hat trick. Pep Guardiola sine menn vant til slutt 3–1.

De er nå ubeseiret i ni kamper på rad. Alle kampene, utenom ligacupfinalen som ble avgjort på straffespark, har de vunnet i løpet av 90 minutter. City slo Schalke 3–2 for to uker siden i Gelsenkirchen, og de har skaffet seg et godt utgangspunkt før tirsdagens returkamp.

For de 27 gangene et lag har scoret tre mål eller mer på bortebane i den første kampen i utslagsrunden i Champions League, har alle gått videre i turneringen.

Manchester City har også vunnet de tre tidligere kampene mot Schalke i Europa.

Engelskmennene har et godt tak på tyske klubber. De har kun tapt én av de siste ti hjemmekampene mot tyske lag i Europa. Statistikken viser at de øvrige ni kampene har endt med syv seire og to uavgjorte. Det eneste tapet kom i returkampen mot Bayern München i 2013-2014-sesongen.

Manchester City tapte imidlertid begge hjemmekampene i utslagsrundene sist sesong. De tapte 1–2 mot FC Basel i mars 2018, og de tapte med samme sifre mot Liverpool i aptil 2018. Jeg tror ikke de går på en smell tirsdag.

Pep Guardiola har aldri tapt mot Schalke som manager. Han har møtt dem syv ganger tidligere i alle turneringer og fasiten viser fem seire og to uavgjorte.

Schalkes trener Domenico Tedesco har fått beskjed fra sportsdirektørJochen Schneider at han har to kamper å redde jobben sin på. Schalke har sluppet inn elleve mål i tre stortap, og de er nå kun fire poeng over nedrykksstreken i 1. Bundesliga. Det er en gigantisk nedtur for laget som kom på annenplass i den tyske toppdivisjonen sist sesong.

De har dårlige erfaringer mot engelske klubber. Statistikken viser at de er uten seier i de seks siste kampene mot engelske lag. De har står med fire tap og to uavgjorte. Den eneste seieren på åtte kamper mot lag fra balløyen kom mot Arsenal (2–0) i oktober 2012.

Manchester City sin midtstopper Aymeric Laporte blir antakeligvis friskmeldt til tirsdagens kamp, men John Stones er fortsatt usikker. Vertene mangler Nicolás Otamendi og Fernandinho. Begge er suspendert

Schalke-playmaker Daniel Caligiuri er ute i fire uker med en skade i leggen, og han er ikke med aget ti England.

Spissen Mark Uth og midtbanespilleren Amine Harit er utelatt fra troppen igjen av disiplinære årsaker, men stopperen Hamza Mendyl er spilleklar.

Schalke har ingen god statistikk i utslagsrundene i Champions League. De har kun vunnet én av de siste ni kampene, hvorav syv er tapt. Jeg tror de går på et nytt tap tirsdag, men City må trolig jobbe hardt for seieren. Schalke vi antakeligvis legge seg bakpå og gripe de mulighetene de får.

I tre av de seks kampene til City i gruppespillet var stillingen uavgjort til pause, og jeg tror på et scenario hvor det står uavgjort til pause og City vinner til slutt. Et slikt utfallgir 3,75 i odds.

Klikk her for å levere spillet

Annonsebilag