Gareth Bale er friskmeldt til søndagens storkamp i Spania.
Gareth Bale er friskmeldt til søndagens storkamp i Spania. Foto: Nick Potts (Pa Photos)

Gigantmøte i Madrid

Toppkampen mellom Atletico Madrid og Real Madrid helgarderes på søndagens meget interessante tippekupong.

Kommersielt

Sportspills meny søndag:
Oddstips 1: Nå er det dags for Everton
Oddstips 2: Ranheim jakter playoff
Oddstips 3: Ubeseirede Sampdoria til brakodds
Oddstips 4: Djurgården har tatt kvelden
Oddslangskudd: United kan senke Arsenal igjen
V4/V5 Øvrevoll: Søndagsfest med Carlos
V64 Romme: Herlig jackpotomgang med 1,3 mill ekstra

TV-fotball: Supersøndag for alle fotballelskere

Fire kamper fra Tippeligaen, tre kamper fra OBOS-ligaen, to kamper fra La Liga, to kamper fra Serie A og en kamp fra Ligue 1 i Frankrike er rammen rundt søndagens tippekupong. Bonuspotten vokser igjen og er nå på ca 1,4 millioner kroner. Innleveringsfrist på søndagskupongen er kl 17.55.

1. Start - Rosenborg
Bortepoenget mot Vålerenga sendte Start opp på sikker plass i Tippeligaen, men fem serierunder før slutt er det fortsatt klar nedrykksfare for sørlendingene. Fryktelige 0-2-8 på de ti siste seriekampene, men tre hjemmekamper på de fem siste kan være med på å avverge nedrykk. 4-2-6 hjemme på Sør-Arena totalt denne sesongen. Henrik Breimyr soner karantene.

Rosenborg har nok mistet litt av flyten utover høstsesongen, men med åtte poengs margin ned til Stabæk når fem serierunder gjenstår, havner nok gullet i Trondheim denne sesongen. Har også et overkommelig program igjen på slutten. Totalt 8-1-3 på bortebane. Med mannskapet ser det bra ut.

0-1-4 på de fem siste tilsvarende i Kristiansand, men hjemmelaget har kapasitet til å knipe poeng. UB.

2. Molde - Tromsø
Særdeles skuffende sesong for regjerende seriemester Molde og etter 0-1 tapet borte for Stabæk sist helg, er det over og ut i medaljekampen. Henger dog bra med i gruppespillet i Europa League etter fire poeng på de to første kampene der. Moderate 5-4-3 hjemme på Aker stadion. Vegard Forren må sone karantene etter fem gule kort.

1-4-5 på de ti siste seriekampene for Tromsø som har begge beina solide plantet i nedrykksstriden. Skuffende 1-1 hjemme mot Aalesund sist helg og har et tøft program med tre bortekamper igjen på de fem siste. Med tanke på at bortetallene er svake 1-2-9, blir det ikke lett å unngå nedrykk. Formløse, men likevel viktige Ondrasek (fem gule) mangler søndag.

6-5-1 på de tolv siste tilsvarende oppgjørene. Molde har slurvet mye på hjemmebane i år og Tromsø har videre eksistens i Tippeligaen å spille for. Det rekker likevel ikke mer enn maks til ett poeng? HU

3. Viking - Lillestrøm
Exit i semifinalen hjemme mot Sarpsborg forrige onsdag, tap 0-2 borte mot Rosenborg sist helg og kun 1-1 hjemme mot Strømsgodset i forrige hjemmekamp. Det betyr at Viking er falt til 5. plass på tabellen, men det er kun to poeng opp til Godset på bronseplass. Karal Mets returnerer etter karantene, men søndag må Makthar Thioune sone karantene (tre gule).

Lillestrøm har gjennomført en bra sesong og med 35 poeng totalt er laget på 9. plass før vi går inn i sesongens siste fase. Det er spesielt på Åråsen at laget har levert (7-3-3), borte går det litt tråere (5-2-6). Frode Kippe er skadet, mens Jørgen Kolstad må sone karantene for LSK.

2-5-2 på de ni siste tilsvarende indikerer at Lillestrøm trives bra i Stavanger. Men nå er det hjemmelaget som har alt å spille for. HU.

4. Aalesund - Sandefjord
Fire strake hjemmeseire for Aalesund før det ble 1-3 tap hjemme for Odd i siste hjemmekamp. På den annen side hadde laget seks strake bortetap før det endelig ble bortepoeng mot Tromsø (1-1) sist helg. Med 29 poeng skal det være svært mye til for at laget havner i nedrykkstrøbbel.

Martin Andresen var man of the match i hjemmemøtet med Haugesund sist helg, men han kunne ikke forhindre at Sandefjord røk på sesongens 18 tap. Fem serierunder før slutt er det sju poeng opp til Tromsø på kvalikplassen, og med gjenstående kamper mot Strømsgodset hjemme og Odd borte, må det et mirakel til om Sandefjord skal berge plassen. Fryktelige 0-2-10 på bortebane. Mads Pedersen (tre gule) må sone karantene.

Hjemmesterke Aalesund sikrer fornyet kontrakt med seier her og det bør det være gode muligheter for. H.

5. Bryne - Jerv
Til tross for en bra gjennomført bortekamp av Bryne i Bergen mandag, var det lite å utsette på at Brann fikk sitt fortjente seiersmål i sluttminuttene. Ligger på 10. plass med 30 poeng, men har kun fire poeng ned til Bærum under streken nå, etter svake 1-2-5 på de åtte siste seriekampene. Brukbare 5-3-4 på Jæren.

Jerv hadde nok fortjent poeng i hjemmemøtet med Kristiansund sist helg, men røk 0-1. Det var lagets andre hjemmetap for sesongen. Ligger på 6. plass og siste playoffplass før denne runden og står med 3-5-4 på bortebane.

Viser Bryne noe i nærheten av det laget viste borte mot Brann mandag, skal det være gode muligheter for tre etterlengtede og viktige poeng her. H.

6. Hønefoss - Follo
0-1 tap borte for Sandnes Ulf sist helg for tabelljumbo Hønefoss, og åtte poeng opp til Åsane på sikker plass når fem serierunder gjenstår. Møter Hødd borte,  Sogndal hjemme og Kristiasund borte i de tre neste etter denne, og det skal mye til for at Hønefoss berger plassen nå. Har i det minste 2-2-0 på de fire siste hjemme.

Follo er med sine 29 poeng kun tre poeng klar av Bærum på nedrykksplass og røk 2-3 sist helg hjemme mot Fredrikstad. Røk 1-2 på overtid borte mot Songdal i nest siste bortekamp, og utlignet i sluttminuttene til 1-1 i siste bortekamp mot Kristiansund. Det forteller mye om kapasiteten til fintspillende, men ikke alltid like effektive Follo. 3-4-5 på bortebane er uansett ikke knallsterkt.

Hønefoss må ha tre poeng for å holde liv i håpet om videre eksistens på nest øverste nivå, bortelaget må ha poeng for å unngå å havne i nedrykkssumpa. Åpent. HUB.

7. Ranheim - Levanger
To strake poengdelinger for Ola By Riisemot hhv Bran hjemme og Hødd borte. Er på 7. plass og jakter playoff og har bra kapasitet. Solide 6-3-3 hjemme i Trondheim.

Levanger har kun vunnet to bortekamper denne sesongen (den ene mot Sogndal) , og totalt er bortetallene svake 2-2-8. Ligger tredje sist med 24 poeng og har et tøft program igjen på slutten. Form 1-1-4 på siste seks.

Dette bør være grei skuring for hjemmelaget og dersom Ranheim vinner denne, samtidig som Jerv taper sin bortekamp mot Bryne, er Ranheim inne på playoff etter denne serierunden. H.

8. Levante - Villarreal
0-3-3 på de seks første seriekampene for Levante som ligger nest sist på tabellen. Har overrasket mange de siste sesongene, men nå ser det tøffere ut. 0-2-1 på de tre første hjemmekampene. Verza, Ruben Garcia og Angel Trujillo er skadet.

Villarreal på en sensasjonell førsteplass i La Liga etter de seks første serierundene og sist helg tok laget en meget sterk 1-0 seier hjemme mot Atletico Madrid. Er fortsatt ubeseiret (5-1-0), men har utover Atletico Madrir møtt behagelig motstand. Mateo Musacchio og Sergio Asenjo er fortsatt skadet, mens Cedric Bakambu,  Adrian Lopez og Denis Suarez på sidelinjen

Villarreal har vunnet de to siste tilsvarende, men U-faren er tilstede. UB

9. Atletico Madrid - Real Madrid
Gigantoppgjør i Madrid mellom to lag som ikke har sprudlet i sesonginnledningen. Hjemmelaget har tross kun tre innslupne mål tapt to av de seks første og røk også 1-2 hjemme for Benfica i Champions League i midtuken. Nykommer Jackson Martinez har foreløpig ikke vært i nærheten av å levere. Koke er fortsatt skadet.

Real Madrid måtte nøye seg med 0-0 hjemme mot malaga sist helg til tross for en mann mer i sluttminuttene. Har slitt med litt skader innledningsvis, men de fleste skal være tilbake til denne. Real Madrid har Danilo, James Rodriguez og Pepe fortsatt ute med skadet, men både Sergio Ramos og Gareth Bale er friskmeldt

4-0-seier til Atletico Madrid i tilsvarende serieoppgjør forrige sesong, men dette blir garantert jevnt og tett. HUB.

10. Fiorentina - Atalanta
Serie A har vært alt annet enn forutsigbar hittil og etter Fiorentinas råsterke 4-1 seier borte mot Inter sist helg overtok laget serieledelsen. Totalt 5-0-1 på de seks første og hjemme i Firenze har laget vunnet alle tre hittil og ikke sluppet inn mål. Gilberto, Pasqual og Bakic er skadet.

Bra sesongstart også for Atalanta med 3-2-1 på de seks første og sterk 8. plass. Men har møtt laber motstand i sesongstarten og er ikke noe stort bortelag. Gode Pinilla mister kampen for bortelaget.

Fiorentina bør ha gode muligheter til å forsvare sin serieledelse etter denne serierunden og har vunnet de tre siste tilsvarende. H.

11. Milan - Napoli
Svært variable 3-0-3 på de seks første seriekampene for Milan og spillemessig har det ikke fungert hittil. Romagnoli ble utvist borte mot Genoa sist søndag og soner følgelig karantene her. Mario Balotelli har vært bra for Milan hittil, men er skadet sammen med Menez, Niang og Abate.

Napoli innfridde vårt oddstips hjemme mot Juventus sist lørdag, men har ikke vunnet borte på tre forsøk (0-2-1), uten at motstanden har vært spesiell tøff. Med mannskapet ser det tilnærmet perfekt ut.

1-2-1 på de fire siste tilsvarende på San Siro. Ikke lett å finne ut av denne. HUB.

12. Paris Saint Germain - Marseille
6-2-0 på åtte første seriekampene for PSG som har funnet farten nå. I tillegg er Zlatan Ibrahimovic også på vei mot storformen.

Katastrofestart for Marseille som røk 1-2 hjemme for nyopprykkede Angers sist helg og har innledet med svake 2-2-4 på de åtte første seriekampene og ligger helt nede på 16. plass. Torsdag ble det i tillegg hjemmetap for Slovan Liberec i Europa League.

Sju strake hjemmeseire i de sju siste tilsvarende. H.

96-rekker
1. Start — Rosenborg UB

2. Molde — Tromsø HU

3. Viking — Lillestrøm HU

4. Aalesund — Sandefjord  H

5. Bryne — Jerv H

6. Hønefoss  — Follo UB

7. Ranheim — Levanger H

8. Levante — Villarreal UB

9. Atletico Madrid — Real Madrid HUB

10. Fiorentina — Atalanta H

11. Milan — Napoli B

12. Paris Saint-Germain — Marseille H

Klikk her for å levere 96-rekkeren på vanlig PC
Klikk her for å levere 96-rekkeren på mobil/nettbrett

432-rekker
1. Start — Rosenborg UB

2. Molde — Tromsø HU

3. Viking — Lillestrøm HU

4. Aalesund — Sandefjord H

5. Bryne — Jerv H

6. Hønefoss — Follo HUB

7. Ranheim — Levanger H

8. Levante — Villarreal UB

9. Atletico Madrid — Real Madrid HUB

10. Fiorentina — Atalanta H

11. Milan — Napoli HUB

12. Paris Saint-Germain — Marseille H

Klikk her for å levere 432-rekkeren på vanlig PC
Klikk her for å levere 432-rekkeren på mobil/nettbrett

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus