USA - Wales

Odds: Halvtid/Fulltid - Uavgjort-USA - 5,50 i odds

Kampstart mandag 21. november kl 20.00

Spillestopp kl 19.59

Al Rayyan

Kampen vises på TV 2 Direkte

Vi tror det står uavgjort til pause og at USA avgjør kampen i andre omgang. Det kan du spille på her til 5,50 i odds

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking i dagens kamp

USA - 16

Wales - 19

Yngste laget i VM

USA har turneringens yngste lag med en gjennomsnittsalder på 24,2 år. DeAndre Yedlin er eneste spilleren i den amerikanske troppen som har spilt i et VM tidligere.

Kan det unge amerikanske laget vinne mot Wales, eller vil Gareth Bale vise at de gamle fortsatt er eldst?

Wales har ikke deltatt i et VM-sluttspill siden 1958. Det er 64 år siden. Den gangen røk waliserne ut i kvartfinalen mot en 17 år gammel Pelé og hans brasilianske lag.

The Dragons, som waliserne kalles, har kvalifisert seg til de to siste EM-sluttspillene. De tok seg helt til semifinalene i 2016, og de gikk videre til åttendedelsfinalen i fjorårets mesterskap.

Det er ca. 335 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist tirsdag kl 19

Vi er litt mer usikker på om de klarer å gå videre fra gruppespillet i VM. Mandagens kamp er en nøkkelkamp.

Selv om USA stiller med et ungt lag i VM, så har nasjonen mer erfaring fra denne typen mesterskap enn waliserne. De deltar i sitt 11. VM-sluttspill, men det er det første på åtte år siden de ikke klarte å kvalifisere seg til VM i Russland i 2018.

Ikke nok med det.

USA har gått videre fra gruppespillet i tre av de fire siste VM-sluttspillene.

Begge lagene vet at mandagens kamp er en nøkkelkamp, og det kan bety at begge lagene vil være forsiktige i starten av matchen.

USA har sin styrke offensivt med spillere som Timothy Weah, Gio Reyna, Jesus Ferreira og Chelsea-spilleren Christian Pulisic. Sistnevnte ble tidenes dyreste amerikanske fotballspiller da Chelsea valgte å legge 58 millioner pund på bordet for å hente ham fra Borussia Dortmund.

Wales er veldig avhengig av Gareth Bale og Aaron Ramsey. Bale eller Ramsey, eller begge to, har vært involvert i ni av de 13 målene til Wales i de to siste mesterskapene, EM i 2016 og EM i 2020.

Bale har ikke fått så mye spilletid det siste året i Real Madrid og Los Angeles FC, men han virker likevel å være i toppform når han spiller for Wales. 33-åringen scoret alle tre målene til waliserne i playoff-kampene mot Østerrike og Ukraina.

Bale var sentral hos Los Angeles FC da de vant MLS denne sesongen, og han har erklært seg spilleklar til kampene i VM. Det er gode nyheter for alle som heier på Wales.

USA har ikke fått det til å klaffe foran mål de siste månedene, men mandag møter de et walisisk lag som kun har holdt nullen én gang siden mars.

Formen til Wales er heller ikke mye å skryte av. De har kun vunnet én av de siste syv tellende kampene de har spilt. Disse to nasjonene har kun møttes to ganger tidligere, og Wales har gått målløs av banen begge gangene. Samtidig skal det sies at Gareth Bale ikke har spilt noen av kampene.

Det har stått uavgjort etter de første 45 minuttene i tre av de fem siste kampene til Wales, mens USA har gått til pause med uavgjort i ti av sine 14 VM-kvalifiseringskamper. Vi forventer en jevnspilt kamp mellom USA og Wales, men at amerikanerne tar en knepen seier. De vant 1-0 i fem av seks kamper da de vant Gold Cup i fjor. USA vinner 1-0 eller 2-1?

Vi tror det står uavgjort til pause og at USA avgjør kampen i andre omgang. Det kan du spille på her til 5,50 i odds