*Nettavisen* Sportspill.

Getafe tar første stikk i kvartfinalen

Getafe er et godt lag. De skal være klare favoritter i kveld.  Foto: Cristina Quicler (AFP)

Vi snakker Copa Del Rey og spansk cup. Oddsen på vårt spill er klart spillbar!

22.01.19 12:39

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Oddstips SHL:
Djurgården slår et svekket Malmö-lag
V65 Momarken: Internasjonal V65-omgang med Oleg i hovedrollen
Oddsdobbel England: Tirsdagsdobbel fra England til 4,25 i odds
V65 Sverige: Vi jakter ny opptur på isen i Sverige
V4-lunsj: Spennende V4-lunsj fra Sverige
Live: Overgangsvinduet januar 2019
Premier League: Alle Premier League-overgangene i januar

Håndball-VM tar fri tirsdag, men ruller på videre onsdag. Det var deilig og se at våre norske herrer slo våre naboer. Det er både fotball og Hockey vi skal rette fokus mot tirsdag. På fotballfronten er det blant annet spansk cup. Det er første oppgjøret i kvartfinalen mellom Getafe og Valencia. En veldig fin kamp. Det er og fransk cup. I England er det sjeldent det ikke spilles fotball, og i dag er intet unntak. To fine League One kamper skal spilles. Det samme i League Two. Våre norske fotballkvinner spilles treningskamp mot Canada 18:00.

NB! Førstepremiepotten i Vikinglotto er på smellfine 83 millioner kroner i morgen. Lever kupongen her!

Getafe - Valencia H - 2,35 (Spillestopp 21:25) Kamp 1 av 2 i kvartfinalen i den spanske cupen ( Copa Del Rey)

Klikk her for å levere dette spillet

Getafe gjør det svært sterkt for tiden. Ikke bare er man i kvartfinalen i cupen, men laget innehar sjetteplassen i LaLiga. Etter 19 spilte kamper, halvveis i ligaen, er dagens hjemmelag kun fem poeng unna en Champions League-plass. Grunnen for at laget ligger så høyt er først og fremst det defensive. De er svært gode bakover, og slipper inn veldig lite mål. Getafe har sluppet inn 16 mål i serien så langt, og det er kun Atletico Madrid, med Diego Simeone i spissen, som har sluppet inn mindre (13). Utrolig sterke tall dette. Formen virker og til å være veldig fin for tiden. Hjemmelaget står med 6-4-2 på de siste 12 i serien. Etter tapet for Barcelona 6. januar står laget med to strake. En sterk borteseier ble tatt mot Villareal nest sist, mens nå sist vant dem hele 4-0 over Alaves. Sistnevnte som er på femteplass i LaLiga.

Sjekk ut vårt program ski-VM 2019 Seefeld

I cupen har det gått på skinner for Getafe. Fire kamper er spilt, og laget har tatt tre seire og en uavgjort. Cordoba ble enkelt slått ut først, så ble Valladolid slått 2-1 sammenlagt. Trener Bordales har hvilt en del spillere i cupoppgjør denne sesongen, men det må man jo. Spillere som er mye på benken, trenger spilletid - og cupen er perfekt for dette! Nå er laget i kvartfinalen og dagens kamp er veldig viktig med tanke på videre avansement. Jeg tror nok han roterer litt på startelleveren, men ikke så mye som tidligere. Jeg forventer et sterkt Getafe-lag i kveldens kamp. Det er masse selvtillit i dette laget etter brakseieren over Alaves i helgen. Normalt sett er det en god sjanse til å sikre seg et godt utgangspunkt før returmøte i Valencia. Returmøte spilles forøvrig 30. januar.

Skdeproblemer kan ikke hjemmelaget sies å ha, for før dagens kamp er det kun Bergara og Ndiaya som er rapportert uaktuelle til kveldens kamp.

Valencia er i øyeblikket på en 9. plass i serien, og det er litt svakere enn forventet. Særlig hvis vi sammenligner med i fjor, da guttene fra Valencia endte på en vass fjerdeplass. I øyeblikket er de syv poeng fra den plasseringen etter halvspilt. Dagens bortelag er nemlig altfor gode på å spille uavgjort. Hele 11 av 19 kamper har i år endt med poengdeling. Det er altfor mye. Dagsformen er kun middels. På de siste syv kampene står laget med 2-3-2. Marcelino sine gutter tok en meget viktig seier sist helg, borte mot Celta Vigo. Det så veldig mørkt ut da Valencia lå under etter 70. minutter, men på ti minutter var kampen snudd. Dette bør gi selvtillit.

I cupen så langt har det vært mye omrokeringer på laget. Ebro ble slått ut 3-1 sammenlagt i den første runden, men det skulle bare mangle. Valencia tapte så 2-1 i den første kampen mot Sporting Gijon, men vant 3-0 på hjemmebane. En del positive opplevelser på slutten for Valencia-spillerne, men i dag møter man et lag som er i god form og sterke på hjemmebane. Det er klart Valencia vil gå for uavgjort i dagens kamp, men jeg tror de taper 1 eller 2-0.

Det er vrient å si hva Marcelino velger å stille med i kveld, men han har byttet mye rundt i cupen. Guedes og Kondogbia er uaktuelle.

Begrunnelse hjemmeseier: 2,35 på at Getafe skal ta det første stikket i kvartfinalen finner jeg spillbart. Hjemmelaget er i toppform og var meget gode i helgen. Valencia vil prøve å spille enda en uavgjort i kveldens kamp, men de slipper inn mål jevnt og trutt. Jeg tror det blir hjemmeseier. Dessuten blir ikke bortelaget veldig lei seg for et 1-0-tap i kveld.

Klikk her for å levere dette spillet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag