Gå til sidens hovedinnhold

Gigantmøte på Lerkendal

Men det spørs om Brann kan gjenta 6-3-seieren mot Rosenborg fra 2011.

Sportspills meny 2. påskedag
V4 Hagmyren: En forrykende travdag
V64 Halmstad: Taper ikke feilfritt?
Tippeligaen: Skader og karantener
Oddstips 1: Ikke undervurder Sarpsborg
Oddstips 2: Blytungt for Håland og AGF
Tippetips: Gigantmøte på Lerkendal

Mandag 2. påskedag er en av få mandager gjennom året som hedres med en tippekupong. Søndagskupongen har leveringsfrist klokken 17.55 i dag, og det står Tippeliga, Premier League, Championship, Primera Division, dansk superliga, Ligue 2 og 2. Bundesliga på menyen.

Bonuspotten er oppe i 680.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Vålerenga - Sogndal
Tippeligaen. Vålerenga røk 1-3 i Bergen i premieren, men kampen kunne nok sett annereldes ut dersom Torgeir Børven hadde satt en eller to store målsjanser i 1. omgang. Bakover klarte man ikke demme opp før Brann, og da Børven endelig scorte, ble det mest som et trøstemål. I dag skal Rekdals Enga vise at de duger og skal være med i toppen, hjemmekamp mot Sogndal må vinnes.

"Nysigneringen Diego Calvo er tatt ut i den 19 mann store bruttotroppen til mandagens kamp. Vålerenga jobber nå for å få han spilleklar innen mandag kveld", skriver klubben på sin nettside. Daniel Fredheim Holm er usikker med en vridning i ankelen og testes nærmere avspark. Sidoine Oussou, Jan Gunnar Solli og Mohammed Fellah (m) er fortsatt ikke kampklare etter sine skader og følgelig ikke med i troppen:

Hirschfeld, Taksdal Kongshavn, Dahl Hagen, Muri, Larsen, Fredheim Holm, Børven, Berre, Ogude, Thomassen, González, Grindheim, Mos Abdellaoue, Calvo, Hæstad, Zajic, Anene, Samuel, Zahid

Mange forventet en målfattig og lite sjanserik kamp da Sogndal tok imot Tromsø i premieren. Slik ble det ikke denne gangen, Sogndal tok ledelsen to ganger og hadde en stor sjanse i sluttsekundene til å ta alle poengene, men det ble med 2-2 og mye underholdning for de fremmøtte. Sogndal stilte med nykompnert midtbane, Mane, Bolseth, Sidny Sagna (fra St. Etienne) og Teniste. Det fungerte ganske bra, og begge spissene Ulrik Flo og Ricardo Santos scoret.

Trener Jonas Olsson hadde Tonny Brochmann og Ørjan Hopen er ute med skader for to uker siden, og begge er ute igjen. Dessuten spøker det for Bolseths (m) deltagelse, samboeren venter barn i dag og Bolseth var ikke med i spillerbussen til Oslo. Men han tar fly ned dersom fødselen ikke er i gang mandag morgen. Gustav Valsvik er friskmeldt.

Vålerenga gjør en generaltabbe hvis de tror denne kampen blir enkel. Sogndal vil trives utmerket med å ligge lavt, som underdog på Ullevaal. Vålerenga har kvalitetene til å vinne, men da må Børven og resten av gjengen sette sjansene sine. Vi savner Fellah hos hjemmelaget, men tror de finner en måte å vinne denne kampen på. H i kamp 1.

2. Rosenborg - Brann
Tippeligaen. Rosenborg så gode ut i premieren borte mot Odd. Målvakt Lund Hansen reddet straffen som kunne gitt 0-1 i sekken i 2. omgang, og like etter scoret en av de nye danskene, Mike Jensen, kampens eneste mål. Trønderne virket solide defensivt, men måtte male og kverne lenge før de skapte de helt store målsjansene. I dag tror vi de skaper flere og bedre målsjanser.

Mike Jensen, Tobias Mikkelsen og Nicki Nielsen var alle på banen fra start i premieren. Adressa skriver at Tarik Elyounoussi (a) er kvitt hofteplagene, og klar for å starte dagens kamp, men trener Per Joar Hansen kan ikke love startplass. Bare Stefan Strandberg (f) uaktuell til dagens kamp, John Chibuke er klar.

Brann har et lovende lag denne gangen, og de innfridde vårt premiere-tips da de slo Vålerenga 3-1 i egen by. Martin Pusic var eneste nye ansikt fra start, han startet som spissmakker til Erik Huseklepp, som senere ble byttet ut med Fredrik Nordkvelle. Haugen, Larsen og Nordkvelle scoret Branns mål, og vi forventer oss mye av bergenserne denne sesongen, dog ikke like mye som bergenserne forventer av seg selv, vi mistenker at de fleste poengene vil bli tatt hjemme i Bergen.

Trener Rune Skarsfjord har ikke villet si annet om startellever i dag enn at en del veldig gode spillere vil måtte finne seg i å starte på benken. Talentet Bård Finne (a) er friskmeldt etter et kutt i kneet. Zsolt Korcsmár (f) skadet seg for Ungarn og er eneste fravær sammen Kristoffer Barmen (m). Simen Wangberg kjemper med Jonas Grønner om å bli Markus Jonssons makker i midtforsvaret, leser vi hos Brann.

Rosenborg vil alltid være favoritter på hjemmebane i Tippeligaen, så også her, og selv om Brann var gode og heldige sist, blir dette antagelig mye tøffere. Vi tror på mange scoringer og en underholdende kamp. Markeringen blir H i kamp 2.

3. Sandnes Ulf - Aalesund
Tippeligaen. Sandnes Ulf sikret en ny sesong i Tippeligaen etter kvalifiseringsspill mot Ull/Kisa sist, og de er ventet å kjempe på nedre halvdel også denne gangen. Ressursmessig ser laget ikke spesielt sterkt ut sammenlignet med de andre, men de har overrasket før og kan gjøre det igjen. Det gjorde de imidlertid ikke borte mot Godset i premieren, der ble det 0-2 og kunne kanskje blitt mer, hadde drammenserne spilt som de gjorde på høyden forrige sesong. Sandnes Ulf kan ta med seg målvakt McDermotts gode innsats, og de vil spille mange enklere kamper denne sesongen enn borte mot Godset.

Avni Pepa (f) er tilbake fra skade, og Tommy Høiland (a) er blitt bra etter et kutt i hælen som tok ham ut av Godset-kampen til pause. Vetle Myhre (a) er også friskmeldt, men nå forteller klubben at han på fredag meldte overgang til Vard Haugesund. Nils Petter Andersen (f) er eneste fravær i dag.

Aalesund slo til direkte i premieren, da Barrantes, James og Stewart ledet an i det som var total dominans hjemme mot Haugesund. 3-0 ble det, og nå blir det spennende å se om de kan få til litt mer på bortebane enn forrige sesong, da det var dag og natt hjemme/borte.

Trener Jan Jönsson mangler Daniel Arnefjord og Jason Morrison. Den nye marokkanske spissen Abderrazak Hamdallah er i byen, men han blir neppe klar til i dag.

Aalesund klarte ikke alltid ta med seg det gode spillet til bortekampene forrige sesong, og vi tror ikke de klarer å dominere i Sandnes på samme måte som mot Haugesund i premieren. Vi forventer en jevn kamp, hjemmelaget har mye å bevise og de stiller sterkere enn sist. Det ble 1-1 her i fjor, det kan kanskje gjenta seg, men når Sandes Ulf bare har 33 prosent på folkerekka, blir markeringen HU i kamp 3.

4. Sarpsborg 08 - Viking
Tippeligaen. Sarpsborg startet glitrende borte mot et tafatt LSK i premieren. Mohamed Elyounoussi scoret etter bare seks minutter, og en gang til etter seksti minutter. Derfra og ut skulle Sarpsborg låst kampen og forsvart ledelsen inn. Det klarte de ikke, rutinen så ut til å mangle akkurat på det området, Lillestrøm kjempet seg tilbake i kampen og det ble 2-2. Likevel skal opprykkerne ta med seg at de gjorde en god kamp, de er gode nok til å vinne i Tippeligaen, men de må være mer kyniske når de leder.

Alvaro Baigorri (tå) og Haraldur Bjornsson (hofte) spiller ikke. Christian Brink og Claes Jørgensen er tilbake.

Viking slo Molde 2-1 i den aller første Tippeligakampen denne sesongen. En jevn affære, men Viking var hakket bedre utover i kampen, og unge Veton Berisha var farlig fremover. Alt i alt en god kamp av Viking, som vil ta mange poeng i Stavanger dersom de fortsetter slik. Men først er det bortekamp.

Yann-Erik de Lanlay (lyske) håper å rekke kampen mot Sarpsborg. André Danielsen (blindtarmoperert) stod over seriestarten, og det er usikkert om midtbanespilleren blir klar.

Her er Viking relativt store favoritter på folkerekka, med 43 prosent i skrivende stund. De er faktisk det bortelaget på kupongen norske tippere har størst tro på. Vi deler ikke denne oppfatningen, Sarpsborg viste meget gode takter i premieren og på hjemmebane tar de sesongens første seier mot Viking. H i kamp 4.

5. Fulham - Queens Park Rangers
Premier League. Fulham overrasket i London-derbyet for to uker siden og vant 1-0 borte mot Tottenham. Berbatov ble matchvinner. Med 2-2-0 på de fire siste har Fulham klatret til en komfortabel 10. plass. De har 6-3-5 hjemme på Craven Cottage, og det er ikke knyttet noen voldsom spenning til resten av sesongen, men London-derbyer tar man alltid seriøst, og man har et 1-2 tap for QPR å hevne fra seosngens omvendte oppgjør.

Manager Martin Jol mangler kun Mahamadou Diarra (m).

QPR ligger sist, til tross for at de har slått både Southampton og Sunderland nylig. Remy scoret i begge seirene. I nøkkelkampen borte mot Aston Villa for to uker siden startet QPR bra og tok ledelsen, men motstander hevet seg utover i kampen og det ble tap 2-3. Det spørs veldig for QPR og manager Redknapp dette, de ser ikke sterke nok ut til å overleve, men i dag kan de kanskje overraske.

Manager Redknapp har Bobby Zamora (a) tilbake fra skade og sykdom, og Zamora kan kanskje få tillit på topp mot sin tidligere arbeidsgiver. Laget har blitt skadefritt i landslagspausen.

Fulham slo QPR 6-0 og 1-0 forrige sesong. Denne sesongen har de tapt på Loftus Road, og lagene er nok ganske jevne per i dag. Berbatov er en potensiell matchvinner for hjemmelaget, Remy for bortelaget, og vi tror dette blir jevnt. Når vi ser hvor store favoritter hjemmelaget er på folkerekka (59-23-18 i skrivende stund), velger vi å gå for store potensielle premier med HUB i kamp 5.

6. Leeds United - Derby County
The Championship. Leeds var i aksjon for bare to dager siden, da et tidlig rødt kort ødela en ellers god start på kampen borte mot Ipswich. Det ble 0-3 i sekken der, og sjansene for å klare play-off er nå så små at bare de største optimistene tror på et Leeds i Premier League neste år. De har vært for svake på reise, men har gode 11-3-5 hjemme på Elland Road.

Tom Lees (f) fikk skylden for tapet i Ipswich av manager Warnock, etter en håpløs takling og direkte rødt. Her er han suspendert og erstattes trolig av Jason Pearce. Ellers var Ross McCormack (a) og Steve Morison (a) tilbake sist, sitnevnte startet kampen, og det er få fravær. Rodolph Austin (m) fikk hvile sist grunnet landslagsspill, men det kan godt være han starter denne gangen.

Som Leeds har Derby slitt med å ta poeng på bortebane, og det gjør at de ender rundt midten. De har slått Leicester 2-1 og Bristol City 3-0 i de to siste, begge hjemmekamper, og den siste spilte de fredag, mens bortetallene er 3-5-11 totalt. Tap 1-3 i Birmingham på forrige reise, men de klarte 1-1 borte mot formløse Cardiff før det.

Toppscorer Jamie Ward (a) har vært litt til og fra med en mindre skade, men her er det ventet at han starter. Gareth Roberts (f) var ute sist og kan være ute igjen, og kan bli erstattet av Craig Forsyth (m) igjen.

Leeds var det førende laget i Ipswich sist, før det røde kortet endret alt. Det ligger i luften at de hever seg her, hjemmesterke som de er, mot et Derby-lag som ikke tar så mange poeng borte og ikke trenger så mange flere poeng heller. H i kamp 6.

7. Athletic Bilbao - Granada
Primera Division. AC Bilbao røk 0-1 borte for Getafe forrige runde, og kommer seg ikke opp fra nedre halvdel av tabellen. Avstanden til nedrykk er ikke større enn at de må fortsette å plukke jevnt med poeng de ti siste rundene. Villarreal hadde 41 poeng da de rykket ned forrige sesong, Bilbao har 32 per i dag. Denne sesongen blir en mellom-sesong for baskerne, en mislykket sesong med mye rot i det sportslige apparatet, så noen annen ambisjon enn å berge plassen har de ikke. De har 6-2-6 på San Mames og i dag møter de et av lagene lenger ned på tabellen.

Iturraspe (m) er suspendert, og det ser ut til at Amorebieta (f) mister kampen i tillegg til mindre brukte de Galarreta og Inigo Perez. Aduriz (a) og Llorente (a) er klare for spill, men starter på benken. Trener Bielsa har offentliggjort startelleveren, og den skal se slik ut, ifølge Marca:

Iraizoz; Gurpegui, Ekiza, Laporte; San José; Iraola, Herrera, De Marcos; Susaeta, Muniain, Ibai Gómez.

Granada har gitt oss mye god underholdning denne sesongen og de er stadig blant de mer habile bortelagene med sine 4-2-8 totalt, men vi må kunne si nå at de har mistet formen totalt. Fire scoringer og 0-2-3 på de fem siste rundene er svakest av alle. De har riktignok gått fra tre strake tap til å spille 0-0 i Zaragoza og 1-1 mot Levante, men det vi så av dem mot Zaragoza var stusselig, nesten ingen fremdrift, én god men tilfeldig målsjanse ved Ighalo på en corner, og begrenset vilje til å vinne. Nå er nedrykk få poeng unna.

Den rumenske landslagsspilleren Torje (m) er suspendert, han er fast på kanten. Siqueira (f) er også suspendert, også han er fast starter. Ellers ser det ut til at Iriney (m), Yebda (m), Benitez (m) og Fran Rico (m) ikke spiller. Mulig startellever fra Marca:

Tono - Angulo, Mainz, Lopez, Nyom - Nolito, Recio, Lucena, Buonanotte - Ighalo, Aranda

Granada tapte det omvendte oppgjøret 1-2, og slik de har spilt den siste tiden, blir dette tøft. Med to faste spillere ute, er det egentlig bare opp til hjemmelaget om dette blir spennende, men de skal ha en rimelig dårlig dag før de taper denne. H i kamp 7.

8. Real Betis - Getafe
Primera Division. Real Betis ligger spennende til på tabellen, få poeng bake Valencia og Malaga på 5. og 6. plass, som gir spill i Europa League. 7-2-5 hjemme totalt, og selv om det ble tap 0-3 borte for Valencia sist, har Betis vunnet sine to siste hjemmekamper mot Osasuna og Malaga, og former ser bra ut.

Damien Perquis (f) ble brått syk i forgårs og er innlagt på sykehus, det fryktes nyresvikt. Fra før ser vi Salva Sevilla (m) og Eder Vilarchao (m) på skadelisten, og Marca tipper disse 11 fra start:

Adrian - Lopez, Mario, Amaya, Nacho Perez - Pabon, Canas, Benat , Campbell - R. Castro, Molina

Getafe har hevet seg utover i sesongen, og nå har 4-1-0 på de fem siste rundene tatt opp på 8. plass, ett poeng bak dagens motstander. Dermed kan også Getafe sikre seg spill i Europa neste sesong, ganske utrolig når vi så hvor svake dette laget var i starten av sesongen. Strålende form, 4-3-7 borte totalt og det slippes nesten ikke inn mål lenger. Det omvendte oppgjøret tapte Getafe 2-4, med det var før jul da de ikke eide form.

Xavi Torres (f/m) var usikker, men nå ser det ut til at han er klar. Valera (f), førstekeeper Moya, Juan Rodriguez (m) og Mane (f) er trolig ute, og det blir et litt alternativt Getafe denne gangen. Marca tipper denne startelleveren, vi tar den med, men med en klype salt:

Codina - Escudero, Fernandez, Alexis, Fraile - Borja, Xavi Torres - Diego Castro, Barrada, Leon - Colugna

Dette kan bli interessant. Skal vi tippe med hjertet blir det hjemmeseier, men vi er lei av å bomme i Getafes kamper, og nå er de atpåtil i form. Selv om bortelaget mangler et par faste tør vi ikke utelukke at de får til noe i denne viktige kampen. HU i kamp 8.

9. Brøndby - AGF
Dansk superliga. Har Brøndby noe på gang, eller har de ikke? Når en gammel storklubb av Brøndbys kaliber ligger på nedrykk når sesongen går mot slutten, er man veldig på vakt for signaler om når det skal snu. Det ville vært synd om de skulle rykke ned, men vi heller mot at de ikke har noe på gang, laget som helhet er svakt denne sesongen, og nå må det kjempes for hvert eneste poeng. Man må slutte å tro at dette skal ordne seg, bare fordi man "alltid" har spilt i superligaen. Etter pausen har de tapt 0-2 hjemme for Randers, slått dagens motstander 3-0 hjemme, før det ble 1-1 mot Midtjylland og langfredag tap 0-1 i Esbjerg. Det eneste laget de har slått, er altså AGF, som ifølge rapportene har spilt så svakt denne våren at danskene ikke kan huske sist de opplevde så sjanseløs fotball på øverste nivå. 2-4-5 totalt hjemme for Brøndby.

Makienok (a) er tilbake fra suspensjon, det trekker hjemmelagets sjanser til å score kraftig opp. Oke Akpoveta (a) er suspendert denne gangen, det gjør ingenting så lenge Makienok er tilbake.

Vi gikk mot AGF borte mot Nordsjælland langfredag, og da timen var spilt hadde de sluppet inn 4 mål. Kampen endte med tap 2-4, noe Nordjælland skammet seg over, de burde vunnet langt klarere. AGF ble løpt i senk, de henger ikke med for tiden og er etter hvert ganske hardt rammet av skader. De har tapt 1-2 i Esbjerg, 0-3 hjemme for dagens motstander og 2-4 for Nordsjælland etter vinteroppholdet, og at de innimellom dette har klart å slå OB 2-1, var ifølge rapportene et resultat av at OB gjorde sesongens svakeste kamp. 6-0-5 borte totalt, etter en god høst.

Vatsadze (a) er ny på skadelisten, han brakk ankelen sist. Fra før er Atle Roar Håland, Søren Larsen og Martin Jørgensen ute, og Edafe Egbedi er opptatt med landslagsspill i Afrika U20-mesterskapet. Unge Solberg (a) er tilbake fra sykdom og Pasanen (f) fra skade. Troppen:

Rasmussen, Ousager - Pasanen, Eckersly, Jønsson, Sorin, Omarsson, Putros, Kure, Kikreskov - Petersen, Nørregaard, Akharraz, Sigurjonsson, Povlsen, Scheel, Sloth - Skhirtladze, Solberg, Devdariani

Kampen skal spilles for tomme tribuner. Her skal Brøndby ha gode muligheter til å ta 3 sårt tiltrengte poeng, og utfra AGFs skadeliste og det de har vist denne våren, er dette en hjemmeseier. H i kamp 9.

10. St. Pauli - SC Paderborn
2. Bundesliga. På 13. plass og med åtte poeng ned til nedrykk, blir ikke dette noen stor sesong for St. Pauli, og det handler om å runde av med stil foran sine egne. Formen er god, det ble riktignok tap 2-4 borte for Union Berlin sist, men tre strake ble vunnet før det, blant annet 3-2 hjemme mot Regensburg og 3-0 hjemme mto FSV Frankfurt. 6-4-3 hjemme totalt.

Toppscorer Daniel Ginczek (a) er suspendert, og erstattes av Marius Ebbers igjen.

Paderborn ligger tre poeng foran dagens motstander, og styrer mot en trygg plass rundt midten. De vant 3-0 hjemme mot FSV Frankfurt forrige runde, og 6-2-5 på bortebane er blant de bedre.

Klubben melder på sin nettside at lagkaptein Markus Krösche (f) er tilbake, det samme er Manuel Gulde (f). Markus Palionis (f) er høyst usikker og Tobias Feisthammel (f) er ute.

Lagene har ikke spilt kamp på over to uker, og begge har spilt lite uavgjort i år. Det er fristende å satse på at ett av lagene ikke har våknet etter påskeferie, og gå for en HB-gardering i kamp 10.

11. Nîmes Olympique - Havre AC
Ligue 2. Nimes viser god form med 7-1-2 siste ti rundene, og med seier i dag er de bare fire poeng unna opprykk. 9-2-3 hjemme totalt.

Havre er også denne sesongen et typsik hjemmelag, og resultatlisten viser at de har vunnet sine fire siste hjemmekamper , men tapt de tre siste borte. De har møtt Monaco, Nantes og Auxerre i disse tre bortekampene, tøffe motstandere alle sammen, og her kommer vanskelig bortekamp nummer fire på rad. 3-4-7 borte totalt.

Det er tradisjoner for uavgjort mellom disse, de fire siste har endt enten 0-0 eller 1-1. HU i kamp 11.

12. St. Johnstone - Dundee United
Skotsk Premier League. St. Johnstone har ikke spilt ligakamp siden 9. mars. Da vant de 2-0 hjemme mot Kilmarnock og la på til 7-5-3 hjemme totalt. De har generelt vært veldig vanskelig å slå dem her på McDiarmid Park i år, ingen har klart det, og forrige hjemmetap i ligaen kom i november, mot Hibarnian. De ligger godt an til en plassering på øvre halvdel, men opp til Celtic er det alt for langt.

Landslagspausen kom beleilig og manager Steve Lomas har fått flere spillere tilbake fra skade. Scobbie (f) og Miller (m) er definitivt klare, Wright (f) og Anderson (f) er heller ikke langt unna. Cregg (m) returnerer fra suspensjon. Robertson og Adams har vært ute lenge og er det fortsatt.

Dundee United er nummer 9, men det er få poeng opp til 4. plass. Dermed ligger det an til en spennende innspurt, Dundee United er et av mange lag som har sjansen til en respektabel plassering. 6-4-6 borte totalt. Formen er middels, fire på rad har endt uavgjort, senest 1-1 hjemme mot naboen Dundee FC.

Mackay-Steven (m) er usikker etter å ha skadet seg for landslaget, Russell (a) og Gunning (f) er stadig ute. Flood (m) returnerer fra suspensjon, mens Rankin er suspendert her også.

Lagene har spilt 0-0 og 1-1 denne sesognen. I dag heller vi mot at hjemmelaget vinner, hvert fall ikke taper. Men ingen av lagene er fremmed for å spille uavgjort heller, og det er nok riktig å gardere for ett poeng til hver. HU i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 01.04.2013 17:55
1. Vålerenga - Sogndal H
2. Rosenborg - Brann H
3. Sandnes Ulf - Aalesund H U
4. Sarpsborg 08 - Viking H
5. Fulham - Queens Park Rangers H U B
6. Leeds United - Derby County H
7. Athletic Bilbao - Granada H
8. Real Betis - Getafe H U
9. Brøndby - AGF H
10. St. Pauli - SC Paderborn H B
11. Nîmes Olympique - Havre AC H U
12. St. Johnstone - Dundee United H U

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Søndag, frist: 01.04.2013 17:55
1. Vålerenga - Sogndal H
2. Rosenborg - Brann H
3. Sandnes Ulf - Aalesund H U B
4. Sarpsborg 08 - Viking H U
5. Fulham - Queens Park Rangers H U B
6. Leeds United - Derby County H
7. Athletic Bilbao - Granada H
8. Real Betis - Getafe H U
9. Brøndby - AGF H
10. St. Pauli - SC Paderborn H U B
11. Nîmes Olympique - Havre AC H U
12. St. Johnstone - Dundee United H U

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken